Şahabettin ÇAKIN 2 Haziran 2021 Paylaş 2 Haziran 2021 Merhaba sevgili arkadaslar daha oncede yazmıstı sanzıman ısıgı bazen yanması arac 3 gundur test ediliyor ama arıza lanbası yanmıyor arıza kodu vermiyor arac lpgli motor lanbasının yanmasından dolayı bazen sanzıman arıza verdıgıni soyle sanzumancı atesleme sistemini kontrol ettirmemi soyledi aracın calısması ve çekişle ilgili hiçbir sorun yok acıkcası napıcagımı sasırdım rıca edıyorum lutfen ban yardımcı olun tesekkurler Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 2 Haziran 2021 Paylaş 2 Haziran 2021 Şanzımanla ilgili sorununuz nedir peki? Yorum bağlantısı
Şahabettin ÇAKIN 2 Haziran 2021 Yazar Paylaş 2 Haziran 2021 Merhaba çagatay bey sorunum yandıgı zaman bır kac kere kut dıye bıses gel sanki bıan bosa cıktı yuksek n den d ye cekınce hart yapıp yuksek viteste kalkıs yapması 1.5 yıl once aynısını yaptı yag filtre degısınce 1.5 yıl boyunca yapmadı sımdı yine basladı motor arıza ısıgı ıcın cihaza baglandıgındaki hata zengin fakir karısı hatası verıyor Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 Haziran 2021 Paylaş 2 Haziran 2021 Şahabettin ÇAKIN yazdı: Merhaba sevgili arkadaslar daha oncede yazmıstı sanzıman ısıgı bazen yanması arac 3 gundur test ediliyor ama arıza lanbası yanmıyor arıza kodu vermiyor arac lpgli motor lanbasının yanmasından dolayı bazen sanzıman arıza verdıgıni soyle sanzumancı atesleme sistemini kontrol ettirmemi soyledi aracın calısması ve çekişle ilgili hiçbir sorun yok acıkcası napıcagımı sasırdım rıca edıyorum lutfen ban yardımcı olun tesekkurler Vallahi sorunun ne olduğunu anlamak için 3 kez okudum, nafile anlamadım. Bence aralarda nokta koysanız, sorunun ne olduğunu anlatsanız sonra ustaların koyduğu teşhisleri ve yapılan onarımları anlatsanız daha iyi olur. Şahabettin ÇAKIN yazdı: Merhaba çagatay bey sorunum yandıgı zaman bır kac kere kut dıye bıses gel sanki bıan bosa cıktı yuksek n den d ye cekınce hart yapıp yuksek viteste kalkıs yapması 1.5 yıl once aynısını yaptı yag filtre degısınce 1.5 yıl boyunca yapmadı sımdı yine basladı motor arıza ısıgı ıcın cihaza baglandıgındaki hata zengin fakir karısı hatası verıyor Zengin fakir karışım hatası mk1'lerde afr ayarı yapılmazsa alınır. Afr ayarı yaptırmanız gerek. Bunun dışında, aracın toplam km'si ve bahsettiğiniz filtre değişiminden sonra yapılan km nedir? Yağ değişti mi? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 2 Haziran 2021 Paylaş 2 Haziran 2021 Yanlış hatırlamıyorsam focus 1 kasada sarı dişli şeklinde olan şanzıman arıza ışığı aynı zamanda motor aşırı ısınma durumunda da yanıyordu. Acaba motorda aşırı ısınma olabilirmi ? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Haziran 2021 Paylaş 2 Haziran 2021 Yazınız çok kötü kusura bakmayın. Lpg’nin sigortasını söküp bir süre öyle sürün. Aynı hataları veriyorsa şanzıman beyni selenoidler temizlenecek. Olmadı komple sökülüp bakılacak. Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 2 Haziran 2021 Paylaş 2 Haziran 2021 Motor arıza ışığındaki hata ile şanzıman hatasının bir ilişkisi yok. Siz LPG ayarı yaptırın o ışık için. Fakir karışım ise subaplara dikkat edin. Şanzıman için de ehil bir şanzımancıya gidin o ustaya gitmeyin derim. 2 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 2 Haziran 2021 Paylaş 2 Haziran 2021 Şahabettin ÇAKIN yazdı: Merhaba sevgili arkadaslar daha oncede yazmıstı sanzıman ısıgı bazen yanması arac 3 gundur test ediliyor ama arıza lanbası yanmıyor arıza kodu vermiyor arac lpgli motor lanbasının yanmasından dolayı bazen sanzıman arıza verdıgıni soyle sanzumancı atesleme sistemini kontrol ettirmemi soyledi aracın calısması ve çekişle ilgili hiçbir sorun yok acıkcası napıcagımı sasırdım rıca edıyorum lutfen ban yardımcı olun tesekkurler Focus 1 de yanan şanzıman ışığı değil, arıza lambasıdır. Herhangi bir arızayı beyin algıladığında lambayı yakar, sebebini bulmak içinde bilgisayara bağlanıp tespiti yapılır. Genelde katalizör arızalı olduğunda yanar ve kendiliğinden sönmez. Eğer km gösterge ibresi yolda giderken sıfıra iniyorsa ve bu hali uzun sürüyorsa (10 km kadar gibi) arıza lambasını yakar. Düzeldikten bir süre sonra ise beyin normale döndüğünü algılar ve arıza lambası kendiliğinden söner. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 2 Haziran 2021 Paylaş 2 Haziran 2021 Şanzımanda mı arıza yakıt püskürtmede mi emişte mi? Ben anlamadım. Boğaz kelebeğinde arıza varsa şanzımanın çalışmasına olumsuz etki eder. Başka bir konu daha var sizin açtığınız ama bu konunun aynısı. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 3 Haziran 2021 Paylaş 3 Haziran 2021 Bazen yanıp bazen yanmayan hata lambaları için önce elektrik kablo kontrolü ve soketlerin temizliği ile başlayabilirsiniz. Bu araçlarda yaşı itibari ile artık beyin kaynaklı düşük voltaj problemleri olabiliyor. Şanzıman içerisinde 5v ile çalışan sensorler vardır. Bu sensörlere sabit 5v gelir sensor devire göre sıcaklığa göre basınca göre beyine tekrar voltaj bilgisi gönderir. Beyinde bu voltaj değerleri için önceden yazılmış kodlara göre bir karşılık bulur. Örneğin boğaz kelebek sensorü TPS 5v ile çalışır. Bu sensör rolantide 0.8v ile 1v arası bir değer verir. Bu aralık beyinde araç rolantide çalışıyor manasına gelir. 4v üstü open loop manasına gelir. TPS'e 5v yerine 4.5v gelirse otomatik olarak TPS rolantide 0.8v-1v yerine daha düşük bir değer gönderecektir. BU düşük değerlerin beyinde bir karşılığı olmadığı için hata verecektir. Bunun gibi araçta bu şekilde çalışan birçok sensör var. Tavsiyem kablo soket kontrolü ile çözülmezse şanzımanı dağıtmadan önce şanzımana gelen 5v-12v ve şase uçlarını ölçtürün. Sadece şanzımana değil motorun diğer aksamlarına gelen referans değerlerinide ölçtürün. Yorum bağlantısı
Recommended Posts