ibrahim sarı 15 Şubat 2021 Paylaş 15 Şubat 2021 Arkadaşlar aracım 1.25 Flair 2000 model. LPG yok hiç bağlanmamış benzinde şehiriçi km de tam 1 TL yakıyor. Ekonomik kullanıyorum 1 TL basıp 4-5bin devir çeviriyorum yine de 1 TL yakıyor. Baktıracağım parçalar sırasıyla nedir? Gaz kelebeği,hava akışmetre sensörü... Aracın lastik havası filtresi motor yağı hepsi yeni ve bakımlı rot balansı var çözemedim bir türlü Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Şubat 2021 Paylaş 15 Şubat 2021 (düzenlendi) Şehir neresi? Günlük güzergah nedir? Şanzıman nedir? Trafik durumu, ortalama hız nedir? Yük? 15 Şubat 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 15 Şubat 2021 Paylaş 15 Şubat 2021 4 bin devirde 1 lira yakar da,2 bin devirde niye az yakmıyor acaba ,ilginç. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Şubat 2021 Paylaş 15 Şubat 2021 13,5lt/100km tüketmekte. 2 ton luk 3.6lt v6 motorlu jeep ile hemen hemen aynı. depo sızdırıyor bile olabilir diyeceğim geldi, egzosdan inanılmaz derecede çiğ benzin kokusu almanız lazım, trafikte yan arabanın bile dönüp bakacağı derecede çok kokmalı 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Şubat 2021 Paylaş 15 Şubat 2021 Çağlar Bayur yazdı: 13,5lt/100km tüketmekte. 2 ton luk 3.6lt v6 motorlu jeep ile hemen hemen aynı. depo sızdırıyor bile olabilir diyeceğim geldi, egzosdan inanılmaz derecede çiğ benzin kokusu almanız lazım, trafikte yan arabanın bile dönüp bakacağı derecede çok kokmalı Ben mazda ile 15,5’u görmüştüm 1.6 motor 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Şubat 2021 Paylaş 15 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben mazda ile 15,5’u görmüştüm 1.6 motor ara sıra olur öyle 30 da olabilir ara sıra ama 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Şubat 2021 Paylaş 15 Şubat 2021 Çağlar Bayur yazdı: ara sıra olur öyle 30 da olabilir ara sıra ama Yok abi. Standart işe gidiş geliş 1 depo ortalamam. O sıra pandeminin ilk zamanları. Herkes kendi arabasıyla gidiyor. Acayip trafik vardı avrupa yakası’nda Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Şubat 2021 Paylaş 15 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yok abi. Standart işe gidiş geliş 1 depo ortalamam. O sıra pandeminin ilk zamanları. Herkes kendi arabasıyla gidiyor. Acayip trafik vardı avrupa yakası’nda ara sıra yani extrem koşullarda, yakar öyle ama uzun yolda sabit yakmaz öyle 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 15 Şubat 2021 Paylaş 15 Şubat 2021 2016 model 1,25 fiesta depo ortalaması 7 lt/100 km. Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 15 Şubat 2021 Paylaş 15 Şubat 2021 ibrahim sarı yazdı: Arkadaşlar aracım 1.25 Flair 2000 model. LPG yok hiç bağlanmamış benzinde şehiriçi km de tam 1 TL yakıyor. Ekonomik kullanıyorum 1 TL basıp 4-5bin devir çeviriyorum yine de 1 TL yakıyor. Baktıracağım parçalar sırasıyla nedir? Gaz kelebeği,hava akışmetre sensörü... Aracın lastik havası filtresi motor yağı hepsi yeni ve bakımlı rot balansı var çözemedim bir türlü Hava filtresi ve bujiler haricinde, kış olmasından dolayı termostat kontrolunu önerebilirim. Termostat açık kalıyorsa motor uygun sıcaklıkta çalışamıyordur. Yakıtı etkiler. 1 Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 16 Şubat 2021 Yazar Paylaş 16 Şubat 2021 Hocam termostat açık araçta. Şehiriçi hararet hep 90 fakat şehirdışı uzun yolda hararet düşüyor özellikle soğuk olan havalarda hararet yükselmiyor. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şehir neresi? Günlük güzergah nedir? Şanzıman nedir? Trafik durumu, ortalama hız nedir? Yük? Çok kısa bir mesafe hocam 3 dk falan 2 dk motor ısıtıyorum rölantide bekliyor kış olduğu için. Yük yok hız şehiriçi trafik boş şanzıman yağı yeni değişti kayıyor adeta vites geçişleri Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 16 Şubat 2021 Paylaş 16 Şubat 2021 ibrahim sarı yazdı: Hocam termostat açık araçta. Şehiriçi hararet hep 90 fakat şehirdışı uzun yolda hararet düşüyor özellikle soğuk olan havalarda hararet yükselmiyor. Çok kısa bir mesafe hocam 3 dk falan 2 dk motor ısıtıyorum rölantide bekliyor kış olduğu için. Yük yok hız şehiriçi trafik boş şanzıman yağı yeni değişti kayıyor adeta vites geçişleri 3 dk lık yol için 2 dk motor isitmanizin bir mantığı yok. Aracınızın kitapçığında kışın motor ısıtmayın, hemen yola çıkın diye özellikle yazıyor. Termostat sorununuz var ayrica Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Şubat 2021 Paylaş 16 Şubat 2021 ibrahim sarı yazdı: Hocam termostat açık araçta. Şehiriçi hararet hep 90 fakat şehirdışı uzun yolda hararet düşüyor özellikle soğuk olan havalarda hararet yükselmiyor. Çok kısa bir mesafe hocam 3 dk falan 2 dk motor ısıtıyorum rölantide bekliyor kış olduğu için. Yük yok hız şehiriçi trafik boş şanzıman yağı yeni değişti kayıyor adeta vites geçişleri Termostat hep açık kalıyorsa motor ısınmakta zorlanır anlamında. Ona bir baktırın 2dk’lık yolda otomatik araba 10lt üstünü kesin görür. Bir de rölantide ısıtmaya çalışırsanız 13’lere çıkar normal 1 Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 16 Şubat 2021 Yazar Paylaş 16 Şubat 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Termostat hep açık kalıyorsa motor ısınmakta zorlanır anlamında. Ona bir baktırın 2dk’lık yolda otomatik araba 10lt üstünü kesin görür. Bir de rölantide ısıtmaya çalışırsanız 13’lere çıkar normal Termostata baktırayım fakat motor ısıtmayı motor ömrü kısalmasın diye yapıyorum. Motor yağı ısınsın motor parçalarında aşınma yaşanmasın diye, gideceğim yol 2-3 dk mesafe araçla . Araç manuel bu arada hocam Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 16 Şubat 2021 Paylaş 16 Şubat 2021 2 dk lık yolu aracınız ile 2000 devri geçmeden gidebilirsiniz. Zaten rolantisi 1000 devir gibi. Soğukken 5000 devirlere çıkmıyorsaniz hiçbir motor parçası aşınmaz 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat 2021 Paylaş 16 Şubat 2021 Ekonomik sürülen Fiesta 1.25 100 kmde 7 litre gibi bir tüketim sergiliyor. Bunu deneyen yapan hipermilci bir arkadaşım var. 2001 model zetec 1.25 motor arabası ile bol bol seyehat etti ama 7 litrenin altını pek göremedi. Araası full stok ve benzinli idi. Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 16 Şubat 2021 Paylaş 16 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: Ekonomik sürülen Fiesta 1.25 100 kmde 7 litre gibi bir tüketim sergiliyor. Bunu deneyen yapan hipermilci bir arkadaşım var. 2001 model zetec 1.25 motor arabası ile bol bol seyehat etti ama 7 litrenin altını pek göremedi. Araası full stok ve benzinli idi. O aracın 7 litre yakması için motor mekanik vb durumunun kusursuz olması lazım. Araç kaç km de Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 16 Şubat 2021 Yazar Paylaş 16 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: Ekonomik sürülen Fiesta 1.25 100 kmde 7 litre gibi bir tüketim sergiliyor. Bunu deneyen yapan hipermilci bir arkadaşım var. 2001 model zetec 1.25 motor arabası ile bol bol seyehat etti ama 7 litrenin altını pek göremedi. Araası full stok ve benzinli idi. Benimki 2000 model 1.25 flair hocam motor aynı motor. benimki 14ltye tekabül ediyor arkadaşın 7 arada 2 kat fark var. 50 kuruş nere 1 tl nere bir problem olduğu kesin şu fiyatlarla daha aşağısı ancak scotter ile olur Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat 2021 Paylaş 16 Şubat 2021 Tolgahan Doğru yazdı: O aracın 7 litre yakması için motor mekanik vb durumunun kusursuz olması lazım. Araç kaç km de Arkadaşım stok arabasını toplayan bir Volkswagen teknisyeni. Ayrıca eski Otokoç teknisyeni. 80 km hız ile arabasını sürerdi. Tekirdağa yolculuğunda otoban süratlerinde 7,8 litre yaktığını hatırlıyorum. Bahsettiğim kişi bir hypermiler. Yani 7 litre yakıyor ise doğrudur. Adam bunu yapabilmek için özel şekilde araba sürüyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat 2021 Paylaş 16 Şubat 2021 Bu arkadaşın instagramı. https://instagram.com/vagmechanicc?igshid=jbnesia7mpd6 Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 16 Şubat 2021 Paylaş 16 Şubat 2021 Ali Darbaz yazdı: Arkadaşım stok arabasını toplayan bir Volkswagen teknisyeni. Ayrıca eski Otokoç teknisyeni. 80 km hız ile arabasını sürerdi. Tekirdağa yolculuğunda otoban süratlerinde 7,8 litre yaktığını hatırlıyorum. Bahsettiğim kişi bir hypermiler. Yani 7 litre yakıyor ise doğrudur. Adam bunu yapabilmek için özel şekilde araba sürüyor. Tamam işte toplanmış kusursuz bir araç ve hipermil sürücü ile oluyor ancak. Normal bir fiesta ve normal bir sürücü ile 7 litreler olamıyor. Arkadaşta beklentiye giriyor doğal olarak 7 litreyi duyunca. Arkadaşın yapması gereken termostat sorununu çözmek. Ateşlemeyi bir kontrol etmek. Normal hava sıcaklıgında ve kısa mesafe olmayan güzergahlarda aracın tüketimini takip etmek. 8,5 ile 9,5-10 litre arası tüketim hedef olmalı. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Şubat 2021 Paylaş 16 Şubat 2021 3 dk yol için 2 dk ısıtma yapılıyorsa her şey normal bence. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat 2021 Paylaş 16 Şubat 2021 Tolgahan Doğru yazdı: Tamam işte toplanmış kusursuz bir araç ve hipermil sürücü ile oluyor ancak. Normal bir fiesta ve normal bir sürücü ile 7 litreler olamıyor. Arkadaşta beklentiye giriyor doğal olarak 7 litreyi duyunca. Arkadaşın yapması gereken termostat sorununu çözmek. Ateşlemeyi bir kontrol etmek. Normal hava sıcaklıgında ve kısa mesafe olmayan güzergahlarda aracın tüketimini takip etmek. 8,5 ile 9,5-10 litre arası tüketim hedef olmalı. Termostat bozuk ise kafadan 1 - 2 litre fazla yakar zaten. 1 Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 16 Şubat 2021 Yazar Paylaş 16 Şubat 2021 Evren Erakçora yazdı: 3 dk yol için 2 dk ısıtma yapılıyorsa her şey normal bence. Hocam havalar soğuk olunca motora faydası olsun diyerek ısıtıyorum yeri geliyor 1 dk yeri geliyor 3 dk da oluyor bu ısıtma. Tamircilerin çoğu ısıtmayı öneriyor kış aylarında. Kısa mesafe gidiyorum diye zank diye gaza basmayayım araç kendine gelsin ilk uzun vadede araca daha çok zarar verir bence Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Şubat 2021 Paylaş 16 Şubat 2021 ibrahim sarı yazdı: Hocam havalar soğuk olunca motora faydası olsun diyerek ısıtıyorum yeri geliyor 1 dk yeri geliyor 3 dk da oluyor bu ısıtma. Tamircilerin çoğu ısıtmayı öneriyor kış aylarında. Kısa mesafe gidiyorum diye zank diye gaza basmayayım araç kendine gelsin ilk uzun vadede araca daha çok zarar verir bence Araba motoru 2 3 dakikada ısınmaz ki. Isıtmak istiyorsan yüksek vites seçip düşük devirde kullan. Hemen ısınır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts