İçeriğe Yönlendir

Opel Corsa GSI Tigra Yağ Kaçağı Sorunu


Halil Mert

Recommended Posts

Halil Mert

Merhaba gençler hayırlı ramazanlar pazar dönüşü egzozdan mavi duman attığını farkettim park yerinde altta yağ farkedince kaportayi açtım motorun sağ üst bölümden aşağıya kadar yağ vardi genleşme kabında suya yağ karışma yok videosu nasıl alabilirim sağolun

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

motor yağ sızıntısı ile mavi dumanın bir ilintisi olmaz. belli yıl sonra tüm motorlarda kaçakalr olur, mavi duman başka arıza

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Demir

Opel Corsa gsi , tigra ; sanırım bir kargaşa var .

Çağlar abimin dediği gibi Külbütör kapağından sızan yağ ile mavi dumanın bir alakası yok , mavi duman araç yağ yakıyor demektir .

Saygılarımla .

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

GSİ modellerde SFİ motor olur ve ciddi performans motorlarıdır. Bu motorlarda conta yakma olayı olabiliyor. Eğer böyle bir durum olmuşsa contanız zarar görmüş ve buradan su yağa karışıyor olabilir. Ancak bu durumda araç hararet yapar ya da dediğiniz gibi su kabında çamurlaşma olur.. Mavi duman aracın yağ yaktığına delalet olabilir. Yanma odalarında sıkıntı olabilir, rektifiye gerekebilir. Mavi dumanda motor açılmadan bir şey söylemek zor.. Ancak ne olursa olsun o Halil bey o motor iyi usta ister bilginize..

 

yağ sızıntısı için de üst kapak açılıp üst kapak contası yenilenirse sorun hallolabilir. Ancak tavsiyem bu işlemi yaptırmadan önce motoru temizletin ki usta işini düzgün yapmış mı conta değiştikten sonra net anlayın..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Mert

Videosu var fakat nasıl atacagimi bilmiyorum 

 

Sızan yağ manifoldun içine girerek yanma durumu olmaz mı 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...