Gökhan Çoşkun 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 iyi günler dilerim herkese. 2010 model VW - Golf - 1.6 dizel DSG. Bu araçlardaki DSG 6 ilerimi yoksa 7 ilerimi ? Ayrıca kuru - yağlı şanzuman olayını nasıl anlayabiliriz? Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Bildiğim kadarı ile (1.0 ,1.2, 1.4) tsi ve 1.6 tdi'lar 7 ileri kuru model, dq200. 6 ileriler yağlı oluyor 2.0tdi'larda bu şanzıman var.dq250 ve bunların nesilleri var.Leon cuprada vs kullanıldı. dq500 ve 501'ler var ama onlara kafa yormayın o şanzımanın olduğu arabalar çok pahalı 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Gökhan Çoşkun yazdı: iyi günler dilerim herkese. 2010 model VW - Golf - 1.6 dizel DSG. Bu araçlardaki DSG 6 ilerimi yoksa 7 ilerimi ? Ayrıca kuru - yağlı şanzuman olayını nasıl anlayabiliriz? Kuru yağlıyı sürüşte anlayamazsınız. İki tipi de uzun süre kullandıktan sonra anlaşılır ancak. Yorum bağlantısı
Celal Aydın 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Eskişehirdeki firma reklam yapmaya başladı dsg yazılımını revise ediyoruz normalde 8 km hıza çıkınca 2. vitese geçen 7 leri dsg lerin 2. vitese geçme hızını 14 olarak ayarlıyoruz bu sayede dur kalk trafikte daha az vites değiştirerek kavrama ömrünü arttırıyoruz diye reklamları vardı instagramda Şayet öyle bir şey varsa harika [emoji1360]2019 T-Roc 1.5 TSI’de 2. Vitese geçiş hızı hemen hemen o hızdaydı, sanki tam otomatik araç kullanıyor gibiydim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Mert Gulkokan yazdı: Eskişehirdeki firma reklam yapmaya başladı dsg yazılımını revise ediyoruz normalde 8 km hıza çıkınca 2. vitese geçen 7 leri dsg lerin 2. vitese geçme hızını 14 olarak ayarlıyoruz bu sayede dur kalk trafikte daha az vites değiştirerek kavrama ömrünü arttırıyoruz diye reklamları vardı instagramda Mantıklı ama Bir çok arkadaşım spor modda kullanıyor ve kullananların hepsi de aynı veya daha az yakıyor.. Ben olsam yazılımla uğraşmam spor modda kullanırdım.. Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Mantıklı ama Bir çok arkadaşım spor modda kullanıyor ve kullananların hepsi de aynı veya daha az yakıyor.. Ben olsam yazılımla uğraşmam spor modda kullanırdım.. trafiktemi spor modu açıyorlar sadece ? Yorum bağlantısı
Celal Aydın 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Mantıklı ama Bir çok arkadaşım spor modda kullanıyor ve kullananların hepsi de aynı veya daha az yakıyor.. Ben olsam yazılımla uğraşmam spor modda kullanırdım.. Biraz gömmüş olacağım ama saçmasapan bir şanzıman abi dsg’lerin eski modelleri. Yenileri bir nebze iyi. ZF gibi yeni nesil tam otomatik kullanan biri dsg’yi sevmez, sevemez net. Çünkü gaz pedalını okumuyor, vites küçültmek istiyorsun, olduğu viteste gitmeye zorluyor, olduğu viteste akıcı gitmek istiyorsun, hemen yükseltiyor gibi gibi bir sürü tantanası var. Bi türlü alışamadım, yeri geliyor manuele yada spora alıp içimdeki dsg stresini atıyorum gazlayıp [emoji1] 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Celal Aydın yazdı: Biraz gömmüş olacağım ama saçmasapan bir şanzıman abi dsg’lerin eski modelleri. Yenileri bir nebze iyi. ZF gibi yeni nesil tam otomatik kullanan biri dsg’yi sevmez, sevemez net. Çünkü gaz pedalını okumuyor, vites küçültmek istiyorsun, olduğu viteste gitmeye zorluyor, olduğu viteste akıcı gitmek istiyorsun, hemen yükseltiyor gibi gibi bir sürü tantanası var. Bi türlü alışamadım, yeri geliyor manuele yada spora alıp içimdeki dsg stresini atıyorum gazlayıp sizdeki 7 ilerimi bendeki 6 ileri yağlı tip bende tam aksine tork konventörlü şanzımandan geçince bunu daha seri daha güzel buldum 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Ali Gök yazdı: trafiktemi spor modu açıyorlar sadece ? Evet, dur-kalk trafikte hemen vites yükseltmesin diye. Tabi yol açılınca gazlamak isterlerse ayrı. Yorum bağlantısı
Celal Aydın 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 sizdeki 7 ilerimi bendeki 6 ileri yağlı tip bende tam aksine tork konventörlü şanzımandan geçince bunu daha seri daha güzel buldumEvet 7 ileri 6 ileriye de bindim, o başka bi dünya, söz meclisten dışarı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Celal Aydın yazdı: Çünkü gaz pedalını okumuyor, vites küçültmek istiyorsun, olduğu viteste gitmeye zorluyor, uzun zaaman önce buna güncelleme gelmişti 7 ileri sport mod için, aynı güncelleme paketinde fren pedal dozu da değişmişti hatta. yetkili serviste güncelleme yapılmalı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 trafiktemi spor modu açıyorlar sadece ? Evet. Selçuk da öyle kullanıyor galiba. Biraz gömmüş olacağım ama saçmasapan bir şanzıman abi dsg’lerin eski modelleri. Yenileri bir nebze iyi. ZF gibi yeni nesil tam otomatik kullanan biri dsg’yi sevmez, sevemez net. Çünkü gaz pedalını okumuyor, vites küçültmek istiyorsun, olduğu viteste gitmeye zorluyor, olduğu viteste akıcı gitmek istiyorsun, hemen yükseltiyor gibi gibi bir sürü tantanası var. Bi türlü alışamadım, yeri geliyor manuele yada spora alıp içimdeki dsg stresini atıyorum gazlayıp [emoji1]Uzun süreli tecrübem yok maalesef. Testlerde kullandığım kadar fikrim var. Ben de kalkar kalkmaz 2’ye almasını sevmiyordum. Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Evet, dur-kalk trafikte hemen vites yükseltmesin diye. Tabi yol açılınca gazlamak isterlerse ayrı. tamamı aynı değil sanırım dsg lerin bu konuda 6 ileri de bi rahatsızlık duymadım mesela bu konuda kendi aracımda Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Ali Gök yazdı: tamamı aynı değil sanırım dsg lerin bu konuda 6 ileri de bi rahatsızlık duymadım mesela bu konuda kendi aracımda Seninki hem ıslak kavrama hem de tork yüksek. Düşük torkta düşük hız 2. vitese alınca sürekli yarım debriyaj yapıp kavramayı yakıyor. Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Selim Bilgin yazdı: Seninki hem ıslak kavrama hem de tork yüksek. Düşük torkta düşük hız 2. vitese alınca sürekli yarım debriyaj yapıp kavramayı yakıyor. hee . o sebeplemi 1.6 golf jetta vs daha çabuk kavrama değişiyor diyorlar Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Ali Gök yazdı: tamamı aynı değil sanırım dsg lerin bu konuda 6 ileri de bi rahatsızlık duymadım mesela bu konuda kendi aracımda Selim yazmış, 7 ileri kullananlar yapıyor. Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun 7 Ocak 2021 Yazar Paylaş 7 Ocak 2021 (düzenlendi) önceki araç: focus 1.5 tdci Powershift vites. umarım bu 2010 golf dsg 7 ileri kuru tip vites pek üzmez. babama aldık aracı, yanında olmadığım için deneyemiyorum. ama hoşuna gittiğini söyledi. focustaki gidişi vs. pek aratmıyor dedi. + konfor olarak biraz daha mutlu olduğunu iletti. tek eksik şimdilik otomatik far sensörü. internette gördüğüm kadarıylada pek pahalı birşey değilmiş sanırım. 7 Ocak 2021 tarihinde Gökhan Çoşkun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Celal Aydın 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 uzun zaaman önce buna güncelleme gelmişti 7 ileri sport mod için, aynı güncelleme paketinde fren pedal dozu da değişmişti hatta. yetkili serviste güncelleme yapılmalıYetkilide kavrama değişiminden sonra büyük ölçüde iyileşme gözlemledim fakat yine de karakter aynı, ekonomi odaklı, hemen üst vitese geçeyim, çok yakmasın. Spor modda çıldırıyor orası ayrı.Benim istediğim, beni yormadan aksın gitsin araç, arkamdan selektör yememem için, gaza yüklenmem gerekmesin. Powershift’i test ettiğimde daha başarılı buldum o konuda. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Gökhan Çoşkun yazdı: önceki araç: focus 1.5 tdci Powershift vites. umarım bu 2010 golf dsg 7 ileri kuru tip vites pek üzmez. babama aldık aracı, yanında olmadığım için deneyemiyorum. ama hoşuna gittiğini söyledi. focustaki gidişi vs. pek aratmıyor dedi. + konfor olarak biraz daha mutlu olduğunu iletti. tek eksik şimdilik otomatik far sensörü. internette gördüğüm kadarıylada pek pahalı birşey değilmiş sanırım. O şanzımanda belli bir km'de kavrama değişimi kaçınılmaz. Daha önce değişmedi ya da tamir edilmediyse mekatronik ünite de arıza yapabiliyor. Ama çözümü var hepsinin. Celal Aydın yazdı: Benim istediğim, beni yormadan aksın gitsin araç, arkamdan selektör yememem için, gaza yüklenmem gerekmesin. Powershift’i test ettiğimde daha başarılı buldum o konuda. Düşük güç + DSG fıtık eder o konuda, sürekli ölü devir gittiği için pedalın altı hep boş. Tork lazım. Ali Gök yazdı: hee . o sebeplemi 1.6 golf jetta vs daha çabuk kavrama değişiyor diyorlar Hem o hem de onlarda kuru kavrama olduğu için. Yağlı kavrama dediğimizde sistem 6-7 litre yağın içinde çalıştığı ve ayrı yağ soğutucusu olduğu için ısınmıyor o kadar. 6 ileride kavrama yakan duymadım mesela. Yenilerde ıslaklar da kurular da 7 bu arada, 7 diye kuru olacak diye bir şey yok. 2.0 tdi ve üstündeki ya da Audi A4 ve üstündeki şanzımanlar 7 ileri ama ıslak kavramalı. 1 Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 7 Ocak 2021 Paylaş 7 Ocak 2021 Benim tecrübem de ve sıklıkla araştırma sonucu durk kalk da direkt manuele geçiş, o şekilde kullanım. Bunda da gözlemlediğim yeti de yağ ısısı ekranı var manuel kullanımda yağ ısısını koruyabiliyorsunuz ama otomatik kullanımdda ısı bayağı yükseliyor ki yağ ısısı 115 derece üzerini çıkartmama uyarısı var kitaplarda.Benim 2. Yeti aracım ilki 1.2 tsi 7 ileri kuru idi şimdiki 1.6 tdi ve kuru 7 ileri yukarda sayılan hiç bir durumu yaşamadım. Gayet de rahat kullanımı var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts