Arda Bülent Güzel 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 Bu konuyu açmak istememdeki en büyük neden evde kokusundan dolayı balık yapmak istemeyen arkadaşların korkularını gidermek içindir. Yapılışı 3-4 kişilik 2 kg levrek (herhangi bir büyük balık olabilir) Hakiki zeytin yağı 5-6 adet sarımsak 1 adet sıkılmış limon Tuz karabiber ve pul biber İçine biraz kekik yada defne yaprağıda konulabilir. Balıkları iyice yıkadıktan ve iç organları temizledikten sonra suyunun süzülmesini bekliyoruz. Geldik sosunu yapmaya. Bir çay bardağı zeytinyağına sarımsakları rendeliyoruz sonra bir adet sulu limonu sıkıp ekliyoruz, ağız tadınıza göre karabiberi, pul biberi ve tuzu zeytinyağı karışımına karıştırıp iyice karıştırıyoruz arkadaşlar. Karıştırdıktan sonra defne yaprağı yada kekiği ekliyoruz. Karışım bittikten sonra balıklara bu karışımı yedirip bir saate yakın buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenme bittikten sonra fırın yağlı kağıdına ve onun üzerine alimünyum dolaya kağıda sarıyoruz. ( yağlı kağıda sarmamızın nedeni direk alimünyum kağıdın balığa değmesini engellemek. Alimünyum balığa geçmesini önlemek için) kağıda sardıktan sonra borcama yada fırın tepsisiyle 220 dereceye ayarlanmış fırına koyup 30-40 dakika pişiriyoruz. Pişirim bittikten sonra balığın üzerindeki folyoyu ve yağlı kağıdı kaldırıp bir 10 dakika daha fırında pişiriyoruz. Bunun nedeni balığı çıtır çıtır yapmak. Hazırladığımız sos balıkla beraber pişirin inanılmaz güzel ekmekle banmaya doyamazsınız. Gelelim şimdi fotolara Kesinlikle en ufak koku yok. Ve çok sağlıklı herkese tavsiye ederim afiyet olsun şimdiden 19 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 En sevdiğim konu gelmiş 🙂 Ellerine sağlık Bülent abi 🙂 1 Yorum bağlantısı
Erdal Aydın 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 Afiyet olsun.Canım ülkemde yarım kilo levrek 65 lira. Yiyemeyenlerin çoğunluğu kokusundan değil de maddi sebeplerden yiyemiyordur. Kokusunu bilmiyordur bile. 7 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 18 Haziran 2021 Yazar Paylaş 18 Haziran 2021 En sevdiğim konu gelmiş [emoji846] Ellerine sağlık Bülent abi [emoji846]Teşekkürler oğuzkan kardeşim soğan şart, ben çok severimRenkler ve zevkler meselesi. Ben soğanla sarımsağı aynı yemekte pek beğenmiyorum. Ama. Olabilir neden olmasın. Patates biber bile konabilir. Afiyet olsun.Canım ülkemde yarım kilo levrek 65 lira. Yiyemeyenlerin çoğunluğu kokusundan değil de maddi sebeplerden yiyemiyordur. Kokusunu bilmiyordur bile.Erdal bey Mersin deniz memleketi olduğu için bizim buralarda uygun. Birde benim kendi olta balıkçım var her cuma bana temizler getirir sağolsun. Kg Mersin’de 55 TL levreğin. Ama son derece haklısınız pahalılık hakkında 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 yanına tereyğında kızartılmış ön haşlanmış patates... kırmızı pul biber kaplı offfff 1 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 18 Haziran 2021 Yazar Paylaş 18 Haziran 2021 Ben söylemedim bir dublede ayran of ki offf 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 (düzenlendi) Bu tarif balık restoranlarının tarifi, çupra, karakulak, yerli somon ve diğer büyük balıklar da aynı tarifle çok şahane olur, tarif için teşekkürler. 18 Haziran 2021 tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 Bunun folyosuz halini yapıyorum.Yanına soğan patates te çok yakışır.Folyosuz yapmamın asıl sebebi gevrek bir deri oluşması ve tadı çok muazzam oluyor derinin. 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 Mükemmel görünüyor. Folyosuz halini somonda tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 Folyosuz altına patates üstüne soğan koyarak da tavsiye ederim. En güzeli de çipura ile oluyor. @Erdal Aydın çok güzel söylemiş. İlkokulda hep üç tarafı denizlerle çevrili cennet vatanımız diyerek büyüdük ama denizle kıyısı olmayan bir çok ülkeden pahalı yiyor bile olabiliriz balığı. Bu büyük ayıp sanki. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 (düzenlendi) Birebir aynı yöntem ve tarifi uyguluyorum. Bir fark zemine patates ve soğanı dilimleyip döşüyorum. Balığın üstüne ise limon ve domates. Fırının harini sebzeler emiyor balık arada kalıyor 18 Haziran 2021 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Celal Aydın 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 Abi ızgara tarifin varsa öğrenmek isterim. Kendimce biliyorum tarif, Çukurova çocuğuyum, İskenderun Körfezinin balığını çok yedim. Fakat balık restoranlarının yaptığı kadar güzel olmuyor pişirdiklerim. Emeğine sağlık, enfes görünüyor, deneyeceğim bu fırın işini de. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 18 Haziran 2021 Paylaş 18 Haziran 2021 Abi daha bugün öğlen şirkette yaptırdım yedim ama görünce yine canım çekti. Eline sağlık. Naçizane önerim folyo yerine başka çözüm bulman olur. Vücutta alüminyum birikmesi, sık kullanımda ise alüminyuma bağlı metal zehirlenmesi olduğu şeklinde sonuçlanan çokça araştırma var. Ben kapaklı borcamda yaptırıyorum. Erdal Aydın yazdı: Afiyet olsun. Canım ülkemde yarım kilo levrek 65 lira. Yiyemeyenlerin çoğunluğu kokusundan değil de maddi sebeplerden yiyemiyordur. Kokusunu bilmiyordur bile. Ülkede ucuz bir şey kaldı mı ki? Biz VİP uçaklara ikram veririz şirkette, sonra oturur onların maliyet hesabını yapar excel'de maliyet tablosu oluşturur ticaret departmanına gönderirim. Onlar da fatura eder maliyete kar ekleyerek. Her geldiğinde neredeyse aynı ikramı alan bir uçak var, her sene gelir. 2019'da 1800 tl, 2020'de 3000 tl maliyeti. Bu yıl henüz gelmedi ama can sıkıntısından güncel fiyatlarla baktım, 4 bin olmuş hemen hemen. Uçak maliyeti dediğime bakmayın, gidip marketten alışveriş yapıyoruz, sonra üretimde pişirip porsiyonluyorlar. Evin mutfağından çok farklı değil yani. Arda Bülent Güzel yazdı: Ben söylemedim bir dublede ayran of ki offf Ben içemedim ayran, balığa güvenemedim tazelik konusunda Yoksa balık + ayran vazgeçilmezimdir. İyi aklıma geldi, gidip hamsi ekmek + ayran yapayım yakın zamanda... 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Haziran 2021 Paylaş 19 Haziran 2021 (düzenlendi) Celal Aydın yazdı: Abi ızgara tarifin varsa öğrenmek isterim. Kendimce biliyorum tarif, Çukurova çocuğuyum, İskenderun Körfezinin balığını çok yedim. Fakat balık restoranlarının yaptığı kadar güzel olmuyor pişirdiklerim. Emeğine sağlık, enfes görünüyor, deneyeceğim bu fırın işini de. Aşçı arkadaşın ızgara tavsiyesidir: balığın ızgarada pişmiş olan tarafına balığı çevirdikten sonra eser miktarda halis tereyağı sürmek. Balığın sıcaklığı ile eriyecek. Bu arada yağlı balıklar daha iyi oluyor ızgarada. Somon tavsiyedir. 19 Haziran 2021 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 19 Haziran 2021 Paylaş 19 Haziran 2021 Aşçı arkadaşın ızgara tavsiyesidir: balığın ızgarada pişmiş olan tarafına balığı çevirdikten sonra eser miktarda halis tereyağı sürmek. Balığın sıcaklığı ile eriyecek. Bu arada yağlı balıklar daha iyi oluyor ızgarada. Somon tavsiyedir.Bunu kesinlikle deneyeceğim Teşekkürler [emoji1][emoji1362] 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 19 Haziran 2021 Paylaş 19 Haziran 2021 Aşçı arkadaşın ızgara tavsiyesidir: balığın ızgarada pişmiş olan tarafına balığı çevirdikten sonra eser miktarda halis tereyağı sürmek. Balığın sıcaklığı ile eriyecek. Bu arada yağlı balıklar daha iyi oluyor ızgarada. Somon tavsiyedir.Bunu kesinlikle deneyeceğim Teşekkürler [emoji1][emoji1362] 2 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 19 Haziran 2021 Yazar Paylaş 19 Haziran 2021 Balığı alimünyum folyodan önce yağlı fırın kağıdına sarıyorum ki alimünyumun ağır Metalı balığa geçmesin.Bu benim kendi tarifim arkadaşlar sizlerde kendi tariflerinizi buraya ekleyin bizlerde sizlerin tariflerini öğrenelim. Abi daha bugün öğlen şirkette yaptırdım yedim ama görünce yine canım çekti. Eline sağlık. Naçizane önerim folyo yerine başka çözüm bulman olur. Vücutta alüminyum birikmesi, sık kullanımda ise alüminyuma bağlı metal zehirlenmesi olduğu şeklinde sonuçlanan çokça araştırma var. Ben kapaklı borcamda yaptırıyorum. Ben içemedim ayran, balığa güvenemedim tazelik konusunda [emoji20] Yoksa balık + ayran vazgeçilmezimdir. İyi aklıma geldi, gidip hamsi ekmek + ayran yapayım yakın zamanda...O dediğim duble ayran değil Murat üstad [emoji6] 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Haziran 2021 Paylaş 19 Haziran 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: O dediğim duble ayran değil Murat üstad Diğeri iş yerinde makbul değil 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 19 Haziran 2021 Paylaş 19 Haziran 2021 Balığın duasını bilirmisiniz ? "Yiyenin karnı doymasın, tutan adam olmasın" Bir türlü sevemedim şu balık ve türevlerini... Kokusu bile içimi kaldırıyo... 🤮 Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 19 Haziran 2021 Paylaş 19 Haziran 2021 Bunun yanına 100 lük ayran iyi gider 😊 2 1 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 19 Haziran 2021 Yazar Paylaş 19 Haziran 2021 Bunun yanına 100 lük ayran iyi gider [emoji4]Balığı öldürme derler bizim burda yüzlük ayran içmezsen mundar gittim der balık. [emoji4] Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 19 Haziran 2021 Paylaş 19 Haziran 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Balığı öldürme derler bizim burda yüzlük ayran içmezsen mundar gittim der balık. Arda abi sizin oralarda bizim buralar adana- karataşa bekleriz abi 😊 1 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 19 Haziran 2021 Yazar Paylaş 19 Haziran 2021 Arda abi sizin oralarda bizim buralar adana- karataşa bekleriz abi [emoji4]İnşallah kardeşim bende beklerim 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts