İçeriğe Yönlendir

Fiesta Benzinli Garip Bir Rölanti Arızası

Emre Atak

Recommended Posts

Yusuf Aygüler
Çağlar Bayur yazdı:

arıza teşhis cihazına bağlayacak olan usta kontrolleri yapar

Tekrardan merhabalar,

Araçtaki sorunun devam ettiğinden bahsetmiştim. Salı günü ışıklarda beklerden rölanti bir anda 700'lerden 1600'lere fırlayıp 4-5 saniye içerisinde geri düştü. Bir an afallayıp kaldım ne oluyor diye. Bugün aracı farklı bir yere götürdüm. Hortumları vs. kontrol etti. Hava filtresi üstündeki sensörü temizledi, bilgisayarı bağlayıp birşeyleri silip biraz böyle dene takip edelim dedi. 

Ancak ben halen sorunun ne olduğunu öğrenebilmiş veya anlayabilmiş değilim. Ustalar net bir konuşma yapamıyor. Bulunduğum şehirde de düzgün bir usta bulabilmek samanlıkta iğne aramaktan beter. Bakalım işin sonu ne olacak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Aygüler

Rölantinin ani yükselip düşmesinin sebebi hakkında fikirlerinizi merak etmekteyim. Teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Benim ford grubunda bu sorunları ne zaman yaşasam ateşlemeden çıktı. Bujiler öncelikli olmak üzere kablosu ve bobine de bakılsın.

Bi dönem hava akış metrenin fişini çekmiştim şüphelendiğim için sorun bobin çıkmıştı

Yorum bağlantısı
Yusuf Aygüler
Görkem Karakaş yazdı:

Benim ford grubunda bu sorunları ne zaman yaşasam ateşlemeden çıktı. Bujiler öncelikli olmak üzere kablosu ve bobine de bakılsın.

Bi dönem hava akış metrenin fişini çekmiştim şüphelendiğim için sorun bobin çıkmıştı

Bugün bujilerin kablolarını tek tek çıkarıp motordaki hareketleri inceledim. 4 buji kablosunu da çıkardığım zaman motorda titreşim oluştu, takınca düzeldi. Bujilerden olmadığını düşünüyorum. Bujilerden, kablolardan veya bobinden olma ihtimali kaldı mı acaba sizce

Çağrı Alaf yazdı:

Bence hava kaçağı var motorda. 

Benim de şüphelerim bu yönde ancak düzgün bir usta olmadığı için halen arayışlarım devam ediyor. 

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Yusuf Aygüler yazdı:

Bugün bujilerin kablolarını tek tek çıkarıp motordaki hareketleri inceledim. 4 buji kablosunu da çıkardığım zaman motorda titreşim oluştu, takınca düzeldi. Bujilerden olmadığını düşünüyorum. Bujilerden, kablolardan veya bobinden olma ihtimali kaldı mı acaba sizce

Belirgin bir arıza yoktu çok nadir tekleme yapıyordu. Hatta bi gün çok fazla yaptığında ustaya gittim.  20 kmlik yol testinde hiç yapmadı. Ben sorumluluk alıp bobini değiştirmiştim düzeldi. Biraz can sıkıcı bi arıza durumu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...