İçeriğe Yönlendir

D'den İnip SUV'a Binince Pişmanlık Yaşanır mı?

Erman Uzun

Recommended Posts

Erman Uzun

Yıllarca D segment araçlara bindim şimdilerde bir SUV modası gidiyor benimde aile iyiden iyiye kalabaliklasti tabi gönül ister ki ekonomi elverse de evde iki belki üç araç olsa ama memur halle imkansız şimdi cekincem yıllarca D segmentin performans konfor donanım kısmen prestij vs alışmış halden suv sınıfına geçince pişmanlık olur mu araç incelemelerine bakıyorum hemen hemen hiçbir suv D segment albenisinde veya kalitesinde değil premium sınıfı tenzih ediyorum 

Yorum bağlantısı
Yasin Aygün
Erman Uzun yazdı:

Yıllarca D segment araçlara bindim şimdilerde bir SUV modası gidiyor benimde aile iyiden iyiye kalabaliklasti tabi gönül ister ki ekonomi elverse de evde iki belki üç araç olsa ama memur halle imkansız şimdi cekincem yıllarca D segmentin performans konfor donanım kısmen prestij vs alışmış halden suv sınıfına geçince pişmanlık olur mu araç incelemelerine bakıyorum hemen hemen hiçbir suv D segment albenisinde veya kalitesinde değil premium sınıfı tenzih ediyorum 

SUV nin segmentine göre değişir. B SUV mondeodan sonra üzer C SUVde o kadar fark olmaz D SUV artı yönde fark yaratır. Tabi bu dediklerim avrupa otomobilleri için geçerli bazı Japon modellerde yine yalıtım vsde fark açılabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Yıllarca comfort passat binen arkadaşım gırtlak dolu bi tiguan aldı. Yattı kalktı bu arabaya güvenmiyorum dedi. Mis gibi donanımı vardı hala ayıplarım kendisini satıp boş passat aldığı için. Virajlara şöyle girerim böyle girerim gibi derdiniz yoksa bence olur çokta güzel olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Yıllarca D segment kullnaıp C suv a geçtim henüz 3 4 ay oluyor.Son kullandığım Talisman'dan sonra Opel Garndland x oldukça yumuşak süspansiyonları var.Ama yol tutuş gerçekten çok iyi.Zaten testlerini izleyip almıştım.Geyik testinde bir çok D sınıfı aracından bile iyi. Süspansiyonları saert olduğu için diyorlardı ama sanırım bunu diyenler 19'' jantlı Talisman sürmemiş resmen esnemiyordu araç. Talisman ama daha genişti.Donanım iki aracımda full olduğu için herhangi bir eksiklik hissetmiyorum. Bagaj Talisman da çok genişti onu arıyorum.

Ancak altı yüksek olduğu için Suv ile tatil çok kullanışlı oldu.Özellikle Trabzon yaylaları ve Antalya Kalkan ın bozuk Villla yollarında avantajını kullandım.Boyu daha kısa olduğu için park sorunu daha az. Yalıtım yönünden bariz bir fark yok.Ben hiç rahatsız edici sesler duymadım.Şans mı bilmiyorum aldığım araçta trim sesi sürüş esnasında hiç yok.Halbuki önceki Talisman,Mondeo,İnsignia  gibi tüm araçlarımda trim sesi vardı. Ben eşim istediği için aldım bu aracı ve şimdilik memnunum ama bana kalırsa yinede D sınıfı araçlar hala güzel :) 

İlla yüksek olsun demezseniz çokta bir anlamı yok.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Uzun yıllar Mondeo kullandıktan sonra 4 sene evvel satıp Grand Cherokee aldım, daha da iflah olamadık araba beğenmiyoruz. 

Tabi bahsettiğim gerçek bir arazi arabası. Sonrasında 4-5 ayrı 4 çeker aracım oldu, evde olmadığı günler sanki hapsolmuşum gibi bir his oluyor içimde. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Sürekli şehir içi ve asfalt uzun yollar için yaşanır. Ama bazen yav yüksek arabam olsaydı da şu kötü yollara girseydim denecekse yaşanmaz. Amaca bağlı yani. Mesela ben gökçeada’ya gideceğim. Keşke duster alsaydım dedim. Kiralasam, fiyat artıyor

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Mondeo sonrası jeep’e geçtim. İki modelin de artısı eksisi olur muhakkak. Şu an otomobilde rahat edemiyorum yüksek araç konforuna alışınca trafikte daha güvenli hissediyorum kendimi. Allah kimseyi gördüğünden düşürmesin, şimdi kodiaq kullanıyorum ve yeni araç niyetim olsa yine suv bakarım. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

2008 çok yüksek olmamasına rağmen yine de alışmışım demek ki şehir içinde corsanın altını sıyırttım alt koruma çizildi biraz. Yükseklik iyi bir şey şehir içinde de iyi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Daha önce hiç suv deneyimin yoksa sana çok garip gelecektir. İlk etapda alışmaya çalışacaksın. Çok sık uzun yolculuklar yapıyorsan, o yolculukları bununlada yapacaksın. Sonra farkedeceksin bu araba sana göre değil. Belkide sen çok seversin ve bundan sonra herdaim suv istersin. Bu zevk öyle birşeyki tatmadan tahmin olmuyor. Zaten ilk sürüşte pişmanlık yada mutluluk kendini belli eder. Denemeden bilinmez. Baktın beğenmedin satarsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

10 yıl Fusion kullandım yüksek olduğu için sert süspansiyonu vardı arka koltuklar çok rahat değildi. Sonrasında MK4 mondeo aldım çok rahat bir araçtı, halen özlemle yad ederim. Arkadaşlarımın Mokka, ASX, CRV araçlarını bindim/kullandım uzun yolda otomobil konforu kesinlikle yok şehir içi sıkıntı olmaz. Kullandığım MK5 mondeoyu bakıma götürdüğümde akü şarj olması için serviste kaldı ikame 2020 Kuga titanium verdiler, kapıları bir hafif geldi hemen kilosuna baktım mondeodan 250-300 kg hafif. Şehirler arası kullanmadım şehir içinde rahattı.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

yüksek araçtan otomobile geçince insan sürünür gibi hissediyor. ama otomobil iyi bir otomobil ise dinamikleri suv kullanırken aranıyor. bu nedenle iyi bir suv olmayacaksa pek de anlamı yok bana göre.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Suv bana daha avantajlı geliyor. Yol tutuşta tatminkarlık olduğu sürece SUV gönlümden geçiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erman Uzun

Denemeden bilemeyeceğiz sanırım ancak emin olduğum sizlerin yazılarından bir konu var donanımlı ve iyi bir suv almak lazim

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tam tersi pişmanlığını yaşıyorum :)

Ben Qashqai ile çok özgürmüşüm de haberim yokmuş.

Güzel bir suv ile yol tutuş zaafiyeti falan yaşamazsınız. Ben Qashqai ile sedan gibi hızlıydım. Güzel yol tutar, gerektiğinde de mermi gibi giderdi.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

suv lar eski suv değil, b-c-d segmetleri de birbirne girdi, araç marka/model bazında değerlendirmeli, seçtiğiniz aracın platformu incelenmeli, B diye satılan C var artık, C uzunluğundayım diyen B de var.

vesile ile 4 kapılı coupe bile var

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

passat B6 dan tiguan2 ye geçtim. 

ilk sürüş denememde "oha bu ne" şeklinde düşündüm. Evet yüksek evet yola hakimiyet duygusu. Ama gebzenin arka sanayisindeki bozukumsu asfaltlarda sağ sol yaparken arabanın süspansiyonunun yol tutuş iyi olması için sert olması nedeniyle biraz knfordan ödün verdiğini hissettim. hissediyorum. Ote yandan kasislere felan daha rahat yaklaşıyorum yolun kamyonların ezdiği lastik izlerine daldığımda ortadan sürter mi korkusu yok. Çok dik birkaç yere düz yoldan çıkış ve iniş yaptım ön yere değmedi. Bunlar ciddi güven sağlıyor.

Geçen ay dağda bir kiraz bahçesine gittik resmen taş yol. benden başka gidebilen sadece eski clio oldu o da bazı yerlerini vurmu olabilir.

Dar otoparklarda sedan araç daha büyük olmasına rağmen daha kolay manevra oluyordu. Bunu benim başımın yerden yüksekte olmasına bağlıyorum. Yan araçlara (yolcu tarafındaki) yahut duvara direğe sıfır yanaşması daha tedirgin edici oluyor. Passat ile her deliğe girerdim. bu arabayı alalı da 5 sene oldu aynı risk alabilirlik yok. (parasal değil ben zaten fazla dikkatliyim ama karşılaştırıyorum sadece). 

Uzun yolda virajlarda vs elbette passat daha iyi. Bizde a3 var a3 passattan da daha iyi. ama tiguanda her yere giderim sıkıntı çıkmaz diye dalarım her yola gibi bir psikolojik rahatlık var bu da iyi.

Bagajlar litre olarak çok görünse de yükseklik çok faydalı değil. pazardan torba aldığınızda üst üste koymak zorunda kalabilirsiniz. koltukların yatması ile alan çok genişliyor sedan ile taşınamayacak şeyler taşınabilir.

tavan bisiklet taşıyıcı ikisinde de vardı. passat biraz daha rahat çünkü alçak. diğerinde tabure gerekiyor bisikleti koymak için. passatta gerekmiyor. 

Hangisini tavsiye edersiniz derseniz tiguan.

Metin Uzunoğlu yazdı:

10 yıl Fusion kullandım yüksek olduğu için sert süspansiyonu vardı arka koltuklar çok rahat değildi. Sonrasında MK4 mondeo aldım çok rahat bir araçtı, halen özlemle yad ederim. Arkadaşlarımın Mokka, ASX, CRV araçlarını bindim/kullandım uzun yolda otomobil konforu kesinlikle yok şehir içi sıkıntı olmaz. Kullandığım MK5 mondeoyu bakıma götürdüğümde akü şarj olması için serviste kaldı ikame 2020 Kuga titanium verdiler, kapıları bir hafif geldi hemen kilosuna baktım mondeodan 250-300 kg hafif. Şehirler arası kullanmadım şehir içinde rahattı.

fusion şahsına özel bir araç. biz de çok kullandık çok memnunduk. sıfır olsa yine satar. km 300 bini geçti artık diye sattık.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

İki yıldır Sportage kullanıyorum çok rahat ara sıra gözüm D segment araçlara kayıyor ama bu rahatlığı bulurmuyum bilmiyorum 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Mondeo 2'den sonra kadjar aldım. Mondeo daha genişti ve daha rahattı. Ancak yüksek araca inip binme kolaylığı, altı değmeden bağa, bahçeye girme rahatlığı daha güzel geliyor bana. Aklım ara sıra mondeo 5'te kalıyor ama benim gibi kilo varsa ya da bel probleminiz varsa yüksek araca inip binmek çok rahat. 

Kadjarı ilk sürdüğümde tedirgin oldum. Viraja girerken daha da tedirgin oluyordum ama alışınca mondeo gibi kullanmaya başladım. Limitleri hem mondeoda hem da bunda hiç zorlamadım ama mondeo ile nasıl sürdüysem bunda da aynı. Bu biraz daha sert süspansiyonlu ancak bu durum aracına göre değişir. 

Suvların tavanı biraz daha yüksek olduğundan ve ayrıca cam tavan olursa araç içi çok ferah oluyor. 

Bundan sonra d sınıfı mı suv mu derseniz yine suv derim. Sürekli uzun yol yapan biriyseniz d sınıfı daha uygun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
(düzenlendi)

Ben şirket aracı olarak tiguan kullanıyorum, ilk kullanmaya başladığım dönemde virajlarda biraz tereddüt yaşamam dışında D segmentini aramadım. Çok memnunum umarım şirket bir süre daha değiştirmez. Onun dışında 2018 yılından beri şahsi araçlarım hep 4x4 arazi araçları oldu. Yüksek aracın verdiği özgürlük hissi paha biçilemez.  

tarihinde Burak Kuşçu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

yüksek araç bizim ülkede iyidir,  yüksek suva alışınca dahada sedan falan bakmazsınız, ayrıca henüz vakit varken alın keyfini sürün, ilerleyen zamanlarda araba sürecek halimiz kalmayabilir çünki....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli

D den inip suva binilmez hocam. B olsa tamam da D segment aracın verdiği konforu bana göre hiçbir segment SUV veremiyor veremeyecektir de. Klasik sedan otomobilin zevkini verebilecek bir araç yok. Hb ler de ayrı zevkli araçlar severim. Suvları bir türlü sevmedim sevemiyorum da. Nasıl zevk alıyor insanlar anlamıyorum inanır mısın..

Aracın içine gömülüp yolu sürüş zevkini hissetmek varken yüksek araç modasını kim neden çıkardı anlamadım bir türlü. Özellikle bizim ülkede, Çin'de Brezilya'da filan çok tutulan araçlar oldu bunlar ben bizim ülkedeki insanların birçoğunun yüksekten bakma mantığıyla bindiğini düşünüyorum şahsen :) yüksek araçta yüksek hissediyorlar sanırım diğer insanlardan. :) Bunu söyleyen çok kişi de duydum oto centerda bulunduğum zamanlar. Cipler pikaplar ayrıdır ihtiyaçtan dolayı binilir kullanılır ama yolda en güzel araç yola en yakın araçtır bence. 

Başta da dediğim gibi siz bilirsiniz ama şahsımca D segment bir araçtan inip suva binmek sizi mutlu etmez. O konforu sürüş zevkini bulamazsınız. 

Bana kalsa suvları tamamen yasaklarım. Hem kaba hem çok yer kaplıyor. Hele İstanbul'a gelince farkettim tüm araçlar hb olsa mesela park sorunu da görece azalır trafik sorununa bile olumlu etkisi olur. 

Gelişmiş Avrupa ülkelerinde her yıl a b sınıfı küçük araçların satışı artarken bizde suv satışı artıyor. Garip.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Muhammet Ali Deli yazdı:

Gelişmiş Avrupa ülkelerinde her yıl a b sınıfı küçük araçların satışı artarken bizde suv satışı artıyor. Garip.

coğrafyaya göre deişir, zevke ihtiyaca göre değişir, sedan ile parise gitsek uzaydan gelmişiz gibi bakarlar mesela. ben de 4 kapısı olanlara ısınamadım, 2 kapıdan fazlası gereksiz

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

coğrafyaya göre deişir, zevke ihtiyaca göre değişir, sedan ile parise gitsek uzaydan gelmişiz gibi bakarlar mesela. ben de 4 kapısı olanlara ısınamadım, 2 kapıdan fazlası gereksiz

Adam İngilterede 300 yıllık şato gibi evde oturuyor. Kapıda ford ka, reno twingo gibi araçlar var. Aşmışlar..

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
Çağlar Bayur yazdı:

2 kapı mı.. En iyisi..  Var fikrimizde abi :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...