Mehmet Göktürk 25 Mart 2021 Paylaş 25 Mart 2021 Metin Akbal yazdı: Lafınız bana ise burada duralım demiştiniz. O yüzden bence de burda duralım. Sana olsa sana söylerim öyle dolandırmam. Yurdaerin ustası mesele. 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 25 Mart 2021 Paylaş 25 Mart 2021 Sana olsa sana söylerim öyle dolandırmam. Yurdaerin ustası mesele. Özür dilerim o halde. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 25 Mart 2021 Paylaş 25 Mart 2021 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: https://www.amazon.com/Permatex-81343-Anti-Seize-Lubricant-Tube/dp/B0002UEOLO Sıkışma önleyici kayganlaştırıcı. Türkiye'de satılan muadili bir şey bulmak lazım veya ısıya dayanıklı kaliteli bir gress yağ da iş görür mü? 25 Mart 2021 tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 25 Mart 2021 Paylaş 25 Mart 2021 (düzenlendi) Hayırlısı olsun kazasız belasız bu km de çok iyi fiyat. Benim düşüncem yüksek sıcaklığa maruz kalan bujilerin dişleri deforme oluyor çıkmıyor.Yıllardır pasosu yada dişleri deforme olmuş ekipmanı sökemezsem ısıtırım , faydası oluyor. 25 Mart 2021 tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 26 Mart 2021 Paylaş 26 Mart 2021 Ahmet Caliskan yazdı: Sürekli anlık tüketim göstergesine bakarak mı kullanıyorsunuz? Öyle mi yapmalı? Sakın ha. Gözünü seveyim sen önüne bak kardeşim. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 27 Mart 2021 Yazar Paylaş 27 Mart 2021 Abiler bugün aracı almaya geldim. Kilometreyi sizlere "130 bin olmamıştır yaa" demiştim ama 151.000 olmuş bayadır kullanmıyomuşum demek ki babamın arabayı. Şimdi size 4 sorum olacak müsaadenizle yardımcı olabilirseniz çok sevinirim: 1- Aracın kilometresi 151 binmiş meğer. Hala uygun fiyata aldığımı düşünüyor musunuz? 2- Koltukta 1 parmak kadar beyaz bir leke var. Belki 4-5 yıldır var. Babam ayran lekesi diyor. Hiç denemedik temizlemeyi. Nasıl çıkartabilirim bu lekeyi? 3- Kontağı açınca bujilerle ilgili bi uyarı veriyor şimdi hatırlayamadım ne yazdığını. "Isıtma bujileri hatası" gibi bir şeydi galiba. Babam aylardır bu uyarının olduğunu, 3 ayrı oto elektrikçiye götürdüğünü, üçünün de bujileri kontrol ettiğini ve bir sorun olmadığını belirttiklerini söyledi. Madem sorun yok, bilgisayara bağlatıp bu uyarıyı sildirsem (mümkünse tabi) gerçekten bir arıza olduğunda uyarı vermesine engel mi? 4- Teypte bi CD takılı 1 yıldır ve çıkmıyor. CD çalışıyor ama sorun yok. Fakat çıkartamıyoruz. Düğmeye basınca teyp zorluyor zorluyor 3 defa deniyor CD yi çıkartmayı fakat CD yi vermiyor. Bunu nasıl çıkartırım? Şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Ümit Türk 27 Mart 2021 Paylaş 27 Mart 2021 Ahmet Caliskan yazdı: Abiler bugün aracı almaya geldim. Kilometreyi sizlere "130 bin olmamıştır yaa" demiştim ama 151.000 olmuş bayadır kullanmıyomuşum demek ki babamın arabayı. Şimdi size 4 sorum olacak müsaadenizle yardımcı olabilirseniz çok sevinirim: 1- Aracın kilometresi 151 binmiş meğer. Hala uygun fiyata aldığımı düşünüyor musunuz? 2- Koltukta 1 parmak kadar beyaz bir leke var. Belki 4-5 yıldır var. Babam ayran lekesi diyor. Hiç denemedik temizlemeyi. Nasıl çıkartabilirim bu lekeyi? 3- Kontağı açınca bujilerle ilgili bi uyarı veriyor şimdi hatırlayamadım ne yazdığını. "Isıtma bujileri hatası" gibi bir şeydi galiba. Babam aylardır bu uyarının olduğunu, 3 ayrı oto elektrikçiye götürdüğünü, üçünün de bujileri kontrol ettiğini ve bir sorun olmadığını belirttiklerini söyledi. Madem sorun yok, bilgisayara bağlatıp bu uyarıyı sildirsem (mümkünse tabi) gerçekten bir arıza olduğunda uyarı vermesine engel mi? 4- Teypte bi CD takılı 1 yıldır ve çıkmıyor. CD çalışıyor ama sorun yok. Fakat çıkartamıyoruz. Düğmeye basınca teyp zorluyor zorluyor 3 defa deniyor CD yi çıkartmayı fakat CD yi vermiyor. Bunu nasıl çıkartırım? Şimdiden teşekkürler @Murat Sahın hocam linea konusunda uzmandır dönecektir 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 (düzenlendi) Ahmet Caliskan yazdı: Abiler bugün aracı almaya geldim. Kilometreyi sizlere "130 bin olmamıştır yaa" demiştim ama 151.000 olmuş bayadır kullanmıyomuşum demek ki babamın arabayı. Şimdi size 4 sorum olacak müsaadenizle yardımcı olabilirseniz çok sevinirim: 1- Aracın kilometresi 151 binmiş meğer. Hala uygun fiyata aldığımı düşünüyor musunuz? 2- Koltukta 1 parmak kadar beyaz bir leke var. Belki 4-5 yıldır var. Babam ayran lekesi diyor. Hiç denemedik temizlemeyi. Nasıl çıkartabilirim bu lekeyi? 3- Kontağı açınca bujilerle ilgili bi uyarı veriyor şimdi hatırlayamadım ne yazdığını. "Isıtma bujileri hatası" gibi bir şeydi galiba. Babam aylardır bu uyarının olduğunu, 3 ayrı oto elektrikçiye götürdüğünü, üçünün de bujileri kontrol ettiğini ve bir sorun olmadığını belirttiklerini söyledi. Madem sorun yok, bilgisayara bağlatıp bu uyarıyı sildirsem (mümkünse tabi) gerçekten bir arıza olduğunda uyarı vermesine engel mi? 4- Teypte bi CD takılı 1 yıldır ve çıkmıyor. CD çalışıyor ama sorun yok. Fakat çıkartamıyoruz. Düğmeye basınca teyp zorluyor zorluyor 3 defa deniyor CD yi çıkartmayı fakat CD yi vermiyor. Bunu nasıl çıkartırım? Şimdiden teşekkürler 1- Evet, hala çok uyguna almışsın hocam O km'de ömrünün baharında diyebiliriz 1.3 mtj için. 180 bin km'de triger zincir değişimi yapmanız gerek. Atlamayın 2- Asperox sarı güç. Önce koltuk kumaşının görünmeyen bir yerinde deneyin ama. Normalde yapmıyor ama, ağartma falan yaparsa koltuğun ortasında olmasın 3- Arıza kaydını sildirin. Eğer tekrar aynı hatayı alırsanız kızdırma bujilerini değiştirin. Muhtemelen arıza vardır bujilerden herhangi birinde. Bu araçların kızdırma bujileri pahalı değil. Herhangi biri bozuksa takım olarak değiştirmenizi öneririm. 4- Teybi çıkartıp ön kısmını sökmek gerek. Ben komple sökmüştüm teybi. Zaten tuşları değiştirdim soyulduğu için. Eliniz yatkınsa internette videolar mevcut. Yok eliniz yatkın değilse bir tv tamircisine gitmeniz yeterli olur. 10 dk'da hallederler. Model yılı ne acaba? 28 Mart 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 28 Mart 2021 Yazar Paylaş 28 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: 1- Evet, hala çok uyguna almışsın hocam O km'de ömrünün baharında diyebiliriz 1.3 mtj için. 180 bin km'de triger zincir değişimi yapmanız gerek. Atlamayın 2- Asperox sarı güç. Önce koltuk kumaşının görünmeyen bir yerinde deneyin ama. Normalde yapmıyor ama, ağartma falan yaparsa koltuğun ortasında olmasın 3- Arıza kaydını sildirin. Eğer tekrar aynı hatayı alırsanız kızdırma bujilerini değiştirin. Muhtemelen arıza vardır bujilerden herhangi birinde. Bu araçların kızdırma bujileri pahalı değil. Herhangi biri bozuksa takım olarak değiştirmenizi öneririm. 4- Teybi çıkartıp ön kısmını sökmek gerek. Ben komple sökmüştüm teybi. Zaten tuşları değiştirdim soyulduğu için. Eliniz yatkınsa internette videolar mevcut. Yok eliniz yatkın değilse bir tv tamircisine gitmeniz yeterli olur. 10 dk'da hallederler. Model yılı ne acaba? Teşekkür ederim bilgiler için. 2012 model araç. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Ahmet Caliskan yazdı: Teşekkür ederim bilgiler için. 2012 model araç. 90 hp euro 4 muhtemelen. Başınızı ağrıtmaz. Multijetlerde en büyük dert DPF. Euro 4 e kadar en büyük avantaj DPF olmaması. Gerisi çok arızaya yatkın değil zaten. Yağa dikkat. Araç trigeri zincir. Motor yağı ile yağlanıyor. Yağı yanlış koyarsanız zincir ses yapar, değişimi gerekir. Servisler Opar oilo yağ kullanır, bu opetin üretimi. Yani bakımlar dışarda yapılacaksa opet yağ kullanılabilir. Ama kişisel tavsiyem petronas selenia olacaktır. Bizim araçlar için üretilmiş bir yağ. Yağ filtresinin çok fazla dandik klonu mevcut. Çok dikkat edin, sonra şişip yağı geçirmiyor. Yağı bildiğiniz bir yerden mümkünse orjinal, mümkün değilse mann gibi kaliteli markalar tercih edin. Yakıt filtresi 2 bakımda bir değişmeli. Yine orjinal ürün kullanımı sıkıntı yaşamamak için önemli. Yanınızda yedek far ampulü bulundurun ve nasıl takıldığını öğrenin. Lazım olacak. Genel sıkıntıdır, arada bazı ampuller patlar. Amortisör üst takozlarından ses yapar. O ses bir tasarımsal hatanın sonucu. Tanesi 25 liradan iki adet kapak alıp takılınca tekrarlamıyor. Yoksa takozu değiştiriyorsunuz, yine yapıyor o sesi bir süre sonra. 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 (düzenlendi) Yakıt konusunda bir diyalog geçmişti sanki. Şöyle göstereyim; https://hizliresim.com/qrAFQS https://hizliresim.com/VvVMtU https://hizliresim.com/JEW4w5 4.3 olan hafif eğim çıkışı 2.9 olan hafif eğim inişi 3,4 olan düz yol. 5. vites. Bagajda 100 kg yük, 100 kg de sürücü. Lastikler kışlık ama artık sertleştiler, yakıta etkisini bilmiyorum. @Ali Darbaz Nasıl sence? 28 Mart 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: Yakıt konusunda bir diyalog geçmişti sanki. Şöyle göstereyim; https://hizliresim.com/qrAFQS https://hizliresim.com/VvVMtU https://hizliresim.com/JEW4w5 4.3 olan hafif eğim çıkışı 2.9 olan hafif eğim inişi 3,4 olan düz yol. 5. vites. Bagajda 100 kg yük, 100 kg de sürücü. Lastikler kışlık ama artık sertleştiler, yakıta etkisini bilmiyorum. @Ali Darbaz Nasıl sence? Çok iyi, bunlar anlık tüketim verisimi. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Ali Darbaz yazdı: Çok iyi, bunlar anlık tüketim verisimi. Evet, ama çoğunlukla tutturabiliyorum istediğimde bu verileri. Yani dikkat edince bu aralıkta ortalama çıkartmak mümkün. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Ümit Türk yazdı: @Murat Sahın hocam linea konusunda uzmandır dönecektir Ümit hocam bak bu fotoğraflar senin açından da anlam taşır bence Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: Amortisör üst takozlarından ses yapar. O ses bir tasarımsal hatanın sonucu. Tanesi 25 liradan iki adet kapak alıp takılınca tekrarlamıyor. Yoksa takozu değiştiriyorsunuz, yine yapıyor o sesi bir süre sonra. Murat bey, tecrübeleriniz bana da lazım artık. Linea ben de aldım. Biraz daha kullandıktan sonra bi konu açarım nasipse. Bu bahsettiğimiz takoz benim araçta yok. Alayım takayım dedim ama amortisör kafaları ortada ve açık değil. Nasıl takılacak, epey bi sökme takma gerekiyor diye düşündüm. Kolay bir yolu var mıdır. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Murat bey, tecrübeleriniz bana da lazım artık. Linea ben de aldım. Biraz daha kullandıktan sonra bi konu açarım nasipse. Bu bahsettiğimiz takoz benim araçta yok. Alayım takayım dedim ama amortisör kafaları ortada ve açık değil. Nasıl takılacak, epey bi sökme takma gerekiyor diye düşündüm. Kolay bir yolu var mıdır. Abi hayırlı olsun. Maalesef kolay yolu yok. Silecek kolları çıkacak. Ön cam önündeki plastik ızgara çıkacak. Sonra silecek mekanizması çıkacak. Sonra şapkalar takılıp tersten toparlanacak. Aslında kapı önünde yapılabilecek bir işlem Bir kaç basit uyarıda bulunayım. Aracın farları açıkken stop etmeyin, marş basmayın. Aracın alternatör stabil değil marş ve stop aşamasında. Farlar açıkken marş basmak ve stop etmek ampul patlamasının en temel sebeplerinden. Bende bir kez stop ampulü, bir kez de ön park ampulü patladı. Ekranda arıza ışığı yakıyor ampul patladığında. Elzem olan kısa far olduğundan onun yedek bir ampulünü torpidoda taşımak işe yarayabilir. Aracın bazı yıllarda üst paketleri 16 jant ile satılmış. Alaşım jant alma niyeti varsa o yönde araştırmak iyi olabilir. Yol tutuş konusunda daha stabil olduğu söyleniyor. En büyük ve en problemli kronik arızası yağ soğutucu patlaması. Yağa su katarsa motor gider, suya yağ katarsa da temizlemek için çoooook çaba gerekiyor. Aslında burada tasarımda hata yok. Her şey olması gerektiği gibi. Sorun bizim insanımızın yazın musluk suyu koyuvermesi. Bu sebeple özellikle İzmir, Adana, Antalya gibi yaz kış sıcak bir şehirden gelmeyse araç, ilk ağır bakımda yağ soğutu değişimi öneririm. Vites değiştirdiğinizde, debriyajı bırakınca hafiften bir vuruntu varsa motor ve şanzuman takozlarına baktırın. Özellikle şanzuman takozu bozulmaya meyilli. Geri vitese takarken araç rölantide ve hareketsiz olmalı, debriyaja sonuna kadar basılmalı. Yoksa cartlıyor. Geri viteste senkromeç yokmuş. Hepsinde var bu durum. Ben focustan kalma alışkanlıkla %70'ini kullanıyordum debriyaj pedalının, alışmam biraz zaman aldı. Araç önden de arkadan da kaymaya müsait. Mesela focusun burnu bırakırdı, arkayı bırakmayacağına güvenirdim. Astram arkadan bırakırdı, burnu çizgide kalırdı. Bunu bilince toparlamak daha kolay oluyor. Linea kafasına göre kayıyor ama çoğunlukla önce arkayı bırakıyor. Bıraktığında çizgiye girmesi için yapılan sert direksiyon müdahalesinde önü de bırakıyor. Ona göre dikkat edin Bir de karter muhafaza takacak olursanız, karter muhafazalardan bir tanesi tasarımı gereği çok sürtüyor, tam egzoz kısmına denk gelen yer aşağı eğimli. Yani karter muhafaza takacaksanız buna dikkat edin. Takmanızı da öneririm 1 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: Abi hayırlı olsun. Maalesef kolay yolu yok. Silecek kolları çıkacak. Ön cam önündeki plastik ızgara çıkacak. Sonra silecek mekanizması çıkacak. Sonra şapkalar takılıp tersten toparlanacak. Aslında kapı önünde yapılabilecek bir işlem Bir kaç basit uyarıda bulunayım. Aracın farları açıkken stop etmeyin, marş basmayın. Aracın alternatör stabil değil marş ve stop aşamasında. Farlar açıkken marş basmak ve stop etmek ampul patlamasının en temel sebeplerinden. Bende bir kez stop ampulü, bir kez de ön park ampulü patladı. Ekranda arıza ışığı yakıyor ampul patladığında. Elzem olan kısa far olduğundan onun yedek bir ampulünü torpidoda taşımak işe yarayabilir. Aracın bazı yıllarda üst paketleri 16 jant ile satılmış. Alaşım jant alma niyeti varsa o yönde araştırmak iyi olabilir. Yol tutuş konusunda daha stabil olduğu söyleniyor. En büyük ve en problemli kronik arızası yağ soğutucu patlaması. Yağa su katarsa motor gider, suya yağ katarsa da temizlemek için çoooook çaba gerekiyor. Aslında burada tasarımda hata yok. Her şey olması gerektiği gibi. Sorun bizim insanımızın yazın musluk suyu koyuvermesi. Bu sebeple özellikle İzmir, Adana, Antalya gibi yaz kış sıcak bir şehirden gelmeyse araç, ilk ağır bakımda yağ soğutu değişimi öneririm. Vites değiştirdiğinizde, debriyajı bırakınca hafiften bir vuruntu varsa motor ve şanzuman takozlarına baktırın. Özellikle şanzuman takozu bozulmaya meyilli. Geri vitese takarken araç rölantide ve hareketsiz olmalı, debriyaja sonuna kadar basılmalı. Yoksa cartlıyor. Geri viteste senkromeç yokmuş. Hepsinde var bu durum. Ben focustan kalma alışkanlıkla %70'ini kullanıyordum debriyaj pedalının, alışmam biraz zaman aldı. Araç önden de arkadan da kaymaya müsait. Mesela focusun burnu bırakırdı, arkayı bırakmayacağına güvenirdim. Astram arkadan bırakırdı, burnu çizgide kalırdı. Bunu bilince toparlamak daha kolay oluyor. Linea kafasına göre kayıyor ama çoğunlukla önce arkayı bırakıyor. Bıraktığında çizgiye girmesi için yapılan sert direksiyon müdahalesinde önü de bırakıyor. Ona göre dikkat edin Bir de karter muhafaza takacak olursanız, karter muhafazalardan bir tanesi tasarımı gereği çok sürtüyor, tam egzoz kısmına denk gelen yer aşağı eğimli. Yani karter muhafaza takacaksanız buna dikkat edin. Takmanızı da öneririm Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun. Aracım henüz 53 bin km de ancak yine de yazdığınız sorunların ne zaman başıma geleceği belli olmaz. Yağ soğutucusunu yazdım aklıma ilk bakımda değişirim inşallah. Aracı tanımaya çalışıyorum şimdilik. Fazla da zorlamıyorum. Üzerinde berbat ötesi yanaktan yarılmış kışlık lastikler vardı. Onlardan kurtulup yazlıklara geçtim. Yazlıklarda 15 üretim contiler, dişleri 1 sene daha idare eder gibi. Şimdilik taktım. Konu açınca detayları da yazarım. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 (düzenlendi) Fatih Mehmet Uslu yazdı: Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun. Aracım henüz 53 bin km de ancak yine de yazdığınız sorunların ne zaman başıma geleceği belli olmaz. Yağ soğutucusunu yazdım aklıma ilk bakımda değişirim inşallah. Aracı tanımaya çalışıyorum şimdilik. Fazla da zorlamıyorum. Üzerinde berbat ötesi yanaktan yarılmış kışlık lastikler vardı. Onlardan kurtulup yazlıklara geçtim. Yazlıklarda 15 üretim contiler, dişleri 1 sene daha idare eder gibi. Şimdilik taktım. Konu açınca detayları da yazarım. Fiat kitapçıkta bizim motor için https://urun.n11.com/antifriz/paraflu-up-3-litre-antifiriz-kirmizi-fiat-955523-P112123468 bu antifirizi öneriyor. Bu arada, araç 55 bin km'deyse muhtemelen yetkili servis bakımlıdır. Eğer yetkili servis bakımlı ise yağ soğutucuya para harcamayın boşuna 28 Mart 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: Amortisör üst takozlarından ses yapar. O ses bir tasarımsal hatanın sonucu. Tanesi 25 liradan iki adet kapak alıp takılınca tekrarlamıyor. Yoksa takozu değiştiriyorsunuz, yine yapıyor o sesi bir süre sonra. Kaç yıl oldu hatırlamıyorum serviste bir defa yenilenmişti takozlar. Yine ses yapmaya başladılar. Direksiyonu sağa sola çevirirken yaylardan katur kutur sesler geliyor. Bu bahsettiğin 25 TL'lik kapak nedir Murat? Link ya da görsel eklersen sevinirim Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Yurdaer Elay yazdı: Kaç yıl oldu hatırlamıyorum serviste bir defa yenilenmişti takozlar. Yine ses yapmaya başladılar. Direksiyonu sağa sola çevirirken yaylardan katur kutur sesler geliyor. Bu bahsettiğin 25 TL'lik kapak nedir Murat? Link ya da görsel eklersen sevinirim https://www.aktasotoyedekparca.com/urun/amortisor-ust-takoz-korugu-fiorino-linea-doblo Budur abi. 2 adet alıyorsun, üstten amortisörleri tutan vidalara geçiriyorsun şapka gibi. Ama işte silecek, ön plastik ızgara ve silecek mekanizmasının çıkması gerekiyor. Dikkat edersen tam amortisör kulelerinin ortasına akıyor ön camdan gelen su bizim araçlarda. Takozları bozan şey de bu suyun sebep olduğu korozyon. Bunu takınca durum değişiyor 1 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: Fiat kitapçıkta bizim motor için https://urun.n11.com/antifriz/paraflu-up-3-litre-antifiriz-kirmizi-fiat-955523-P112123468 bu antifirizi öneriyor. Bu arada, araç 55 bin km'deyse muhtemelen yetkili servis bakımlıdır. Eğer yetkili servis bakımlı ise yağ soğutucuya para harcamayın boşuna Araç servis bakımlı evet, son bakımı hariç. Ne kadar sürede veya yılda bozulur acaba, bir istatistik var mı. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Araç servis bakımlı evet, son bakımı hariç. Ne kadar sürede veya yılda bozulur acaba, bir istatistik var mı. Abi şu an araçta antifiriz var mı? Varsa sorun yok. Son bakım dışarda yapılmışsa ve şu an araçta antifiriz varsa araç direk çeşme suyuna maruz kalmamıştır. İlk bakımda antifiriz değişimi öneririm. Paraflu up + saf su (%50 karışım) Normalde öngörülen triger zinciri değişene kadar sorun çıkartmaması O da 160 bin kmde değişiyor. Yani daha uzun yıllar sorun çıkartmaması öngörülmüş. 2 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: https://www.aktasotoyedekparca.com/urun/amortisor-ust-takoz-korugu-fiorino-linea-doblo Budur abi. 2 adet alıyorsun, üstten amortisörleri tutan vidalara geçiriyorsun şapka gibi. Ama işte silecek, ön plastik ızgara ve silecek mekanizmasının çıkması gerekiyor. Dikkat edersen tam amortisör kulelerinin ortasına akıyor ön camdan gelen su bizim araçlarda. Takozları bozan şey de bu suyun sebep olduğu korozyon. Bunu takınca durum değişiyor Sorun kronik olunca adamlar koruyucu şapka yapmışlar demek Öncelikle bozuk takozları değiştirmek gerekecek tabi.. İzlediğim bir videoda usta yeni takozları açıp rulmanların altına üstüne gres yağını bol bol sürdü, kapattıktan sonra etrafına lastik bir halka taktı (keçe görevi yapıyormuş). Dediğine göre fabrikada takozlar yapılırken yağı sadece koklatıyorlarmış rulmanlara Fatih Mehmet Uslu yazdı: Araç servis bakımlı evet, son bakımı hariç. Ne kadar sürede veya yılda bozulur acaba, bir istatistik var mı. Bizim araç 2010 model (Fiorino) ve 122 bin km'de.. Şu ana kadar benim bildiğim bir arıza veya değişim olmadı şükür 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts