Fatih Sarıkaya 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Cumartesi günü netfliksteki sherlock holmes dizisini izliyordum. Aslında çok uzun zamandır izlemek istiyordum ama sıra gelmiyordu. En son izleyecek birşeyler kalmadı, karıştırıken denk geldim. Bu sefer izleyeyim, beğenmessem bırakırım dedim. Elbetde üçleme gibi değil. Orda ilkdefa nikotin bantını gördüm. Çok ilginç geldi bana. Sherlock nikotin bağımlısı, sigara içmek yerine bant kullanıyor. Çok canı çekerse arada sırada içiyor. Filimdeki bant kullanımı gerçekle baya farklı idi. Filimde 3 bantı aynı anda yapıştırmış kafa yapıyor gibiydi, gerçekte ise 1 bant 24 süre kullanılıyor. Her neyse sadete geleyim. Pazartesi bu bantı aldım. Salı sabah oruçlu iken takarım dedim. Salı sabah oldu, işyerine geldim. Kutudan çıkarıp birini koluma yapıştırdım. Bekliyorum ama sadece bekliyorum garip bir ümitle. Hayaller paris gerçekler öyle değil. Sigara dumanı gibi 1 saniyede o mutluluğu vermesini beklemek olmazdı ama insan yinede birşeyler bekliyor. Biraz zaman geçti nikotinin vücuduma emilişini hissetmeye başladım. Şuan nikotin açlığım yok. Hatta iftarda sigara bile içmesem olur. Zaten bir bantda bir paket sigaradan alınan nikotin miktarı var. Bu vesile ile bıraksam fena olmaz. Sigaradan alınan keyif bantda yok. Onuda belirteyim. Bir kutuda 7 tane var. ben kutusunu 101,50-tl aldım. Eczacıya veya doktora danışmadan kullanmayın. Ben eczacıya danıştım. Bununla başla dedi. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Sigara bırakmak isteyenlere tavsiyem, paketi atıp bırakın. Diğerleri sadece sizi avutur. Bi işe yaramaz. 5 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 İnşallah bırakmana vesile olur Farkı şöyle izah edeyim. Sigara anlık dopamini tetikler tavan yapar beyindeki ilgili noktayı (haz) tetikler. İlgili grafik yok ama söyle diyeyim 2 saat boyunca o mutluluk tavan yapar ve 2 saattten önce içilen sigara boşa içilmiş olur. Nikotin bandı ise sabit bir mutluluk tetiklemesi yapar, etkisi daha uzundur böylece beyindeki ilgili noktaya sabit bir tetikleme gerçekleşir. Sigaradaki etkiyi yaratmaması bundan kaynaklıdır. İradene sahip çıkmanı diliyorum ve forumdaki bir çok bağımlıya da inşallah sebep olmanı bekliyorum 7 Yorum bağlantısı
Barış Özarslan 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 (düzenlendi) günde 1buçuk pakete kadar çıkmıştım. dolu paketi attım ve 3 senedir de içmiyorum 13 Nisan 2021 tarihinde Barış Özarslan tarafından düzenlendi 8 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Babamın sigara bırakma şekli. Beyin kanaması. Sonra gizli saklı içti ama baş edemedi. En sonda bıraktı. Halan canım istiyor der. Tabi 2010 yılından bahsediyorum. Ablamın eşi eniştem Murattı içerdi. Yeni paketi aldı açtı."Lan daha içmiyorum deyip 20 tane sigarayı kırdı çöpe attı". O gündür bugündür içmiyor. Beyin'de bitmeli önce. 3 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Yıllar önce, bıraksam mı bırakmasam mı diye düşünceler içerisindeyken sabah odamın içindeki kokuyu niye çekiyorum ki aydınlanması yaşamıştım. Bıraktığım tarih aklımda kalsın diye de, Ramazan ayı öncesi Temmuz ayının son gününü seçmiştim. 30 Temmuz gecesi son sigaramı söndürdüğümde, sabah takvim 31 Temmuz 'u gösteriyordu. Bilinç altımın artık bahane üretmediğini ve bırakma vaktimin geldiğini anlayıp vedalaştım. Yemeklerden sonra, bir bardak çayın yanında çok aradım ilk zamanlar ama inatla başlamıyorum. Ama bir yaksam var ya, 5 dk önce söndürmüş gibi kaldığım yerden devam ederim. Etmeyelim. 4 3 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Cumartesi günü netfliksteki sherlock holmes dizisini izliyordum. Aslında çok uzun zamandır izlemek istiyordum ama sıra gelmiyordu. En son izleyecek birşeyler kalmadı, karıştırıken denk geldim. Bu sefer izleyeyim, beğenmessem bırakırım dedim. Elbetde üçleme gibi değil. Orda ilkdefa nikotin bantını gördüm. Çok ilginç geldi bana. Sherlock nikotin bağımlısı, sigara içmek yerine bant kullanıyor. Çok canı çekerse arada sırada içiyor. Filimdeki bant kullanımı gerçekle baya farklı idi. Filimde 3 bantı aynı anda yapıştırmış kafa yapıyor gibiydi, gerçekte ise 1 bant 24 süre kullanılıyor. Her neyse sadete geleyim. Pazartesi bu bantı aldım. Salı sabah oruçlu iken takarım dedim. Salı sabah oldu, işyerine geldim. Kutudan çıkarıp birini koluma yapıştırdım. Bekliyorum ama sadece bekliyorum garip bir ümitle. Hayaller paris gerçekler öyle değil. Sigara dumanı gibi 1 saniyede o mutluluğu vermesini beklemek olmazdı ama insan yinede birşeyler bekliyor. Biraz zaman geçti nikotinin vücuduma emilişini hissetmeye başladım. Şuan nikotin açlığım yok. Hatta iftarda sigara bile içmesem olur. Zaten bir bantda bir paket sigaradan alınan nikotin miktarı var. Bu vesile ile bıraksam fena olmaz. Sigaradan alınan keyif bantda yok. Onuda belirteyim. Bir kutuda 7 tane var. ben kutusunu 101,50-tl aldım. Eczacıya veya doktora danışmadan kullanmayın. Ben eczacıya danıştım. Bununla başla dedi. Orucu zedelemiyor mu? Deriden giriyor. İğne olmak gibi bir şey bu? Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Ümit Türk yazdı: Orucu zedelemiyor mu? Deriden giriyor. İğne olmak gibi bir şey bu? Aşı orucu bozmaz dedi ya diyanet, bu da bozmaz demekki 2 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Ümit Türk yazdı: Orucu zedelemiyor mu? Deriden giriyor. İğne olmak gibi bir şey bu? Şüpheli bir durum aslında ama ameller niyetlere göredir diyelim hayra vesile olsun Yoksa abdest falan almakta sakat düşününce. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Aslında olayın çoğu bence placebo etkisi. Kafada bırakmak önemli. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 13 Nisan 2021 Yazar Paylaş 13 Nisan 2021 Ümit Türk yazdı: Orucu zedelemiyor mu? Deriden giriyor. İğne olmak gibi bir şey bu? Diyanet fetva vermiş. Biliyorsun bol keseden fetvaları var artık. Sıvı şekilde giren birşey yok. Krem gibi düşün. Deri kremi nasıl emiyorsa bunuda öyle emiyor. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Diyanet fetva vermiş. Biliyorsun bol keseden fetvaları var artık. Sıvı şekilde giren birşey yok. Krem gibi düşün. Deri kremi nasıl emiyorsa bunuda öyle emiyor. Anladım. Diyanetin fetvası çok karıştırılıyor. Tam kapsamını bilmek lazım aslında. Benim bildiğim besleyici özelliği bulunan vitamin serum vs. gibi her türlü iğne aşı vs orucu bozar diye biliyorum. Covid aşısı tedavi amaçlı kullanıldığı için diyanet bu yönde fetva vermiş olabilir. 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 (düzenlendi) Abi sorsan söylerim Nikotin bandı, nikotin sakızı, nargile, pipo, elektronik sigara, sigara bıraktırıcı bazı ilaçlar dahil her şeyi denedim. Sonuç olarak halen sigara içiyorum. Arkadaşların dediği üzere, kafada bitirmedikten sonra yerine koyma metodu işe yaramıyor. Nikotin bandını 5-6 tane yapıştırıp eczacı arkadaşıma gitmiştim yeni paket almaya. "Lan daha dün aldın ya" dedi, üzerimdeki t-shirt'i sıyırıp omuzları ve sırtımı gösterince okkalı bir küfür edip hepsini söktürüp sigara vermişti al bunu iç zehirlenecen diyerek. Nikotin sakızını sakız yutma alışkanlığım sebebiyle kısa sürede attım gitti. Nargile güzel ama yanında taşıyamıyorsun. Pipo sigara'dan beter. Elektronik sigara en başarıya yakın denememdi. Yaklaşık bir yıl sigara içmedim. Ama hakkında uzun vadeli araştırma yok. Gelecekte ne gibi sorunlara sebep olacağını bilmiyoruz. Dahası ülkemizde yasak olduğu için kimyasal muhteviyat merdiven altı. İçinde VG+PG+Nikotin+Aroma olması umuduyla aldığın likitte ne olduğu konusu çok kafa kurcalıyor. Onu da bıraktım. Düşünürsen elektro rezonans sistemi ile bırakma oranı çok yüksek. Sonrasında tekrar sigaraya dönüş oranı da çok düşük. Ümit Türk yazdı: Anladım. Diyanetin fetvası çok karıştırılıyor. Tam kapsamını bilmek lazım aslında. Benim bildiğim besleyici özelliği bulunan vitamin serum vs. gibi her türlü iğne aşı vs orucu bozar diye biliyorum. Covid aşısı tedavi amaçlı kullanıldığı için diyanet bu yönde fetva vermiş olabilir. Bu işi çok sulandırıyoruz milletçe. Sonuçta kimse aniden covid aşısı olmuyor. Günü belli, saati belli. O gün tutmazsın oruç, sonra kaza edersin. Vitamin zaten anlamsız. Serum vb. alacak duruma gelen adamın sağlık sorunu vardır, tutmaz, sonra sağlığı elverirse tutar. Bizim deli bir arkadaş var, oruç tutardı ama ilaçlarını da içerdi. Sonra ateist oldu zaten İslam her konuda inananlara yeterli kolaylığı sağlayan bir dindir. Bu arada, günümüz fetvalarına göre evlenecek kişiler birbirlerinin avret yerlerini kontrol amaçlı görebilirlermiş. Ben fetva falan bilmem. Elimizde kitap var, kitabı gönderen onu koruyacağını da belirtmişken kendimize başka kaynak aramak anlamsız geliyor. Edit: Vitamin anlamsız derken, sahurda iç, iftarda iç, orucun ortasında niye vitamin içsin ki kişi 13 Nisan 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi İlave 1 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: günümüz fetvalarına göre evlenecek kişiler birbirlerinin avret yerlerini kontrol amaçlı görebilirlermiş La havleee.... 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Ümit Türk yazdı: La havleee.... Ben bilmem, öyle dediler “Taraflar birbirlerinin fizikleri hakkında fikir verecek yerlere bakabilirler. Evliliğin asıl maksadı cinsellik olmadığına göre, görme konusunda haddi aşmak da doğru değildir. Bu iş, yakınlarında üçüncü kişilerin bulunduğu ortamlarda yapılmalıdır.” Aha ifade de buydu. https://www.diyanet.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Detay/29442/basin-aciklamasi Bu da kıvırma manevrası, yersen... Yorum bağlantısı
Ümit Türk 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Ben bilmem, öyle dediler “Taraflar birbirlerinin fizikleri hakkında fikir verecek yerlere bakabilirler. Evliliğin asıl maksadı cinsellik olmadığına göre, görme konusunda haddi aşmak da doğru değildir. Bu iş, yakınlarında üçüncü kişilerin bulunduğu ortamlarda yapılmalıdır.” Aha ifade de buydu. https://www.diyanet.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Detay/29442/basin-aciklamasi Bu da kıvırma manevrası, yersen... Abi ne alaka ya düşündükçe sinirleniyorum sinirlendikçe düşünüyorum. böyle bir mantık olamaz. şimdi bile evlenmek için tipe bakan nesil varken ona sıra gelmez. Helak olup gidecez bunların yüzüne Allah muhafaza. Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Bu arada, günümüz fetvalarına göre evlenecek kişiler birbirlerinin avret yerlerini kontrol amaçlı görebilirlermiş. Ben fetva falan bilmem. Elimizde kitap var, kitabı gönderen onu koruyacağını da belirtmişken kendimize başka kaynak aramak anlamsız geliyor. Bu fetvayı ilk defa duydum ve gerçekten böyle bir şey var mı diye baktım, Diyanet'in bu konudaki açıklamasını gördüm. Dediğiniz gibi değil de başka şeyler yazıyor. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Ümit Türk yazdı: Abi ne alaka ya düşündükçe sinirleniyorum sinirlendikçe düşünüyorum. böyle bir mantık olamaz. şimdi bile evlenmek için tipe bakan nesil varken ona sıra gelmez. Helak olup gidecez bunların yüzüne Allah muhafaza. Bir ara kısmet olur karşılıklı çay içersek konuşuruz. Burada anlatamayacaklarım var. Sadece şu kadarını söylerim sana, insanların nasıl kandırıldığını ve kandırılmaya ne kadar müsait bir toplum olduğumuzu anlanak için "şehvetiye tarikatı" kitabını bul ve oku. Biz İslamiyeti temel kaynağı dururken o hacıdan bu hocadan şu şeyhten bu şıhtan öğrenmeye çalıştıkça bu iş böyle devam edecek. Din için dinden uzak yaşayacak halk. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 13 Nisan 2021 Yazar Paylaş 13 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Abi sorsan söylerim Samimi olmak gerekirse pek bırakmaya niyetim yok. Bırakmak için almadım nikotin bantını. Hani olurda belki vesile edermi diye ümit ettim sadece. Ramazanda çok agrasif oluyorum. Bu nedenle deneyeyim dedim. Gayet iyi gidiyor. Sigara canım istemiyorum. Bu hissiyat devam ederse iftardada içmem. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 (düzenlendi) Osman Nuri Köknar yazdı: Bu fetvayı ilk defa duydum ve gerçekten böyle bir şey var mı diye baktım, Diyanet'in bu konudaki açıklamasını gördüm. Dediğiniz gibi değil de başka şeyler yazıyor. Osman hocam, ilk fetvayı kaldırdılar. Ben ilk yayınlanan fetvayı da paylaştım, diyanetin bu konudaki açıklamasını (uzun olduğu için linkini) da paylaştım. İsteyen istediğine inanır Bu arada, ilk fetvayı çok kısa sürede kaldırdılar, ama televizyonlarda bile (belli kanallarda) haber oldu. Bunun üzerine diyanet açıklama yapma gereği hissetti. "fikir verecek ölçüde mahrem yerlerine bakma" Bu ifadeden siz diyanetin web sitesinde yazılanı anlıyorsanız sizi tebrik ediyorum, ben öyle anlamadım bu arada. 13 Nisan 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi soru ilavesi 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Samimi olmak gerekirse pek bırakmaya niyetim yok. Bırakmak için almadım nikotin bantını. Hani olurda belki vesile edermi diye ümit ettim sadece. Ramazanda çok agrasif oluyorum. Bu nedenle deneyeyim dedim. Gayet iyi gidiyor. Sigara canım istemiyorum. Bu hissiyat devam ederse iftardada içmem. İnşallah işe yarar abi. Senin adına sevinirim 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Diyanet fetva vermiş. Biliyorsun bol keseden fetvaları var artık. Sıvı şekilde giren birşey yok. Krem gibi düşün. Deri kremi nasıl emiyorsa bunuda öyle emiyor. Yine de tedbirli olmakta fayda var. Nihayetinde nikotin ihtiyacı karşılanıyor dolaylı yoldan. Bazen fetva müsaade etse bile, %50 şansa bırakmamak gerek. İftardan sahura kadar denerdim ben olsam. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Recep Selim Kaya yazdı: Yine de tedbirli olmakta fayda var. Nihayetinde nikotin ihtiyacı karşılanıyor dolaylı yoldan. Bazen fetva müsaade etse bile, %50 şansa bırakmamak gerek. İftardan sahura kadar denerdim ben olsam. Kesinlikle katılıyorum. Normal sigara içtiğimizde de bir şey yiyip içmiyoruz neticede. Ama orucu bozuyor. Nikotin bandı da şüpheli. O riske girilmez. Günün sonunda bütün gün boşa aç kalmış olmak gibi bir risk ihtiva ediyor. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 13 Nisan 2021 Paylaş 13 Nisan 2021 Konu evrim geçirmiş bi anda... Nikotin bandı orucu bozmaz. Fatih Sırakaya çok güzel örnek vermiş krem sürmek gibi. Corona aşısı aslında orucu bozar, fakat diyanet pandemi de millet aşı olmaktan imtina etmesin diye öyle bir fetva vermiş belli Zaten aşı randevusu aldıysan oruca da niyetlenme, aşını ol sonra bir gün yerine tut herkes mutlu olsun. 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts