Ferit Gür 19 Şubat 2021 Paylaş 19 Şubat 2021 Herkese merhaba, bugüne kadar sorularımı cevapsız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var. 2006 model makyajsız kasa fiesta sahibiyim kaloriferle ilgili bir sorunum var. Motor yeterli sıcaklığa ulaşınca gerektiği gibi sıcak üflemiyor 1. kademede çok hafif sıcak geliyor ancak 2-3 yapınca serin hava üflüyor 4. kademeye alınca da baya estiriyor. Bugün bir yere gösterdim tıkanmıştır dedi makinayla açılır ama tam garantisini veremem dedi %70 oranında açılırmış ve ilerleyen zamanda yine tıkanırmış bu işlem için 200 lira istedi. Garantili çözümü nedir diye sorduğumda kalorifer radyatörü değişecek isçilik dahil 600 lira dedi. Söküp temizlenmez mi dediğimde de yok dedi. Bu bana saçma geldi videolarda söküp porcözle temizleyenler bile var. Ustanın demesine göre eski modellerde çıkarılıp temizleniyormuş yenilerde öyle bir şey yokmuş. Ben de haliyle şimdilik kalsın dedim hafta başı bir iki yere daha götürcem de bunun sökülüp temizlenme imkanı veya hortumlarından kireç çözücüyle işlem olmuyor mu? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Şubat 2021 Paylaş 19 Şubat 2021 Tüm petekler sökülüp temizlenebilir ama işçiliği zor diye biliyorum. O işçilik vermişken petek değişimi mantıklı olur. Bu arada, usta gördüğüne göre soğutma sıvısı tamamdır diye düşünüyorum. Devirdaime bakıldı mı? Hararet ne durumda araçta? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Şubat 2021 Paylaş 19 Şubat 2021 VAG Grubunda da temizliği olmayan Passat'lar vardı diye hatırlıyorum. Benim de kışın başında aynı sıkıntım vardı. 100 liraya makinaya bağlanıp temizlendi şimdi içerisi hamam gibi oluyor. Anlattığınız sıkıntı aynı Petek sıkıntısı. Porçöz ve kireç sökücüler petekleri patlatıyor diye biliyorum Yorum bağlantısı
Ferit Gür 19 Şubat 2021 Yazar Paylaş 19 Şubat 2021 Sani Gerşon yazdı: Tüm petekler sökülüp temizlenebilir ama işçiliği zor diye biliyorum. O işçilik vermişken petek değişimi mantıklı olur. Bu arada, usta gördüğüne göre soğutma sıvısı tamamdır diye düşünüyorum. Devirdaime bakıldı mı? Hararet ne durumda araçta? Sogutma suyu tam icindeki antifriz miktari biraz dusmus olabilir (eksildikce su ekliyorum) devirdaimle veya hararetle ilgili bir sorun yok makyajsiz kasalarda harareti saat olarak degil de grafik olarak gösteriyor. Yariya kadar yükselip orda sabit duruyor sanirim o seviyeler 80-90 derece civari oluyor (aldigimdan beri bu sekilde) Çağrı Alaf yazdı: VAG Grubunda da temizliği olmayan Passat'lar vardı diye hatırlıyorum. Benim de kışın başında aynı sıkıntım vardı. 100 liraya makinaya bağlanıp temizlendi şimdi içerisi hamam gibi oluyor. Anlattığınız sıkıntı aynı Petek sıkıntısı. Porçöz ve kireç sökücüler petekleri patlatıyor diye biliyorum Ne zaman temizlettiniz bana verilen fiyat 200 lira. Bir de tam garanti verememesi vazgecmeme sebep oldu Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Şubat 2021 Paylaş 19 Şubat 2021 Ferit Gür yazdı: Sogutma suyu tam icindeki antifriz miktari biraz dusmus olabilir (eksildikce su ekliyorum) devirdaimle veya hararetle ilgili bir sorun yok makyajsiz kasalarda harareti saat olarak degil de grafik olarak gösteriyor. Yariya kadar yükselip orda sabit duruyor sanirim o seviyeler 80-90 derece civari oluyor (aldigimdan beri bu sekilde) Ne zaman temizlettiniz bana verilen fiyat 200 lira. Bir de tam garanti verememesi vazgecmeme sebep oldu Hocam bana biraz gittiğiniz usta tok satıcı gibi geldi. Sizi parça değişimine zorluyor olabilir. Bunun makinası var içerisinde uygun bir kimyasal gezdiriyor petekleri tazyik ve kimysal ile açıyor. Ben yaptırırken "patlatırsan ödersin beni boşa garanti verip uğraştırma" dedim ustaya. (Zaten gıcık herifin tekiydi. ?) "Tamam patlatırsam parçacı şurada yenisini alır gelirim" dedi. Temizledi içerinden epey pislik çıktı. 3 ay önce 100 lira gibi bir ücrete temizlettirdim. Yorum bağlantısı
Ferit Gür 19 Şubat 2021 Yazar Paylaş 19 Şubat 2021 Çağrı Alaf yazdı: Hocam bana biraz gittiğiniz usta tok satıcı gibi geldi. Sizi parça değişimine zorluyor olabilir. Bunun makinası var içerisinde uygun bir kimyasal gezdiriyor petekleri tazyik ve kimysal ile açıyor. Ben yaptırırken "patlatırsan ödersin beni boşa garanti verip uğraştırma" dedim ustaya. (Zaten gıcık herifin tekiydi. ?) "Tamam patlatırsam parçacı şurada yenisini alır gelirim" dedi. Temizledi içerinden epey pislik çıktı. 3 ay önce 100 lira gibi bir ücrete temizlettirdim. Pazartesi bir iki yere daha sorayım sizinki garanti vermiş siz patlatmasından korkmuşunuz benimki açmayabilir diyerek garanti vermedi hani patlatma vs lafı bile geçmedi Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Şubat 2021 Paylaş 19 Şubat 2021 Ferit Gür yazdı: Pazartesi bir iki yere daha sorayım sizinki garanti vermiş siz patlatmasından korkmuşunuz benimki açmayabilir diyerek garanti vermedi hani patlatma vs lafı bile geçmedi Neden garanti vermemiş anlamadım. O Temizlik Peteği Sıfır gibi yapıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Şubat 2021 Paylaş 19 Şubat 2021 Antifriz seviyesi fark etmez. Petek tıkalıdır. Peteği sökmeden temizlerler. Peteğin motor suyu ile bağlantısı kesilir, giriş ve çıkışı makinaya bağlanır. Yarım saat falan devir daim yaptırılarak temizlenir. Bazı durumlarda temizlerken delinebilir. Bazen de tam açılmayabilir. Denemek lazım. Yorum bağlantısı
Ferit Gür 19 Şubat 2021 Yazar Paylaş 19 Şubat 2021 Boruları darmış. %70-80 oranında açılır ama ilerde yine tıkanır dedi makinaya ilaç koyuyoruz filan bir şeyler dedi. Fiyatını da ben sormadan kendi söyledi 200 tutar diye (bunun anlamı genelde "yahu uğraştırma beni" demek oluyor) Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 19 Şubat 2021 Paylaş 19 Şubat 2021 Ferit Gür yazdı: Yariya kadar yükselip orda sabit duruyor sanirim o seviyeler 80-90 derece civari oluyor (aldigimdan beri bu sekilde) Yarıya kadar gelmesi yanıltıcı olabiliyor. Şayet aracınızdaki termostat açık kalıyorsa kaloriferden istenilen sonucu alamazsınız. Termostat kontrolü iyi olur. Araç geç ısınıyorsa, uzun yolda veya yokuş inerken ibre aşağı düşüyorsa termostat açık kalıyordur. Yorum bağlantısı
Ferit Gür 19 Şubat 2021 Yazar Paylaş 19 Şubat 2021 (düzenlendi) Ersin Gökdemir yazdı: Yarıya kadar gelmesi yanıltıcı olabiliyor. Şayet aracınızdaki termostat açık kalıyorsa kaloriferden istenilen sonucu alamazsınız. Termostat kontrolü iyi olur. Araç geç ısınıyorsa, uzun yolda veya yokuş inerken ibre aşağı düşüyorsa termostat açık kalıyordur. Hocam araç lpgli hararet göstergesi ortaya gelince gaza sorunsuz geçiyor bu süre de kışın ortalama 300-400 metre sonra oluyor arada fan açıyor bir sure çalıştırıp durduruyor. Yine kontrol ettiririm elbet ama bir sorun göremedim orda 19 Şubat 2021 tarihinde Ferit Gür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 19 Şubat 2021 Paylaş 19 Şubat 2021 Ferit Gür yazdı: Hocam araç lpgli hararet göstergesi ortaya gelince gaza sorunsuz geçiyor bu süre de kışın ortalama 300-400 metre sonra oluyor arada fan açıyor bir sure çalıştırıp durduruyor. Yine kontrol ettiririm elbet ama bir sorun göremedim orda Benim araç 2003 focus ve 2010 yılından beri bende, hiç kalorifer petek temizliği yaptırmadım. 1 ay kadar önce hava soğukken 5-6 km kadar yokuş aşağı indim, hızım 100-110 civarındaydı ve kalorifer ılık üflemeye başladı. Aynı zamanda hararet ibresi de aşağı düştü. Termostattan olduğunu anladım ve değiştirdim. Değişimden sonra aynı yolda denedim, ibrede hiç kımıldama yok, ortada duruyor ve kalorifer fırın gibi. Soğuk havalarda geç ısınıyordu, şu anda 200-300 metre de ısınıyor. Önceden gaza geçmesinde bendede sıkıntı yoktu. Yorum bağlantısı
Ferit Gür 19 Şubat 2021 Yazar Paylaş 19 Şubat 2021 Ersin Gökdemir yazdı: Benim araç 2003 focus ve 2010 yılından beri bende, hiç kalorifer petek temizliği yaptırmadım. 1 ay kadar önce hava soğukken 5-6 km kadar yokuş aşağı indim, hızım 100-110 civarındaydı ve kalorifer ılık üflemeye başladı. Aynı zamanda hararet ibresi de aşağı düştü. Termostattan olduğunu anladım ve değiştirdim. Değişimden sonra aynı yolda denedim, ibrede hiç kımıldama yok, ortada duruyor ve kalorifer fırın gibi. Soğuk havalarda geç ısınıyordu, şu anda 200-300 metre de ısınıyor. Önceden gaza geçmesinde bendede sıkıntı yoktu. Bizimkilerde ibre olmadığı için kademesine bakıyorum ilk çalışınca dipte sonra yavaş yavaş yükselip ortaya geliyor bazen bi kademe daha yükselip fan açıyor, ama dediğim gibi ustaya kontrol etmesini söylerim 1 Yorum bağlantısı
Ozkan çoban 19 Şubat 2021 Paylaş 19 Şubat 2021 Aracınızın Kalorifer radyatörü fiyatına baktım 290 civarı diyor 150 de işçilik olsa diyelim 450, bana kalırsa gösterdiğiniz yer çok pahalı geldi.. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 19 Şubat 2021 Paylaş 19 Şubat 2021 Kaloriferin sıcak soğuk anahtarı çalışıyor mu önce onu kontrol etmeniz lazım. Yorum bağlantısı
Ferit Gür 19 Şubat 2021 Yazar Paylaş 19 Şubat 2021 Nihat Palolu yazdı: Kaloriferin sıcak soğuk anahtarı çalışıyor mu önce onu kontrol etmeniz lazım. Çalışıyor oralarda sorun yok Ozkan çoban yazdı: Aracınızın Kalorifer radyatörü fiyatına baktım 290 civarı diyor 150 de işçilik olsa diyelim 450, bana kalırsa gösterdiğiniz yer çok pahalı geldi.. Valla bana da biraz abartılı geldi ama sonra da heralde çok zahmetli bir iştir diye düşündüm bana kalsa kaloriferin yerini bilmem ? 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Termosatatınbozuk olmasın acık kalıyo olmasın ,petek 250 300 arası bir sey tak sök ne alırsa Yorum bağlantısı
Ferit Gür 20 Şubat 2021 Yazar Paylaş 20 Şubat 2021 Erkan Işık yazdı: Termosatatınbozuk olmasın acık kalıyo olmasın ,petek 250 300 arası bir sey tak sök ne alırsa Bunlar düzgün çalışıp çalışmadığı test edilebilen parçalar değil mi? Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Ferit Gür yazdı: Motor yeterli sıcaklığa ulaşınca gerektiği gibi sıcak üflemiyor Dediğiniz için termostat eleniyor. Termostat bozuk olsa motor ısınmaz kalorifer de ısıtmaz. Sizin kalorifer peteği tıkalı yada devirdaim çok düşük, ikinci seçenekte yazın hararet artar. Yorum bağlantısı
Ozkan çoban 20 Şubat 2021 Paylaş 20 Şubat 2021 Ferit Gür yazdı: Bunlar düzgün çalışıp çalışmadığı test edilebilen parçalar değil mi? Termostat açık kalırsa araç seyir halinde asla ısınmaz soğur, ancak durduğu yerde ısınır ve hareket edince de tekrar soğur. Yorum bağlantısı
Ferit Gür 20 Şubat 2021 Yazar Paylaş 20 Şubat 2021 (düzenlendi) Aracı eylülde aldım o sıcak havalarda hiç hararet yapmadı. O götürdüğüm usta da içine bindi bir şeyler yaptı sonra tıkalı bu kalorifer dedi. Hafta başı gideceğim yerde güzelce bir kontrolden geçirtirim. Ben başlığı acaba evde halledebilir miyim diye açmıştım ama görünen o ki boyumu aşıyor. Olmazsa yenisine bakicam oem kodu 19850 1206933 20 Şubat 2021 tarihinde Ferit Gür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 21 Şubat 2021 Paylaş 21 Şubat 2021 Ferit Gür yazdı: Ben başlığı acaba evde halledebilir miyim diye açmıştım Silecek kısmını falan söküp borularına ulaşabilirseniz iki hortum ve musluk ile kendinizi de temizlik denemesi yapabilirsiniz ama ne kadar verimli olur bilmem. Yapılan videolar var YouTube da. 1 Yorum bağlantısı
ibrahim sarı 23 Şubat 2021 Paylaş 23 Şubat 2021 Bende 2000 model 1.25 Flair var hocam. Aldığım zaman kaloriferi sıcak üflemiyordu. Makineye bağlatıp temizlettim tanıdık klimacımda ilaçlı sıcak su ile 3 kere temizledi ve 3. de bile içinden taş parçaları tozlar çıktı. Baya bir kirli olduğunu söyledi. 3. kere işlem tamamlanınca da açtık kaloriferi püfür püfür sıcak havayı anında verdi. Porçöz ya da kimyasal kullanma borularını patlatırsın daha büyük masraf çıkar. İşin ehli bir klimacı bul yaptır. Tanıdıksa 150 tanıdık vasıtası ile gitmezsen 250 tl ye kadar yolu var bu işlemin 1 Yorum bağlantısı
Hasan Kavak 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Usta 2005 dizel fiesta sahibiyim aracımı yeni aldım 2 hafta olduç da ısıtma ve klima sorunu yoktu püfür gibi sıcak ve soğutuyordu. 1-2 gündür hiç ısıtmıyor biranda oldu motor suyunu kontrol ettim. Nasıl yol alıp neleri kontrol etmem gerekiyor? Yorum bağlantısı
Ferit Gür 24 Aralık 2021 Yazar Paylaş 24 Aralık 2021 Hasan Kavak yazdı: Usta 2005 dizel fiesta sahibiyim aracımı yeni aldım 2 hafta olduç da ısıtma ve klima sorunu yoktu püfür gibi sıcak ve soğutuyordu. 1-2 gündür hiç ısıtmıyor biranda oldu motor suyunu kontrol ettim. Nasıl yol alıp neleri kontrol etmem gerekiyor? Hiç ısıtmıyor derken 1,2,3. kademelerde fan çalışıyor mu yoksa sadece 4’te mi çalışıyor önce ona bakmanı tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Recommended Posts