Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Yurdaer Elay yazdı: Sorun kronik olunca adamlar koruyucu şapka yapmışlar demek Öncelikle bozuk takozları değiştirmek gerekecek tabi.. İzlediğim bir videoda usta yeni takozları açıp rulmanların altına üstüne gres yağını bol bol sürdü, kapattıktan sonra etrafına lastik bir halka taktı (keçe görevi yapıyormuş). Dediğine göre fabrikada takozlar yapılırken yağı sadece koklatıyorlarmış rulmanlara Bunu pc'de çizip yıllar önce 3d printer ile basıp arabasına takan tanıdığım var O kadar yani... 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 28 Mart 2021 Yazar Paylaş 28 Mart 2021 Murat Sahın yazdı: Yakıt konusunda bir diyalog geçmişti sanki. Şöyle göstereyim; https://hizliresim.com/qrAFQS https://hizliresim.com/VvVMtU https://hizliresim.com/JEW4w5 4.3 olan hafif eğim çıkışı 2.9 olan hafif eğim inişi 3,4 olan düz yol. 5. vites. Bagajda 100 kg yük, 100 kg de sürücü. Lastikler kışlık ama artık sertleştiler, yakıta etkisini bilmiyorum. @Ali Darbaz Nasıl sence? Ben bugün aracı teslim aldım getirdim Kırklareliye. 200 km, yolculuk süresi 2 saat, ortalama tüketim 5.5 lt oldu. Sizce nasıl? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Ahmet Caliskan yazdı: Ben bugün aracı teslim aldım getirdim Kırklareliye. 200 km, yolculuk süresi 2 saat, ortalama tüketim 5.5 lt oldu. Sizce nasıl? Hız mühim, kullanım alışkanlıkları mühim. Etkileyen faktör çok. Zamanla düşecektir. 5 litrenin altı genelde iyidir. 4'e yaklaştıkça idealleşir 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Ahmet Caliskan yazdı: Ben bugün aracı teslim aldım getirdim Kırklareliye. 200 km, yolculuk süresi 2 saat, ortalama tüketim 5.5 lt oldu. Sizce nasıl? Boş araçta klima açık 4.1 lt 5 kişi dolu ilken 4.9 lt yaktırabilmiştim en düşük. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 28 Mart 2021 Yazar Paylaş 28 Mart 2021 Bana hayal gibi geliyo o tüketimler ya nasıl yapabiliyosunuz otobanda 5.8 leri bile gördüm (Trakyaya yaklaştıkça artan iniş çıkışa bağlıyorum), otobandan çıkıp Kırklareli düzlüğüne girince 5.5'e zoraki indirdim şehirlerarası ve hiç dur kalk olmayan bir günde böyleydi, hafta içi şehir içinde hiç düşüremem herhalde. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 (düzenlendi) 2005 1.6 dizel cmax ile 90 km hızda Denizli Afyon Kütahya ortasında gereksiz hızlanmalar yapmadan hız sabitleyici ile ortalama 4ü gördüm. Araçta ben ve iki çocuğum ile. 28 Mart 2021 tarihinde Mehmet Yeter tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Ahmet Caliskan yazdı: Bana hayal gibi geliyo o tüketimler ya nasıl yapabiliyosunuz otobanda 5.8 leri bile gördüm (Trakyaya yaklaştıkça artan iniş çıkışa bağlıyorum), otobandan çıkıp Kırklareli düzlüğüne girince 5.5'e zoraki indirdim şehirlerarası ve hiç dur kalk olmayan bir günde böyleydi, hafta içi şehir içinde hiç düşüremem herhalde. Anlık tüketim verisini aç hocam bir süre. Ama gözünü yoldan ayırma. Gaza nasıl basman gerektiğini öğreneceksin. Şöyle söyleyim. 5. viteste 100 ile giderken 4,5 litre de yakabiliyor araba, 5,5 litre de Mehmet Yeter yazdı: 2005 1.6 dizel cmax ile 90 km hızda Denizli Afyon Kütahya ortasında gereksiz hızlanmalar yapmadan hız sabitleyici ile ortalama 4ü gördüm. Araçta ben ve iki çocuğum ile. Cmax kaç kg acaba? 2006 focustan ağır değilse, daha önce de yazmıştım, focus 110 hp tdci her koşulda linea'dan az yakma kabiliyetine sahip. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Çok farklı bilgiler var ruhsatta 1280 kg, sitelerde ise 1323 ve 1390 gibi değişik ağırlıklar mevcut. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2021 Paylaş 28 Mart 2021 Mehmet Yeter yazdı: Çok farklı bilgiler var ruhsatta 1280 kg, sitelerde ise 1323 ve 1390 gibi değişik ağırlıklar mevcut. Bu durumda focus mk2 tdci'den belirgin bir ağırlık farkı görünmüyor. Tabi rüzgar direnci falan da etkiliyor ama sanmıyorum linea daha aerodinamik olsun Sizin araba da her koşulda linea'dan daha az yakma yetisine sahiptir. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 (düzenlendi) Murat Sahın yazdı: Bu durumda focus mk2 tdci'den belirgin bir ağırlık farkı görünmüyor. Tabi rüzgar direnci falan da etkiliyor ama sanmıyorum linea daha aerodinamik olsun Sizin araba da her koşulda linea'dan daha az yakma yetisine sahiptir. Doğrudur muhtemelen torka ve beygir gücüne bağlı bir durum olabilir. Ancak araç yapı itibarıyla rüzgar direncine maruz kalıyor. Eğer yanlış bir tahmin yürütmüyorsam b segmenti veya c segmenti suvlar ile hemen hemen yakın yüksekliklere sahip. Şimdi baktım yeni dacia stepway 174cm bizim araç 160cm. 29 Mart 2021 tarihinde Mehmet Yeter tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Mart 2021 Paylaş 29 Mart 2021 Ahmet Caliskan yazdı: Bana hayal gibi geliyo o tüketimler ya nasıl yapabiliyosunuz otobanda 5.8 leri bile gördüm (Trakyaya yaklaştıkça artan iniş çıkışa bağlıyorum), otobandan çıkıp Kırklareli düzlüğüne girince 5.5'e zoraki indirdim şehirlerarası ve hiç dur kalk olmayan bir günde böyleydi, hafta içi şehir içinde hiç düşüremem herhalde. lastikler inik ve hava filtresi tıkalıdır. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts