Tunahan Pinik 21 Ağustos 2021 Paylaş 21 Ağustos 2021 2009 ford focus lpg’li araç sahibiyim. Aracı 2016 yılında aldım. Araç benzinliydi 49 bindeydi. Ben alır almaz lpg taktırdım şu an 145 binde ve dün motor arıza ışığı yaktı ilk kez. Bilgisayara bağlattım ustalara gösterdim 4. Silindir teklemesi sorunu gözüktü. Bujiler buji kabloları bobin hepsine bakıldı ancak sorun değişmedi. Üst kapak açılması lazım ya subaplarda ya da conta fa problem var dendi. Gittiğim yerlerin hepsi sanayide ki ustalar. En son motor açılacağı için hiçbirine bırakmadım tam da tanıdığım ustalar değillerdi. Bende p.tesi Antakya Ford Ovalı servisine götürmeye karar verdim randevu aldım. Var mı böyle bir şey başına gelen acaba motoru açtırmadan önce başka baktırmam gereken bir yer olabilir mi ustaların gözünden kaçan?. Motor açılınca araba düzen tutmaz mı? Ne yapmam lazım iyice kafam allak bullak ??♂️ Yorum bağlantısı
Behlül Baş 21 Ağustos 2021 Paylaş 21 Ağustos 2021 Lpg enjektörlerine bakıldı mı? Onlarda sorun olmadığı kesin mi? Motor açılınca düzen tutmaz diye bir şey yok. Yeter ki iyi bir usta halletsin işi. Bence bir elektrikçiye de gidin. Yeni bobinle denendi mi araç? Enjektörlere bakılmadıysa ilk düşüncem enjektör Yorum bağlantısı
Tunahan Pinik 21 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2021 Behlül Baş yazdı: Lpg enjektörlerine bakıldı mı? Onlarda sorun olmadığı kesin mi? Motor açılınca düzen tutmaz diye bir şey yok. Yeter ki iyi bir usta halletsin işi. Bence bir elektrikçiye de gidin. Yeni bobinle denendi mi araç? Enjektörlere bakılmadıysa ilk düşüncem enjektör Enjektörlere bakılmadı hocam bir ona da baktırayım. Serviste bakarlar gerçi muhtemelen Yorum bağlantısı
Behlül Baş 21 Ağustos 2021 Paylaş 21 Ağustos 2021 Tunahan Pinik yazdı: Enjektörlere bakılmadı hocam bir ona da baktırayım. Serviste bakarlar gerçi muhtemelen İlk onlara bakılması lazım aslında. Eğer ondan değilse bir elektrikçiyle görüşün arabada ciddi tekleme var mı yoksa sadece arıza lambası mı Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 21 Ağustos 2021 Paylaş 21 Ağustos 2021 LPG enjektörü yapar. Arızayı silin benzinde kullanıp kontrol edin. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Ağustos 2021 Paylaş 21 Ağustos 2021 Deneyeceklerinizin hepsini deneyin ama büyüm ihtimalle egzoz supapları gidik. lpg enjektör bakın. Bobin bakın. Buji bakın. Lpg 4.silindir borusuna bakın. Akü bakın. Alternatör bakın. Vuruntu sensörü bakın. Ltf stf ayarlarına bakın. bunların hepsine bakmaktansa kompresyon testi ile supap soruna direkt ulaşabilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Tunahan Pinik 21 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2021 Behlül Baş yazdı: İlk onlara bakılması lazım aslında. Eğer ondan değilse bir elektrikçiyle görüşün arabada ciddi tekleme var mı yoksa sadece arıza lambası mı Çok fena tekleme var hocam vuruntulu çalışıyor. 4. Silindirin üstte plastik bi kapak var onu çıkarınca hiç tepki vermiyor motor. Diğerlerini çıkardığında motor tepki veriyor daha fazla titriyor. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Deneyeceklerinizin hepsini deneyin ama büyüm ihtimalle egzoz supapları gidik. lpg enjektör bakın. Bobin bakın. Buji bakın. Lpg 4.silindir borusuna bakın. Akü bakın. Alternatör bakın. Vuruntu sensörü bakın. Ltf stf ayarlarına bakın. bunların hepsine bakmaktansa kompresyon testi ile supap soruna direkt ulaşabilirsiniz P.tesi servise götürdüğümde ilk komresyon testi yaptıracağım Ömer Sarıgül yazdı: LPG enjektörü yapar. Arızayı silin benzinde kullanıp kontrol edin. Benzinde de kullandım. Ancak hiçbir değişiklik olmadı yine vuruntu devam ediyor Yorum bağlantısı
Alpay Köse 21 Ağustos 2021 Paylaş 21 Ağustos 2021 muhtemelen aracınızın aubaplarindan birisi kaçırıyor.bu şekilde kullanmayın.basima gelmişti.direk 4 nolu silindiri ölçüm yapsınlar.ortaya çıkar.zaten LPG de 100000 km kullanılmış.ömürleri bitmiş Yorum bağlantısı
Tunahan Pinik 21 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2021 Yok hocam bu şekilde binmem daha büyük hasara davetiye çıkarır muhtemelen. P.tesi bırakacağım aracı artık. Böyle sorunlar olacağını bilsem asla lpg taktırmazdım Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 21 Ağustos 2021 Paylaş 21 Ağustos 2021 Yok hocam bu şekilde binmem daha büyük hasara davetiye çıkarır muhtemelen. P.tesi bırakacağım aracı artık. Böyle sorunlar olacağını bilsem asla lpg taktırmazdımHocam eger yüklü bir tamirat gerekirse tamirden sonra benzinle binin artık lpg mantikli olmaktan uzak 15 yıldır lpg li arac kullaniyorum artik kitler pahali tasarruh az araba tamiri pahali turbo benzinli bana mantikli geliyir artik Yorum bağlantısı
Tunahan Pinik 21 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Tunahan Pinik yazdı: Yok hocam bu şekilde binmem daha büyük hasara davetiye çıkarır muhtemelen. P.tesi bırakacağım aracı artık. Böyle sorunlar olacağını bilsem asla lpg taktırmazdım Hocam eger yüklü bir tamirat gerekirse tamirden sonra benzinle binin artık lpg mantikli olmaktan uzak 15 yıldır lpg li arac kullaniyorum artik kitler pahali tasarruh az araba tamiri pahali turbo benzinli bana mantikli geliyir artik Bi mantığı kalmadı ki tasarrufta sağlatmıyor sürekli motora zarar. Zaten benzin lpg arasındaki farkta eridi. Benzinde binerim kafam rahat olur en azından Yorum bağlantısı
Tunahan Pinik 25 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2021 Sorunun kaynağı üst kapak sökülünce ortaya çıktı. Subabın birisi erimiş adeta. Lpg nin faydaları ? 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts