İçeriğe Yönlendir

Askeriyede Kandırılmak

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ali Darbaz
Mert Gulkokan yazdı:

Bizde normal er olup koluna jiletle çavuş amblemi kazıyan çok adam vardı ilk kez bu kadar kırık adamlarla bir aradaydım

Asker bebesiyiz lojmanda büyümüş aşklarımızı bile askeri kurallar ile yaşamış kişileriz emoji1.png

Baha Kanberoğlu yazdı:

RDM arkadaşlar vardı. Abi sen bize bağırırsan sana birşey yapmayız gider kendimize yaparız diyorlardı. Her fırsatta boyahaneye dalıyorlardı.  İnanılmaz atletik çocuklardı. Bir nefeste 40-50 barfiks çekenleri vardı. Denetleme var diye uzun süre idare ettiler.  En son albayın çardağında içki içerken yakalandılar ve farklı ilçelere dağıtıldılar :) 

Allah beni o tiplerden korumuş. Alay karargah komutanı seçmelerde boyuma temizliğime bakarak almıştı. Sebebi ise Sancak nöbetcisi için fiziği düzgün adam bulmakmış. Sonra beni çaycı olarak işe aldılar, pardon karargaha aldılar. (hem çaycı hemde sancak nöbetcisi) Ben çaycılığı kendime yediremeyip çenemi açmıştım. Ben bilgisayar vs vs vs ... 

Aldılar Alay yazıcısı S1 olduk. 

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

@Dogan Arsiray ben de kısa dönemdim. 99-2000 yıllarında. Müzisyen olarak gitmiştim ama sahneye pek çıkmadım, genelde arazi oluyordum. [emoji2956] (Sabaha kadar çal 6 da kalk) . Dört beş kez çıktım. Genelde orkestrasyon işiyle uğraştım. Subay orduevi girişindeki nizamiyede yedik askerliği. Koğuş gerçekten iyiydi. 130 kişilikti ama havadardi. Banyosu çok iyiydi. Eğitimi karskapidaki topçu taburunda yaptık, orada banyo için 1 kilometre yürüyorduk. Burası bize cennet gibi geldi. Askerliği yakacak çok faaliyet yaptık Ama yakalanmadik Allahtan. [emoji2956]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)
Baha Kanberoğlu yazdı:

RDM arkadaşlar vardı. Abi sen bize bağırırsan sana birşey yapmayız gider kendimize yaparız diyorlardı. Her fırsatta boyahaneye dalıyorlardı.  İnanılmaz atletik çocuklardı. Bir nefeste 40-50 barfiks çekenleri vardı.

Eğirdir’de yedek subay komando eğitimindeyken spor müsabakalarında bu çocukları ilginç bir şekilde süre olarak geçebilen olmamıştı.

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

kd idim. Cok zordu hersey Ama hersey.. Keyifle anlatabilecegim tek sey

Türbe benzeri birsey vardı. Her gördügümüzde dua ederdik. bitirmeye yakın oranın türbe degıl at mezarı olduğunu ögrendik ?

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

353.kd yaptım bende, acemilik Kütahya 23 gün sürdü, geri kalanı Ankara hava lojistik komutanlığı hizmet bölük yazıcısı idim.

O 23 gün geri kalan askerliğe bedel geçti.

Usta birliği ise çok rahattı, kal deseler kalırdım o derece, birlik içinde market vardı, 7/24 sıcak su vs. Kısa dönemler olarak kendi yatakhanemizi kendimiz belirlemiştik, yazıcı olduğum için bir çok yere rahatlıkla girip çıkabiliyordum.

Yemekhanede tabldot değil porselen benzeri tabaklar ile yemek yerdik. Normal yemekhane de dahi TV açık müzik çalardı.

Bir gün generallerden biri askerlerle yemek yiyeceği tutmuş, bizim komutanlar da aklı başında, garip istekleri yok diye beni verdiler yanlarına ?

Generale Çocuklar maç yapmak istiyor deyip sahayı açtırdık, açtırdık gerçi ama adamlar sakatlık oluyor diye kapatmış, hemen sakatlanıp saha geri kapanmıştı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Allah beni o tiplerden korumuş. Alay karargah komutanı seçmelerde boyuma temizliğime bakarak almıştı. Sebebi ise Sancak nöbetcisi için fiziği düzgün adam bulmakmış. Sonra beni çaycı olarak işe aldılar, pardon karargaha aldılar. (hem çaycı hemde sancak nöbetcisi) Ben çaycılığı kendime yediremeyip çenemi açmıştım. Ben bilgisayar vs vs vs ... 

Aldılar Alay yazıcısı S1 

S1 tabur yazıcısıdır bende S1 olarak yaptım 

Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu

337 ksd asabi adamım ben cebimdeki tesbihle ya sabır ceke ceke bitirdim askerliği çor çocuk dövmemek için 

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Bir baktım havada şarjör değişiyorum. O arada 4 tane öldürmüşüm. ?

Kapatın bu konuyu, dönüşü olmayan yola doğru gidiyor. ???

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...