Mehmet Okutan 8 Ağustos 2021 Paylaş 8 Ağustos 2021 2009 model 1.6 tvici benzinli aracimin debriyaj setini dün sachs marka debriyaj, fte marka bilya ile degisti. 2 litre 75 90 sanziman yağı konuldu arac ile 50 km yol gittim yol calismasi nedeniyle gorevliler beni durdurdu vites bosta birkac dk bekledim sonra bana devam et dediler vitesi geciremedim debriyaj yumusacik lakin vites 1 2 3 4 5 gecmedi debriyaja defalarca basip cektim zorlanarak geriye vitesi takabildim cebe yanastim bu sefer geriden kurtaramadim birkac dk ugrastan sonra araci vitese gecirebildim ustayi aradik hava yapmistir dedi. 50 km kadar daha yol geldim araci park ettim sabah araci tekrar calistirdim hafif zorlanma ile vitesi geriye aldim bu sefer arac geriden cikmadi ustayi aradim araci salla dedi birkac dk araci salladik vitesten kurtuldu. Aracin ikinci sahibiyim ilk sahibi tanidigimdi araci 44 binde aldim 127 binde debriyaj ilk defa degisti bu durum ile ilgili bilgisi olanlarin yorum ve yardimlarini bekliyorum. Herkese saygilar.. Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 8 Ağustos 2021 Paylaş 8 Ağustos 2021 "debriyaj yumusacik lakin vites 1 2 3 4 5 gecmedi" Bu durum başıma geldi. Vites halatı çıkmıştı, değiştirdik. Yorum bağlantısı
Mehmet Okutan 8 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2021 İbrahim Aslıoğlu yazdı: "debriyaj yumusacik lakin vites 1 2 3 4 5 gecmedi" Bu durum başıma geldi. Vites halatı çıkmıştı, değiştirdik. Yorum icin tesekkur ederim sizde hicmi gecmiyordu yoksa arada gecmeyip duzeliyormuydu Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 8 Ağustos 2021 Paylaş 8 Ağustos 2021 (düzenlendi) Kırmızı ışıkta durdum, kalmak için debriyaja bastığımda debriyajın işlevsiz kaldığını hissettim. Hiç tepki yoktu. Usta geldiğinde arabanın önündeki plastik parçayı çıkardı, geçici olarak halatı tutturup tamirhaneye gittik. Senin bahsettiğin durum farklı gibi geldi bana. 8 Ağustos 2021 tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 8 Ağustos 2021 Paylaş 8 Ağustos 2021 Debriyajda his his yoksa, ya da bastığınızda sünger gbi ise hava vardır. Hava olunca da ayırma yapmaz vitese geçmez. Benim aracımda da merkez değişirken hava kalmıştı 2 defa hava alınarak düzeldi Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 8 Ağustos 2021 Paylaş 8 Ağustos 2021 Üst veya alt merkeze bakmak lazım sanırım. Yorum bağlantısı
Mehmet Okutan 8 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2021 Debriyajda his var debriyaja basip ayagimi cekerken kavramañin yapistigini duyuyorum vites kitlenince ya da takilinca debriyaja basinca baski ayirmiyor 2 defa takildi bu sekilde sonra vitesten kurtuldu biraz once tekrar test ettim sorun olmadi bu Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 8 Ağustos 2021 Paylaş 8 Ağustos 2021 Bence iki ihtimal var birincisi debriyaj hidrolik sisteminde hava olması. Böyşe durumlarda bazen debriyaj sona kadar yapışıp kalabiliyor, sertliği değişebiliyor ve kaputu açıp baktığınızda debriyaj hidroliği bitmiş olabiliyor eğer buysa anlarsınız.. Hata buysa aracı stop edin, vitesi 2’ye alın, araba vitesteyken çalıştırın, anında yürür. O şekilde hiç durmadan ustanıza gidin, Allah kolaylık versin. Eğer araç çalışmıyorken vites geçmiyor ya da ayrılmıyorsa bu başka bir şey anlamına gelir. İkincisi vites halatı falan, o kısımdan anlamıyorum. Honda’yı bir kaç yıl daha kullansaydım onu da öğrenmiş olurdum muhtemelen ? Bu arada sizinki gibi bir durum yaşayan biri daha olmuştu alttan saçma sapan bir yere taş girmiş sıkışmıştı, sebebi oydu. Ama o hiç vitesi oynatamamıştı yerinden. Yorum bağlantısı
Mehmet Okutan 8 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2021 Emre Şimşek yazdı: Bence iki ihtimal var birincisi debriyaj hidrolik sisteminde hava olması. Böyşe durumlarda bazen debriyaj sona kadar yapışıp kalabiliyor, sertliği değişebiliyor ve kaputu açıp baktığınızda debriyaj hidroliği bitmiş olabiliyor eğer buysa anlarsınız.. Hata buysa aracı stop edin, vitesi 2’ye alın, araba vitesteyken çalıştırın, anında yürür. O şekilde hiç durmadan ustanıza gidin, Allah kolaylık versin. Eğer araç çalışmıyorken vites geçmiyor ya da ayrılmıyorsa bu başka bir şey anlamına gelir. İkincisi vites halatı falan, o kısımdan anlamıyorum. Honda’yı bir kaç yıl daha kullansaydım onu da öğrenmiş olurdum muhtemelen ? Bu arada sizinki gibi bir durum yaşayan biri daha olmuştu alttan saçma sapan bir yere taş girmiş sıkışmıştı, sebebi oydu. Ama o hiç vitesi oynatamamıştı yerinden. Vites gecmede zorlandi vitese gecincede vitesten cikmada zorlandi vitesten cikinca normal islevine devam etti suanda normal islevine devam ediyor yapilan yorumlara bakinca hidrolikte hava ihtimali olma olasiligi muhtamel gibi gorunuyor olasi havanin kendiliginden duzelirmi bilmiyorum bir daha takilir ise ustaya geri goturecegim kiymetli yorumlariniz icin tesekkur ederim 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 8 Ağustos 2021 Paylaş 8 Ağustos 2021 Benim başıma gelmişti. Vites 2de takılı kalmıştı ne yaptıysam geçirememiştim. Ama debriyaj baskı değişimi gibi bir işlem yoktu kendi kendine olmuştu. Vites mekanizmam bozulmuş ondan vites takılı kalmış. Forumda Cruze başlığında konusu var. Ama sizinkinin sebebi başka bir şey sanki 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Okutan 30 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2021 Arac 3 bin km yol yaptı herhangi bir sorun olmadı sanırım hidrolik hava yaptı ve havayı kendiliginden attı. Yorumları ile yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts