Çağrı Alaf 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Günümün en az 3 te 1'lik bölümü bilgisayar ekranına dikkatli bir biçimde bakmak ile geçiyor. Gözlerim artık çok çabuk yorulmaya, kızarmaya ve kapanmaya başladı. Bunu engelleyebileceğim. Bir gözlük tipi var mı ? Yorum bağlantısı
Koray Demir 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Şunu alın zararlı ışınlara ve parlamaya karşı birebir https://www.heider.com.tr/urun/heider-hb1-swift-anti-glare-gozluk/ 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 Koray Demir yazdı: Şunu alın zararlı ışınlara ve parlamaya karşı birebir https://www.heider.com.tr/urun/heider-hb1-swift-anti-glare-gozluk/ Tecrübe etmiş miydiniz Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Artık yeni monitörler göz yormuyor. Cihazınız destekliyorsa mavi ışık filtresini kullanınız, gözünüz yorulmaz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Göz muayenesine gidip sorunlarınız doktora anlatın. bende sizin gibi kızarma yorulma kaşıntı ve gözde sulanma şikayetleri ile gittim zaten yaş itibari ile yakınlarda sorunlar vardı sağ sol yakın 1.5 gözlük yazdı, uzaklarda sağ 0.50 sol 0.75 gözlük takıyorum. Gözlükleri alırken bir sürü filtre önerisi yapıyorlar bütçeye göre tercih yapılabilir ancak mavi ışık koruması mutlaka yaptırın. Ancak en büyük handikap maske ile takmak gerçekten çok zor. BUganma çok fazla oluyor. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 24 Mart 2021 Yazar Paylaş 24 Mart 2021 Erdoğan Temur yazdı: Artık yeni monitörler göz yormuyor. çift monitörüm var birisi laptop default diğeri samsung epey eski samsung olan performans laptoplarında da göz sağlığı adına bir kaygı olmadığından gece ışığını açsam bile karıncalanma yaşıyorum. Mehmet Kazancıoğlu yazdı: Göz muayenesine gidip sorunlarınız doktora anlatın. bende sizin gibi kızarma yorulma kaşıntı ve gözde sulanma şikayetleri ile gittim zaten yaş itibari ile yakınlarda sorunlar vardı sağ sol yakın 1.5 gözlük yazdı, uzaklarda sağ 0.50 sol 0.75 gözlük takıyorum Benim gözlerimde en ufak bozukluk yok yine de gider muayene olurum şayet bozukluk çıkmazsa derecesiz cam diye bir şey vardır mutlaka ona da özellik filtre kattırıp devam edebiliyor muyum ? 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Çağrı Alaf yazdı: Tecrübe etmiş miydiniz Sürekli bilgisayar başında ve bunun dışındaki sürelerde ise yollarda olan üniversiteden yakın arkadaşım kullanıyor şimdilik memnun. Bunun dışında uzman hekim muayene ve önerisiyle koruyucu filtrasyona sahip multifokal özellikli Zeiss, Rodenstock gibi Alman veya Hoya marka Japon numarasız gözlük camları olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 24 Mart 2021 Paylaş 24 Mart 2021 Gözlükçülerde mavi ışık filtreli derecesiz gözlük satılıyor. Ben kullanıyorum (Atasun optikten almıştım) faydasını da gördüm. 2 Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 25 Mart 2021 Paylaş 25 Mart 2021 Ne tür cam alırsanız alın ancak illa ki anti refle kaplamalı olmasını tavsiye ediyorum* ekte yardımcı bilgi,https://www.sezeroptik.com/blog/antirefle-cam#:~:text=Anterfle'nin%20anlam%C4%B1%2C%20%C4%B1%C5%9F%C4%B1k%20yans%C4%B1mas%C4%B1na%20kar%C5%9F%C4%B1%20olan%20demektir.,-ilk%20kez%201982&text=k%C4%B1rma%20indekslerine%20sahiptirler.-,Camlar%20%C4%B1%C5%9F%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%20ge%C3%A7mesini%20azaltarak%20cam%20%C3%BCzerinde%20yans%C4%B1malar%C4%B1n%20olu%C5%9Fmas%C4%B1na%20sebep%20olurlar,y%C3%BCz%C3%BCm%C3%BCz%C3%BCn%20%C3%B6n%C3%BCnde%20g%C3%B6rmemize%20sebep%20olur. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 25 Mart 2021 Paylaş 25 Mart 2021 Çağrı Alaf yazdı: çift monitörüm var birisi laptop default diğeri samsung epey eski samsung olan performans laptoplarında da göz sağlığı adına bir kaygı olmadığından gece ışığını açsam bile karıncalanma yaşıyorum. Benim gözlerimde en ufak bozukluk yok yine de gider muayene olurum şayet bozukluk çıkmazsa derecesiz cam diye bir şey vardır mutlaka ona da özellik filtre kattırıp devam edebiliyor muyum ? gözlerinizdeki yanma ve kızarmayı anlatırsanız bozukluk yok ise bile çok ekran kullanıyorum derseniz dinlendirici tabir edilen gözlüklerden yazabilir ancak yaşınız genç olduğu için vermeyebilir. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 25 Mart 2021 Paylaş 25 Mart 2021 (düzenlendi) Bence öncelikle monitör ayarlarınızı ve monitörü kontrol edin 5 yıl önce işe başladığımda ofisteki monitör gözümü çok rahatsız ediyordu. 2 saatlik kulanımda bile gözlerim çok yoruluyordu. Monitör eski ve sanırım kullandığım çözünürlükte yeterli ekran tazelemeyi sağlamıyor veya bir uyumsuzluk vardı. Monitörü değiştirince tüm sorunlarım düzelmişti. Gözde yanma kızarmanın bir diğer sebebi de alerji olabilir. Göz kuruluğu olabilir. Batma yanma hissi bundan olabilir. Kuruluk varsa gözyaşı damlaları işe yaramıyor. DR un bana yazdığı bir ilaç vardı sgk nın ödemediği. Düzenli kullanımda 1 ayda geçirdi ve sonrasında ekran süremi kısalttım ve tekrarlamadı. 25 Mart 2021 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 25 Mart 2021 Paylaş 25 Mart 2021 Önce Göz muayenesi olmalısınız. Aynı sıkıntılar bendede mevcut tabi gözlerimin bozuk olduğunu biliyordumda gözlükleirmi takmıyordum. iş ciddiye binince tekrar muayene olup gözlük aldım. 850 TL verdim. BLUE CUT Freguency özelllikli cam kullanıyorum şiddetle tavsiye ederim. Her türlü monitör telefon ışığı vs direkt kesiyor. Optiklere sorarsanız uygulamalı anlatırlar. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 26 Mart 2021 Paylaş 26 Mart 2021 yüksek tazeleme oranı olan bir monitör ve azaltılmış mavi renk den başka bir çözüm yok ki? birde ekrandan pencere ışığı yansımayacak. ekrana tam karşıdan bakmanız lazım yada eğimli bi monitör alınabilir. bunlar yansıtma yapmazlar eğrisel oldukları için. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 26 Mart 2021 Yazar Paylaş 26 Mart 2021 Berk EKİN yazdı: @Çağrı Alaf Merhaba bendede göz bozukluğu var damla ve gözlük kullanıyorum numaralar 4 e dayandı ben okulum ve hobi olaraktan bilgisayar başında vakit geçiriyorum bazen araba için onun dışında gözlükçüde gözlük camı alırken mavi ışık filtreli cam aldık 1000 tl gibi uçuk rakamda değildi 400 altıydı ve cam hakiki filtreydi yani kaplama filtre değil demek istediğim şu numaralı gözlük kullanıcıysanız numaralı mavi ışık filtreli gözlük kullanın değilseniz sadece bu tarz işleri yapanlar için üretilen mavi ışık filtreli gözlükleri almanızı tavsiye ederim hem göz sağlınızı korur numarasız mavi ışık filtreli gözlükler bozmaz aksine gözünüzü ciddi manada telefon ve televizyon vb. aletlerden gelen ışınlardan korur ve görünüş olaraktanda artısı vardır boş bir vaktinizde bir göz doktoruna randevu alarak doktorada danışmanızı şiddetle tavsiye ederim bir çin atasözü derki sağlığa 1 koyun onun dışında para, aşk, iş, kariyer vb. hepsi sıfır olsun ''1000000000'' eğer o 1 silinirse o sıfırların hiçbir anlamı kalmaz o yüzden böyle bir devirde sağlığımıza dikkat etmemiz şart sağlıklı ve mutlu günler dilerim Bu arada gözlükçünün yorumunu eklemeden geçmeyeceğim kendiside kızı için gözlük yaptırmış bu tarz ışınlardan korumak için oda demişti böyle 1000tl ,5000 tl, 10.000 tl'lik gözlük kullanmaya gerek yok diye bütçenize uygun kaplama filtre olmayan bir gözlüğü numaralımı numarasızmı ona doktorunuz karar verir doktora danışarak ! almanızı tavsiye ederim tekrardan geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim Bilgilendirme için çok teşekkür ederim en kısa zamanda görüneceğim Dogan Arsiray yazdı: yüksek tazeleme oranı olan bir monitör ve azaltılmış mavi renk den başka bir çözüm yok ki? birde ekrandan pencere ışığı yansımayacak. ekrana tam karşıdan bakmanız lazım yada eğimli bi monitör alınabilir. bunlar yansıtma yapmazlar eğrisel oldukları için. Monitörler almış başını gitmiş Tazeleme hızları 59 Azaltılmış mavi ışıkta bir yere kadar ormuyor bazı projelerde rengi tam almak lazım ekran kızarınca o da sıkıntı oluyor. Proje haftaları migrenimden duramıyorum Monitörün etkisi büyük ancak gözlük takarak bir taşka iki kuş vurabilir miyiz acaba diye düşünmüştüm. Gözlük işe yararsa monitör masrafı olmayacak gittiğim yere monitör götürür gibi gözlük götürüp her bilgisayarda çalışabileceğim telefon için de kullanabileceğim vs vs. Mehmet Kazancıoğlu yazdı: ancak yaşınız genç olduğu için vermeyebilir. Neden vermekten çekiniyor ki ? Bunun benim için mi bir zararı olur diye yoksa devletin ilk gözlük almada verdiği 75 lira yardımdan mı çekince var Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 26 Mart 2021 Paylaş 26 Mart 2021 Çağrı Alaf yazdı: Neden vermekten çekiniyor ki ? Bunun benim için mi bir zararı olur diye yoksa devletin ilk gözlük almada verdiği 75 lira yardımdan mı çekince var her hangi bir çekince olacağını sanmam. sağlık ile ilgili olabileceğini düşünüyorum Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Nisan 2021 Yazar Paylaş 4 Nisan 2021 Gidip göz ölçümü yaptırdım değerler bu şekilde çıktı doktor beni muayene ederken içeri görmemiş 3 - 4 farklı hasta ve ailesi hücum edip doktora sorular sormaya başlayınca ben tedavi olamadım tatsızlık çıkarmamak için orayı terketmek durumunda kaldım doktor 2 damla verdi. Gözlük konusunda soru sorduğumda aldığım cevabı da içeri giren hastaların gürültüleri engelledi bilgi alamadım. Gözüm bozuk mu değil mi onu bile bilmiyorum ama sanırım göz bozuk olsa bile genç yaşlarda kendini belli etmiyormuş. En azından sıkıntı yaşıyorsan damla kullan gözlük bu durumlarda çok faydalı bir şey değil gibisinden bir şey konuştu. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 4 Nisan 2021 Paylaş 4 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: Gidip göz ölçümü yaptırdım değerler bu şekilde çıktı doktor beni muayene ederken içeri görmemiş 3 - 4 farklı hasta ve ailesi hücum edip doktora sorular sormaya başlayınca ben tedavi olamadım tatsızlık çıkarmamak için orayı terketmek durumunda kaldım doktor 2 damla verdi. Gözlük konusunda soru sorduğumda aldığım cevabı da içeri giren hastaların gürültüleri engelledi bilgi alamadım. Gözüm bozuk mu değil mi onu bile bilmiyorum ama sanırım göz bozuk olsa bile genç yaşlarda kendini belli etmiyormuş. En azından sıkıntı yaşıyorsan damla kullan gözlük bu durumlarda çok faydalı bir şey değil gibisinden bir şey konuştu. Damlayı ne için verdi kuruluk için mi? Geçen yıl dr bana da gözlük verdi uzak için . Gözlüğü ilk aldığımda 2 hafta sürekli kullandım, numaram büyük olmamasına rağmen gözlüğü çıkarınca herşey çok bulanık oluyordu. Şu an sadece gece araç kullanırken takıyorum. bu şekilde bence numaram ilerlemiyor hatta numaram azalmış bile olabilir. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Nisan 2021 Yazar Paylaş 4 Nisan 2021 Erhan Doruk yazdı: Damlayı ne için verdi kuruluk için mi? Geçen yıl dr bana da gözlük verdi uzak için . Gözlüğü ilk aldığımda 2 hafta sürekli kullandım, numaram büyük olmamasına rağmen gözlüğü çıkarınca herşey çok bulanık oluyordu. Şu an sadece gece araç kullanırken takıyorum. bu şekilde bence numaram ilerlemiyor hatta numaram azalmış bile olabilir. 10 yıldır gözlük takan bir arkadaşım değerlerime bakıp; "gözlük verebilirdi ama genç olduğun için bahsini açmamış sanırım" dedi. Gözlüğü bi kere taktıktan sonra göz ona göre adapte olup çıkarınca önceden gördüğüm şeyleri de göremediğin bir hal alıyormuş sanırım. Şu an için yaştan dolayı ufak bozuklukları tölare edebiliyorum. Damlaları da göz ekran başında iken yanma erken yorulma ve batma yapıyor mu dedi bende erken uykum geliyor gözlerimi kapatma ihtiyacı duyuyorum dedim. O yüzden bir tane İltihap sökücü verdi neden bilmiyorum zaten çok ufak bir şey 1 haftada biter zannımca. Bir de Paket paket sürüsüne bereket nemlendirici verdi günde 6 doz alacağım. Prostpektüsüne baktığımda gözde ki nemlendirme kanallarına destek amaçlı kullanılan steril sıvı yazıyordu. İltihap söktürücü damla günde 3 Doz Lotebra Nemlendirici 3 Kutu Novaqua Günde 6 Doz bebeklerin burnunu açmak için kullanılan damlalara benziyor tipi Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 4 Nisan 2021 Paylaş 4 Nisan 2021 https://besoptik.com/recete-nasil-okunur/#:~:text=L-> LEFT-> Sol,uzak hem yakını bulanık görürsünüz. lingde ki aciklamalara gore değerlendirebilirsiniz sol gözde astikmat ve yakını görme bozukluğunuz var 0.75 gözlük ve astigmat için 0.50 gözlük kullanmanız gerekecek numara düşük olduğu için fark etmeyorsunuz ancak bu ilerleyebilir bence doktorunuza gidin ve kendisine muayene sonuçlarını yorumlaması ne anlama geldiğini neler yapmanız gerektiğini mutlaka sorun iyi bir gözlükcu ile görüşün derim 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Nisan 2021 Yazar Paylaş 4 Nisan 2021 Mehmet Kazancıoğlu yazdı: https://besoptik.com/recete-nasil-okunur/#:~:text=L-> LEFT-> Sol,uzak hem yakını bulanık görürsünüz. lingde ki aciklamalara gore değerlendirebilirsiniz sol gözde astikmat ve yakını görme bozukluğunuz var 0.75 gözlük ve astigmat için 0.50 gözlük kullanmanız gerekecek numara düşük olduğu için fark etmeyorsunuz ancak bu ilerleyebilir bence doktorunuza gidin ve kendisine muayene sonuçlarını yorumlaması ne anlama geldiğini neler yapmanız gerektiğini mutlaka sorun iyi bir gözlükcu ile görüşün derim Bende aynısını düşünüyorum Yarın müsait bir dilimde optikçimle görüşeceğim kendisi bir yol önerir bana, ama ilerlemenin gözlük kullanıp kullanmama ile değil de göz damarları ile ilgili olduğunu duymuştum Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 4 Nisan 2021 Paylaş 4 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: Bende aynısını düşünüyorum Yarın müsait bir dilimde optikçimle görüşeceğim kendisi bir yol önerir bana, ama ilerlemenin gözlük kullanıp kullanmama ile değil de göz damarları ile ilgili olduğunu duymuştum Gözlük kullanımı ilerlemeyi durdurmaz sadece yavaşlatır Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Nisan 2021 Yazar Paylaş 4 Nisan 2021 Mehmet Kazancıoğlu yazdı: Gözlük kullanımı ilerlemeyi durdurmaz sadece yavaşlatır Vallahi kafam çok karışık abi taksam bağımlısı olursun çıkarınca kör gibi gezersin diyorlar takmasam ileri vadede daha kötü olur diye korkuyoruz bir de bu olay zaten canımı epey sıktı ucuz bir güneş gözlüğü kullandım geçen sene tatilde 1 hafta kadar hep gözümde değildi toplasan belki 7-8 saat gözmde durmuştur ama belki de yetmiştir bozmaya Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 Nisan 2021 Paylaş 4 Nisan 2021 (düzenlendi) Ben 32 yaşıma kadar takmam gerekmesine rağmen takmadım biraz daha devam etsem daha beter olacakmış gözlük taktım oh be dedim. Takın gözlüğünüzü keşke demeden. 4 Nisan 2021 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Nisan 2021 Paylaş 4 Nisan 2021 Sol göz bozuk. Direkt gözlük takılmalı. film de çektirin. Sızlamanın sebebi başka bir şey de olabilir. Geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Nisan 2021 Yazar Paylaş 4 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Sol göz bozuk. Direkt gözlük takılmalı. film de çektirin. Sızlamanın sebebi başka bir şey de olabilir. Geçmiş olsun Hocam çok aceleye geldi çekim kısmında yanlışlık olamaz demi ? Sızlama sebebi Migrenmiş zaten Yorum bağlantısı
Recommended Posts