İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta Direksiyon Sesi

Nedim Senalp

Recommended Posts

Nedim Senalp

Merhaba forumda yeniyim. 2010 model 1.6 TDCİ Titanium Fiestam var. İlk sahibinden aldım aracımı severek biniyorum performansından özellikle ara hızlanmalarından çok memnunum. Arabamdan memnun kalmadığım ufak tefek sorunlarım var çözüm için sanayiye uğramaktan korkuyorum tekerlekten sorunum var desem adam motoru sıfırlamamız lazım diyecek düzeyde ustalar o yüzden önce burada bilgi paylaşımınıza ihtiyacım var.

1-) Sadece soğuk havalarda marşa basıp motor çalıştığında arabanın sağ tarafından bi çıkır çıkır ses geliyo kayışmı biyermi gevşek anlamıyorum ısınınca geçiyo genelde.

2-) Debriyaj yukarda kavrıyo muhtemelen baskı balatam bitmeye yakın. Kavrama noktasına geldiğinde bu çıkır çıkır ses motoru sarsıyo sanki.

3-) Aracı 14 aydır kullanıyorum aldığım eski sahibide 2.5 yıldır direksiyon sesiyle biniyorum dedi. Mafsaldan mı biyerden direksiyonu çevirirken lok lok diye bi ses yapıyor biyere vuruyor boşluk var sanki. Bunun için bi çözüm buldum ama kesinmidir bilmiyorum. Videodaki arkadaş mafsalı söküyor gres yağ sürüyor daha sonra mil noktalarının olduğu iki tarafa çekiçle vuruyor bunu denemenin eşiğindeyim 12 numara lokma takımı bulduğumda sanırım yapacağım. Direksiyon kutumun değişmesi gerektiğini söylediler aldığım gün 1100 lira fiyat çıktı. 
bilgi ve tecrübelerinizi merakla bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)

merhaba; 

hayırlı olsun.

1- hava yada su sesi gibi mi?

2-baskı balata belirtileri genelde kalkışta titreme yapar bu varmı? 

3-mafsal sorunu.  fiestaların kroniğidir.  genelde tamir yolu ile çözülür . boşuna değiştirmeyin aynısı olacaktır. tamirle çözüme ulaşmaya çalışın. 

diğer bir ihtimal olarak takozlardan şüphelenmek lazım. 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nedim Senalp

Merhaba 

teşekkür ederim.

-hayır trim sesi gibi fakat motorun içinden bi zırıltı tarzında geliyo.

-kalkış esnasında titreme varmı tam emin değilim ama çok az var sanırım.

-değiştirme maliyeti fazla olduğu için düşünmüyorum şuanlık. Mafsalı söktürüp çekiç ve gresleme işlemini uygulatıcam. Şu videoyu izlerseniz sevinirim buradan gördüm bende işlemi mafsal için.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Motorun içinden gelen ses plastik motor kapağı varsa o olabilir, kaput dayama çubuğu yuvasında sallanıyor olabilir, akünün yan tarafında beyin olması lazım zamanla vidası gevşeyebiliyor, elinizle parçaları kontrol edin. 

Yorum bağlantısı
Nedim Senalp

Yarın ilk işim buraları kontrol etmek. Yalnız bu sorun motor ısındığında kalmıyo oda garip bi ayrıntı

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Videoki işlem dogru... Fiesta varken bende ayni sorunu yasamistim... Kalici bi cozum mu degil malesef... Degisim şart...

Yorum bağlantısı
Nedim Senalp

Kutu değiştikten sonra ses ortadan kalkarmı peki. 1500 lira kadar bi ücreti var bu işin tekrar yaşanırsa gerçekten can sıkıcı durum

Yorum bağlantısı
Eren Bayralı

İlk çalıştırmada ve kavrama anında gelen ses motor takozundan kaynaklanabilir.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Nedim Senalp yazdı:

Kutu değiştikten sonra ses ortadan kalkarmı peki. 1500 lira kadar bi ücreti var bu işin tekrar yaşanırsa gerçekten can sıkıcı durum

Garanti kapsamında ben değişimini yapmıştım o zaman... Bir daha yaşamadım, değişimden sonra 2 senede kullandım... 

Yorum bağlantısı
Nedim Senalp
Eren Bayralı yazdı:

İlk çalıştırmada ve kavrama anında gelen ses motor takozundan kaynaklanabilir.

Olabilir dediğiniz gibi baktırmak şart

Erkut Uysal yazdı:

Garanti kapsamında ben değişimini yapmıştım o zaman... Bir daha yaşamadım, değişimden sonra 2 senede kullandım... 

mafsalı gresletip millerin olduğu yere çekiçle vurma işlemini yaptırmayı düşünüyorum inşallah öyle giderebilirim

Metin Taşcı yazdı:

kutuya hiç ellemeyin, sorun kutu değil

o parayla alt takımı yenileyin :)

Alt takımda neler var sayarmısınız rica etsem

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Nedim Senalp yazdı:

Olabilir dediğiniz gibi baktırmak şart

mafsalı gresletip millerin olduğu yere çekiçle vurma işlemini yaptırmayı düşünüyorum inşallah öyle giderebilirim

Alt takımda neler var sayarmısınız rica etsem

Dedim gibi o islem bi sure idare eder, sonra yine ayni sorunu yasarsiniz... 

Yorum bağlantısı
Nedim Senalp
Erkut Uysal yazdı:

Dedim gibi o islem bi sure idare eder, sonra yine ayni sorunu yasarsiniz... 

ustaya yarın uğrayacağım motor takozlarından geliyo olabilir çıkırtı sesi takozun kauçukları bitmiş kırılmış olabilir çünkü yolda giderken içeriye motor sesi ve uğultu fazla geliyor 

Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

1- Sağdan gelen gıcırtı sesi ritmik ise bende de var aynısı. Bu sene oldu. Isınınca geçiyor. Ama çok rahatsız ediyor. Hava ne kadar soğuksa o kadar fazla gıcırdıyor. Motor kulağı gibi geliyor bana.

2- Sağ taraftan gelen ses ile bu debriyaj sesi aynı mı? Çünkü bu sorun da bu sene oluştu ve o sese yakın bir ses. 1 viteste kalkışlarda oluyor. Uğultu gibi. Ama ikisi tamamen farklı sesler, aynı yerlerden gelmiyor. Araştırdım çok kafaya takılacak bir şey değilmiş. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

ısınmakla motor kulağının arasında nasıl bir bağ var ? bence alakası yok. 

Yorum bağlantısı
Nedim Senalp
ALİ SEYKAN yazdı:

1- Sağdan gelen gıcırtı sesi ritmik ise bende de var aynısı. Bu sene oldu. Isınınca geçiyor. Ama çok rahatsız ediyor. Hava ne kadar soğuksa o kadar fazla gıcırdıyor. Motor kulağı gibi geliyor bana.

2- Sağ taraftan gelen ses ile bu debriyaj sesi aynı mı? Çünkü bu sorun da bu sene oluştu ve o sese yakın bir ses. 1 viteste kalkışlarda oluyor. Uğultu gibi. Ama ikisi tamamen farklı sesler, aynı yerlerden gelmiyor. Araştırdım çok kafaya takılacak bir şey değilmiş. 

1-) motor kulağından geldiğine kanaat getirdim araştırdım biraz yarın götürecem ustaya.

2-) araç kalkışında bi silkeleme gibi yapıyo motor o kadar aynı çıkırtı sesi yani kesin o kulakların ömrü doldu motoru tam anlamıyla tutamıyo o yüzden tüm bunlar

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ümit Türk yazdı:

ısınmakla motor kulağının arasında nasıl bir bağ var ? bence alakası yok. 

Motor ısınınca titreşimi azaldığı için motor kulağı çok ciddi hasarlı değilse idare ediyor. 

Yağlı tip kulak olduğu için özellikle ilk çalıştırmada duyuyorsunuz hatta hemen stop edip tekrar çalıştırınca dahi fark ediyor ses azalıyor. 

Yorum bağlantısı
Nedim Senalp
Ü.Emre Kartal yazdı:

Motor ısınınca titreşimi azaldığı için motor kulağı çok ciddi hasarlı değilse idare ediyor. 

Yağlı tip kulak olduğu için özellikle ilk çalıştırmada duyuyorsunuz hatta hemen stop edip tekrar çalıştırınca dahi fark ediyor ses azalıyor. 

Mantıklı bi yaklaşım teşekkür ederim bilgi için 

Yorum bağlantısı
Nedim Senalp
Metin Taşcı yazdı:

z rot, salıncak,rot mili,rot başı,viraj demir lastiği

+
amortisör,amortisör takozu,amortisör bilyası

Bunların hepsini değişmeye kalksam araçta ne gibi değişiklik olur hiç anlamıyorum araç parçası vs ne görevi var

birde maliyet toplamda ne olur hepsi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ses muhtemelen kayış sesidir.. 

Fordlarda debriyaj yukarda kavrar. Kalkışta titreme yapana kadar yada başka belirti verene kadar kullanın. 

Direksiyondaki sesi bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Emre Usta

Direksiyon parke yolda yada bozuk yolda likirti seklindeyse direksiyon kutusu,hareket etmezken direksiyon cevirirken direksiyona kütür kütür vuruyorsa mafsal.direksiyon kutusu yagsiz oldugundan kronik bozuluyor.orjinali trw markadir.trwde turkiyede hattat markasina yaptiriyor.2 ay once degistirdim.fomoco trw markayi rot baslari uzerinde 1000 liraya almistim.Hattat marka 800 liraydi.yan sanayisi 650 civarindaydi.

Yorum bağlantısı
Nedim Senalp
Emre Usta yazdı:

Direksiyon parke yolda yada bozuk yolda likirti seklindeyse direksiyon kutusu,hareket etmezken direksiyon cevirirken direksiyona kütür kütür vuruyorsa mafsal.direksiyon kutusu yagsiz oldugundan kronik bozuluyor.orjinali trw markadir.trwde turkiyede hattat markasina yaptiriyor.2 ay once degistirdim.fomoco trw markayi rot baslari uzerinde 1000 liraya almistim.Hattat marka 800 liraydi.yan sanayisi 650 civarindaydi.

Parke yolda bozuk biyere girdim ilk defa dün çok titreme yaptı ses gelmedi hiç. Araç rolantide çalışırken çevirdiğimde yarım tur çeviriyorum mesela tak tuk ses yapıyo tersine çeviriyorum yine aynısını yapıyo

Yorum bağlantısı
Nedim Senalp

Şimdi sanayiden geldim ustama gösterdim direksiyonu. Altta attığım videodaki işlemin aynısını yaptık düzeldi bi sorun yok şuanlık. Muhtemelen geçici bi çözüm gibi duruyor. Amortisörü gösterdim bi problem yok kasislerden geçerken ses yapıyodu sağ taraf patlak sandım ama boşa masraf yapma şimdilik dedi. 35 lira ödedim.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Nedim Senalp yazdı:

Şimdi sanayiden geldim ustama gösterdim direksiyonu. Altta attığım videodaki işlemin aynısını yaptık düzeldi bi sorun yok şuanlık. Muhtemelen geçici bi çözüm gibi duruyor. Amortisörü gösterdim bi problem yok kasislerden geçerken ses yapıyodu sağ taraf patlak sandım ama boşa masraf yapma şimdilik dedi. 35 lira ödedim.

geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Nedim Senalp
Ümit Türk yazdı:

geçmiş olsun.

Teşekkür ederim inşallah tekrarlamaz sorun. Şu sağ ön kapının eşya koyma rafı yolda giderken zırıldıyor nasıl kesebilirim bu sesi. Sökemedimde o aksamı

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Nedim Senalp yazdı:

Teşekkür ederim inşallah tekrarlamaz sorun. Şu sağ ön kapının eşya koyma rafı yolda giderken zırıldıyor nasıl kesebilirim bu sesi. Sökemedimde o aksamı

Fordun ince trimidir. genelde araya birşey sıkıştıırıyorlar.  ağırsa daha çok ses yapıyor. boşkende yapıyor mu? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...