İçeriğe Yönlendir

Nikotin Bantı Deneyimim :)

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya
Murat Sahın yazdı:

Kesinlikle katılıyorum. Normal sigara içtiğimizde de bir şey yiyip içmiyoruz neticede. Ama orucu bozuyor. Nikotin bandı da şüpheli. O riske girilmez.

Günün sonunda bütün gün boşa aç kalmış olmak gibi bir risk ihtiva ediyor. 

Kendimi bildim bileli oruç tutarım. Hatırladığım kadarı ile hepsinde aç kaldım. En azından bugün kimsenin kalbini kırmadım :) buda bir artı. Böyle aç kalmak diğer türlü aç kalmakdan daha iyi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Fatih Sarıkaya yazdı:

Kendimi bildim bileli oruç tutarım. Hatırladığım kadarı ile hepsinde aç kaldım. En azından bugün kimsenin kalbini kırmadım :) buda bir artı. Böyle aç kalmak diğer türlü aç kalmakdan daha iyi.

Tabi o konuda da haklısın abi. Ona diyecek bir şey yok. Zaten ameller niyetlere göre. Senin vicdanen ne hissettiğin önemli. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Murat Sahın yazdı:

çinde VG+PG+Nikotin+Aroma olması umuduyla aldığın likitte ne olduğu konusu çok kafa kurcalıyor.

Sırf bu sebeple arkadaşım her yurtdışına gidene getirtir, evde kendisi yapar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Sani Gerşon yazdı:

Sırf bu sebeple arkadaşım her yurtdışına gidene getirtir, evde kendisi yapar.

Hocam çok sıkı kontroller var. Yurt dışından getirtmek de ancak belirli miktarlar ile sınırlı. Zaten benim öyle bir şansım da olmadı. Ülkemizde üretilenler de turşu bidonu muhabbeti çoktur, o yüzden uzaklaştım. Saçma sapan bir yasak. Bir o kaldı sanki memlekette...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bir arkadaşımda ciddi alerji yaptı. Tüm vücudu şişti nefes almakta zorlandı hastaneye zor yetiştirdiler. Doktor kontrolü ve tavsiyesi olmadan kullanmaktan kaçınılmalı. 

Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Ortaokulu ailemin yanında okumadım, harçlığımı haftalık almam ve aile kontrolünden muaf olmamdan dolayı orta birde sigaraya başladım. Düzenli olarak günde bir paket içtim. Askerde spor yaparken zorlandığımı hissettim, askerlik sonrası bıraktım ama; birisi yanımda sigara içerken çok keyif alıyordum. Hatta sigara yakmaları için öneride bulunuyordum. Baktım o zevki tatma eksikliği beni bunaltıyor. Şimdi günde 3-4 tane içiyorum. Vücudum hiç istemiyor ama psikolojik midir nedir içme ihtiyacı hissediyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Ortaokulu ailemin yanında okumadım, harçlığımı haftalık almam ve aile kontrolünden muaf olmamdan dolayı orta birde sigaraya başladım. Düzenli olarak günde bir paket içtim. Askerde spor yaparken zorlandığımı hissettim, askerlik sonrası bıraktım ama; birisi yanımda sigara içerken çok keyif alıyordum. Hatta sigara yakmaları için öneride bulunuyordum. Baktım o zevki tatma eksikliği beni bunaltıyor. Şimdi günde 3-4 tane içiyorum. Vücudum hiç istemiyor ama psikolojik midir nedir içme ihtiyacı hissediyorum.

Bir dostumdan duymuştum;

Sigara bırakılmaz, olsa olsa ara verilir.

Bırakmıştı kendisi. Yaklaşık 10 yıl sonra tekrar içmeye başlamıştı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Sahın yazdı:

Bir dostumdan duymuştum;

O iradeyle alakalı bir durum aslında.  Kayınpederde çok uzun zaman içmedi sonra kayınço askerde iken getirdiği 1 çanta dolusu kaçak sigara ile başladı sonrası geldi niye içiyorsun diyorum beleş ya çok zevkli diyor. Şimdi bırakamadı cebinden yiyor. 

Yani bir insan niye kendine zarar vermek ister ki. 2 dakika üfleyeceği çekip üfleyeceği dumanın ne faydası var kocaman bir sıfır her türlü günaha giriyor. Sağlığına zararlı,cebine zararlı, doğaya zararlı, çevresine zararlı. Yani tabiri caizse hem ayranım dökülmesin hem ............. diyorlar. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ümit Türk yazdı:

O iradeyle alakalı bir durum aslında.  Kayınpederde çok uzun zaman içmedi sonra kayınço askerde iken getirdiği 1 çanta dolusu kaçak sigara ile başladı sonrası geldi niye içiyorsun diyorum beleş ya çok zevkli diyor. Şimdi bırakamadı cebinden yiyor. 

Yani bir insan niye kendine zarar vermek ister ki. 2 dakika üfleyeceği çekip üfleyeceği dumanın ne faydası var kocaman bir sıfır her türlü günaha giriyor. Sağlığına zararlı,cebine zararlı, doğaya zararlı, çevresine zararlı. Yani tabiri caizse hem ayranım dökülmesin hem ............. diyorlar. 

Ümit dostum bu bağımlılık. Ben sigara içmeyi seviyorum, çok keyif alıyorum, çok zevkli diyen herkes yalan söylüyor. Bunu en az 15 yıldır sigara kullanan biri olarak söylüyorum. Kimse sigara içmekten memnun değil, kendimizi kandırıyoruz hepsi bu. Yoksa cebinden çıkan paradan öncelikli sorunlar var. Sağlık sorunları da uzun vadede görülmeye başladığı için yine ondan daha önce ortaya çıkan sorunlar var. En basitinden, insanın ağzında sürekli rezil bir tat oluyor. Ben sigara kullanıyorum, içinde sigara içilmiş arabadan ve içinde sigara içilen evden tiksinirim. İğrenç kokuyor. Düşündüğümde o tiksindirici kokuyu sürekli yanımda gezdiriyorum aslında. Kimse bunlardan zevk almaz. Günahı sevabı ayrı konu, oraya girersek çıkamayız. Sigara içen herkes bundan şu ya da bu şekilde, itiraf etmese de pişmandır :) 

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
Murat Sahın yazdı:

Bir dostumdan duymuştum;

Yaklaşık 11 yıl oldu bırakalı.

Bi dal yaksam bugün başlarım ama sanki yılların birikimini çöpe atacakmışım gibi hissediyor ve o yüzden başlamıyorum.

Bunca zaman biriktir biriktir, sonra git kumarda bitir gibi...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Recep Selim Kaya yazdı:

Yaklaşık 11 yıl oldu bırakalı.

Bi dal yaksam bugün başlarım ama sanki yılların birikimini çöpe atacakmışım gibi hissediyor ve o yüzden başlamıyorum.

Bunca zaman biriktir biriktir, sonra git kumarda bitir gibi...

Aman hocam, dediğiniz gibi, bir dal 11 yılın emeğini çöp eder. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Dün akşam iftar açıldı balkona çıktım bir sigara yaktım. 2 nefes aldım attım. Tüm gün vücüduma nikotin pompaladığım için içtiğim sigaradan hiç zevk almadım. Metin beyin dediği gibi boşa içilmiş. Bantı çıkarttım attım. Bugünde bant takmadım. Sigarayı bırakmada bant gerçekten işe yarıyor. Tabi bırakmak istersen. İftardan sonra sigara içerken aldığım keyifi alamamak büyük hayal kırıklığı oldu.Bantın verdiği nikotin vücutu tatmin edecek derecede. Mesela bana fazla geldi. 1 adet bant 25 mg nikotin barındırıyor. Aşşağı yukarı 1 paket sigaraya eş değer. Demekki ben günde 1 paket sigaraya eş değer nikotin almıyormuşum.Bayramda seyranda büyükleri ziyarete giderken kullanılabilir. Bayramlarda afyona gittiğimde sigara içmek için hiç fırsatım olmuyor. Uzun süreli araba yolculuklarında gayet tatmin edici. 

Ben sigara içmekten keyif alıyorum, keyif aldığım için içiyorum. Başladığımada pişman değilim. Umarım bir gün başladığıma pişman olmadan bırakabilirim. Sigarayı yakınca hepsini içmem. 2-3 nefes alır atarım. Hepsi o.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Sahın yazdı:

Ümit dostum bu bağımlılık. Ben sigara içmeyi seviyorum, çok keyif alıyorum, çok zevkli diyen herkes yalan söylüyor. Bunu en az 15 yıldır sigara kullanan biri olarak söylüyorum. Kimse sigara içmekten memnun değil, kendimizi kandırıyoruz hepsi bu. Yoksa cebinden çıkan paradan öncelikli sorunlar var. Sağlık sorunları da uzun vadede görülmeye başladığı için yine ondan daha önce ortaya çıkan sorunlar var. En basitinden, insanın ağzında sürekli rezil bir tat oluyor. Ben sigara kullanıyorum, içinde sigara içilmiş arabadan ve içinde sigara içilen evden tiksinirim. İğrenç kokuyor. Düşündüğümde o tiksindirici kokuyu sürekli yanımda gezdiriyorum aslında. Kimse bunlardan zevk almaz. Günahı sevabı ayrı konu, oraya girersek çıkamayız. Sigara içen herkes bundan şu ya da bu şekilde, itiraf etmese de pişmandır :) 

Bazen diyorum ki ibretlik bir görüntü lazım sigara içenlere. 

Mesela diğer ablamın eşi eniştem hastanede çalışıyor.  O da sigara içiyor mesela. Birgün bacakları ve kolun bir kesilen bir adama denk gelmiş. Tabi merak edip soruyor cevap olarak sigara yüzünden diye cevap alıyor. Buz kesildim kendime gelemedim dedi. O gün bıraktı. Biraz dayandı yine başladı. Nasıl bir illet bu arkadaş.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
Fatih Sarıkaya yazdı:

...sigara içerken aldığım keyifi alamamak büyük hayal kırıklığı oldu...

İşin özü biraz da bu cümlede saklı. Hayal kırıklığı yaşamadığınız an psikolojik olarak hazır olduğunuz an olacaktır.

İşte o an yeşili daha canlı, maviyi daha derin göreceğinizden emin olabilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Fatih Sarıkaya yazdı:

Kardeş, bıraktım  diyorsun ve bırakıyorsun, ahanda sana yöntem, bant mant hikaye :)

Hadi inşallah, kurtul şu illetten... yalnız anladığım sen bu işten zevk alıyorsun, sigara zevk vermez psikoloijik sendeki durum, senin bırakman zor olacak sanki...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Kardeş, bıraktım  diyorsun ve bırakıyorsun, ahanda sana yöntem, bant mant hikaye :)

Hadi inşallah, kurtul şu illetten... yalnız anladığım sen bu işten zevk alıyorsun, sigara zevk vermez psikoloijik sendeki durum, senin bırakman zor olacak sanki...

32 yıldır kullanıyorum. Geçmişte 3-4 tecrübem oldu. Hayırlısı İNŞALLAH :) 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

aboo K%N fitre şart sana :) hadi  bu sefer inşallah bırakırsın kardeş...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Tiryaki

Merhaba
Sigara bırakmak için hastanede ilaç var kesinlikle tavsiye ederim adı Champıx.
Doktor kan tahlili ve rontgen kontroli ile yazıyor ücretsiz.
Ben ve teyzeoğlu karar verdik gittik doktora ilaç sayasinde tabi bizdede bırakma isteği ile sigarayı rahatca bıraktık.
Teyzeoğlu hala içmiyor 1,5 yıl oldu ben 3 ay önce başladım tekrar, annanemi kaybedince bi gaflete düşüp içmeye başladım[emoji17].
Tekrar ilaç ile bırakmayı istiyorum hatta hastaneye gittim ilaç yerine bant varmış almadım ilaç önümüzdeki ay hap gelecekmiş beklemedeyim.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

nikotin nasıl iş yapıyro vücutta? ben sigara içmiyorum. nefret ederim kokusundan. bir kere bile denemedim. nikotin bandı yapıştırsam ne gibi bir artı görürüm mesela?

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Dogan Arsiray yazdı:

nikotin nasıl iş yapıyro vücutta? ben sigara içmiyorum. nefret ederim kokusundan. bir kere bile denemedim. nikotin bandı yapıştırsam ne gibi bir artı görürüm mesela?

Faydası da var zararı da.  Zararı daha çok. Biidiğin böcek ilacında kullanılır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Dogan Arsiray yazdı:

Tam tersi olur. Sende bantı bırakmak için, sigara içmeye başlarsın herhalde. :)

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

o halde bağımlılık yapan şey nikotin olduğuna göre nikotinsiz sigara olsa kimse içmek istemezdi değilmi? işte size batmaya mahkum bir sektör. gerçi kafeinsiz kahve içiliyor.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Osman Karasu

Ne kullanırsanız kullanın içmek istedikten sonra hiç biri engel olamıyor.30 senelik tiryaki olarak farklı zamanlarda bir kaç denemem oldu.Ramazanda oruç tutarken içen birini görsem bile canım çekmiyor aklıma gelmiyor.İftarı açıp yemekten sonra da aklıma sigaradan başka birşey gelmiyor.Tamamen irade ile alakalı, zoraki sebepler olmayınca bırakması zor:)

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Daha önce Sakız denedim, E-Sigara kullandım Pico ile şahane RDA içicisi oldum damlata damlata geziyordum. Dedikleri gibi belki yardımcı olarak ilk başlarda kullanılabilir ancak kriz geldiği zaman nefis ile baş başa kalıyorsunuz. Ne kadar akla getirirseniz o kadar ciğerler kıpraşıyor Video oyunları ile kriz anında kendini uyuşturmak gerek. Hemen ya Pubg girerim ya Steam'dan rastgele açarım bir şey PC varsa elimde Elbette yaş gereği sizler daha bağımlı olduğunuz için bana konuşması da kolay geliyor olabilir. Vücut zamanla kendi uzvu gibi görmeye başlıyor sigarayı 10 seneden sonra.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Dogan Arsiray yazdı:

Büyük ihtimal, baş dönmesi mide bulantısı ve kusma yapar. Yada bayıltır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...