İçeriğe Yönlendir

Ford Focus- Kızdıma Bujisi Değişimi

Hasan Tunc

Recommended Posts

Hasan Tunc

İyi gunler 2008 focus dizel arabamda ilk calistirdigimda hic bi sikinti yok yolda devam ettigimde de bi sikinti yok ama 3 4 kez arabayi durdurup tekrar calistirdigimda motor sistem arizasi diyor 3000 deviri gecmiyor bilgisayara baglattigimizda bujiden dediler ama bir kac saat sonra yada ertesi gun calistirdigim da hic bi sikinti yok 3 4 kez calistirmazsam bu arizayi vermiyor.Benim sorum su bu sekilde kullansam zarari olur mu ikincisi de buji kirildiginda ust kapak söküldüğü zaman motor düzen tutmama ihtimali var mi ust kapak sökülmesi sadece fazla maliyet mi motora herhangi bir zarar olma ihtimali var mi.Konuyla bilgisi olan yazabilir mi 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Üst kapak sökümüne öcü gibi bakmamak lazım, motorun durumunu görmüş olursunuz ve güzelce toplanirsa sıkıntı olacağını sanmıyorum. Km 200 bin üstü ise ve sikirti da varsa egzantirk zinciri değişimi falan da yapılırsa daha bile güzel olur öncekinden ama illa ki açılacak diye birşey yok. Birçok usta var enjektörü söküp parçayı çıkarıyor kapağı açmadan.

https://youtu.be/wGUyl1WJASw

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Tunc

Bu gonderdiginiz linkte icine düşmüş bir sekilde cikiyorda orda kalinca yarisi onu izledim baska bi videoda matkapla çürütüp dis acip cektirmeyle cekio dislerinin nasil bozulmadigini hic anlamadim sanki daha riskli geldi.Ustaya sordugumda bi sikinti olurmu üst kapak acilinca yok dedi sikintili malzeme varsa değiştiriyoruz daha iyi oluyor ama üst cok iyi olunca altin gucu yetmeyebiliyor dedi boyle birsey olabilir mi 

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Serdar Barutçu
Hasan Tunc yazdı:

Bu gonderdiginiz linkte icine düşmüş bir sekilde cikiyorda orda kalinca yarisi onu izledim baska bi videoda matkapla çürütüp dis acip cektirmeyle cekio dislerinin nasil bozulmadigini hic anlamadim sanki daha riskli geldi.Ustaya sordugumda bi sikinti olurmu üst kapak acilinca yok dedi sikintili malzeme varsa değiştiriyoruz daha iyi oluyor ama üst cok iyi olunca altin gucu yetmeyebiliyor dedi boyle birsey olabilir mi 

benim aracımdada bujiler kırıldı ankaraya gittim 2 kırık 2 sağlam çıktı sonra kırılan parçaya diş açtı yavaş yavaş vura vura çıkardı sonrada yeni bujileri taktı üst kapak söktürmek çok gereksiz benden 2500 3000 tl istediler 300 tl çıkarma 480 tl bosh buji aldım taktım çok şükür sıkıntıy yok

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

buji kırılı r ise matkap yöntemi aşırı riskli, içeri kaçacak 1mm lik bir metal kalıntısı = 20 bin TL demektir. üst kapak söküldü takılıdı randuman vermez, alt üst güçlü güçsüz falan cümleleri teknik dayanaksız muhabetirr, kötü yapılan köfte ile acil serviste serum da bağlanabilir,, rektifiye işleri tamamen ustalık ile alakalı.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Mustafa Şahin2
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Üst kapak sökümüne öcü gibi bakmamak lazım, motorun durumunu görmüş olursunuz ve güzelce toplanirsa sıkıntı olacağını sanmıyorum. Km 200 bin üstü ise ve sikirti da varsa egzantirk zinciri değişimi falan da yapılırsa daha bile güzel olur öncekinden ama illa ki açılacak diye birşey yok. Birçok usta var enjektörü söküp parçayı çıkarıyor kapağı açmadan.

https://youtu.be/wGUyl1WJASw

Kızdırma bujilerinden dolayı videodaki kişiye gittim. 3 buji sorunsuz söküldü bir bujinin yarısı içerde kaldı fakat içeriye düşmedi. Matkapla kılavuz açtı ve bujinin kırılan parçasını o şekilde çıkardı

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Üst kapağı söküp neyi güçlendiriyorlar mış, en fazla kurumları temizlerler nefesi açılır arabanın..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...