Metin Akbal Pazartesi 06:11 Paylaş Pazartesi 06:11 Çağlar Bayur yazdı: eve gelsin iptal edilmişken makine üğstüne otursun bişi deniyelim Toprağı ustaya bağlasak? 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Pazartesi 06:37 Paylaş Pazartesi 06:37 Murat Gedik yazdı: Benim de şimdi Yeni taşındığım evde 2 hafta çamaşır makinesini kullandıktan sonra kaçak akım rölesi attı. Makineyi fişe takar takmaz atıyordu. Elektrikçiye mesaj attım o da Toprak hattını iptal edip çalıştırmamı söyledi. Toprak hattını iptal edince şu anda hiçbir sıkıntı yok çalışıyor. Rezistans da çalışıyor galiba çünkü makineye attık şu anda çamaşır yıkanıyor suyu ısıttı. Ama galiba rezistansın çalışıyor olması kaçak akım olmadığı anlamına gelmiyor o yüzden kaçak akım rölesi atıyor. Çamaşır bitsin hafta içi bir gün yeni bir rezistans alıp değiştireceğim. Makine 12 yıllık bosch. Toprak hattını tekrar bağlayın, makineyi soğuk ayarda çalıştırın eğer sigorta atmıyorsa sorun rezistanstadır. 2 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay Pazartesi 06:52 Paylaş Pazartesi 06:52 Yakın zamanda benimde başıma geldi aynı durum, rezistans patlamıştı. Ama servis gelene kadar anlamadık çünkü makina uzatma ile çalışıyordu. Banyoda sigorta attırıyor ama uzatma ile çalışıyordu. Meğer kaçak akım rölesi devredışı kalmış. Kullandığımız uzatma da topraklama yokmuş. Olay sonrasında çamaşır makinası için özel priz çektirdim. Kaçak akım rölesini yeniledim. Şu anda herşey düzgün çalışıyor. 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik Pazartesi 18:33 Paylaş Pazartesi 18:33 Makine modeline göre yeni rezistans siparişi verdim. Yarın akşam makineyi söküyorum. O zamana kadar da hiç bir şekilde makineye dokunmuyoruz arkadaşlar. İçinde çamaşırlar vardı. Onları da plastik eldiven takarak çıkardım. Daha sonra başına aynı durum gelecek insanlara yardımcı olmak için de fotoğrafları da buraya atarım inşallah. Erhan Doruk yazdı: Toprak hattını tekrar bağlayın, makineyi soğuk ayarda çalıştırın eğer sigorta atmıyorsa sorun rezistanstadır. 12 yıldır kullanıyoruz. Rezistansı büyük ihtimalle yanmıştır. Yenisiyle değiştireceğim. Eğer yine attırırsa bu sefer servis çağıracağım. Geçen eşim tül perde atmış. Deterjanı biraz fazla koymuş köpükler deterjan koyma yerinden çıkmış biraz. Belki de bu yüzden bu arıza oldu. Bilmiyorum. Sırası ile gideceğim. Kendi yapabileceğim bir arıza için servis çağırmak istemiyorum ama çaresiz kalırsam çağıracağım. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın Pazartesi 19:19 Paylaş Pazartesi 19:19 Elin gavuru dediklerimiz metal su bataryalarına dahi toprak hattı bağlıyor. Kahrolsun o fikri verenler 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 20:13 Paylaş Pazartesi 20:13 Murat Gedik yazdı: Geçen eşim tül perde atmış. Deterjanı biraz fazla koymuş köpükler deterjan koyma yerinden çıkmış biraz. Belki de bu yüzden bu arıza oldu yok bişi olmuo, bi arakadaş dediydi.. Servet Aydın yazdı: Elin gavuru dediklerimiz metal su bataryalarına dahi toprak hattı bağlıyor. Kahrolsun o fikri verenler çadır çevresi çit yapsak ta denesek? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara Pazartesi 20:26 Yazar Paylaş Pazartesi 20:26 Murat Gedik yazdı: Benim de şimdi Yeni taşındığım evde 2 hafta çamaşır makinesini kullandıktan sonra kaçak akım rölesi attı. Makineyi fişe takar takmaz atıyordu. Elektrikçiye mesaj attım o da Toprak hattını iptal edip çalıştırmamı söyledi. Toprak hattını iptal edince şu anda hiçbir sıkıntı yok çalışıyor. Rezistans da çalışıyor galiba çünkü makineye attık şu anda çamaşır yıkanıyor suyu ısıttı. Ama galiba rezistansın çalışıyor olması kaçak akım olmadığı anlamına gelmiyor o yüzden kaçak akım rölesi atıyor. Çamaşır bitsin hafta içi bir gün yeni bir rezistans alıp değiştireceğim. Makine 12 yıllık bosch. Bende toprak hattını iptal edip çalıştırmıştım yanlış hatırlamıyorsam, sizin makina da sorun rezistans büyük ihtimalle. Kendiniz de yapabilirsiniz basit bir iş rezistans değişimi. Maşallah 12 yıl iyi dayanmış 😊 Ha bu arada topraklama iptal ettiğiniz gibi elektrikçi usta ile de irtibatı iptal edin 😬 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın Pazartesi 21:18 Paylaş Pazartesi 21:18 Çağlar Bayur yazdı: yok bişi olmuo, bi arakadaş dediydi.. çadır çevresi çit yapsak ta denesek? Paçağina... beyle mi? 2 3 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek Salı 01:53 Paylaş Salı 01:53 Mustafa Resül Kara yazdı: Bende toprak hattını iptal edip çalıştırmıştım yanlış hatırlamıyorsam, sizin makina da sorun rezistans büyük ihtimalle. Kendiniz de yapabilirsiniz basit bir iş rezistans değişimi. Maşallah 12 yıl iyi dayanmış 😊 Ha bu arada topraklama iptal ettiğiniz gibi elektrikçi usta ile de irtibatı iptal edin 😬 2013’te bir aylık bulaşık makinemiz (Boş ya da Siğmens değil) şartel attırıyordu. Yetkili servis geldi, açtı baktı bişey bulamadı, -abi sizin ev yeni mi? -evet. -evin elektriğini yanlış bağlamışlar dedi ve toprakla fazı yer değiştirdi. Sonra makineyi fişe bir taktı makine son nefesini verdi. Makineyi dükkana götürüp kalp masajı yaptılar ama kurtarmadı. 1 ay sonra sıfır makine gelmişti. 1 ay sövmüştük adama. 5 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara Salı 04:07 Yazar Paylaş Salı 04:07 Emre Şimşek yazdı: 2013’te bir aylık bulaşık makinemiz (Boş ya da Siğmens değil) şartel attırıyordu. Yetkili servis geldi, açtı baktı bişey bulamadı, -abi sizin ev yeni mi? -evet. -evin elektriğini yanlış bağlamışlar dedi ve toprakla fazı yer değiştirdi. Sonra makineyi fişe bir taktı makine son nefesini verdi. Makineyi dükkana götürüp kalp masajı yaptılar ama kurtarmadı. 1 ay sonra sıfır makine gelmişti. 1 ay sövmüştük adama. Elektrikçilerin deyimi var faz nötr, al götür diye. Gelen teknisyen olayı yanlış anlamış toprakla fazı yer değiştirmek nedir 😊 iyi ki size yaptırmamış kendi yapmış yoksa sıfır makina da vermezlerdi. 2 Yorum bağlantısı
Murat Gedik Çarşamba 14:58 Paylaş Çarşamba 14:58 Arkadaşlar yeni rezistans geldi. Rezistans gerçekten yanmış söktüğümde gördüm. Yeni rezistans orijinal değil 325 liraya aldım. Ama gittiği yere kadar giderse orijinal bulup onu da değiştiririm. Rezistansı değiştirdikten sonra kaçak akım sigortası atmamaya başladı. Sorun çözüldü. Problem rezistans'a dolaşan elbise parçaları rezistanslı çürütmüş. Çok olmamakla birlikte biraz da kireç vardı. Rezistansı sökmeden önce de böyle görünüyordu. Şimdi tam montaj yapmadan bir deneme için çalıştırıyorum Bir de kendi temizlesin ısıtıyor mu diye de bakacağım. Yardımcı olan fikir veren arkadaşların hepsine çok teşekkür ederim. Orijinal 12 yıllık rezistansı son hali. 8 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Çarşamba 21:38 Paylaş Çarşamba 21:38 Hazır açmışken amortisörleri de değiştirseydiniz. 12 yılda onlar de gitmiştir. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek Perşembe 05:39 Paylaş Perşembe 05:39 Ben geçen sene rezistansı sökememiştim onu hatırlıyorum şimdi. Vidalarını söktüm sonra asıldım gelmedi meret... Sonra baktım bozacağım, geri taktım. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik Perşembe 07:26 Paylaş Perşembe 07:26 Emre Şimşek yazdı: Ben geçen sene rezistansı sökememiştim onu hatırlıyorum şimdi. Vidalarını söktüm sonra asıldım gelmedi meret... Sonra baktım bozacağım, geri taktım. Rezistansın büyük ve kalın bir contası var. Ortadaki vidayı gevşetince conta genişliyor ve gevşiyor ama yine de 12 yılın verdiği yapışma ile çok kolay çıkmıyor. Ortadaki vidayı iyice gevşettikten sonra biraz vurmanız ve vidanın içeri doğru gitmesini sağlamanız gerekiyor. Sonrası penseye ve sizin kol gücünüze kalmış . Erhan Doruk yazdı: Hazır açmışken amortisörleri de değiştirseydiniz. 12 yılda onlar de gitmiştir. Amortisörleri kontrol ettim. Gayet iyi görünüyordu. Hafif yağ atmıştı kafasından ama görevini yapıyordu. Zaten makinayı kullanırken titreşim ve ses problemimiz olmadığı için hiç aklıma gelmedi. 2 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Konudan bağımsız benim de bir sorunum var. 5 katlı binadayız yağmur yağarken veya yağmadan önce yakın veya uzak fark etmez yıldırım düşmesi anında evdeki kaçak akım rölesi atıyor; apartmanda diğer dairelerde böyle bir sorun yok mesela bugün iki kere attı evde olmasam buzdolabı içindekiler ziyan olacak birkaç ustaya sordum hepsi başından savdı benim evde de oluyor diyor usta bana. Değerli fikirlerinizi bekliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 3 saat önce Paylaş 3 saat önce O.Yücel Çetin yazdı: Konudan bağımsız benim de bir sorunum var. 5 katlı binadayız yağmur yağarken veya yağmadan önce yakın veya uzak fark etmez yıldırım düşmesi anında evdeki kaçak akım rölesi atıyor; apartmanda diğer dairelerde böyle bir sorun yok mesela bugün iki kere attı evde olmasam buzdolabı içindekiler ziyan olacak birkaç ustaya sordum hepsi başından savdı benim evde de oluyor diyor usta bana. Değerli fikirlerinizi bekliyorum. Sigortayı otomatik kaldıran bir sistem varmış,Servet Abi bilir. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Evren Erakçora yazdı: Sigortayı otomatik kaldıran bir sistem varmış,Servet Abi bilir. Onu gördüm birkaç yerde haftaiçi bir usta gelecek çözemezsem alternatif olarak aklımda sağ olasın Hocam. Yorum bağlantısı
Recommended Posts