Fatih Sarıkaya 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Konu bir trafik meselesi iken nerelere gelmiş. Biliyorum motorsiklet sürenlere karşı bir hoşnutsuzluk var. Yalan yok bende scooterlardan pek haz etmiyorum. Bu olaya tamamen ne pozitif nede negatif bakın. Mesajı başka forumdan, mesaj sahibinin yazılı izni ile alıp buraya bırakıyorum. Eğer forum için sıkıntı olacaksa silinebilir. Ben ilk okuduğumda küçük dilimi yuttum. Niye paylaştım? Kimse ile münakaşa etmemek lazımmış. Haklı bile olsan. ALLAH hepinizi insanın şerrinden korusun. Şeytan yanımızda bir numara küçük kalır. http://www.motosiklet.net/forum/images/metro/blue/misc/quote_icon.png Mr.wind adlı üyeden alıntı http://www.motosiklet.net/forum/images/metro/blue/buttons/viewpost-right.png Yakın arkadaşımın başından geçen olayı anlatacagım. Kendisi 4-5 sene önce istanbulda bir alış veriş merkezinde kız arkadaşıyla dolaşırken, 3-4 tane kansız kız arkaşına laf atıyor, hatta bir tanesi kız arkadasına elle tacizde bulunuyor. Kendisi eski boksör, hepsini orda pataklıyor. Bir kışının burnu, bir kişinin çenesi kırık. polis geliyor, elemanlar hastanede darp raporu da alıp şikayetçi oluyor. Bizimki kamera kayıtlarındaki taciz görüntüleri ile savunma yapmasına ragmen, (eski lisanslı boksor oldugu için sanırım) basit yaralamadan ceza aldı ve ceza ertelendi. buraya kadar durum ne kadar iğrenç olursa olsun, "boksör adamsın olm, adam ölebilirdi az dikkat etseydin" dedik kendisine. Gel gelelim işin ilginçleştiği yere. Geçen yazın sonuna dogru trafikte bir kadın sürücü, bizimki motosiklet ile seyir halindeyken, bunu ezmeye kalkıyor. bizimki sağdan giderken buna soldan çarpıyor ve Bizimki düşüyor motordan. Kadın durmuyor bile. Ama 30-40 metre ilerde kadın ışıklarda duruyor. Bizimki sinirlenip arkadan kadına bagırmaya başlıyor. Yalnız arabaya yaklaşınca, arabadakının kadın oldugunu farkediyor, o ana kadar kadın oldugunun farkında değil. Bizimki kadın oldugunu görünce üslübunu düzeltip, "ablacım az dikkat etsene öldürcektin beni. bide bırakıp kaçıyorsun!" tarzında serzenişte bulunuyor. Arabadaki kadın başlıyor mağdur edebiyatına. Kadınım ben nasıl üstüme yürürsün ıvır zıvır. Üstüne yürüme falan da yok bu arada. Sıkı durun şimdi. kadın o olaydan sonra karakola gidip şikayetçi oluyor, uzaklaştırma kararı çıkarıyor. Karakola gidiyor ifade veriyor falan sonra kadına şiddetten buna dava açılıyor. 3-4 ay önce bunun eve mahkeme kagıdı geliyor. Basit yaralamalar virüs sebebiyle sanırım duruşma olarak yapılmıyormuş, direk karar mahkeme tarafından verilecek. savunmanızı şu şu tarihler arasında teslim edin deniyor. (bu uygulama yenıymıs) vee bizimkine mahkeme indirim falan 150 gün para cezası veriyor. 3000 tl. Kararda ayrıca yazan şu: itiraz ederseniz duruşma olur. Tekrar suçlu bulunursanız, indirimlerin hiçbiri yapılmaz. Bizimki de tabi, avukat arkadaşımızın da tavsiyesi üzerine böyle adalete sıçayım deyip itiraz etmiyor. Çünkü "kadına şiddet yasası" yüzünden kadının sözü esas kadbul edilecek ve mahkemden farklı bir sonuç çıkma şansı yok. Gidiyor cezayı ödüyor. 2-3 ay kadar önce bizimkine bir şok daha. O eski kavgadan ertelenen cezası da tekrar aktifleşiyor. çünkü kesinleşen karar var. Velhasıl geçen hafta ertelenen cezada kesinleşti. 3360 tl daha para cezası. Bizimkinin çölde kutup ayısıyla karşılaşan bedevi misali burnu *** kötü *** çıkmıyor. çilesi bittimi peki? Tabiki hayır. 2-3 gün önce eve polisler geliyor. Bunu ezmeye çalışan kadın tekrar uzaklaştırma kararı çıkartmış. O kazadan sonra hiçbir şekilde karşılaşmamalarına ragmen, kadın gitmiş uzaklaştırma kararı çıkartmış. Evine işyerine şu kadar metre yaklşamıcan falan. Kadının evi nerde hiçibr fikri yok bizimkinin. Velhasıl bizimki zor durumda. Bu psikopat kadın karakola gidip tekrar şikayet ederse, bizimki hapse girecek. söz hakkı yok resmen. kadın ne derse o. Bizimki zor durumda. psikolojisi bozuldu. Dükkanı falan açmayı bıraktı. evden çıkmıyor resmen, bi sıkıntı olursa apt. manın güvenlik kamerasından evde oldugumu kanıtlarım diyor. Aga bu nedir ya çocugun hayatı kaydı. Bu mesajını başka formda alıntı yapabilirmiyim. Buna iznin varmı? Mr.wind http://www.motosiklet.net/forum/images/metro/blue/statusicon/user-online.png Üyelik23 Kasım 2020 yapabilirsiniz hocam. 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 (düzenlendi) Bir kadının beni şikayet şekli "Bana iki adet mesaj atmıştır. Mesajlarında hakaret, tehdit, taciz, küfür yoktur. İÇERİĞİDE BENDE kalsın. Huzurum kaçtı şikayetçiyim... Sonuç: Kadının huzuru kaçtığı için 2 ay ertelemeli hapis cezası.... (Mesajın içeriğine bile bakılmadan. İçerik ise oğlumla görüşmemdi) Bu gibi suçlamalarla bir çok dava geçirdim 17 Haziran 2021 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 2 1 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Hikaye çok enteresan. Maaelsef kamera kayıtları nedense birçok noktada kanıt değeri taşımıyor. Mesela darp raporu alan kişileri gidip bir güzel benzetseydi hepsi davalarını geri çekerdi. Kadın kişi için bir şey diyemiyorum ama mahkemenin sadece ifadeye bakmaması gerekir. Lakin kanunlarda büyük boşluklar var. Tecavüzcü her türlü yırtabilirken bu şekildeki durumda olan kişiler habire ceza alıyor. Rahmetli Rasim Öztekin in de oynadığı Pardon isimli bir film var. Suçsuz oldukarı için 6 yıl mı 9 yıl mı ne içeride kalmışlardı. Maaelsef o günlerden bugünlere bence hiç bir şey değişmedi. Resmen doğada olan doğal seleksiyon misali fiziksel ve maddi gücü olan herkes diğerleri rahatlıkla ezebiliyor. Arkadaş için bir çözüm söyleyemiyorum nihayetinde. Sadece çok çok geçmiş olsun. 3 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 (düzenlendi) Okurken benim içim daraldı. Aşırı bireysel özgürlükçü ve adaletçi birisi olarak bu ülkede inşallah adalet kapısına işim düşmez diye her gece yatarken dua ediyorum. Haksızlığa kimden gelirse gelsin dayanamam çatlar ölürüm Allah kimseye yaşatmasın. Bir kaç kez kadınların bu esastır olayını tehdit amaçlı kullanıp "seni süründürürüm" demesine bende tanık oldum aslı varmı yasada kanında böyle bir şey var mı bilmiyorum ama burası Türkiye Mucizeler diyarından hallice her şey olabilir yani varsa da şaşırmam. Taciz olayında yorum yaparsam şiddete özendirme ile ilgili etik kuralları çiğnemiş olurum en kibar hali ile arkadaşın ellerine sağlık. 17 Haziran 2021 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Benzer durumlar farklı konularda da var.. Ancak emsal göstermek bu konuya yakışmayacağı ve kadınlara olan saygımdan dolayı göstermiyorum.. Maalesef her şeyin şeyini çıkarıyoruz.. Bir kadın tacize uğradım dediği an bittin... Önce linç edilirsin, ölmezsen gördüğümüz gibi mahkeme zaten linç ediyormuş.. Allah kötülerden esirgesin. Uzak durun, muhatap olmayın, konuşmayın, tartışmayın. 5 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Mesleğim gereği çok karşılaştığım bir durum. Kadın üyelerimiz alınmasın lakin bu hakları kendi menfaatleri için kullanan kadın çok fazla. Kadının ifadesi esas alınarak ceza verilmesi çok yanlış. Kanun önünde kadın erkek farketmeksizin herkes eşit olmalı. İnşallah bu ganlıştan kısa zamanda dönülür. 6284 sayılı kanun kadınları koruyamadığı gibi eşitsizliğe ve dolayısıyla mağduriyetlere de neden oluyor. 6 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Konu bir trafik meselesi iken nerelere gelmiş. Biliyorum motorsiklet sürenlere karşı bir hoşnutsuzluk var. Yalan yok bende scooterlardan pek haz etmiyorum. Bu olaya tamamen ne pozitif nede negatif bakın. Mesajı başka forumdan, mesaj sahibinin yazılı izni ile alıp buraya bırakıyorum. Eğer forum için sıkıntı olacaksa silinebilir. Ben ilk okuduğumda küçük dilimi yuttum. Niye paylaştım? Kimse ile münakaşa etmemek lazımmış. Haklı bile olsan. ALLAH hepinizi insanın şerrinden korusun. Şeytan yanımızda bir numara küçük kalır. Bende şuradan yazayım. Hoşnutsuzluğun sebebi yine motosiklet sürücüleri olduğunu düşünüyorum. 15 yıldan fazla süredir motor kullanıyorum. Kışın kullanmam tatlısu motorcusuyum. Neyse bazen nette kaza videolarını izliyorum. Kazaların bana göre yüzde sekseni yine motorcular. Ş.içi tek şeritli yolda arabanın sağından geçmeye kalkıyor ya da sağında seyrediyor ve araç sürücüsü sağa döndüğünde ya düşüyor ya sürtüyor. Sonrası kavga gürültü. Yok sağa bakmadın yok ayna kullanmadın vb. 2 şeritli yolda adam sağda gidiyor zaten ve sokağa dönecek senin ne işin var araba ile kaldırım arasında. Yine ş.içi motorcu abimiz 80 ile seyrediyor (onun hakkı istediği hızla gitmek) sokaktan araç çıktığını görüyor fakat frene basmak yerine adamın üzerine gitmeye devam ediyor ona terbiye verecek aklı sıra. Aslında kendiside hatalı 40 50 ile seyrediyor olsa o araba zaten çıkacak yola sen ulaşamadan. Karşındaki hata yapmış olabilir sen trafik polisi misin bas frene kendini koru önce. Işıklarda bende duran arabaların arasında bekliyorum o bir mecburiyet ama hiçbirzaman sağdan araba geçip abes hareketler yapmadım. 11 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Ortadoğu erkeğinin kendi elleriyle yaratıp, ömür boyu ızdırabını çekmeye mahkum olduğu durum : kadın terörü 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 bahtsız bedevi hikayesi gibi... mevzuata da hakim değilmiş, bundan sonra, herhangi bir durumda önce ve hemen iyi bir avukata danışsın, kağıt üstünde hukuk ve mahkeme değişik işler, kendi lisanı vardır, ifade veriirken cümle içindeki bir zamir/sıfat, çok şey değiştirir. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Diş hekimi vardı geçenler haberlerde çalışanı ücret anlaşmazlığı nedeniye camdan tecavüz ediyor vs diye bağırıyor. Toplanan halk hemen linç etmeye kalkıyor adamı dövüyorlar vs. Sonra kamera görüntüleri ile aklandı adam. Ya kamera olmasaydı... 5 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Tam tersi bir olayı yaşadım. Bizzat karakola şikayetçi olmaya gittim. Memur arkadaşlar aman abi taciz etti falan der, sıkıntı yaşarsın dedi. Dedim yok. Olay esnasında eşim, oğlum ve iş yerinden bir bayan arkadaş yanımdaydı. Evinden getirttiler. Eşi falan da yanında. Neyse konuştuk anlaştık. Hanımefendiye kalsa hala o haklı. Detayı uzun hikaye... Ben artık az öteden gidiyorum. Görmezden geliyorum. Daha da yazarım da neyse... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Recep Selim Kaya yazdı: Dedim yok. Olay esnasında eşim, oğlum ve iş yerinden bir bayan arkadaş yanımdaydı. ucuz atlatmışsınız, bunlar da kafi değildi aslında, memur arkadaşlar haklı 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Delil yokken kadının bir sözü herşeyi bitiriyor mu yani ? Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 17 Haziran 2021 Yazar Paylaş 17 Haziran 2021 Şunuda ilave edeyimde son olsun. Arkadaşa geçmiş olsun diliyorum. Yurt dışı yasağı kalktığında avrupaya yerleşecekmiş. Bu adam evliymiş çoluk çocukda sahibiymiş. Yok yerden resmen satın almış başına. Aklıma şimdi geldi. Bir arkadaşım var. Gazipaşada öğretmendi. Yazık bir iftiraya uğradı, memleketi terk ettirdiler. Sonradan iftira olduğu ortaya çıktı ama o iz kaldı malesef. Öğretmenlerinde işi zor arkadaş. hocam bir şekilde olaylar bu noktaya geldi. bizimki itiraz ederken kazanın oldugu güvenlik kamera kaydını bile sundu mahkemeye. Ama sonuç bu. Bu arada kamera kaydında bizimki düştükten sonra ayaga kalkıp yürümeye başlıyor, ötesi yok. Hiçbir şekilde temas yok, ama kadın ifadesinde: "bana küfretti bagırdı, birşeyi varmı diye bakmak için arabadan indim beni itti düştüm, sırtımı kapının kenarına vurdum" falan demıs. Hiçbir temas olmamasına ragmen, kadın aradan bile inmiyor, darp raporu da almış. Asıl soru şuan ne olacak? Şok üstüne şok yaşıyor çocuk. şu son uzaklaştırma kararı çok endişe verici. Ümit Türk yazdı: Delil yokken kadının bir sözü herşeyi bitiriyor mu yani ? Yaşananlar onu gösteriyor Ümit kardeş. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Yaşananlar onu gösteriyor Ümit kardeş. Bu kadar kolay olmamalı. O zaman bana bıçakla saldırdı diye ifade versem yine mi değişmeyecek birşey çok saçma. Yorum bağlantısı
Hamit inan 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Ümit Türk yazdı: Delil yokken kadının bir sözü herşeyi bitiriyor mu yani ? "Kadının beyanı esastır", cinsel suç ve cinsel şiddet vakalarında delil yetersizliği durumunda kadının ve çocuğun beyanının esas olduğunun kabul edilerek soruşturmanın başlatılması ve ifadenin delil olarak kabul edilmesine dair ilkedir. cinsel suçlarda “mağdurun iffet ve namusunu ortaya koyacak şekilde suçlamada bulunmasının hayatın olağan akışına aykırı düşeceği" bu yüzden dururken bir kadının kendi iffetine laf etmeyeceğini esas alıyor. ALLAH korusun asansöre bir kadın ile bindiniz yada iş icabı tek başınıza aynı ortamda bulunuyorsunuz. Bana saldırdı dediği anda ömrünüzden yıllar gitti demektir. 4 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Allah korusun.. kadın erkek fark etmez kötüden korusun 3 Yorum bağlantısı
Hamit inan 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Asıl soru şuan ne olacak? Öğlen arası kurumda sigara içiyorum bir abi yerleri süpürüyor. Çağırdım sigara ikram ettim. Şartlı çıktın sanırım özel değilse hayırdır dedim. Eşimden boşandım yetişkin kızımla yaşıyordum. Gece 11-12 gibi kızım dışarı çıkmaya kalktı. Çıkarsın çıkamazsın kavgaya başladık, kapıya yöneldi dinlemiyor gidecek. Bu saatte sokağa çıkacaksın kimle ne halt yiyeceksin dedim kapıdan içeriye fırlattım, duvara çarptı omzu çatladı. Karakol adliye.... Kadına şiddet ve özgürlükten alıkoymaktan 10 yıl ile yargılanıyor. 5 sene ceza alıyor 3.5 sene yatıyor. Adam hayata kahretmişti anlatırken. Tek derdi kızı kötü yola gitmesin başına birşey gelmesin isteyen bir baba 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Bu işlerde hiç deneyimimiz ve kanunlar hakkında bilgimiz olmadığı için Allah korusun başımıza bir haksızlık geldiğinde donup kalırız. Mağduriyet yaşamamak için hemen bir avukattan destek almak lazım baksanıza insanlar durduk yere nasıl mağdur olmuş karşı taraf da kurt mübarek 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Hukukçu değiliz ama bu kadının beyanı esastır durumu şöyle diye biliyorum. Önceden kadın karakola gitti, "beni taciz etti, dövüyor, tehdit ediyor" dediğinde git delil getir diyorlardı. Delil getirinceye kadar da tehdit eden öldürüyordu, taciz eden tacize devam ediyordu. Şimdi kadın bunları söyleyince kadın söylüyorsa gerçeklik payı vardır deyip hemen soruşturma yapılıyor. Ancak benim çevremde gördüğüm şu, taciz denilen şeyin kapsamı çok geniş. Tecavüz ile çocuğun yanağından makas almayı eş tutuyorlar. Tamam kimsenin niyetine bilemezler, makas alırken kötü niyetle almıştır ama dükkana gelen kız çocuğunu sevmek havaya attı diye mahkemelik olan var. Bir avukat anlatmıştı. Avukatın arkadaşının bağ evinde güvercinlik var, başka bir komşunun oğlu gelmiş güvercinlere bakıyor, adam da çocuğun göbeğine dokunmuş. Kaç ay mahkeme sonrası kurtardık diyor. Yine aynı avukatın başka bir davası, Kayseri'de bir lise, son sınıf öğrencileri sınava hazırlanıyor. İçlerinden bir kız da çok hırslı. Şubat tatilince Erciyes'e gidip kamp yapıyorlar. Bir akşam kız hocanın odasına gelip konuşmak istiyor, hoca da tamam kapı açık kalsın konuşalım diyor. Koridorda güvenlik kamerası var ama odanın için görünmüyor. Kız müdürden sadece kendisini çalıştırmasını istiyor, müdür de diğer arkadaşlarını haksızlık olur, herkese aynı davranmalıyım gibisinden şeyler söylüyor ama kız birden bağırmaya başlıyor. Müdür beni taciz etti diye ortalığı ayağa kaldırıyor. Dava açılıyor, aylarca git gel falan derken en sonunda kız itiraf ediyor da adam kurtuluyor. Gazetede okuduğum bir haber, iki kız kopya çekerken öğretmen yakalıyor ve sizi ailenize söyleyeceğim diyor. Sonuç, kızlar önce davranıp hoca ikimizi de taciz etti diyorlar. Dıva açılıyor, yine aylarca git gel. derken hakim kararı açıklıyor, 18 yıl hapis deyince kızlardan biri "18 yıl çok" diye ağlamaya başlıyor ve itiraf ediyor da öğretmen aklanıyor. Şimdi asansöre binerken kesinlikle başka kadın-kız varsa çocuk bile olsa binmiyorum. Binamızda komşularımızın çocuklarına takılırdık, şaka yapardık, şimdi kesinlikle yapmıyorum. Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, taciz olayları gerçekten var ve tacizcilerin hepsi hak ettiği cezayı bulsun inşallah. Ancak iki tarafa da adil davranılsın. Kimse kimseyi taciz etmesin, edene hak ettiği ceza verilsin. 10 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Yurt dışı yasağı kalktığında avrupaya yerleşecekmiş. artık zor gibi, hakkında kesinleşmiş 2 hüküm var iken , vize alabilmesi de artık mucize olur Yorum bağlantısı
Aydın Sert 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Dövdüğü adamlarla kadının bir ilişkisi çıkacak diye bekledim. Bunlar dayağı yediremedi, kadın kullanarak aklınca intikam alacaklar diye. Fakat cezanın kesinleşmesiyle ilişkiliymiş. Allah doğru insanlarla karşılaştırsın. Şu kanunun mevcut "beyan esastır" maddesi yüzünden çok kişi haksız yere yatıyor. Mahmut Yıldız yazdı: Gazetede okuduğum bir haber, iki kız kopya çekerken öğretmen yakalıyor ve sizi ailenize söyleyeceğim diyor. Sonuç, kızlar önce davranıp hoca ikimizi de taciz etti diyorlar. Dıva açılıyor, yine aylarca git gel. derken hakim kararı açıklıyor, 18 yıl hapis deyince kızlardan biri "18 yıl çok" diye ağlamaya başlıyor ve itiraf ediyor da öğretmen aklanıyor. Şimdi asansöre binerken kesinlikle başka kadın-kız varsa çocuk bile olsa binmiyorum. Binamızda komşularımızın çocuklarına takılırdık, şaka yapardık, şimdi kesinlikle yapmıyorum. Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, taciz olayları gerçekten var ve tacizcilerin hepsi hak ettiği cezayı bulsun inşallah. Ancak iki tarafa da adil davranılsın. Kimse kimseyi taciz etmesin, edene hak ettiği ceza verilsin. Haberi hatırlıyorum. Çok acı verici. Son cümlelerinizde sonuna kadar haklısınız. Çocukları çok severdim fakat yanlış anlaşılır diye bakmıyorum bile. İnsani duygularımızı körelttiler maalesef. 2 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Bunun gibi olaylar, adalete olan güveni sarsar... Adalete olan güven sarsıldığında, insanlar kendi adaletlerini uygulamaya kalkar... Anarşi kaçınılmaz son olur... Bu ülkede yaşıyorsak haklarımızı bilmek zorundayız, yoksa kesin mağduruz... İşin üzücü kısmı art niyetli insanlar yüzünden, güzelliklerden mahrum kalıyoruz, eskiden yolda yürürken annesinin, babasinin kucaginda bir cocuga şebeklik yapar onu güldürürdüm... Şimdi ise bunu yapmaya çekiniyorum, korkuyorum... Fatih Sarıkaya yazdı: Konu bir trafik meselesi iken nerelere gelmiş. Biliyorum motorsiklet sürenlere karşı bir hoşnutsuzluk var. Yalan yok bende scooterlardan pek haz etmiyorum. Bu olaya tamamen ne pozitif nede negatif bakın. Mesajı başka forumdan, mesaj sahibinin yazılı izni ile alıp buraya bırakıyorum. Eğer forum için sıkıntı olacaksa silinebilir. Ben ilk okuduğumda küçük dilimi yuttum. Niye paylaştım? Kimse ile münakaşa etmemek lazımmış. Haklı bile olsan. ALLAH hepinizi insanın şerrinden korusun. Şeytan yanımızda bir numara küçük kalır. http://www.motosiklet.net/forum/images/metro/blue/misc/quote_icon.png Mr.wind adlı üyeden alıntı http://www.motosiklet.net/forum/images/metro/blue/buttons/viewpost-right.png Yakın arkadaşımın başından geçen olayı anlatacagım. Kendisi 4-5 sene önce istanbulda bir alış veriş merkezinde kız arkadaşıyla dolaşırken, 3-4 tane kansız kız arkaşına laf atıyor, hatta bir tanesi kız arkadasına elle tacizde bulunuyor. Kendisi eski boksör, hepsini orda pataklıyor. Bir kışının burnu, bir kişinin çenesi kırık. polis geliyor, elemanlar hastanede darp raporu da alıp şikayetçi oluyor. Bizimki kamera kayıtlarındaki taciz görüntüleri ile savunma yapmasına ragmen, (eski lisanslı boksor oldugu için sanırım) basit yaralamadan ceza aldı ve ceza ertelendi. buraya kadar durum ne kadar iğrenç olursa olsun, "boksör adamsın olm, adam ölebilirdi az dikkat etseydin" dedik kendisine. Gel gelelim işin ilginçleştiği yere. Geçen yazın sonuna dogru trafikte bir kadın sürücü, bizimki motosiklet ile seyir halindeyken, bunu ezmeye kalkıyor. bizimki sağdan giderken buna soldan çarpıyor ve Bizimki düşüyor motordan. Kadın durmuyor bile. Ama 30-40 metre ilerde kadın ışıklarda duruyor. Bizimki sinirlenip arkadan kadına bagırmaya başlıyor. Yalnız arabaya yaklaşınca, arabadakının kadın oldugunu farkediyor, o ana kadar kadın oldugunun farkında değil. Bizimki kadın oldugunu görünce üslübunu düzeltip, "ablacım az dikkat etsene öldürcektin beni. bide bırakıp kaçıyorsun!" tarzında serzenişte bulunuyor. Arabadaki kadın başlıyor mağdur edebiyatına. Kadınım ben nasıl üstüme yürürsün ıvır zıvır. Üstüne yürüme falan da yok bu arada. Sıkı durun şimdi. kadın o olaydan sonra karakola gidip şikayetçi oluyor, uzaklaştırma kararı çıkarıyor. Karakola gidiyor ifade veriyor falan sonra kadına şiddetten buna dava açılıyor. 3-4 ay önce bunun eve mahkeme kagıdı geliyor. Basit yaralamalar virüs sebebiyle sanırım duruşma olarak yapılmıyormuş, direk karar mahkeme tarafından verilecek. savunmanızı şu şu tarihler arasında teslim edin deniyor. (bu uygulama yenıymıs) vee bizimkine mahkeme indirim falan 150 gün para cezası veriyor. 3000 tl. Kararda ayrıca yazan şu: itiraz ederseniz duruşma olur. Tekrar suçlu bulunursanız, indirimlerin hiçbiri yapılmaz. Bizimki de tabi, avukat arkadaşımızın da tavsiyesi üzerine böyle adalete sıçayım deyip itiraz etmiyor. Çünkü "kadına şiddet yasası" yüzünden kadının sözü esas kadbul edilecek ve mahkemden farklı bir sonuç çıkma şansı yok. Gidiyor cezayı ödüyor. 2-3 ay kadar önce bizimkine bir şok daha. O eski kavgadan ertelenen cezası da tekrar aktifleşiyor. çünkü kesinleşen karar var. Velhasıl geçen hafta ertelenen cezada kesinleşti. 3360 tl daha para cezası. Bizimkinin çölde kutup ayısıyla karşılaşan bedevi misali burnu *** kötü *** çıkmıyor. çilesi bittimi peki? Tabiki hayır. 2-3 gün önce eve polisler geliyor. Bunu ezmeye çalışan kadın tekrar uzaklaştırma kararı çıkartmış. O kazadan sonra hiçbir şekilde karşılaşmamalarına ragmen, kadın gitmiş uzaklaştırma kararı çıkartmış. Evine işyerine şu kadar metre yaklşamıcan falan. Kadının evi nerde hiçibr fikri yok bizimkinin. Velhasıl bizimki zor durumda. Bu psikopat kadın karakola gidip tekrar şikayet ederse, bizimki hapse girecek. söz hakkı yok resmen. kadın ne derse o. Bizimki zor durumda. psikolojisi bozuldu. Dükkanı falan açmayı bıraktı. evden çıkmıyor resmen, bi sıkıntı olursa apt. manın güvenlik kamerasından evde oldugumu kanıtlarım diyor. Aga bu nedir ya çocugun hayatı kaydı. Bu mesajını başka formda alıntı yapabilirmiyim. Buna iznin varmı? Mr.wind http://www.motosiklet.net/forum/images/metro/blue/statusicon/user-online.png Üyelik23 Kasım 2020 yapabilirsiniz hocam. Böyle bir durum olunca, aklıma benimde kötülük geliyor... Adamda ifadesinde erkeklik onuruma guruma hakaret etti desin... 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 17 Haziran 2021 Yazar Paylaş 17 Haziran 2021 Aydın Sert yazdı: Dövdüğü adamlarla kadının bir ilişkisi çıkacak diye bekledim. Bunlar dayağı yediremedi, kadın kullanarak aklınca intikam alacaklar diye. Fakat cezanın kesinleşmesiyle ilişkiliymiş. Allah doğru insanlarla karşılaştırsın. Şu kanunun mevcut "beyan esastır" maddesi yüzünden çok kişi haksız yere yatıyor. Bende ilk önce öyle birşeyler olacakmış gibi sandım ama adam para verse satın alamayacağı olumsuzluk zincirlerini almış. Son durak filmi gibi. Olmayacak yerden musubetler çıka gelmiş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts