İçeriğe Yönlendir

Çamaşır Makinesi Kaçak Akım Rolesini Attırıyor

Mustafa Resül Kara

Recommended Posts

Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

eve gelsin iptal edilmişken makine üğstüne otursun bişi deniyelim

Toprağı ustaya bağlasak?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Murat Gedik yazdı:

Benim de şimdi Yeni taşındığım evde 2 hafta çamaşır makinesini kullandıktan sonra kaçak akım rölesi attı. Makineyi fişe takar takmaz atıyordu. Elektrikçiye mesaj attım o da Toprak hattını iptal edip çalıştırmamı söyledi. Toprak hattını iptal edince şu anda hiçbir sıkıntı yok çalışıyor. Rezistans da çalışıyor galiba çünkü makineye attık şu anda çamaşır yıkanıyor suyu ısıttı. 

Ama galiba rezistansın çalışıyor olması kaçak akım olmadığı anlamına gelmiyor o yüzden kaçak akım rölesi atıyor. 

Çamaşır bitsin hafta içi bir gün yeni bir rezistans alıp değiştireceğim. Makine 12 yıllık bosch. 

Toprak hattını tekrar bağlayın, makineyi soğuk ayarda çalıştırın eğer sigorta atmıyorsa sorun rezistanstadır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Yakın zamanda benimde başıma geldi aynı durum, rezistans patlamıştı. Ama servis gelene kadar anlamadık çünkü makina uzatma ile çalışıyordu. Banyoda sigorta attırıyor ama uzatma ile çalışıyordu. Meğer kaçak akım rölesi devredışı kalmış. Kullandığımız uzatma da topraklama yokmuş. Olay sonrasında çamaşır makinası için özel priz çektirdim. Kaçak akım rölesini yeniledim. Şu anda herşey düzgün çalışıyor.

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Makine modeline göre yeni rezistans siparişi verdim. Yarın akşam makineyi söküyorum. O zamana kadar da hiç bir şekilde makineye dokunmuyoruz arkadaşlar. İçinde çamaşırlar vardı. Onları da plastik eldiven takarak çıkardım. 

Daha sonra başına aynı durum gelecek insanlara yardımcı olmak için de fotoğrafları da buraya atarım inşallah. 

Erhan Doruk yazdı:

Toprak hattını tekrar bağlayın, makineyi soğuk ayarda çalıştırın eğer sigorta atmıyorsa sorun rezistanstadır. 

12 yıldır kullanıyoruz. Rezistansı büyük ihtimalle yanmıştır. Yenisiyle değiştireceğim. Eğer yine attırırsa bu sefer servis çağıracağım. 

Geçen eşim tül perde atmış. Deterjanı biraz fazla koymuş köpükler deterjan koyma yerinden çıkmış biraz. Belki de bu yüzden bu arıza oldu. Bilmiyorum. Sırası ile gideceğim. Kendi yapabileceğim bir arıza için servis çağırmak istemiyorum ama çaresiz kalırsam çağıracağım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Elin gavuru dediklerimiz metal su bataryalarına dahi toprak hattı bağlıyor. Kahrolsun o fikri verenler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Gedik yazdı:

Geçen eşim tül perde atmış. Deterjanı biraz fazla koymuş köpükler deterjan koyma yerinden çıkmış biraz. Belki de bu yüzden bu arıza oldu

yok bişi olmuo, bi arakadaş dediydi..

Servet Aydın yazdı:

Elin gavuru dediklerimiz metal su bataryalarına dahi toprak hattı bağlıyor. Kahrolsun o fikri verenler

çadır çevresi çit yapsak ta denesek? 

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Murat Gedik yazdı:

Benim de şimdi Yeni taşındığım evde 2 hafta çamaşır makinesini kullandıktan sonra kaçak akım rölesi attı. Makineyi fişe takar takmaz atıyordu. Elektrikçiye mesaj attım o da Toprak hattını iptal edip çalıştırmamı söyledi. Toprak hattını iptal edince şu anda hiçbir sıkıntı yok çalışıyor. Rezistans da çalışıyor galiba çünkü makineye attık şu anda çamaşır yıkanıyor suyu ısıttı. 

Ama galiba rezistansın çalışıyor olması kaçak akım olmadığı anlamına gelmiyor o yüzden kaçak akım rölesi atıyor. 

Çamaşır bitsin hafta içi bir gün yeni bir rezistans alıp değiştireceğim. Makine 12 yıllık bosch. 

Bende toprak hattını iptal edip çalıştırmıştım yanlış hatırlamıyorsam, sizin makina da sorun rezistans büyük ihtimalle. Kendiniz de yapabilirsiniz basit bir iş rezistans değişimi. Maşallah 12 yıl iyi dayanmış 😊

Ha bu arada topraklama iptal ettiğiniz gibi  elektrikçi usta ile de irtibatı iptal edin 😬

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

yok bişi olmuo, bi arakadaş dediydi..

çadır çevresi çit yapsak ta denesek? 

Paçağina...

beyle mi?

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mustafa Resül Kara yazdı:

Bende toprak hattını iptal edip çalıştırmıştım yanlış hatırlamıyorsam, sizin makina da sorun rezistans büyük ihtimalle. Kendiniz de yapabilirsiniz basit bir iş rezistans değişimi. Maşallah 12 yıl iyi dayanmış 😊

Ha bu arada topraklama iptal ettiğiniz gibi  elektrikçi usta ile de irtibatı iptal edin 😬

2013’te bir aylık bulaşık makinemiz (Boş ya da Siğmens değil) şartel attırıyordu. Yetkili servis geldi, açtı baktı bişey bulamadı, -abi sizin ev yeni mi? -evet. -evin elektriğini yanlış bağlamışlar dedi ve toprakla fazı yer değiştirdi. Sonra makineyi fişe bir taktı makine son nefesini verdi. Makineyi dükkana götürüp kalp masajı yaptılar ama kurtarmadı. 1 ay sonra sıfır makine gelmişti. 1 ay sövmüştük adama. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Emre Şimşek yazdı:

2013’te bir aylık bulaşık makinemiz (Boş ya da Siğmens değil) şartel attırıyordu. Yetkili servis geldi, açtı baktı bişey bulamadı, -abi sizin ev yeni mi? -evet. -evin elektriğini yanlış bağlamışlar dedi ve toprakla fazı yer değiştirdi. Sonra makineyi fişe bir taktı makine son nefesini verdi. Makineyi dükkana götürüp kalp masajı yaptılar ama kurtarmadı. 1 ay sonra sıfır makine gelmişti. 1 ay sövmüştük adama. 

Elektrikçilerin deyimi var faz nötr, al götür diye. Gelen teknisyen olayı yanlış anlamış toprakla fazı yer değiştirmek nedir 😊 iyi ki size yaptırmamış kendi yapmış yoksa sıfır makina da vermezlerdi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...