İçeriğe Yönlendir

Bilstein Amortisörler

Çağrı Alaf

Recommended Posts

Çağrı Alaf

Hayırlı Akşamlar, 

Aracıma genelde GM - Monreo - Sachs markaları Süspansiyon Tedariği yapıyor. Bugün daha önce duymadığım bir marka söylediler. Çok yumuşak + Çok kaliteli olduğunu savundu abinin birisi daha önce duymadığım bir marka BILSTEIN. Aracımın süspansiyonları oldukça sert. Yol tutuşuna diyecek yok Burnu nereye giderse arkası da peşinden geliyor kararlı ancak aynı oranda konfor düşüyor. Bilstein takarsam çok rahat edeceğimi söylediler. Aynı zamanda Yağlı yerine Gazlı Süspansiyonlar varmış sanırım nasıl bir şey bilmiyorum daha iyi falan diyorlar.  Amortisör ve Yaylardan hiç anlamadığım için sorma ihtiyacı duydum. Marka ve Yağ / Gaz Amortisörler hakkında neler söyleyebilirsiniz ? Boş Ağırlık 1400KG

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

O marka spor versiyonlarla ünlü idi oem tedariğine de mi girmiş. İlginç. Brembo diskin standart modelleri gibi demek

Yorum bağlantısı
Burak Uzel

Amortisörün kralı bilstein dir. Birçok alman aracın Oem parça tedarikçisidir. Yabancı forumlarda Uzun yıllar dayanıklılığı ve sağlamlığından çok bahsediliyor. Komfor ile yol tutuş dengesinde yine 1. sırayı çekiyor. Pişman olacağınızı düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Uğraşma, o arabanın karakteristiği öyle. Ne yaparsan yap, illa sert olacak :) Bazı şeyler değişmez. Bilstein amortisör iyidir, o konuda sıkıntı yok. Gazlı amortisörler de iyi, daha önce astra f aracımda vardı çok memnundum. Ama takınca mercedes olmayacak araban konfor konusunda onu bil. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Murat Sahın yazdı:

Uğraşma, o arabanın karakteristiği öyle. Ne yaparsan yap, illa sert olacak :) Bazı şeyler değişmez. Bilstein amortisör iyidir, o konuda sıkıntı yok. Gazlı amortisörler de iyi, daha önce astra f aracımda vardı çok memnundum. Ama takınca mercedes olmayacak araban konfor konusunda onu bil. 

Eşek At olmaz da Hızlı koşan eşek olur misali. Her güzelin bir kusuru var işte :) Bu gazlının yağlıya göre ömrü nasıldır acaba ? 

Burak Uzel yazdı:

Amortisörün kralı bilstein dir. Birçok alman aracın Oem parça tedarikçisidir. Yabancı forumlarda Uzun yıllar dayanıklılığı ve sağlamlığından çok bahsediliyor. Komfor ile yol tutuş dengesinde yine 1. sırayı çekiyor. Pişman olacağınızı düşünmüyorum.

Bilgilendirme için Teşekkürler bu denli kaliteli olduğunu bilmiyordum 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağrı Alaf yazdı:

Eşek At olmaz da Hızlı koşan eşek olur misali. Her güzelin bir kusuru var işte :) Bu gazlının yağlıya göre ömrü nasıldır acaba ? 

Bilgilendirme için Teşekkürler bu denli kaliteli olduğunu bilmiyordum 

Kullanan arkadaşlardan şikayet duymuyorum. Ben o araca 1 yıldan az binmiştim, yani ömrü hakkında yorum yapamam ama bu aralar baya tercih ediliyor gazlı. 

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Çağrı Alaf yazdı:

Hayırlı Akşamlar, 

Aracıma genelde GM - Monreo - Sachs markaları Süspansiyon Tedariği yapıyor. Bugün daha önce duymadığım bir marka söylediler. Çok yumuşak + Çok kaliteli olduğunu savundu abinin birisi daha önce duymadığım bir marka BILSTEIN. Aracımın süspansiyonları oldukça sert. Yol tutuşuna diyecek yok Burnu nereye giderse arkası da peşinden geliyor kararlı ancak aynı oranda konfor düşüyor. Bilstein takarsam çok rahat edeceğimi söylediler. Aynı zamanda Yağlı yerine Gazlı Süspansiyonlar varmış sanırım nasıl bir şey bilmiyorum daha iyi falan diyorlar.  Amortisör ve Yaylardan hiç anlamadığım için sorma ihtiyacı duydum. Marka ve Yağ / Gaz Amortisörler hakkında neler söyleyebilirsiniz ? Boş Ağırlık 1400KG

Kullandığın amortisörler de kalite olarak gayet iyiler ve sağlamlar, yani değişime gerek yok gibi. Konfor olarak ta çok bir fark olacağını sanmam.

Konfor konusunda lastik seçimine odaklanırsan daha iyi olabilir. Yumuşak lastik kullanımı konfor artışı sağlar diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Ersin Gökdemir yazdı:

Konfor konusunda lastik seçimine odaklanırsan daha iyi olabilir. Yumuşak lastik kullanımı konfor artışı sağlar diye düşünüyorum.

Doğru diyorsun abi yeni yazlık lastiklere geçtim epey güzel bir etkisi oldu Lastikten yana problemi çözdük. Amortisörlerimin durumu güzel zaten önlerim gazlıymış şu an gördüm. Demek ki konforlu hali böyle bu aracın. Belediyenin yaptığı uzun yumuşak Tümseklerden geçerken TISS sesini kaldırımda yürüyenler bile duyuyor sağlıkları yerinde. Zaten olurda bir gün değiştirirsem diye soruyorum. Bilstein bulabilirsek o da. Kalmamış pek piyasada.

Murat Sahın yazdı:

bu aralar baya tercih ediliyor gazlı. 

Bende ki önlerde gazlıymış 🤐

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Bilstein'a yumuşak diyeni merak ettim. 

Bilstein B4-B6-B8-B12 diye gider. B4'ü OEM equivalent'tir. Ama OE'ye göre biraz serttir.

Yumuşatmak amaçlı Bilstein'a geçmek yanlış olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Bende B4 var, yumuşak diyen yumuşak amortisör görmemiş.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

ben a4 e b4 bilstein taktim cok asiri sert confor 0 ama yol tutusu cok iyi 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Sizde olmasanız performans süspansiyonunu konfor amaçlı alıp takacağım. Ağzı olan konuşuyor bana öneren adamın önce ki amortisörü neydi de bilstein bu kadar rahat geldi ona acaba 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Konfor için MONROE REFLEX önermişlerdi 3 sene önce Focus a, araştırmiştim hem gaz hemde yağ vardı sanırım.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bilstein sert diye biliyorum bende.

Bende çok araştırdım ama malesef yine GM diyorum. Diğerlerine göre orta sert oluyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...