Ü.Emre Kartal 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Merhaba herkese, 2015 model 1.5 dizel fiestamın bakımı yaklaşıyor, yine bütün herşeyi kendim alıp bakımı yaptırayım diyorum. Daha önceki bakımda polen filtresi hariç bütün filtreleri orjinali ile değiştirdim. Aracı aldığımdan beri bu 3. yağ bakımı olacak, bu bakımda yakıt filtresi değişmeyecek (1 bakım atlıyoruz çizelgeye göre) 10000 km de dolmadı Aracın filtrelerini yine orjinal mi alayım yoksa MANN marka mı tercih edeyim noktasında kararsızım. Özellikle yağ filtresinde pug parçacısından onun orjinalini alsam kalite olarak fark olur mu? Bildiğim kadarı ile serviste kullanılan filtreler yerli üretim, hava filtresini diğer birçok markanın ürünüyle kıyaslayınca çok basit duruyor. Tabi birde yağ ışığının geç sönmesi gibi bir sıkıntı yaratmakta istemiyorum. Aramızda deneyimleyen var mı? Bu arada şasiden aracın fabrikasyon filtresi bu; https://www.onlinefordyedekparca.com/focus-fiesta-fusion-mondeo-cmax-courier-yeni-connect-br-yag-filtresi-dizel-2s6q-6714-ab Sonradan verilen ise bu ürün; https://www.hepsiburada.com/otosan-ford-fiesta-1-5-tdci-yag-filtresi-2013-2016-pm-HB000011OOC4 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 6 Haziran 2021 Yazar Paylaş 6 Haziran 2021 Bir ekleme daha yapayım; Çapraz kodlardan bulduğumda yukarıdaki ürünlerin pahalı olanının altı tamamen bez gibi (diğer Otosan olan orta kısım sarı bez çerçeve plastik) Pug grubunda 1109AY kodlu filtre bu aracın filtresi. O filtrede de ilginçtir pahalı olan filtre gibi komple bez. Yağ ışığının geç sönmesi gibi bir etken yağın filtre ile temas yüzeyinin az olmasıyla ilgili olabilir mi? Yorum bağlantısı
Muhammed Orak 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Iyi gunler, yag ışığının gec sönmesi bazen dogru yağı kullanmadığınızdan dolayı kaynaklanabiliyor, en son koydugunuz yağ arabanin şartlarını karsiliyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 6 Haziran 2021 Yazar Paylaş 6 Haziran 2021 Muhammed Orak yazdı: Iyi gunler, yag ışığının gec sönmesi bazen dogru yağı kullanmadığınızdan dolayı kaynaklanabiliyor, en son koydugunuz yağ arabanin şartlarını karsiliyor mu? Yanlış anlaşılma var sanıyorum Yağ ışığının geç sönmesinden kasıt 1-2 sn lik bir süre, filtre de orjinal(tam olmasada) yağda sertifikasına kadar uygun yağ. Hareket halinde veya çeşitli şekillerde hiç yağ basıncı hatası almadım. Bu durum henüz sebebini bilmesekte fiestalarda özellikle olan bir şey. Yazılımsal olarak o şekilde ayarlı olabilir, hatta bir dönem güncelleme yapıldı araçlara. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Teknik olarak iki linkteki filtre de uyar. Ben olsam ithal olan Fomoco kullanırdım. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 6 Haziran 2021 Yazar Paylaş 6 Haziran 2021 Koray Demir yazdı: Teknik olarak iki linkteki filtre de uyar. Ben olsam ithal olan Fomoco kullanırdım. Diğer filtrede Fomoco değil peugeot filtresi ile pahalı olan aynı Yorum bağlantısı
Koray Demir 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Diğer filtrede Fomoco değil peugeot filtresi ile pahalı olan aynı O zaman bütçe durumuna göre ya pug ya da Fomoco olmalı 😊 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 6 Haziran 2021 Yazar Paylaş 6 Haziran 2021 Koray Demir yazdı: O zaman bütçe durumuna göre ya pug ya da Fomoco olmalı 😊 Bende öyle düşünüyorum ancak acaba bir sıkıntı olur mu diye de düşünmüyor değilim. Mantıken çıkmaması hatta daha iyi bile olması gerekir, çünkü filtrenin altında yağ ile temas ettiği yüzey artıyor. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Yag filtresini orjinal ford al , mazot filtresi bu mu uyuyor focus ınkı uyuyor tam bilmiyorum https://www.hepsiburada.com/purflux-cs764-yakit-filtresi-ford-cmax-ii-1-6-tdci-fiesta-vi-1-4-tdci-1-6-tdci-focus-iii-1-6-tdci-volvo-c30-1-6d-p-OTAPALO80017797 şu an pürflüx takılı benimkinde kalitelidir orjinal ürün üretecisidir digerlerini keyfine göre al yag filtresi olmassa olmazıford olacak mavi kutu Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 7 Haziran 2021 Yazar Paylaş 7 Haziran 2021 Metin Taşcı yazdı: Ben 8 sene / 240bin kmdir mann filtre kullanıyorum. (Sadece ilk bakım yetkili servisde yapıldı 1-2 kez otosan marka kullandım(yerli üretim mahle) sonra mann ile devam ettim. Ek: mann filtrenin alt kısmıda kağıt bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım. Fomoco olan mann filters üretimi olabilir Otosan kutulu olan aracın fabrikasyonu değil zaten, yukarıda yazdığım gibi. Pug grubununun orjinal filtresi aracın üzerindeki ile aynı o da 30-40 lira 🙂 Mann filtre üretiyor mu bilmiyorum, çapraz referanstan sadece pug için baktım. Diğer üretici bilgileri vardı. Hava filtresinde pug grubu yok sanıyorum onda Mann tercih edebilirim. Erkan Işık yazdı: yag filtresi olmassa olmazıford olacak mavi kutu İşte mesele bu asıl orjinali değil, siz tam kodu ile başlayan mavi kutudan bahsediyorsunuz (bende 2 bakım onu kullandım) fakat asıl şasiden çıkan filtrenin altı çok farklı. Fiyatı da öyle haliyle Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 7 Haziran 2021 Yazar Paylaş 7 Haziran 2021 Metin Taşcı yazdı: Fomoco markasına 140 lira yerine 40 liraya mann marka alabilirsin demek istemiştim, aynı ürünler. Anladım, tam emin değilim bakmadım ama Fomoco filtre olmayabilir marka olarak. Ben pug parçasından alacağım gibi 40 liraya geliyor doğrudan şasiden çıkıyor kodu. Mann da bir seçenek ama diğeri daha ulaşılabilir gibi. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Otosan kutulu olan aracın fabrikasyonu değil zaten, yukarıda yazdığım gibi. Pug grubununun orjinal filtresi aracın üzerindeki ile aynı o da 30-40 lira 🙂 Mann filtre üretiyor mu bilmiyorum, çapraz referanstan sadece pug için baktım. Diğer üretici bilgileri vardı. Hava filtresinde pug grubu yok sanıyorum onda Mann tercih edebilirim. İşte mesele bu asıl orjinali değil, siz tam kodu ile başlayan mavi kutudan bahsediyorsunuz (bende 2 bakım onu kullandım) fakat asıl şasiden çıkan filtrenin altı çok farklı. Fiyatı da öyle haliyle ümit ben ankaradan getirtiyorum ankaradan getirtiktiklerim de basınc uyarısı vemiyor piyasadan veya burdaki bayiden aldıklarımda hepsinde yag basıncı uyarısı verdı alt tırnaklar farklı 1,5 tdcilerin piyasada 1,4 tdcilerin filtersini veriyrolar önceki bakımda internetden aldım takdık basınc uyarısı verdi usta kendinden takdı 2 sefer yine basınc uyarısı ankaradan geleni takınca kesiyor yine buradaki fordcudan mavi kutu aldım yine basınc uyarısı verdi yine ankaradan getirttim kesdi bagajda yine bir takım ankaradan getirtiigim malzemeler yedek duruyor artık avusturya malı malı mahleler var 3 defa olmayan onlar 1ide burdaki bayıden aldıgım mavi kutu ford deneme yanılma gidiyoruz servisden al dişarda yaptır bakımı basın agrımasın Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Yakıt filtresi mutlaka orjinal olsun bosch bile bazen dikiş tutmayabiliyor Fordlarda. Bunun dışındakiler orjinal olmasa da olur iyi bir marka olması yeterli. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 7 Haziran 2021 Yazar Paylaş 7 Haziran 2021 Erkan Işık yazdı: ümit ben ankaradan getirtiyorum ankaradan getirtiktiklerim de basınc uyarısı vemiyor piyasadan veya burdaki bayiden aldıklarımda hepsinde yag basıncı uyarısı verdı alt tırnaklar farklı 1,5 tdcilerin piyasada 1,4 tdcilerin filtersini veriyrolar önceki bakımda internetden aldım takdık basınc uyarısı verdi usta kendinden takdı 2 sefer yine basınc uyarısı ankaradan geleni takınca kesiyor yine buradaki fordcudan mavi kutu aldım yine basınc uyarısı verdi yine ankaradan getirttim kesdi bagajda yine bir takım ankaradan getirtiigim malzemeler yedek duruyor artık avusturya malı malı mahleler var 3 defa olmayan onlar 1ide burdaki bayıden aldıgım mavi kutu ford deneme yanılma gidiyoruz servisden al dişarda yaptır bakımı basın agrımasın İşte sıkıntı o zaten, çakması çok fazla. Mavi kutulu olan da aracın fabrikasyonu değil. Fabrikasyon olanın kutusu ve filtrenin tabanı farklı. Mavi kutulu 2 defa aldım hiçbir uyarı çıkmadı. Ancak sorun değil aslında ama yağ lambasının ilk marşta belli belirsiz süre uzun yanmasını ben bu filtreye bağladım. Neden derseniz mavi kutulunun tabanında plastik var ve ortası kumaş. Diğer fabrikasyonun tamamı kumaş. Haliyle yağın geçiş süresi uzuyor. Muhammet Ali Deli yazdı: Yakıt filtresi mutlaka orjinal olsun bosch bile bazen dikiş tutmayabiliyor Fordlarda. Bunun dışındakiler orjinal olmasa da olur iyi bir marka olması yeterli. Yakıtı değişmeyeceğim onu geçen bakım orjinal değiştim. Filtrede yağ içinde orjinalden şaşmam, almayı düşündüğüm filtre orjinal fabrikasyon olan. Bir tık pahalı, ama pug olarak orjinal alırsak aynı rakam. Parça kodları aynı şaside de çıkıyor 🙂 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Yakıtı değişmeyeceğim onu geçen bakım orjinal değiştim. Filtrede yağ içinde orjinalden şaşmam, almayı düşündüğüm filtre orjinal fabrikasyon olan. Bir tık pahalı, ama pug olarak orjinal alırsak aynı rakam. Parça kodları aynı şaside de çıkıyor 🙂 Aslında tüm filtreleri orjinaliyle değişmek lazım yağ da önemli en iyisini yapıyorsunuz 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Ben babamın dizel 301'e olabildiğince mann filtre almaya çalışıyorum bulamazsam orjinale yöneliyorum. Orjinal bulama konusunda sıkıntı yaşarsanız güvendiğim ve uzun süredir parçaları aldığım özel servisten fiyat alıp iletebilirim size. Buradan ürün gönderimi de yapabilirim. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 7 Haziran 2021 Yazar Paylaş 7 Haziran 2021 Muhammet Ali Deli yazdı: Aslında tüm filtreleri orjinaliyle değişmek lazım yağ da önemli en iyisini yapıyorsunuz Açıkçası orjinal takıntım yok, sadece kaliteli ve standartları karşılayan ürün takıntım var. Orjinalden pahalı olarak parça almışlığım vardır 🙂 Yağ olarak motul eco nergy kullanıyorum. Bayisinden alıyorum internetten, bazen 180 liraya kadar düşüyor. Oğuzkan Erışık yazdı: Ben babamın dizel 301'e olabildiğince mann filtre almaya çalışıyorum bulamazsam orjinale yöneliyorum. Orjinal bulama konusunda sıkıntı yaşarsanız güvendiğim ve uzun süredir parçaları aldığım özel servisten fiyat alıp iletebilirim size. Buradan ürün gönderimi de yapabilirim. Çok teşekkür ederim ilginiz için 🙂 Filtreleri buldum, sadece hava filtresini mann mı alsam yoksa pug olan var mı ona mı baksam emin değilim. Yağ filtresi; pug Hava filtresi; mann polen filtresi; mann olacak gibi. Fiyatlar sırasıyla; 40+95+100 lira gibi 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: hava filtresini mann Hava filtresini özellikle mann alıyorum. Orjinalden daha iyi hissettiriyor. Vw grubunda da özellikle hep mann tercih ediyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 (düzenlendi) Oğuzkan Erışık yazdı: Hava filtresini özellikle mann alıyorum. Orjinalden daha iyi hissettiriyor. Vw grubunda da özellikle hep mann tercih ediyoruz. Oguzkan fiesta 1,5 lere 1,4 tdci filtreside uyuyor peuguatın da uyuyor ,sıkıntı cogu parcacı direk uyar diye veriyor ustalar takıyor motor sıcak oldugu ıcın servısde uyarı vermıyor ertesi sabah dikkatli kullanıcı arkadaslarımız teybın orda 1--2 sn motor yag basınc uyarısı veriyor görürsen görüyon sonra tekrar ustaya git gel git yoruyor kimi usta sökelim motoru vs diyene kadar cıkıyor oyüzden 1,5 olmazssa olmazı orjinal yag filtresi :)) 7 Haziran 2021 tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 (düzenlendi) Erkan Işık yazdı: Oguzkan fiesta 1,5 lere 1,4 tdci filtreside uyuyor peuguatın da uyuyor ,sıkıntı cogu parcacı direk uyar diye veriyor ustalar takıyor motor sıcak oldugu ıcın servısde uyarı vermıyor ertesi sabah dikkatli kullanıcı arkadaslarımız teybın orda 1--2 sn motor yag basınc uyarısı veriyor görürsen görüyon sonra tekrar ustaya git gel git yoruyor kimi usta sökelim motoru vs diyene kadar cıkıyor oyüzden 1,5 olmazssa olmazı orjinal yag filtresi :)) Erkan abi yanlış anlaşılmışım. Ben orjinal ölçülerin dışına çıkılmasını söylemedim 🤗 Marka olarak mann önerdim 7 Haziran 2021 tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 7 Haziran 2021 Yazar Paylaş 7 Haziran 2021 Erkan Işık yazdı: Oguzkan fiesta 1,5 lere 1,4 tdci filtreside uyuyor peuguatın da uyuyor ,sıkıntı cogu parcacı direk uyar diye veriyor ustalar takıyor motor sıcak oldugu ıcın servısde uyarı vermıyor ertesi sabah dikkatli kullanıcı arkadaslarımız teybın orda 1--2 sn motor yag basınc uyarısı veriyor görürsen görüyon sonra tekrar ustaya git gel git yoruyor kimi usta sökelim motoru vs diyene kadar cıkıyor oyüzden 1,5 olmazssa olmazı orjinal yag filtresi :)) Ben bir noktaya netlik getireyim; 1.4 TDCI motor için 2 adet yağ filtresi finish kodu var; 1)1359941 2) 1530536 1.5 TDCI motor için ise finish kodu tek ; 1359941 Yani; Eğer ikinci finish koduna denk gelen ürünü 1.5 dizele takarsanız parçacı deyimi ile "uyar" ama yerine uyar.... Yok diğer ilk finish kodu ile olanı alırsanız problem yok aynı parçadır. Yine fordun çapraz koduna gelince; Mann filtrede ; HU716/2x Peugeot; 1109AY Kodları hem 1.4 hem 1.5 motor için uyuyor, çapraz referansta çıkıyor. Sizin bahsettiğiniz mavi kutulu ürün ise TAM T6714 şeklinde koda sahip. 1359941 finish kodlu ürün ise; 2S6Q-6714-AB şeklinde kodu var. Dikkat ederseniz 6714 kodu ortak ama filtrelerin kapağa gelen kısımları farklı. Bu kısımda TAM ile başlayanda orta kısım filtre bezi, kenarlar plastik iken 1359941 ürününde alt kısım tamamen filtre bezi. Sizin bahsettiğiniz sorunun yaşandığı filtrelerin bunlardan biri olma ihtimali sahte olmadığı sürece olası değil (araçta sıkıntı olmadığını varsayıyorum) Araçta sorun olmadığını varsayıyorum dememdeki sebep, filtrenin yağ ile temas eden yüzeyi plastik olduğu için daha az, yağ pompanızda güç düşük ise alan az olduğundan basınç yetiyordur. Filtre alanı artınca basınç yetersiz gelip anlık hata alıyorsunuzdur. Ya da aldığınız filtreler başka kodlarda idi. İmkanınız varsa kontrol edin derim 2 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 (düzenlendi) Emre bilmiyorum sen mühendis oldugundan teknik vs hakimsin simdilik sorun yok ankaradan aldıgım takılı ben sadece arkadaşlarla deneyimini paylaşdım araba zaten gidici takasa mı gider ilana mı koyar satılır bilmem satmak aklımda olmadıgından bir takım fazla yag bakım malzemesi var yanında bir takımda tornalı disk ::)) üstünde hediye gider , benim farketdigim ayrıntı 1,4 le 1,5 arasındaki fark alt tırnak 1,5 inkinde uzun 7 Haziran 2021 tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 10 Haziran 2021 Yazar Paylaş 10 Haziran 2021 Erkan Işık yazdı: Emre bilmiyorum sen mühendis oldugundan teknik vs hakimsin simdilik sorun yok ankaradan aldıgım takılı ben sadece arkadaşlarla deneyimini paylaşdım araba zaten gidici takasa mı gider ilana mı koyar satılır bilmem satmak aklımda olmadıgından bir takım fazla yag bakım malzemesi var yanında bir takımda tornalı disk ::)) üstünde hediye gider , benim farketdigim ayrıntı 1,4 le 1,5 arasındaki fark alt tırnak 1,5 inkinde uzun Bir detay daha paylaşayım. Erinmedim yetkili servise sordum, parça bilgisini. İki adet filtre olduğunu söyledi, 1) Yerli orjinal (mavi kutu dediğimiz) 40 lira 2) İthal orjinal (fabrikasyon takılan) 200 lira Tapa ve contası da 40 lira. Bu da benim bahsettiğim durumu onaylıyor sanırım. Açıkçası ben üzüldüm, keşke haksız çıksaydım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Haziran 2021 Paylaş 10 Haziran 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Ben bir noktaya netlik getireyim; 1.4 TDCI motor için 2 adet yağ filtresi finish kodu var; 1)1359941 2) 1530536 1.5 TDCI motor için ise finish kodu tek ; 1359941 Yani; Eğer ikinci finish koduna denk gelen ürünü 1.5 dizele takarsanız parçacı deyimi ile "uyar" ama yerine uyar.... Yok diğer ilk finish kodu ile olanı alırsanız problem yok aynı parçadır. Yine fordun çapraz koduna gelince; Mann filtrede ; HU716/2x Peugeot; 1109AY Kodları hem 1.4 hem 1.5 motor için uyuyor, çapraz referansta çıkıyor. Sizin bahsettiğiniz mavi kutulu ürün ise TAM T6714 şeklinde koda sahip. 1359941 finish kodlu ürün ise; 2S6Q-6714-AB şeklinde kodu var. Dikkat ederseniz 6714 kodu ortak ama filtrelerin kapağa gelen kısımları farklı. Bu kısımda TAM ile başlayanda orta kısım filtre bezi, kenarlar plastik iken 1359941 ürününde alt kısım tamamen filtre bezi. arasan bulunmaz bilgi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 10 Haziran 2021 Yazar Paylaş 10 Haziran 2021 Çağlar Bayur yazdı: arasan bulunmaz bilgi Asıl sıkıntı servislerde de bu şekilde kullanılıyor. Filtrenin tabanı plastik olunca akış düzgün olmuyor muhtemelen. Fiyatlarıda alakasız. Ama bahsettiğim kodlarla alınır ise diğer filtre parasına geliyor neredeyse 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts