Ozkan çoban 13 Mart 2021 Paylaş 13 Mart 2021 İyi akşamlar, haftaya disk ve balata değişimi olacak ancak merak ettiğim konular var yardımcı olursanız sevinirim büyüklerim.. 1-Disk ve balatanın Alışma süreci var mıdır ve bu nedir ? 2-Fren sıvısı da mutlaka değişmeli midir ? 3-Dot4 yerine Dot5.1 olur mu ? (kapakta dot4 yazıyor) 4-Pedalda oluşacak değişiklikler nedir (şu an boşluk var gibi) 5-Fren performansı farkedilebilirliği ne anlamda olur ? teşekkürler. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Mart 2021 Paylaş 13 Mart 2021 1- Disk ve balatanın alışma süresi vardır. Sadece balata değiştiğinde de alışma süresi vardır. Çok sürmez ama. 2- Fren sıvısı belirli periyotlarla değişmelidir. Disk ve balatalar değişecekken değişmesi mantıklı. 3- Emin değilim ama kapakta yazanı tercih etmenizi öneririm. 4- Buna yorum yok çünkü aracın hem orjinalini bilmek gerekiyor hem de mevcut halini. Ama fren hidroliği değişince frenleme daha hissedilir olacak. 5- Balatalar alıştıktan sonra frenlemede iyileşme olacaktır. Eğer varsa frenlemede yaşanan titreşim ortadan kalkacaktır. 1 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 14 Mart 2021 Paylaş 14 Mart 2021 3-Dot4 yerine Dot5.1 olur mu ? (kapakta dot4 yazıyor) Soruna cevap kardeşim DOT 5.1 uyumludur. Dot 5.1 ile değişmen daha iyi olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 14 Mart 2021 Paylaş 14 Mart 2021 Ozkan çoban yazdı: İyi akşamlar, haftaya disk ve balata değişimi olacak ancak merak ettiğim konular var yardımcı olursanız sevinirim büyüklerim.. 1-Disk ve balatanın Alışma süreci var mıdır ve bu nedir ? 2-Fren sıvısı da mutlaka değişmeli midir ? 3-Dot4 yerine Dot5.1 olur mu ? (kapakta dot4 yazıyor) 4-Pedalda oluşacak değişiklikler nedir (şu an boşluk var gibi) 5-Fren performansı farkedilebilirliği ne anlamda olur ? teşekkürler. Genişlet Merhaba, tecrübelerimden kısaca yazayım dedim. -Ufak da olsa bir alışma süreci var. Öyle günlerce aylarca değil. Şu ana kadar tecrübelediğim, 100 km içinde bu olay çözülüyor (şehir içi trafik). -Belirli periyotlarda kesinlikle değişmesi gerekir. Bunun için de genelde ben 20 bin km (benim için 1 yıl) diyorum. Ama aracınız ağırlıklı olarak uzun yol yapıyorsa bu süre daha uzun olabilir. - Üst versiyonu koymakta sakınca yok. Ama üst versiyonun kitapçığında bunu doğrulamanız gerekiyor. - Boşluk olmaması gerekli. Bu bir sıkıntıya işaret eder. Hava yapmış olabilir. Yeni disk ve balatayı yeni hidrolikle birleştirdiğinizde fren daha sıkı olur normalde. - Daha sağlam duracaksınız. Aşınan disk ortadan kalktığı için de frenleme yaparken sarsıntı azalır. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 14 Mart 2021 Paylaş 14 Mart 2021 (düzenlendi) 3- Dot 4 yerine Dot 5.1 kullanılması benim harcayacak çok param var anlamına gelir. Araç üreticisinin kullanım kitapçığına Dot 4 yazması, Dot 4 kullanmanız yeterlidir anlamına geliyor. Ate firmasının normal Dot 4 ürünü 1 lt si 90 tl iken ( 3 yıl ömürlü diye hatırlıyorum) https://urun.n11.com/fren-hidrolik-yagi/ate-fren-hidrolik-yagi-dot-4-500-ml-son-kullanma-tarihi-2024-P13873119 Ate firmasının daha üstün kalteli ürünü type 200 Dot 4+ 1 lt si 150 tl . ( 5 yıl ömürlü ) https://urun.n11.com/fren-hidrolik-yagi/ate-typ-200-dot-4-yuksek-performansli-fren-hidrolik-yagi-1-lt-P27228468 14 Mart 2021 tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts