İçeriğe Yönlendir

Punto Bijon Aralığı


Bahadır inceman

Recommended Posts

Bahadır inceman

Merhabalar. 2008 Fiat grande punto 1.3 sahibiyim. Suan kullandığım lastik ölçüleri 205-45-16 bunları değiştirmek için 15 inç 4x 100 bijon aralığında jant aldım. Fakat götürdüğüm usta bijon aralığının 98 olduğunu söyledi. Titreme yapar  dedi bende korktum taktırmadim. Kimisi titreme yapmaz ayarlanır diyor. Kimisi bijon aralığı 100 diyor kime güveneceğim anlamadım 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bijon aralığı net değerdir.. 

Farklı bir aralıkta jant takamazsınız.. 

Takarsanız "taktım oldu" olur ama ya bijon keser, ya jant bijon yuvaları bozulur. Fark çok olursa zaten yerine oturmaz.. 

Bijon aralığı net değerlerini kullanma kılavuzunuzda bulabilirsiniz..   

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır inceman

Gittiğim lastikci fiyatta iki bijon aralığı var diyor. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

2 yoktur, tek bijon aralığı olur 4*98 doğru olanı, 5 bijonlu olanlarda 5*98 oluyor, 100 olanlarda takınca oluyor ama ben şahsen kendi aracıma güvenip takmazdım.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

4*98 orjinal bijon aralığıdır. 4*100 takanlar var. Sonra bijon kesiyor. 

Porya ile jant arasına bu iş için üretilmiş spacer takmak suretiyle 4*100'e ya da istediğiniz herhangi bir 4'lü kombinasyona çevirebiliyorlar, o zaman da lastikler biraz dışarı çıkıyor. Aracın kamber açısı değişiyor, kamber ayarlanmazsa ya da ayarlanabilir eşiğin üzerinde olursa da lastik düzensiz aşınıyor. 

 

En güzeli jantı değiştirmek. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Sarhoş bijon diye bir şey var. Yüzüklü. Onunla takıyorlar. Ben Marea için araştırmıştim ordan biliyom. Sıkıntı olmaz diyeni de çok sakat diyeni de.

 

https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/305530-sarhoş-bijon/

Sizin o konuyu okuyunca merak edip araştırmıştım. Bijonun merkez 98'de. Yüzük oluşan farkı absorbe ediyor gibi görünse de bijon gergin duruyormuş. Hele havalı tabanca ile olanca kuvvet ile sıkıldığında yine bijon kesme riski varmış yani. Hatta yukarıda bahsettiğim spaceri önermişler daha güvenli diye, onu da o zaman keşfetmiştim. Yani onunda kalitelisini almak, düzgün bir ustaya kamber ayarlatmak gerek.

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...