Emre Şimşek 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Yıllar önce öğrenciyken erasmus programıyla amerikaya gidenler anlatırdı bu tarz şeyler. Orası Amerika, çocuğa dokunursan tacizden adamı içeri atarlar gibi bir cümle hatırlıyorum. Şimdi bakıyorum aynısı olmuşuz. Geçenki kanun değişikliğinde tutuklamak için kadının beyanı yeterli olmayacak falan diyordu. Acaba şu an son durum nasıl. Aynı kaldırımda yürürken delinin biri ciyak ciyak bağırıp taciz etti dese işimiz bitiyor mu yani? 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 17 Haziran 2021 Yazar Paylaş 17 Haziran 2021 Erkut Uysal yazdı: Adamda ifadesinde erkeklik onuruma guruma hakaret etti desin... ALLAH temiz kalpli niyeti kötü olmayan tüm kullarını iyi insalarlarla karşılaştırsın. Bir insanın hayatını karartmak bukadar kolay. Adam evinden çıkmıyor dükkanını açmıyormuş. Kadın birdaha şikayetçi olursa sitenin güvenlik kameralarından evde olduğunu ispatlamak için. Kadın 2 kere şikayet edip uzaklaştırma aldırmış. Üçüncüde yol cezaevi. İşin ilginç yanı adam kadının nerde yaşadığını dahi bilmiyor ve bu işle meşgul olan kolluk kuvveti arkadaşlar merak edip araştırma gereğinde bile bulunmuyor. Emre Şimşek yazdı: Yıllar önce öğrenciyken erasmus programıyla amerikaya gidenler anlatırdı bu tarz şeyler. Orası Amerika, çocuğa dokunursan tacizden adamı içeri atarlar gibi bir cümle hatırlıyorum. Şimdi bakıyorum aynısı olmuşuz. Geçenki kanun değişikliğinde tutuklamak için kadının beyanı yeterli olmayacak falan diyordu. Acaba şu an son durum nasıl. Aynı kaldırımda yürürken delinin biri ciyak ciyak bağırıp taciz etti dese işimiz bitiyor mu yani? Dişciye ne yaptılar görmedinmi? 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Emre Şimşek yazdı: Yıllar önce öğrenciyken erasmus programıyla amerikaya gidenler anlatırdı bu tarz şeyler. Orası Amerika, çocuğa dokunursan tacizden adamı içeri atarlar gibi bir cümle hatırlıyorum. Şimdi bakıyorum aynısı olmuşuz. Geçenki kanun değişikliğinde tutuklamak için kadının beyanı yeterli olmayacak falan diyordu. Acaba şu an son durum nasıl. Aynı kaldırımda yürürken delinin biri ciyak ciyak bağırıp taciz etti dese işimiz bitiyor mu yani? Polis bir şey yapmasa bile meydan dayağı yemeden kurtulamazsın. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Olay tamamen yetersiz savunma. Kanunda boşluk var. İşini yapanları tenzih ederim ama çoğu diğer mesleklerde olduğu gibi boş insanlar. Oturup çalışılsa birçok emsal karar ve kanunlardan suçsuz kişi aklanır. Yeterli savunma yapılamadığı için olaylar buraya geliyor. Suçu ispatlanmayan olay için kimse ceza alamaz. 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yeterli savunma yapılamadığı için olaylar buraya geliyor. Suçu ispatlanmayan olay için kimse ceza alamaz. Aman de kardeşim malesef o kadar basit değil Allah başına vermesin. Sema Maraşlı denen hanımefendi bu konuda bir platform kurdu. O kadar akla ziyan şeyler varki Cami imamı çocuklar Kur'an'a geçti diye bir paket şeker alıp sıradan dağıtıyor dağıtırken saçlarını okşuyor. Çocuklardan biri hoca saçımı okşadı diye öğretmene anlatıyor. Öğretmen savcılığa şikayet ediyor. Tüm çocukların aileleri ve çocuklar ortak ifade verdikleri halde fayda etmiyor. Bu adamı tanırız kefiliz bizimde başkasının çocuğunada tacizde bulunmamıştır olay bu şekilde herkesin içinde tüm çocuklara yapılmıştır diye. Nafile ceza alıyor adam. İlk mesajimda yaşadığımı yazdım. Hakaret tehdit taciz v.s. yoktur içerigide bende kalsın şikayetçiyim huzurum kaçtı diye dava açıldi. İki ay ceza aldım. Mevzu neydi ? oğlum beni çok ozlemis bir gün fazla kalsın demek mesajda. Yazılanı gösteriyorsun şahsin kendisine birşey yok diyorsun nafile. Birde kanitsiz taciz olsa sen düşün Emre Şimşek yazdı: Aynı kaldırımda yürürken delinin biri ciyak ciyak bağırıp taciz etti dese işimiz bitiyor mu yani? Eski çalıştığım kurumda 50 yaşlarında bir bayan öğretim görevlisi vardı. Hababam sınıfında ki Hürrem masum kalır. Yolda belediye işçileri fiziğima bakıyor diye olay çıkar, minibüsçü aynaya tesbih aşmıştır her daim sabit duran. Sen onu oraya beni taciz etmek için admissin der şikayet eder. Yolumuzu değiştirir olmuştuk karşılaşmamak için düşünsene kazara kaldırımda temas ettiğini :)) 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Hamit inan yazdı: Aman de kardeşim malesef o kadar basit değil Allah başına vermesin. Sema Maraşlı denen hanımefendi bu konuda bir platform kurdu. O kadar akla ziyan şeyler varki Cami imamı çocuklar Kur'an'a geçti diye bir paket şeker alıp sıradan dağıtıyor dağıtırken saçlarını okşuyor. Çocuklardan biri hoca saçımı okşadı diye öğretmene anlatıyor. Öğretmen savcılığa şikayet ediyor. Tüm çocukların aileleri ve çocuklar ortak ifade verdikleri halde fayda etmiyor. Bu adamı tanırız kefiliz bizimde başkasının çocuğunada tacizde bulunmamıştır olay bu şekilde herkesin içinde tüm çocuklara yapılmıştır diye. Nafile ceza alıyor adam. İlk mesajimda yaşadığımı yazdım. Hakaret tehdit taciz v.s. yoktur içerigide bende kalsın şikayetçiyim huzurum kaçtı diye dava açıldi. İki ay ceza aldım. Mevzu neydi ? oğlum beni çok ozlemis bir gün fazla kalsın demek mesajda. Yazılanı gösteriyorsun şahsin kendisine birşey yok diyorsun nafile. Birde kanitsiz taciz olsa sen düşün Her şeyi hakime bırakırsanız sonuçları vahim olabilir. Avukat nedir? Savunmaktır. Çoğu işini yapamıyor. İmar suçlarına bakıyorum ben. Aynı olayda farklı iki dava farklı avukatlar bakıyor. Biri komple cezayı iptal ettiriyor. Diğeri davayı kaybediyor. Eskiden mahkemeler imar cezası iptal etmezdi. Şimdi 20 sene avukatlar birkaç bir şey öğrendi davaların seyri değişti. İlk mesajda anlatılan da bunun gibi. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Mahmut Yıldız yazdı: Hukukçu değiliz ama bu kadının beyanı esastır durumu şöyle diye biliyorum. Önceden kadın karakola gitti, "beni taciz etti, dövüyor, tehdit ediyor" dediğinde git delil getir diyorlardı. Delil getirinceye kadar da tehdit eden öldürüyordu, taciz eden tacize devam ediyordu. Şimdi kadın bunları söyleyince kadın söylüyorsa gerçeklik payı vardır deyip hemen soruşturma yapılıyor. Ancak benim çevremde gördüğüm şu, taciz denilen şeyin kapsamı çok geniş. Tecavüz ile çocuğun yanağından makas almayı eş tutuyorlar. Tamam kimsenin niyetine bilemezler, makas alırken kötü niyetle almıştır ama dükkana gelen kız çocuğunu sevmek havaya attı diye mahkemelik olan var. Bir avukat anlatmıştı. Avukatın arkadaşının bağ evinde güvercinlik var, başka bir komşunun oğlu gelmiş güvercinlere bakıyor, adam da çocuğun göbeğine dokunmuş. Kaç ay mahkeme sonrası kurtardık diyor. Yine aynı avukatın başka bir davası, Kayseri'de bir lise, son sınıf öğrencileri sınava hazırlanıyor. İçlerinden bir kız da çok hırslı. Şubat tatilince Erciyes'e gidip kamp yapıyorlar. Bir akşam kız hocanın odasına gelip konuşmak istiyor, hoca da tamam kapı açık kalsın konuşalım diyor. Koridorda güvenlik kamerası var ama odanın için görünmüyor. Kız müdürden sadece kendisini çalıştırmasını istiyor, müdür de diğer arkadaşlarını haksızlık olur, herkese aynı davranmalıyım gibisinden şeyler söylüyor ama kız birden bağırmaya başlıyor. Müdür beni taciz etti diye ortalığı ayağa kaldırıyor. Dava açılıyor, aylarca git gel falan derken en sonunda kız itiraf ediyor da adam kurtuluyor. Gazetede okuduğum bir haber, iki kız kopya çekerken öğretmen yakalıyor ve sizi ailenize söyleyeceğim diyor. Sonuç, kızlar önce davranıp hoca ikimizi de taciz etti diyorlar. Dıva açılıyor, yine aylarca git gel. derken hakim kararı açıklıyor, 18 yıl hapis deyince kızlardan biri "18 yıl çok" diye ağlamaya başlıyor ve itiraf ediyor da öğretmen aklanıyor. Şimdi asansöre binerken kesinlikle başka kadın-kız varsa çocuk bile olsa binmiyorum. Binamızda komşularımızın çocuklarına takılırdık, şaka yapardık, şimdi kesinlikle yapmıyorum. Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, taciz olayları gerçekten var ve tacizcilerin hepsi hak ettiği cezayı bulsun inşallah. Ancak iki tarafa da adil davranılsın. Kimse kimseyi taciz etmesin, edene hak ettiği ceza verilsin. Öğretmenliği bırakmama sebep olan risklerden biri bu anlattıklarınız. Ben doğup büyüdüğüm ilçede çalışıyordum. Bir arkadaşın başına geldi, yakasını kurtarana kadar akla karayı seçti. Düşündümde, başıma gelse, sonra aklansam bile ilçede derdimi kimseye de anlatamam, herkes sapık diye bakar. Ders başlıyor, öğrenci derse 15 dk sonra geliyor. Öğretmen arkadaş idareden "derse kabul" kağıdı (eski adıyla geç kağıdı) getirmesini yoksa derse giremeyeceğini, girse de yoklamada yok yazılacağını söylüyor. Kız gitmiyor. Sınıfta sözlü bir tartışma yaşanıyor. Kız "seninle görüşeceğiz" derip sınıfı terk ediyor. Gömleğinin kolunu yırtıp idareye şikayet ediyor, sonra da ilçe milli eğitime gidiyor, oradan da karakola. 17 öğrencinin gözünün önünde olan hadise için adamı karakola götürdüler, ifade aldılar. Kızın babası da başka okulda öğretmen, kızım yapma etme, şöyle böyle, yok kız olmaz şikayetçiyim diyor başka şey demiyor. Öğrenciler "öğretmen küfür/hakaret/taciz içerikli bir şey söylemedi, arkadaşımıza dokunmadı, temas etmedi, öğretmen kürsüdeydi, arkadaş kalkıp öğretmenin üzerine yürüdü diye ifade verdiler de adam yakasını kurtardı. Sonuç olarak uzun zamandır trafikte sıkıntılı giden bir araç görürsem, hele de şoförü bayansa yolumu değiştiriyorum. Yolu değiştirmem mümkün değilse sigara molası veriyorum, yakıt alıyorum. Bana uzak olsunlar. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 (düzenlendi) Yazık bu Vatana ve Dünyaya, henüz Evrene yayılmadık o yüzden Evren hariç, uğraşma at formatı dünyaya, bitsin ne bu arkadaş... hani kadın erkek eşitti, suçluyorsan kanıtın olacak yada suçlamanı kanıtlayacaksın, yoksa hakim anında salacak, suçluysa suçluyada okkalı ceza verilecek..... yalan beyan veya suçlamada bulunana ezici ceza vereceksin korkacak, örnekteki kadın suçu kanıtlamışmı hayır, beyan yetmez, yalan yere koruma istemiş, cezası: 5 yıl hapis 500 bin tl para cezası (bu ceza minumun, gelir seviyesi kontrol edilecek çok zenginse minimum 1 milyon tl ceza, 500 ü adama verilecek, kalanı Devlet sosyal hizmette kullanacak, hakim takdir ederse ceza 100 kata kadar artabilecek) ehliyet ömür boyu iptal, tekrarında sınırdışı, yallah.. acıma yok, (erkekte olsa aynısı olacak eşitlik varıdıya hani) yalan beyan içinde cezayı 2 ye katlayacaksın.... bakın nasıl muma dönüyor toplum... adam suçlu olsaydı, onada aynı ceza verilecekti bu arada.... (yalnız şu var, aracı kullanan daha suçludur, altındaki ağır silah sayılmalı, ceza ona göre verilmeli, motorsiklette ise savunma sıfır) haaa kadın erkek eşit değilmidir diyorsunuz, o zaman erkekmi üstün, geçeceksin sert ötesi şeriata bakalım ne oluyor, araba sürmek sokağa çıkmak haaa nerdeeee İran falan hafif kalacak yanımızıda... bu arada erkekte ezilecek bu hayatta tabi, el öpecek sürekli.... ne diyim acaip kızıyorum böyle saçmalıklara, çekip gidebilsem basıp Marsa giderdim yada uzay gemisi olsa yollayın beni uzaya keşfe, geri dönmem mail atarım size .... 17 Haziran 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: ALLAH temiz kalpli niyeti kötü olmayan tüm kullarını iyi insalarlarla karşılaştırsın. Bir insanın hayatını karartmak bukadar kolay. Adam evinden çıkmıyor dükkanını açmıyormuş. Kadın birdaha şikayetçi olursa sitenin güvenlik kameralarından evde olduğunu ispatlamak için. Kadın 2 kere şikayet edip uzaklaştırma aldırmış. Üçüncüde yol cezaevi. İşin ilginç yanı adam kadının nerde yaşadığını dahi bilmiyor ve bu işle meşgul olan kolluk kuvveti arkadaşlar merak edip araştırma gereğinde bile bulunmuyor. Amin... Kamera kayıtlari varsa, sosyal medyayi kullansın, haber kanallarina durumunu anlatan bir video göndersin... Farkli forumlarda bu durumu dile getirsin... Sosyal medya büyük bir nimet... 1 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Eskiden doğuda görev yaparken bir velim benden kendisine kefil olmamı istedi. Bende kibarca reddettim. 1 hafta geçmedi müdüre şikayet etmiş. Fırat hoca sınıfta çocuklara kurt işareti öğretiyor diye. Çalıştığım yer Tunceli. Müdür bey bana sormak yerine ingilizce dersinde sınıfa girip çocuklara sormuş. Tabiki yok demişler. Çok tanımadığım ama aynı ilde görev yaptığım başka bir öğretmen arkadaşı, sınavdan düşük aldığı için kız çocukları şikayet ediyor. Lise öğrencileri. Uzun süre meslekten uzaklaştırıldı. Kızlar itiraf etmişler. Hak yerini buldu deniyor ama bulmuyor. 1 gün bile olsa o kişi o suçlamayla perişan oluyor. İlkokul öğretmeniyim. Öğrencilerim sevilecek yaştalar. Ama sevemiyorum. Üzücü durumlar. Keşke dünya bu kadar kötü olmasa... 11 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Bi daha sosyal medyada pozitif ayrımcılık yapan olursa küseceğim o kadar bilendim yani:) 4 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 Fırat Önal yazdı: Eskiden doğuda görev yaparken bir velim benden kendisine kefil olmamı istedi. Bu iş doğuda moda. Başıma gelmedi ama çok şahit oldum. Gözlerinde nasıl biriysek artık kefillik teklif ediyorlar Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 17 Haziran 2021 Paylaş 17 Haziran 2021 (düzenlendi) Hamit inan yazdı: cinsel suçlarda “mağdurun iffet ve namusunu ortaya koyacak şekilde suçlamada bulunmasının hayatın olağan akışına aykırı düşeceği" bu yüzden dururken bir kadının kendi iffetine laf etmeyeceğini esas alıyor. Böyle bir kanun düzenlenirken, namusu ve iffeti çoktan terk etmiş kişilerin kendi çıkarları için kanunu kötüye kullanacaklarını düşünmeleri lazımdı. 17 Haziran 2021 tarihinde Ersin Gökdemir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 18 Haziran 2021 Yazar Paylaş 18 Haziran 2021 Ben oğlanın arkadaşına yazdım. Paranız çok gidip özel dedektif tutun, madem yargıdan ümit yok, paranın açamayacağı kapıda yok. Özel dedektif herşeyi ortaya çıkarır. Öyle basit olmamalı. Hanımefendi darp raporu alıp 2 kerede uzaklaştırma çıkarabilecek kuvvete sahipse , demek tanıdıkları var. Çıksın ortaya, yanan sadece hanımefendi olmayacak. Normal sıradan bir kadının yapabileceği işler gibi gelmiyor dicem ama yukarıdaki örnekleri kuyunca iyice tırstım vallaha. Korktum. Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 ''Kadının beyanı esastır.'' Taciz, tecavüz gibi suçlarda geçerli olan bu ilke kadınlarla olan her diyalogunuzda aklınızda olsun. Çünkü maalesef bir olayda veya davada bir kadınla karşı karşıya kalırsanız ona pozitif ayrımcılık mutlaka uygulanır. Aynı ortamda bulunursunuz kamera yok kadın da fena bir tip çıkar polisi arayıp ya da karakola gidip beni taciz etti derse en iyi ihtimalde maddi manevi tazminat ödersiniz. Aynı liseden mezun olduğumuz öğretmen arkadaşım 6 ay hapiste yattı sonra bişeyler yaptılar para cezasıyla kurtuldu ama hayatı bitti tabi. Bir kız öğrencisinin velisinin şikayeti üzerine yaşandı bunlar.. Olay daha sonra daha çok karıştı psikolojik destek filan aldı herkes bir şeyler dedi olan çocuğa oldu. --- Kadınları koruyalım onlar bizim annelerimiz ablalarımız kardeşlerimiz ama bir cinsi korurken diğer cinsin hakkı hukuku yok sayılmamalı. Polis arkadaşlar söylüyor mesela taciz tecavüz diye gelen şikayetlerin yarısına yakını yalan çıkıyor diye. Bu gidişle gömleğin tşörtün üst düğmesine kamera iliştirip gezeceğiz herhalde.. Bir de nafaka olayı var içi bozuk kadın eğitimi ne olursa olsun bozuk oluyor. Yüksek lisans sınıfında zengin yaşlı koca bulma muhabbetine denk gelmiştim. 1 çocuk yapsan yeter çocuk olmazsa uğraştırıyorlarmış çocuk varsa mecbur her şeyini verecek falan filan.. Allah uzak tutsun hayatımızdan kötü olan herkesi. 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 Yalan beyan ile insanın hayatını kaydıran vatandaşın çok ağır yaptırımla karşılaşması ve bunun uygulanması lazım bence. Birinin hayatıyla oynamak bu kadar kolay olmamalı. 3 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 Allah hepimizi kötü niyetli kadının şerrinden korusun ne diyelim. İsterlerse yapamayacakları şey yok bazılarının. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 (düzenlendi) valla onu bunu bilmem, kadını erkeğide yok, ikiside eşit olacak, eşit olacak ama kadına yönelik şiddette erkeğe duruma göre daha ağır ceza verilebilecek, tabii bu sadece fiziksel şiddette, yoksa tamamen aynı seviyede olacak cezalar (fiziksel şiddette kadına bakılacak, izbandut gibiyse tersi olacak) kanıt yoksa beraat, kadını erkeği yok.... nafakaya gelince, çocuk varsa 18 yaşına gelene dek Devlet Okulunda okumasına yetecek nafaka verilecek, adam çok zenginse isterse özelde okutur parayı verir, kadına nafaka ise iş bulana kadar, en fazla 2 sene boyunca NORMAL hayat yaşacak kadar, evlendiği yada ayrı yaşadığı tespit edildiği an nafaka kesilir, adam isterse katrilyoner olsun farketmez, ondan sonra yok, kusura bakmasınlar, yok öyle ömür boyu bakmak, eşitlik var kusura bakmasınlar... mal paylaşımına gelince, boşanma sonrası evliyken edinilen malların parasal değerine göre evli kalınan süreye göre artacak şekilde Hakimce belirleneccek, yok öyle malların yarısı benim, o anca 20-30 sene evli kalırsan olacak, dediğim gibi evli kalma süresi önemli... 18 Haziran 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: Parti kur oy verecem Amerikada fırtınalara hep kadın ismi veriyorlarmış. Ne var ne yok temizleyip perişan ettiği için 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 19 Haziran 2021 Yazar Paylaş 19 Haziran 2021 Buda tescillenmiş birşey. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Haziran 2021 Paylaş 19 Haziran 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: valla onu bunu bilmem, kadını erkeğide yok, ikiside eşit olacak, eşit olacak ama kadına yönelik şiddette erkeğe duruma göre daha ağır ceza verilebilecek, tabii bu sadece fiziksel şiddette, yoksa tamamen aynı seviyede olacak cezalar (fiziksel şiddette kadına bakılacak, izbandut gibiyse tersi olacak) kanıt yoksa beraat, kadını erkeği yok.... nafakaya gelince, çocuk varsa 18 yaşına gelene dek Devlet Okulunda okumasına yetecek nafaka verilecek, adam çok zenginse isterse özelde okutur parayı verir, kadına nafaka ise iş bulana kadar, en fazla 2 sene boyunca NORMAL hayat yaşacak kadar, evlendiği yada ayrı yaşadığı tespit edildiği an nafaka kesilir, adam isterse katrilyoner olsun farketmez, ondan sonra yok, kusura bakmasınlar, yok öyle ömür boyu bakmak, eşitlik var kusura bakmasınlar... mal paylaşımına gelince, boşanma sonrası evliyken edinilen malların parasal değerine göre evli kalınan süreye göre artacak şekilde Hakimce belirleneccek, yok öyle malların yarısı benim, o anca 20-30 sene evli kalırsan olacak, dediğim gibi evli kalma süresi önemli... Ali Abi, Dediklerin içerisinden yürürlülükte olan var mı yoksa böyle olsa daha mı iyi olur maddeleri mi bunlar? Bilmediğimden soruyorum. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Haziran 2021 Paylaş 19 Haziran 2021 Çağrı Alaf yazdı: Ali Abi, Dediklerin içerisinden yürürlülükte olan var mı yoksa böyle olsa daha mı iyi olur maddeleri mi bunlar? Bilmediğimden soruyorum. böyle olsa iyi olur nerdeee böyle kanun.... 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Haziran 2021 Paylaş 19 Haziran 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: böyle olsa iyi olur nerdeee böyle kanun.... Yönetmeliği okuyorsunuz diye bir an sevinmiştim 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts