Turgut Hüseyn 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Son yıllarda zaman epeyce hızlandı ya da zaman algımız değişti. Yıl ay gibi, ay hafta gibi algılanıyor neredeyse. Rutin hayatlar da zamanın hızlı geçtiği algısını yaratıyor. Hangi aktivitelerle zamanı verimli yaşarız? Sizin 1 ay içinde yaptığınız değişik aktiviteleriniz neler? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Turgut hocam yurtdışında iseniz zamanınız oldukça gezi yapmanızı, yerel halkın içine kaynaşıp onlarla beraber işler yapmanızı öneririm. Bunun dışında kendinize bir hobi edinebilirsiniz. Neye merak duyuyorsanız. 2 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Klişe ama gerçek: Teknoloji'den ne kadar uzaklaşırsanız o kadar yavaşlar zaman. Köy evine yerleşip hayvan bakın ya da bahçe yapın veya resim heykel vb bir işe yönelin. Ama en önemlisi eldeki telefondan bilgisayardan arabadan televizyondan şarjlı ya da fişli her şeyden uzaklaşıp çıkarın hayatınızdan. Bakın o zaman ne kadar yavaşlıyor zaman. Teknoloji iletişimi işi her şeyi hızlandırdı beyinlerimiz de buna adapte oldu. Hayat çok hızlı olarak algılıyoruz. 1 ay atla gidip gelin bir yerlere, biriyle mektuplaşarak haberleşin. Göreceksiniz hayat aslında ne kadar yavaş. 10 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 sevmediğiniz monoton ve zor işler ile uğraşırsanız sıkıntıdan ölürsünüz bile. bence önemli olan farkındalığı arttırıp anı yaşamaktan başka birşey değil. çünkü gidilen istikametin daha kesin olduğu başka bir yol yok. zaten bana göre varmak değil yolda olmaktır önemli olan. oha, filozof bir kamyoncu çıktı içimden. 7 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Günümüzde her şeyi çok hızlı bir şekilde tüketiyoruz. Buna zaman da dahil. Eskiden teknoloji ve iletişim araçları bu kadar gelişmemişken sanki daha yavaş geçiyordu zaman. Oysa ki günümüzde her şey bir tıkla telefonun bir ucundayken ve her işimizi internet bankacılığı ile yapabiliyorken zamanımızı yetiştiremiyoruz artık. Mesela; eskiden faturaları yatırmak için saatlerce kuyruk beklediğimi bilirim. Şimdi 2 dk. Ama gün yetmiyor. Haftalar, aylar, yıllar su gibi akıp geçiyor. Tüketim toplumuna dönüştük. Her şeyi çok hızlı yaşıyoruz. Hızlı yaşlanıyoruz, bedenen ve ruhen... Muhammet Ali Deli yazdı: Klişe ama gerçek: Teknoloji'den ne kadar uzaklaşırsanız o kadar yavaşlar zaman. Köy evine yerleşip hayvan bakın ya da bahçe yapın veya resim heykel vb bir işe yönelin. Ama en önemlisi eldeki telefondan bilgisayardan arabadan televizyondan şarjlı ya da fişli her şeyden uzaklaşıp çıkarın hayatınızdan. Bakın o zaman ne kadar yavaşlıyor zaman. Teknoloji iletişimi işi her şeyi hızlandırdı beyinlerimiz de buna adapte oldu. Hayat çok hızlı olarak algılıyoruz. 1 ay atla gidip gelin bir yerlere, biriyle mektuplaşarak haberleşin. Göreceksiniz hayat aslında ne kadar yavaş. Ben yazarken düşünürken siz aynı şeyleri yazmışsınız Kesinlikle katılıyorum. 2 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Yaşlandıkça zaman daha hızlı geçer , doğa kanunu. 1 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Bir müddet sonra, şehir yaşamından, apartman hayatından sıkılıyor insan, İmkan varsa, yeniden toprak ve doğa ile iç içe olmaya gayret edin ve sevdiklerinize alıcı gözle yeniden bakarak, onların varlığını ilk günkü kıvamına yeniden getirin. Hayatınızdan sevmediğiniz, size negatif enerji veren herşeyden uzak durun. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Evren Erakçora yazdı: Yaşlandıkça zaman daha hızlı geçer , doğa kanunu. çünkü insan zihni herşeyi önceki deneyimlerini kullanıp kıyaslayarak algılıyor. zaman mekan renk gürültü koku hatta stres ve tehlike olgusu vs. çocukken zaman birtürlü geçmez yada yavaş akmaktadır ki büyüklere göre hemen sıkılırsınız. oysaki 15 dk geçmiştir. çünkü yaşadığınız süre sadece 5 senedir. 90 yaşındaki adam için 5 sene nedir ki? ne kadar çabuk büyümüştür. göz açıp kapayıncaya kadar geçmiştir ve kendisi için vakit artan bir hız ile daralmaktadır. Ayhan Asil yazdı: Bir müddet sonra, şehir yaşamından, apartman hayatından sıkılıyor insan, İmkan varsa, yeniden toprak ve doğa ile iç içe olmaya gayret edin ve sevdiklerinize alıcı gözle yeniden bakarak, onların varlığını ilk günkü kıvamına yeniden getirin. Hayatınızdan sevmediğiniz, size negatif enerji veren herşeyden uzak durun. insanın kendisi de değişmekte olduğundan, eskisi gibi gözlemlemek mümkün olamaz. ancak kendimizi kandırmak olur. gerçi sürekli yaptığımızda böyel birşey farkında varmadan. niye aldıkki bir sonraki cep telefonunu mesela? 3 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Teknolojinin etkisi büyük. Fakat İslam dininde kıyamet alameti olarak zamanın hızlı geçeceği bildirilmekte. Kısacası Ahir zaman derler. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Evren Erakçora yazdı: Yaşlandıkça zaman daha hızlı geçer , doğa kanunu. İçimizdeki yaşlılar ortaya çıkmaya başladı Teknoloji. Dedeme mektup yazardım. Alır almaz cevap yazardı. 1 ay sürerdi cevabın gelmesi. Geçmezdi o bir ay. Şimdi babama wp'dan "naber ehtiyar?" yazıyom 30 sny'de cevap geliyor "iyidir evlat senden naber?" diye. E bir ayda yapılabilecek diyaloğu 2 dk'ya indirgeyince öyle hızlı geçiyor zaman. 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Evren Erakçora yazdı: Yaşlandıkça zaman daha hızlı geçer , doğa kanunu. Hocam yanlış olmasın bence tam tersi. Çocukluk gençlik çok hızlı geçiyor. Bütün büyüklerim de aynısını der. Köyde 92 yaşında ninem sabah kalkıyom oğlum akşam olmuyor bir türlü diye sızlanır hep.. Bence tam tersi söz konusu ama bilemem tabi herkesin zaman algısı farklı olabilir 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Muhammet Ali Deli yazdı: Hocam yanlış olmasın bence tam tersi. Çocukluk gençlik çok hızlı geçiyor. Bütün büyüklerim de aynısını der. Köyde 92 yaşında ninem sabah kalkıyom oğlum akşam olmuyor bir türlü diye sızlanır hep.. Bence tam tersi söz konusu ama bilemem tabi herkesin zaman algısı farklı olabilir 90 yaşındaki insan için 1 yıl çok kısa bir süredir, ama 20 yaşındaki için öyle değil. Tüm yaşantısının sadece 90 da biri kadar. 2 Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn 20 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2021 Dogan Arsiray yazdı: sevmediğiniz monoton ve zor işler ile uğraşırsanız sıkıntıdan ölürsünüz bile. bence önemli olan farkındalığı arttırıp anı yaşamaktan başka birşey değil. çünkü gidilen istikametin daha kesin olduğu başka bir yol yok. zaten bana göre varmak değil yolda olmaktır önemli olan. oha, filozof bir kamyoncu çıktı içimden. eskiden ben de öyle düşünürdüm, sıkıcı işlerle uğraşırsam zaman geç geçer diye. Ama öyle değilmiş, en sıkıcı insanlarla birlikte stress ile çalışıyorum ve zaman eskisinden bile hızlı geçiyor Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 (düzenlendi) Zamanın işi bu geçer... Siz zamanı ne kadar kaliteli geçiyorsunuz bence ona bakın... Şahsen saatle yaşayan bir insanım, planim programim her zaman vardır... Ama hic bir zaman, saatle yarışmam... Gidecegim yere 10 dakka geç kalsam bir şey olmaz ama 10 dakka erken gitmeye calissam canıma kast etmis gibi hissederim... Bu yuzden gittim yolun, dostlarimla ettigim muhabbetin her zaman tadina varmaya calisirim... İnsan belli bir yaştan sonra ölümün en büyük gerçek oldugunu anlıyor, o olgunluga erisiyor... Acaba bendemi yaşlanıyorum... Belirli ölçülerde hayatında tadina varin, vicdanınızın rahat oldugu işleri gerçekleştirin... "Başka İstanbul yok" demişler malesef başka bir hayatımızda yok... Tadına varın... 20 Mayıs 2021 tarihinde Erkut Uysal tarafından düzenlendi 2 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 iş yerinde haftalık rapor alıyorum. yaa arkadaş zaman bu kadar hızlı mı geçer? bir hafta bu kadar mı çabuk geçer? inanın ki raporu almaktan bıktım.? raporu dosyaya koyuyorum, daha dosyayı yerine koymadan bir sonraki haftanın rapor zamanı geliyor sanki. hiç bir şey de yapmıyoruz. işe git gel, ye iç, uyu. tamamiyle kıyamet alameti bu. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 zamanın hızı değişmez de, o dilim içinde alınan keyif ve verim yükseltilebilir, ben boyuyorum, boyayacak araba bulamadım, geçen gün evi boyadım. 3 4 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Siz bir de 40 tan sonra görün hızı.. Hele bir de çocuk varsa ne zaman büyüdü bu kadar diyosun.. Ben yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum.. Mesela corel drawı epey ilerlettim. Ama zamanı yavaşlatmıyor tabii.. 5 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Serhat Işık yazdı: iş yerinde haftalık rapor alıyorum. yaa arkadaş zaman bu kadar hızlı mı geçer? bir hafta bu kadar mı çabuk geçer? inanın ki raporu almaktan bıktım.? raporu dosyaya koyuyorum, daha dosyayı yerine koymadan bir sonraki haftanın rapor zamanı geliyor sanki. hiç bir şey de yapmıyoruz. işe git gel, ye iç, uyu. tamamiyle kıyamet alameti bu. 1984 romanındaki gibi. Metin Mankal yazdı: Siz bir de 40 tan sonra görün hızı.. Hele bir de çocuk varsa ne zaman büyüdü bu kadar diyosun.. Ben yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum.. Mesela corel drawı epey ilerlettim. Ama zamanı yavaşlatmıyor tabii.. https://www.kitapyurdu.com/kitap/zamani-durdurmanin-yollari/480366.html güzel kitap 2 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Kayserili hesabı sorayım alırken mi satarken mi ? Mesela Pazartesiden Cumaya kadar göreceli yavaş geçiyor zaman. Çok yoğunda olsam farketmiyor görece yavaş geliyor. Ama cuma mesai bitimi fişek gibi vicdansız bir anda pazartesi oluyor. ? Genele bakınca hafta ne çabuk bitti diyorum tabi. Çalışmayınca uzun süreli evde kalırsam zaman geçmiyor. Hem fiziki yorgunluk hem mental yorgunluk artıyor 2 Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn 20 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2021 Serhat Işık yazdı: iş yerinde haftalık rapor alıyorum. yaa arkadaş zaman bu kadar hızlı mı geçer? bir hafta bu kadar mı çabuk geçer? inanın ki raporu almaktan bıktım.? raporu dosyaya koyuyorum, daha dosyayı yerine koymadan bir sonraki haftanın rapor zamanı geliyor sanki. hiç bir şey de yapmıyoruz. işe git gel, ye iç, uyu. tamamiyle kıyamet alameti bu. aynı durumdan müzdaribim. Farklı olan ise, ben aylık rapor alıyorum. Geçen eylül ayından bu aya kadar nasıl 9 ay geçmiş olabilir aklım almıyor. Etrafımdakiler sırf zaman takıntım olduğu için beni deli sanıyor Yorum bağlantısı
Serhat Işık 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Turgut Hüseyn yazdı: aynı durumdan müzdaribim. Farklı olan ise, ben aylık rapor alıyorum. Geçen eylül ayından bu aya kadar nasıl 9 ay geçmiş olabilir aklım almıyor. Etrafımdakiler sırf zaman takıntım olduğu için beni deli sanıyor yav arkadaş, rapor dosyası elimde dalmış ona bakıyorum, sonra bir hafta nasıl geçmiş diye kendi kendime düşünerek sürenin içini doldurmaya çalışıyorum. yok arkadaş boş geçen zaman başka bir şey yok. dosyanın içi dolu zamanın içi boş..? 1 Yorum bağlantısı
Zeki Yelboğa 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Hafta içi 0800-1700 normal mesai olarak çalışıyorum. Salı günü bitti mi, cuma çabucak geliveriyor nedense, çarşamba ile perşembenin üzerinden atlıyoruz sanki. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Nasıl başlarsak öyle bitiririz derler. 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Zamanın yavaş geçmesi için yapılacaklardan bahsedersek belki zamanın o kadar da yavaş geçmesini istemezsiniz. Sıkıcı işlerle uğraştığınızda zamanın daha yavaş geçtiğini hissedebilirsiniz. Zaten izafiyet teorisi de bundan bahseder. Mesela insan sevdiklerinin yanındayken zamanın nasıl geçtiğini anlamayız fakat sıkıcı bir derste zaman bir türlü geçmek bilmez. Stephen Hawking'in Zamanın Kısa Tarihi kitabını okuyarak zamanı tanımaya başlayabiliriz. ? 2 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Zeki Yelboğa yazdı: Hafta içi 0800-1700 normal mesai olarak çalışıyorum. Salı günü bitti mi, cuma çabucak geliveriyor nedense, çarşamba ile perşembenin üzerinden atlıyoruz sanki. Haftanın tam ortasına denk geldiği için yabancılar Çarşamba'ya hump day diyorlar. Hatta selamlama ve kutlaması bile var "happy hump day" şeklinde. Eyüp Çetin yazdı: Zamanın yavaş geçmesi için yapılacaklardan bahsedersek belki zamanın o kadar da kısa geçmesini istemezsiniz. Sıkıcı işlerle uğraştığınızda zamanın daha yavaş geçtiğini hissedebilirsiniz. Zaten izafiyet teorisi de bundan bahseder. Mesela insan sevdiklerinin yanındayken zamanın nasıl geçtiğini anlamayız fakat sıkıcı bir derste zaman bir türlü geçmek bilmez. Stephen Hawking'in Zamanın Kısa Tarihi kitabını okuyarak zamanı tanımaya başlayabiliriz. ? New York Times gazetesinde (1929 Mart) Einstein'ın izafiyetle ilgili şöyle bir cümle söylediği haberi çıkmış: "İki saat hoş bir kızla oturduğunuzda sadece bir dakika olduğunu sanıyorsunuz, ancak sıcak bir ocakta bir dakika oturduğunuzda iki saat olduğunu düşünüyorsunuz. Görelilik budur." Tüm olay yaşadığımız anı maddi ve manevi olarak nasıl algıladığımızla alakalı 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts