İçeriğe Yönlendir

Araç Danışma - Renault Clio - Vw Polo

Yücel Gezgin

Recommended Posts

Yücel Gezgin

Arkadaşlar iyi günler,oğluma bir araç almak istiyoruz,Renault clio 1.0 tce-0.9 tce  -  Volkswagen polo 1.2 dizel arasında kararsız kaldık,Daha doğrusu temiz polo bulamadık,Clio dizelde aynı şekilde,Clio'nun 1.0 tce e 0.9 tce hakkında sizlere danışmak istedim.1.0 motor kalkışta ağır kalırmı?Herhangi bir sıkıntısı olurmu?Tam bir bilgi sahibi değilim bu motorlar hakkında.Daha önce Toyota auris 1.33 sahibiydim atmosferik motor çok ağırdı,özellikle kalkışlarda bu yüzden 7000 km de satmıştım.Clionun bu motorları hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Serkan Maden

Bizde babama bakıyoruz 1.0 tce otomatik. Piyasada 1 yaşında alınabilecek en iyi seçenek gibi duruyor. Tce ler turbolu performansı gayet iyi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Ben corsayı alırken ödeme koşulları çok cazip diye clio da denemiştim. Otomatik 1.0 motorun torku düşük ve cvt şanzımandan dolayı Ecoboost ya da pureteche göre baya ağırdı. Manueli daha iyi olabilir bilmiyorum denemedim. Fakat spor moda aldığınızda araç canlanıyor o zaman da kullanan arkadaşın demesi ortalaması 9-10 litreyi buluyormuş. 

Clio1.0 tce xtronic 90hp 2021 olanı denemiştim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Maden

Renault 1.0 tce 2020 modellerinde 100 hp olan gücü 2021 modellerinde 90 hp ye düşürmüş. Turbo olmayanlarida  72 hp den 65 hp ye düşürmüş.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Evet sanırım emisyondan dolayı hp  düşürmüşler. Danıştığım arkadaşım renoda çalışıyor reno fabrika için kullanılan araçları clio 1.0 yapmış şehir içinde yeterli geliyor kullanıyoruz demişti 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yasin Aygün

0.9 tce su deposu mu ne patlatıyor kronik servis hallediyor. Hararet yememiş olsun sıkıntı yok. Clio 5 1.0 tce nin yakıt tüketimi biraz daha fazla 0.9 tceye göre, 1.0 sce alınmaz. Tanıdık rent a cardaki 0.9 semboller sıkıntısız yapıyor işini

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

0.9 tce şehir içi ideal gidişi fena değildi ben beğendim ama 3 silindir rölanti de titreşim kabinde hissediliyor . Ben genel manada 3 silindirleri sevmem . Sıfır alınıp kısa süre kullanılabilir pek uzun ömürlü olacaklarını sanmam yakıtı da benzin fiyatları sebebiyle biraz üzebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Ekim 2020 den bu yana 2020 0,9 tce 90 bg manuel sportourer kullanıyorum ben çok beğeniyorum fiyatının arabası bence.10,000 km oldu ort yakıt tüketimim 6 lt.Genelde minimum 4 kişi ile ve yazın klima açık uzun yolda 120 altına pek düşmüyorum.Performansı 75 bg dci çok daha iyidir ancak yakıt tüketimi dci olanın 5 litre civarıdır kullanırsanız daha iyi fikir verebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ofis arkadaşım 0.9tce manuel kullanıyor. Motordan çok memnun. Şehir içi 8-9lt yakıyor. Şehir dışı 7 ile geziyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yücel Gezgin yazdı:

,Renault clio 1.0 tce-0.9 tce  -  Volkswagen polo 1.2 dizel arasında kararsız kaldık

ikisi bambaşka beklenti/amaç için üretilmiş vasıtalar. önce beklenti/ihtiyacı tam belirlesek?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Yücel Gezgin yazdı:

Arkadaşlar iyi günler,oğluma bir araç almak istiyoruz,Renault clio 1.0 tce-0.9 tce  -  Volkswagen polo 1.2 dizel arasında kararsız kaldık,Daha doğrusu temiz polo bulamadık,Clio dizelde aynı şekilde,Clio'nun 1.0 tce e 0.9 tce hakkında sizlere danışmak istedim.1.0 motor kalkışta ağır kalırmı?Herhangi bir sıkıntısı olurmu?Tam bir bilgi sahibi değilim bu motorlar hakkında.Daha önce Toyota auris 1.33 sahibiydim atmosferik motor çok ağırdı,özellikle kalkışlarda bu yüzden 7000 km de satmıştım.Clionun bu motorları hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.Teşekkür ederim.

1.0 tce 100 hp xtronic kullanıyorum. Normalde torku biraz düşük o nedenle kalkışlarda hantal kalıyor, sonrasında sıkıntı yok yeterli.
Spor modunda kullanıyorum bu haliyle yeterince atak hale geliyor memnunum. Touch pakette spor mode vs yok. Karma 6.5 lt civarında tüketimi var. Manueli hantal olmayacaktır. Bence test edin.

Yeni 0.9’ları denemedim, sce’yi zaten tavsiye etmem. 
ibiza da öneririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

İki seçenek arasında clio tercih ederdim.
Eski bir ibiza kullanıcısı olarak 1.2 tsi ibizada öneririm.Yakıtı gidişi cliodan iyidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin

Arkadaşlar şartlar değişti,2016 model polo 1.4 dizel comfortline  manuel 80000 km 155 bin tl  -  Renault clio 1.5 dizel 2018 model 65000 km touc paket 169 bin tl İkiside boyasız hasarsız sizce hangisi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

polo 1.4 tdi bir kullanın, titreişmler sorun edilmez ise güzel araba. 2 yaş model gençleştirip clio konforu da alınır. tercih meselesi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

3 ay kadar önce sıfır km. 2020 model manuel 0,9 tce Clio aldık babama...

daha öncesi genelde dizel araç kullanırdı.

Aldığımızda Denizli-Balıkesir arası kardeşimle ben getirdik aracı.

araç inanılmaz derecede seri, yakıt tüketimi de zorlayarak kullanmamıza rağmen sanırım 6,6 lt. olmuştu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...