İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta Flair Benzinli Aşırı Yakıt Tüketimi

ibrahim sarı

Recommended Posts

ibrahim sarı
Ali Darbaz yazdı:

Araba motoru 2 3 dakikada ısınmaz ki.  Isıtmak istiyorsan yüksek vites seçip düşük devirde kullan. Hemen ısınır. 

Isıtmaktan kastım hararet değil hocam. Motor yağı belli bir akışkanlığa ulaşsın motorun içinde yağ devirdaim etsin yürüyorum 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
ibrahim sarı yazdı:

Çok kısa bir mesafe hocam 3 dk falan 2 dk motor ısıtıyorum rölantide bekliyor kış olduğu için. Y

bu rutinde o tüketim normal

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
ibrahim sarı yazdı:

Hocam termostat açık araçta. Şehiriçi hararet hep 90 fakat şehirdışı uzun yolda hararet düşüyor özellikle soğuk olan havalarda hararet yükselmiyor.

Termostat bozuk olduğu için aracın uzun yolda harareti düşüyor ve soğuk havalarda ısınmıyor. Dolayısı ile motor ihtiyaç duyduğu sıcaklıkta çalışamıyor.

Bozuk termostat ile araç kullanmak, aracı ısıtmadan hareket etmekten daha fazla motora zarar verir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Müsaadenizle ben de bir soru sorayım.

Araç otomatik. Sıcaklık sabahları -2 -10 arası değişiyor. Sabahları arabayı yaklaşık 5 dakika ısıtıp yola çıkıyorum. Yani benzinden gaza geçmesi 5 dakikayı buluyor.

Yolculuk 80 km hız ile en fazla 8 dakika sürüyor (7,6 km).

Bu bilgilere göre motor ısıtma ve sürüş şekli doğru mudur?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Isıtmaya gerek olmadığı araç kullanım kılavuzlarında yazar, aracı çalıştırdıktan sonra yavaş yavaş gidilir, biraz ısındıktan sonra normal şekilde sürülür, yüksek devir yaptırılmaz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya
Evren Erakçora yazdı:

Isıtmaya gerek olmadığı araç kullanım kılavuzlarında yazar, aracı çalıştırdıktan sonra yavaş yavaş gidilir, biraz ısındıktan sonra normal şekilde sürülür, yüksek devir yaptırılmaz. 

Bu durumda yakıt sarfiyatı artmayacak mıdır?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ersev Kaya yazdı:

Zaten yakıt her türlü artacak, ama boşa geçen zamanda harcadığın yakıtı, yolda giderken harcayacağın için 3 4 km yakıt menzilin artıcak. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ersev Kaya yazdı:

Aksine daha az yakarsınız. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
ibrahim sarı

Arkadaşlar termostat değişti fakat sorun termostat ile alakalı değilmiş. Üstünden Tofaş bujileri çıktı. Kablo ve bujiler ile takım olarak değiştirdim. Depoyu fulledim ne kadar yaktığını yazacağım

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Bilal Erkan DEĞER

Selamlar. 

Bende 1998 Ford Fiesta Flair sahibiyim. Aracım bir hayli fazla yakıyor. Şehir içi 80 km'de 10 litre benzin yaktı. Az yakan araç diye aldım ama sanırım sadece yakan olarak kalacak gibi :) Önceki yazılarda da  aynı sondan mustarip araç sahipleri vardı acaba sorunu çözen arkadaşlar var mı ? ya da bir çözüm önerisi olan? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bilal Erkan DEĞER yazdı:

Şehir içi 80 km'de 10 litre benzin yaktı.

80 km yi 1 saatte mi gittiniz? 5 günde mi?

Yorum bağlantısı
Bilal Erkan DEĞER
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

80 km yi 1 saatte mi gittiniz? 5 günde mi?

Bir saatte değil gün sayısını hatırlamıyorum fakat bir gün içinde veya bir saatte değildi. 

tarihinde Bilal Erkan DEĞER tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Soğuk motor,kısa mesafe,düşük hız,kış  mevsimi  vb. etkenler  nedeniyle  bana çok gelmedi. Bir iki  seferin toplamı    80 km  olsa  belki çok deriz ama 3-5- 10 km vb.  toplayıp  10 günde  10 lt çok değil.

Bakımları  ne durumda? 

Ateşleme  sistemi, orjinal  buji ve kabloları, orjinal hava filtresi ,doğru lastik ölçüsü ve havası gibi etkenler de tüketimi  etkiler.

Yorum bağlantısı
Bilal Erkan DEĞER
İnan Çınar yazdı:

Soğuk motor,kısa mesafe,düşük hız,kış  mevsimi  vb. etkenler  nedeniyle  bana çok gelmedi. Bir iki  seferin toplamı    80 km  olsa  belki çok deriz ama 3-5- 10 km vb.  toplayıp  10 günde  10 lt çok değil.

Bakımları  ne durumda? 

Ateşleme  sistemi, orjinal  buji ve kabloları, orjinal hava filtresi ,doğru lastik ölçüsü ve havası gibi etkenler de tüketimi  etkiler.

Bujilerden pek emin değilim açıkçası orijinal olup olmadığı konusunda bir ustaya gideceğim çünkü şüphelendim açıkçası belki farklı bir markaya ait olmasından. Diğer açıdan tüm bakımları yapıldı ve havalar iyileştiği için şimdi tekrar bakıma girecek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Ne kadar süredir araç sizde?Perfomans  kaybi var mı? 

Yorum bağlantısı
Bilal Erkan DEĞER
İnan Çınar yazdı:

Ne kadar süredir araç sizde?Perfomans  kaybi var mı? 

Ağustos ayıda almıştım aracı 108.000 km'de şu an 114.000 km oldu. Performans kaybı yok aldığım zamanki gibi diyebilirim ya da bariz bir kayıp yok demek daha doğru olur. 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

24 yaşında  ve  km si 99.999 da sıfırlanan fiesta  için  100 binli km.ler çok doğru gelmedi bana. Bir kaç yüz bin devirmiştir tahminen. 

Kompresyon  testi yapıldı  mı hiç? Yağ eksiltme falan var mı?

Yorum bağlantısı
ibrahim sarı

10 litrelik benzinle yaklaşık 145 km yol yaptım gösterge yandı. Şehiriçi ortalaması 9 litrelerde olan bir araç için normal diyorum. Ön düzen ve lastikleri değiştirdim şehiriçi 2000 deviri geçmedim. Son durum bu şekilde. Daha da ekonomik sürüş için Lpg taktırmam lazım herhalde.

Yorum bağlantısı
Bilal Erkan DEĞER
İnan Çınar yazdı:

24 yaşında  ve  km si 99.999 da sıfırlanan fiesta  için  100 binli km.ler çok doğru gelmedi bana. Bir kaç yüz bin devirmiştir tahminen. 

Kompresyon  testi yapıldı  mı hiç? Yağ eksiltme falan var mı?

Araç bildiğimiz bir araç olduğu için km konusunda hatası yok. Bir deniz subayının ailesinde yer alan bir araçtı. Onlardan aile dostumuz aldı bizde aile dostumuzdan satın aldık. Ben 3. sahibiyim ve 114.000 km ile zaten nadir bir araç. Yağ eksiltme yok açıkçası ama yağ değişimi yapacağım zaman acaba 5.30 yağ mı yoksa şu an mevcut olan 10.40 mı kullanmak daha sağlıklı olur. Hangi ustaya sorsam hepsi farklı cevaplar veriyor. 10.40 da diyen var 5.30 da. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bilal Erkan DEĞER yazdı:

yağ değişimi yapacağım zaman acaba 5.30 yağ mı yoksa şu an mevcut olan 10.40 mı kullanmak daha sağlıklı olur. Hangi ustaya sorsam hepsi farklı cevaplar veriyor. 10.40 da diyen var 5.30 da. 

nadir kalanlardan olduğu belli olan fiestaya 10/40 koyulmuş olması çok acı, motoru üreten 5/30 konur demiş. her yerde bulunan bir yağ

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...