İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo - Esp Arıza Lambası Yanıyor

Metin Bulak

Recommended Posts

Metin Bulak

arkadaslar uc dört senedir esp lambası yanıyor arızayı bulamıyoruz  son zamanlarda ıse abs lambası canı ıstedıği zaman yanıp  bazende sonuyor  bu arada seyır halındeyken kılometre gösterge paneli   devre dısı kalıyor devır saatı  hız gosterge saati hararet gostergesi  şarj lambası   soguk hava ikaz işiklaı ve kilometre sayacları  sıfırlanıp devre dışı kalıyor arabayı stop ettirip tekrar caliştırınca herşey normale donoyor fakat sevgili esp isığım yanmaya devam ediyor

Yorum bağlantısı
Muhammed Orak

Bilgim yok ama megane varken abs sensörü kablosu kopmuştu arıza yakıyordu yine, bilgisayara bağlayıp sensörlerin hız okuyup okumadığına baktırmakta fayda var. 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Öncelikle gösterge panelinizi kontrol ettirin. Elektronik kartta soğuk lehim vs. oluyor sonra böyle garip garip hatalar çıkıyor ekrana.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Fusion aracımda abs kablosu klipsinden çıkmış ön janta süre süre dışındaki plastik aşınmış metal kablo janta sürünce abs ışığı yanıyordu. kabloyu özel malzemeler ile izole edince klipsine takınca düzelmişti.

Yorum bağlantısı
Metin Bulak

gosterge panelini iki kez kontrol ettirdim nafile usta panel bitik dedi işin içinden cıktı bende yuz yırmı binde olan cıkma yeni panel bulup aldım taktık ama aynı arızalar devam demekkı panelde sorun yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz

Benzeri bir durumu focus 2.5 kasada yaşadık.Esp yok ama Abs lambası yandı,durduğu yerde kilometre hareket etmeye falan başlamıştı.Sorun Abs kablosunda çıktı.Değiştik ve problem kalmadı.İlk bakılacak yer orası galiba.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mk3 kasa değil mi arabanız?

esp lambası ile diğeri farklı arızalar bence, esp için basit bir öneri: sigortasını yeni takın, eskisi sağlam da olsa deneyin,

diğer arıza için de, ne sıklıkta göstegeler igidp geliyor bilmiyorum ancak deneme amaçlı, teyp ve havalandırma panelini sökerek gezin. garip ve sebebbini tam bilemem ancak teyp ve havalandırma kumanda panelinde bir terslik varsa bu göstergelere yansıyor.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Zafer Oflu
Metin Bulak yazdı:

arkadaslar uc dört senedir esp lambası yanıyor arızayı bulamıyoruz  son zamanlarda ıse abs lambası canı ıstedıği zaman yanıp  bazende sonuyor  bu arada seyır halındeyken kılometre gösterge paneli   devre dısı kalıyor devır saatı  hız gosterge saati hararet gostergesi  şarj lambası   soguk hava ikaz işiklaı ve kilometre sayacları  sıfırlanıp devre dışı kalıyor arabayı stop ettirip tekrar caliştırınca herşey normale donoyor fakat sevgili esp isığım yanmaya devam ediyor

Akünüzü ve şarj dinamosunu kontrol ettirmelisiniz bence. Eğer yeterli amperde akım gelmiyor ise bu gösterge hatalarını verebilir. Benim önceki aracımda şarj dinamosu arızalanmadan önce benzer sekilde yapmıştı. Sonrasında yolda kaldım ve yaptırdım.  

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ümit Aplak

Işık yanarken hata kodunun ne olduğuna bakılmalı aynı sorun benim aracımda vardı Arka sol ABS ESP sensöründen çıktı arıza

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
ercan aksu

arkadaşllar benim başıma da geldi abs beyninden çıktı akünün altında abs beyni var elektronik. onu değiştirdik  düzeldi burada tamirini yapan olmayınca seri numarasına göre ostimden çıkma bulduk mk4 2007 1,6 benzinli trend

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...