İçeriğe Yönlendir

2010 W204 1.6 C180 Kompressor

Doğan Arşiray
Çözüme git Çağlar Bayur tarafından,

Recommended Posts

Doğan Arşiray

avansın ileride olduğuna dair arıza kodu kaynaklı sarı motor ikaz uyarısı bugün kendiliğinden kayboldu. oysaki kaydedilen kodlarda mevcut. herhalde henüz başlangıçta olan bir problem. ilk bakımda yine de bu sorunu tespit edip tamir ettireceğim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mehmet Yeter yazdı:

Parçayı takarken kulağına tut şunun ucunu doseyelim abi şarkı geldi mi?

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

valla tüm eleştirilere göğüs gereceğim mecburen.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ışık yine yandı. ışık yandığo sürece veya ben bunu silmezsem aracın performansı bir miktar kötüleşiyor daha tuhafı motorun sesi artıyor. herhalde bir tür alt rutin çalışıyor ve aracın ateşlemesini geri çekmeye çalışıyor çünkü aşırı ileride ateşleme gibi bir hata veriyor. oysaki ışık yanmıyorsa aracın çekişi nefis ve zincir sesi yada uğulştu vs yok. pek bekletmeden bunu yapmak lazım bence. kendi kendini bozacakmış gibi bir his oluştu bende.

diğer gözlem ise. bu arıza kodu 3. kez motor ısınma periyodundan sonra ortaya çıkıyor. OBD nin algoritması böyle idi zaten. ancak freezeframe verisine bakınca hep motor ısısı 76 derece. sanki termostat yolcu olmuş. zaten ibre çoğu zaman 80 derece yazan bölgenin altında ( benz de 90 yok 40 80 120 var)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Doğan Arşiray yazdı:

ışık yine yandı. ışık yandığo sürece veya ben bunu silmezsem aracın performansı bir miktar kötüleşiyor daha tuhafı motorun sesi artıyor. herhalde bir tür alt rutin çalışıyor ve aracın ateşlemesini geri çekmeye çalışıyor çünkü aşırı ileride ateşleme gibi bir hata veriyor. oysaki ışık yanmıyorsa aracın çekişi nefis ve zincir sesi yada uğulştu vs yok. pek bekletmeden bunu yapmak lazım bence. kendi kendini bozacakmış gibi bir his oluştu bende.

diğer gözlem ise. bu arıza kodu 3. kez motor ısınma periyodundan sonra ortaya çıkıyor. OBD nin algoritması böyle idi zaten. ancak freezeframe verisine bakınca hep motor ısısı 76 derece. sanki termostat yolcu olmuş. zaten ibre çoğu zaman 80 derece yazan bölgenin altında ( benz de 90 yok 40 80 120 var)

Aynı motor c180 komp amg var arkadaşımda. Lpgli. 5 ileri 156lık. Kışın hasta olacaktı termostat rahmetli olmuş. Çok yeni 3.5 gibi bir şeye değiştirdi. Şimdi 80in üstünde sabit duruyor herhalde 90dır.

Bizde ne yapsak fakir arızasını çözemedik. arabanın benzinde de lpgde de gidişi çok iyi. Mercedesci usta da bindi performansı onayladı. En son bi yerden çok ufak bi hava aldığına kanaat getirdi ustalar önemseme dediler kime gitsek.

Geçen hafta 100 km kadar şehirler arası kullandım şanzıman hariç keyifli araba bi kaç viraja limitlere yakın girip çıktım yüksek devir arkadan itiş hiç tereddüt etmedi 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Görkem Karakaş yazdı:

Aynı motor c180 komp amg var arkadaşımda. Lpgli. 5 ileri 156lık. Kışın hasta olacaktı termostat rahmetli olmuş. Çok yeni 3.5 gibi bir şeye değiştirdi. Şimdi 80in üstünde sabit duruyor herhalde 90dır.

Bizde ne yapsak fakir arızasını çözemedik. arabanın benzinde de lpgde de gidişi çok iyi. Mercedesci usta da bindi performansı onayladı. En son bi yerden çok ufak bi hava aldığına kanaat getirdi ustalar önemseme dediler kime gitsek.

Geçen hafta 100 km kadar şehirler arası kullandım şanzıman hariç keyifli araba bi kaç viraja limitlere yakın girip çıktım yüksek devir arkadan itiş hiç tereddüt etmedi 

bir tane küçük plastik ek parçası var hava emişinde, yırtılıyor oradan emiyor ve aracı titretiyor. bir tane arabada görmüştüm çıkarttıkları yırtıktı.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Doğan Arşiray

plastik dirsek hafifçe deforme oldu. boşluk oluşunca çok kötü uğultu oluyor kabinde.  ABS plastik orada çalışmadı. şimdi PETG malzemeden bir tane yaptım. 12 saaatte basılabiliyor 1 tanesi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

pimaş al kes biç ömürlük valla , plastik printer çıktı mertlik bozuldu yahu

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Sarı alıcı hortumu al tarımsal malzeme satan yerlerde olur oda güzel durur aslında 🥶

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

tavan çıtalarının verniği kabarmıştı. söküp boyadım iyimi. işsizlik kötü valla.

• Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Tatil plani mi sorayim ne yapayim? 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Zeytinyağı ticaretini geliştir. Doğan Tic. Aş. Her türlü yağ bulunur fırsat ilanı paylaşılır. Dert dinleme işi bende onu diyeyim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Doğan Arşiray yazdı:

tavan çıtalarının verniği kabarmıştı. söküp boyadım iyimi. işsizlik kötü valla.

bi hava filtresi daha lazım olabilir

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Doğan Arşiray yazdı:

Tatil plani mi sorayim ne yapayim? 

O anlamda değil, söküp boyadım iyi mi demişsin ya, iyi yapmışsın manasında. İyi. 👍

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Akbal yazdı:

Zeytinyağı ticaretini geliştir. Doğan Tic. Aş. Her türlü yağ bulunur fırsat ilanı paylaşılır. Dert dinleme işi bende onu diyeyim :)

hocam deepseek ile çalışmak lazım o konuyu. psikolojik analizleri inanılmaz bir tutarlılık ve derinlik ile yapıp bir de tahminlerde bulunuyor. gerçek bir profesyonele neler katabilir şaşkınlık içerisinde test edip duruyorum.

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...