İçeriğe Yönlendir

Apartmanda Merkezi Sistemi İptal Etmeli Miyiz?

Erhan Doruk

Recommended Posts

Ahmet Ekici

Merkezi sistem aslında bireysel kullanıma göre daha karlı. Ama ödemeler düzensiz ve para sıkıntısı çekiliyorsa, toplantı yapılır karar alınır. 

Kombi ücreti + abonelik + montaj ve gelen yakıt ücretiyle birlikte yaptıkları hatayı anlamış olurlar.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Aylık 200 lira fazla öderim ama kimsenin ağız kokusunu çekmem insanla uğraşmak kadar zor bir şey yok 5 daireli bir apartmanda oturuyorum burada bile problem neyse ki bu sene bireysel kombiye döndük...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Osman Yücel Çetin yazdı:

Aylık 200 lira fazla öderim ama kimsenin ağız kokusunu çekmem insanla uğraşmak kadar zor bir şey yok 5 daireli bir apartmanda oturuyorum burada bile problem neyse ki bu sene bireysel kombiye döndük...

Ne oldu apartman halkının kardeşliği?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Erhan Doruk yazdı:

Sizin apartman büyük ihtmalle çok dairelidir. Bizde 13 daire var. Özel site yönetimlerinin hizmet ücretleri 13 e bölünce çok düşer diye düşünüyorum.

Dışarıdaki yönetici firmaları daire başı ücret alınıyor. 50-70 tl ücret isteniyor.

Erhan Doruk yazdı:

Sorun ısınmada değil, aidatların düzensiz ödenmesi ve tahsilat zorluğu. Herkes aidat miktarından memnun.

KMK yasasının 20.maddeden verin avukata bakın nasıl ödüyor.

Avukatlık ücreti ve geçmiş ödenmemiş aidatları aylık %5 gecikme faizi ile tahsit edersiniz.

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
(düzenlendi)

Merkezi sistemi iptal edip belki rahatlarsınız ancak ısınma konusunda problemler baş gösterebilir. Alt kat yaktı mı üst kat yaktı mı falan filan. Pay ölçer konusunda bir çok site bunu kullanıyor. Bir ara zorunluydu sanırım. Biz site olarak istemedik. Hatta şahsen benim evim güney doğu cephe. herkes tek olsa çok az yakarım çünkü ciddi sıcak. yalıtım da var. Ancak çok güzel ısınıyoruz. her oda sıcak. merkezi sistem çoklu sitelerde gerçekten güzel birşey. Ada sistemi var. Adamızda tahmini 170 daire var 1+1 - 2+1 - 3+1 değişmeli. Aidatım 473 lira. Güvenlik+merkezi sistem kalorifer doğalgazı+ apartman görevlisi+asansör vs vs giderler dahil..

tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Olağan Genel kurulunuzda aidat ve yakıt giderlerine faiz uygulanacagini belirten ve bu giderleri 2 ay üst üste ödemeyen kişilerin ihtar çekilmeden icraya verilecegini belirten bir karar alın... Hoş degil ama ödemeye yapmayan 1 veya 2 komşunuza icra takibini yapın... Daha sonra hepsi nasıl ödeme yapıyor görün...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Erdoğan Temur yazdı:

Dışarıdaki yönetici firmaları daire başı ücret alınıyor. 50-70 tl ücret isteniyor.

KMK yasasının 20.maddeden verin avukata bakın nasıl ödüyor.

Avukatlık ücreti ve geçmiş ödenmemiş aidatları aylık %5 gecikme faizi ile tahsit edersiniz.

Ne yapıldığını kime yapıldığını kaça yapılması gerektiğini kontrol edebiliyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Mehmet Göktürk yazdı:

Ne yapıldığını kime yapıldığını kaça yapılması gerektiğini kontrol edebiliyor musunuz?

Anlattıklarına göre aylık bilgilendirme yapılıyor. aidatta ekstra yönetici ücretide ekleneceği için şimdilik binadan devam ediyoruz.

Erkut Uysal yazdı:

Olağan Genel kurulunuzda aidat ve yakıt giderlerine faiz uygulanacagini belirten ve bu giderleri 2 ay üst üste ödemeyen kişilerin ihtar çekilmeden icraya verilecegini belirten bir karar alın...

Bizim defterde aşağıdaki gibi madde var. Olmasa bile bu madde zaten herkes bu maddeden sorumlu illa yazmakta gerekmiyor.

634 sayılı Kat Mülkiyeti Yasasının “Kat Maliklerinin Borçları” ana başlığı altında yer alan 20. maddesi uyarınca kat malikleri tarafından ödenmeyen aidat alacağı (borcu) tahsili için aylık yüzde beş gecikme zammı uygulanacak ve 3 ay aidat ödemeyen malik hakkında gerekli hukuki işlemler başlatılacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Bizim sitede merkezi sistem ama ısı pay ölçerli. Her petekte cihaz var her faturada her peteğin ne kadar faturalandırıldığını görüyorsun. Yakmama durumunda cezaya giriyorsun. Kuzenim geçen ay tüm petekleri kapatıp yazlıkta kalmıştı 1 ay boyunca 250 lira ceza gelmiş. açık bıraksaydı 250 lira gelmezdi 😀

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
Mert Üçkaleler yazdı:

Bizim sitede merkezi sistem ama ısı pay ölçerli. Her petekte cihaz var her faturada her peteğin ne kadar faturalandırıldığını görüyorsun. Yakmama durumunda cezaya giriyorsun. Kuzenim geçen ay tüm petekleri kapatıp yazlıkta kalmıştı 1 ay boyunca 250 lira ceza gelmiş. açık bıraksaydı 250 lira gelmezdi 😀

Mert hocam pay ölçerler en fazla 1. kademeye kadar düşebiliyor zaten. Yani hiç yakmaması imkansız. Demek ki kuzeninizin pay ölçeri tamamen kapatmalı ??

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Tayfun Aydın yazdı:

Mert hocam pay ölçerler en fazla 1. kademeye kadar düşebiliyor zaten. Yani hiç yakmaması imkansız. Demek ki kuzeninizin pay ölçeri tamamen kapatmalı ??

Pay ölçer takılı peteklerde başka vana olmamalı. Çift vana olduğu zaman bazıları bunu kapatıp pay ölçerin hiç yazmamasını sağlıyor. Arkadaşların sitede böyle durum oldu, tüm dairelerdeki diğer vanaları söktürdüler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Erhan Doruk yazdı:

Pay ölçer takılı peteklerde başka vana olmamalı. Çift vana olduğu zaman bazıları bunu kapatıp pay ölçerin hiç yazmamasını sağlıyor. Arkadaşların sitede böyle durum oldu, tüm dairelerdeki diğer vanaları söktürdüler.

8 Yıldır  apartmanda ikamet ediyorum 1 defa taşındım 2 apatmanda da Yöneticilik yaptım iki evde mülk sahibiydim.

Çıkardığım Sonuç Apartman yaşantısı Çok saçmalık.

Hayalim müstakil küçük bahçeli en yakın komuşu 10 metre uzakta bir evde yaşamak . 

Edirne de bu tarz evler şehrin dışında genelde oraya taşınmayı da oğlum ve hanım istemiyor. 

Umarım günün birinde  ikna edebilirim.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Levent Güzelkalp yazdı:

8 Yıldır  apartmanda ikamet ediyorum 1 defa taşındım 2 apatmanda da Yöneticilik yaptım iki evde mülk sahibiydim.

Çıkardığım Sonuç Apartman yaşantısı Çok saçmalık.

Hayalim müstakil küçük bahçeli en yakın komuşu 10 metre uzakta bir evde yaşamak . 

Edirne de bu tarz evler şehrin dışında genelde oraya taşınmayı da oğlum ve hanım istemiyor. 

Umarım günün birinde  ikna edebilirim.

Bende aynı durumdan müzdarip olduğumdam 4 yıl önce bir bahçe aldım. Konteyner koydum. Hafta sonları gidip kafa dinliyoruz. Çocuk da toprağa dokunarak , doğa içinde büyüyor.

Soba yakıyoruz , kestane yapıyoruz, yürüyüşe çıkıyoruz Çok keyifli oluyor. Tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler
Tayfun Aydın yazdı:

evet hocam en az 2 ye getirebiliyorsun 2 de belli belirsiz yanıyo veya hiç yanmıyor   Belli bir ortalamanın altında kaldığı için o ceza gelmiş. Atıyorum herkese 250-300 civarında gelirken onlara 50 lira geldiği için 250 liralık cezaya girmiş.

Erhan Doruk yazdı:

Hocam belli bir ortalamanın altında kaldığı için cezaya giriyor. Çan eğrisi gibi bi sistem var heralde 😀 daf enerji diye bir firma okumayı yapıyor bizim sitede. Çıkardığı faturada petek petek ne kadar lira harcanmış gösteriyor

Erhan Doruk yazdı:

Bende aynı durumdan müzdarip olduğumdam 4 yıl önce bir bahçe aldım. Konteyner koydum. Hafta sonları gidip kafa dinliyoruz. Çocuk da toprağa dokunarak , doğa içinde büyüyor.

Soba yakıyoruz , kestane yapıyoruz, yürüyüşe çıkıyoruz Çok keyifli oluyor. Tavsiye ederim.

bende yazlık hayatını çok seviyorum silivri , şarköy tarzı ikiz villa gibi evlerde bahçeli çok keyifli oluyor. Yazlık fiyatları pandemi sonrası uçtu. Bende çatalca falan bir arsa alıp ucuza bi konteynır atıp orada uğraşmak istiyorum ıvır zıvırla

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Mehmet Göktürk yazdı:

Ne oldu apartman halkının kardeşliği?

Hepsi hikaye Hocam ya bıkıyor insan bir müddet sonra...

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu
(düzenlendi)
Sefa Çelik yazdı:

Başlığa cevap, hayır.

Merkezi ısınma bir nimet. Vazgeçerseniz çok ararsınız. 

128 daireli bir sitede 20 küsur sene merkezi sistemle ısındık. Ne kadar arızalı durum varsa hepsini gördüm, yaşadım. 

O yüzden işin içinde çok daire ve aidat varsa az ısınırım ama kafam rahat olur. Bu sistemlerin ısınma avantajını düzen bozan komşular dezavantaja çeviriyor. Isınmanın getirdiği idare etme isteği zamanla işi daha zor bir hale getiriyor. Ayrıca kuzey cephe dairelerin zamanla petek ekleme durumları da dengeyi bozar. 

Bu sebeple sorun varsa herkesin kendi bacağından asıldığı bir sistem daha iyidir. 

tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Serin

Müstakil evde oturuyorum. Ama kiraya verdiğim evler ve apt daireleri var. Dairenin biri fazla gelişmemiş bir ilçenin en seçkin apartmanında. Yapılan şikayetleri ve paylaşılan resimleri görünce ortak yaşamaya alışmak bir yana daha çadırda yaşama kültürü bile edinmeden çok katlı binaya geçmişler diye düşünüyorum. Hâlâ balkondan bez silkeleme, izmarit atma, ortak alanları tahrip etme, hor kullanma gibi durumlardan şikayet ediliyor.
Ortak ısıtma vardı birkaç yıl mecburen. Geçen yıl doğalgaz geldi. Sadece bir sorun eksildi o kadar. Yönetici sorunu devam ediyor. Şirkete verildi 2 ay yapamadılar, bıraktılar.
(Bugün paylaşılan fotolar belki en masumları)a13d6943023b59015320cdac0830d17f.jpgdc603fa0be47fbcbb67273af5114661d.jpg

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Baha Kanberoğlu yazdı:

128 daireli bir sitede 20 küsur sene merkezi sistemle ısındık. Ne kadar arızalı durum varsa hepsini gördüm, yaşadım. 

O yüzden işin içinde çok daire ve aidat varsa az ısınırım ama kafam rahat olur. Bu sistemlerin ısınma avantajını düzen bozan komşular dezavantaja çeviriyor. Isınmanın getirdiği idare etme isteği zamanla işi daha zor bir hale getiriyor. Ayrıca kuzey cephe dairelerin zamanla petek ekleme durumları da dengeyi bozar. 

Bu sebeple sorun varsa herkesin kendi bacağından asıldığı bir sistem daha iyidir. 

Yaşadıklarımın çoğunu yaşamışsınız. Bizde de habersiz petek ekleyen mi ararsın, Hatta devirdaim motoru takanı mı, . Komşuluk filan dinlemeyip haftaya bir avukat bulup ödenemeyenler hakkında takibe başlayacağım. İdare etmekten bıktım valla. 

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Erhan Doruk yazdı:

Yaşadıklarımın çoğunu yaşamışsınız. Bizde de habersiz petek ekleyen mi ararsın, Hatta devirdaim motoru takanı mı, . Komşuluk filan dinlemeyip haftaya bir avukat bulup ödenemeyenler hakkında takibe başlayacağım. İdare etmekten bıktım valla. 

Yasal gereğini yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyin insanlık falan hak getire bu millete. Bir replik vardı hatırlarsanız dünyalılardan tiksiniyorum diye ben maalesef o duruma getirildim çevremdekiler tarafından...  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...