İçeriğe Yönlendir

Doblo Combi Premio Otomatik Vites Araba İçin Yorum ve Tavsiyeleriniz Nelerdir.

Emin Uz

Recommended Posts

2015 ve üstü Doblo Premio Otomatik vites 50bin km civarında aile aracı olarak kullanmak üzere bir araba almayı düşünüyorum.. Doblo olmasını özellikle diğer muadillerine göre 4 teker bağımsız süspansiyon olması. Yani arkalarda makas yok.Hız sabitleyici ve 4 cam otomatik..vs

Sonuç olarak acaba tecrübesi olanlar + ve - lerinden bahsedebilirmi.. Genelede uzun yol kullanacağım.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Sonuçta hususi değilse her yıl vergisi daha yüksek olacak. Hız sınırları daha düşük olacak. Başka seçenek düşünmüyorsanız kullanıp test edin içinize sinerse alın. Bu sınıfa alternatif MPV klasmaninda araçlar bence daha kullanışlı tabi ticari olarakta kullancaksaniz o zama. Iş değişir.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Arka koltukta uzun yolculuk yapmak konforsuz. Yerden yüksek. Daha yavaş kullanılmalı. Savrulma riski fazla. Otomobil ve suvlara göre daha az güvenli. Bunları bilerek almak lazım. Aile aracınız dediniz ondan dedim. Yoksa köy yayla veya ticari için gayet iyidir

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Doblo yerine yine Fiat grubundan 500L hatta living serisi düşünülebilir, arka koltuklar daha rahattır. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Bütçe var ise Caravelle 2.0 TDi Otomatik tavsiye ederim. Daha büyük durduğuna bakmayın doblodan çok daha rahat ve konforlu bir sürüşü var. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Aile içinde 2006-2019 seneleri arasın da çeşitli multijet fiat otomobilleri ve 6 yıl kadar da 2006 yılında sıfır aldığımız doblo premio aracı kullandık. Bahsettiğiniz güncel kasayı hiç tecrübe etme şansım olmadı fakat motor ve mekanik anlamda 13 sene boyunca fiat araçların da herhangi bir sorun ile karşılaşmadık.  Hız sınırlarının düşük olması büyük dezavantaj malum artık sinyalizasyon sistemleri ceza garantili olarak kurulmaya başlandı, uzun yol kullanımın da ise otomobil konforu veremeyecektir diye düşünüyorum. Bu tarz bir araç ihtiyacım olsa ben dobloyu tercih ederdim. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Şirkette anlamsız şekilde bir ara vardı, çok kullandım.

Aklımda kalanlar; otomobil gibi ama sadece şehir içinde. Uzun yolda motor sesi, yol sesi ve rüzgar sesi yorucu. Hız sınırı daha düşük, büyük şehirlerde bazı merkezlere belirli saatlerde girmesi yasak. Muayenesi yılda bir, parçası nazaran ucuz. Arkada bağımsız amortisör var ancak genelde kıçını bırakıyor araç, yani arkadan kaymaya meyilli ama lastikler yeterince iyiyse fazla zorladığınızda önden de kayabiliyor. Bu arada, arkada bağımsız amortisör olması aracın bir hafif ticari olduğu gerçeğini değiştirmiyor, amortisör konforu tırt. Yol tutuşu önceki doblo kasasına ve röno rakibine göre iyi, ama yine de ticariyim ben diye bağırıyor. Trim sesi de hatırlıyorum bol bol. Bizim araç sıfır gelmiş, yük görmemiş ve garantisi bitince gönderilmişti. Yani hor kullanılmış, çarpışan oto gibi olmuş şirket araçlarından değildi. 

MPV ya da SUV tavsiye ederim bütçe yetiyorsa. Bütçeye göre SW'de olabilir. 

Selamlar...

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Selçuk Bakış yazdı:

Doblo yerine yine Fiat grubundan 500L hatta living serisi düşünülebilir, arka koltuklar daha rahattır. 

Doblonun yerini tutmaz. Hatta doblo uzun şase olursa 500L muhtemelen bagajına sığacaktır :D 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Murat Sahın yazdı:

Doblonun yerini tutmaz. Hatta doblo uzun şase olursa 500L muhtemelen bagajına sığacaktır :D 

Uzun şase Doblo var evde 😁 500l ninde uzunu var 7 koltuklu hemde o değilde 500ü özlüyorum ya 😅

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Burak Kuşçu yazdı:

Aile içinde 2006-2019 seneleri arasın da çeşitli multijet fiat otomobilleri ve 6 yıl kadar da 2006 yılında sıfır aldığımız doblo premio aracı kullandık. Bahsettiğiniz güncel kasayı hiç tecrübe etme şansım olmadı fakat motor ve mekanik anlamda 13 sene boyunca fiat araçların da herhangi bir sorun ile karşılaşmadık.  Hız sınırlarının düşük olması büyük dezavantaj malum artık sinyalizasyon sistemleri ceza garantili olarak kurulmaya başlandı, uzun yol kullanımın da ise otomobil konforu veremeyecektir diye düşünüyorum. Bu tarz bir araç ihtiyacım olsa ben dobloyu tercih ederdim. 

Karışıklık olmaması adına, 1.3 mtj motor sizin bahsettiğiniz kasa için güzel, güncel kasayı taşımakta zorlanıyor. 

Bu arada, sanki caddy otomatik vitesi ile çok daha iyi. Şanzımanı kastetmiyorum, araç çok daha kaliteli ve konforlu.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Bende kullanıcı olarak motor performansı konusunda yorum yapayım.

1,3 Multijet motor bence yetersiz kalıyor hatta farklı marka araçlardada yetersiz kaldığını düşünüyorum.1,6 Multijet Doblo ise performans olarak gayet başarılı arada çok fark var , araçları kullanan diģer arkadaşlarımda konuşuyoruz aynı fikirdeler.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Bayramdan sonrasına kadar bekleme kararı aldık. Beğendiğimiz bir araç vardı biz karar aşamasında iken o da satıldı. Şimdilik bekliyoruz.

Bu arada hala konuyu görmeyen ve fikri olanlar varsa yorumlarınızı , tavsiye ve fikirlerinizi takip ediyor olacağım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...