İçeriğe Yönlendir

2010 Focus 1.6 TDCI DPF (Motor Arızası)

Serdar Barutçu

Recommended Posts

Serdar Barutçu

s.a abilerim aracım 2010 ford focus 1,6 tdci titanyum mk 2,5 141 bin kmde motor arızası yazdı bilgisayarla baktığımızda dpf hatası verdi jenerasyon yapmak için 2. viteste 3 devirde yaklaşık 45 50 km yol yaptım araç ilk başladığımda teklemeler oluyordu alıp verme gibi biraz zaman geçtikten sonra bu sorun gitti fakat hala motor arıza yazısı gitmedi düz yolda rampa aşağı sorun yok gidiyor biraz rampaya geldiğinde 2. viteste gaza bastığımda 3 devirlere doğru gelince araba gitmiyor bir yerde yanlışlıkmı yaptım bilemiyorum dün sabah motor arızası yazısı gitti sevindim bu gün sabah aracı çalıştırdığımda yine motor arızası yazdı usta katkı atıp bilgisayar ile silmeye 400 tl istedi yaptıracam düzelirmi bu sorun kalkarmı katkı maddesiyle ne yapmam gerekiyor çok canım sıkıldı.  Bir kişi o araalar 2 çeşit bilgisayar ile jenerasyonu kabul eden var birde etemeyen var dedi ne demek istediğini anlmadım benim aracım bilgisyar ile jenerasyonu kabul edermi etmezmi yardımcı olursanız seviim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

https://urun.n11.com/yakit-katkisi/liqui-moly-dizel-partikul-filtre-dpf-koruyucu-250-ml-5148-P389855111

ben clio 4 aracımda yaşadım bu sorunu, 3 4 kez 3000 devirle sürüş yaptım ama arıza tekrarladı,en son bu ürünü 1 depo full iken depoya boşaltıp tekrar 3. vites 3000 devirle 25 km yol yaptıktan sonra arızayı elm cihazım ile sildim 8 aydır sorunsuz biniyorum. Bazen arıza kaydını cihaz olmadan silmek mümkün olmuyor.Dpf temizlense bile cihazla arızanın silinmesi gerekiyor. Başka bu tarz ürünlerde var ama ben bununla netice aldım.

İsterseniz bu katkıyı atıp sonra temizlik sürüşünü yapın daha sonra arıza silinmese sanayide herhangi bir bilgisayarı olan ustaya arızayı sildirin. Arızayı silemek için en fazla 50 tl alırlar.

Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

Aracınız sivili tıp dpf olan model olması lazım. Sıvı kontrolü de yapılmalı. Tamamen tıkandı ise rejenerasyon da kurtarmaya bilir sökülüp temizlenmesi ve arıza kodunun silinmesi gerekir

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Serdar Barutçu yazdı:

s.a abilerim aracım 2010 ford focus 1,6 tdci titanyum mk 2,5 141 bin kmde motor arızası yazdı bilgisayarla baktığımızda dpf hatası verdi jenerasyon yapmak için 2. viteste 3 devirde yaklaşık 45 50 km yol yaptım araç ilk başladığımda teklemeler oluyordu alıp verme gibi biraz zaman geçtikten sonra bu sorun gitti fakat hala motor arıza yazısı gitmedi düz yolda rampa aşağı sorun yok gidiyor biraz rampaya geldiğinde 2. viteste gaza bastığımda 3 devirlere doğru gelince araba gitmiyor bir yerde yanlışlıkmı yaptım bilemiyorum dün sabah motor arızası yazısı gitti sevindim bu gün sabah aracı çalıştırdığımda yine motor arızası yazdı usta katkı atıp bilgisayar ile silmeye 400 tl istedi yaptıracam düzelirmi bu sorun kalkarmı katkı maddesiyle ne yapmam gerekiyor çok canım sıkıldı.  Bir kişi o araalar 2 çeşit bilgisayar ile jenerasyonu kabul eden var birde etemeyen var dedi ne demek istediğini anlmadım benim aracım bilgisyar ile jenerasyonu kabul edermi etmezmi yardımcı olursanız seviim.

Yakıt katkısı ile falan olacağını sanmıyorum ben. 

Sıvılı tip değilse manuel rejenerasyon olmaz bunu kast etmişlerdir. 

Sıvılı tipse, sıvı kontrolü yapılmalı. Sıvı eklenip rejenerasyon yapılmalı. düzelmiyorsa sökülüp temizlenmeli. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Koç

2010 Modelinde benzer birşey yaşadık,dpf tamamen dolmuş kurtarılacak gibi değildi ve baya da pahalı idi,içini boşalttırıp egzos zamanındaki mazot püskürtmesini bilgisayardan kapattırmıştık. 1 yıl kadar kullanımdan sonra da satmıştık sorunda çıkmamıştı.

Yorum bağlantısı
Umut Kaya1

2010 focusta eolys denilen bı sıvı oluyor diye biliyorum arka aksin hemen ön tarafında bı deposu var o sıvının tamamlanması lazım ama tabi tamamen folduysa sökülüp dışarda temizlenmesi uygun olacaktir

Yorum bağlantısı
Serdar Barutçu
Umut Kaya1 yazdı:

2010 focusta eolys denilen bı sıvı oluyor diye biliyorum arka aksin hemen ön tarafında bı deposu var o sıvının tamamlanması lazım ama tabi tamamen folduysa sökülüp dışarda temizlenmesi uygun olacaktir

2 sene önce doldurdum bitmişti şimdide bilgisayara bağladı usta bekliyorum bakalım ne diyecek

Hüseyin Koç yazdı:

2010 Modelinde benzer birşey yaşadık,dpf tamamen dolmuş kurtarılacak gibi değildi ve baya da pahalı idi,içini boşalttırıp egzos zamanındaki mazot püskürtmesini bilgisayardan kapattırmıştık. 1 yıl kadar kullanımdan sonra da satmıştık sorunda çıkmamıştı.

Enson çare o dedi usta içini boşaltıp yazılım atacaz dedi inşallah açılırda fazla uğraştırmaz

Mehmet Ozyurek yazdı:

Sıvılı tipse, sıvı kontrolü yapılmalı. Sıvı eklenip rejenerasyon yapılmalı. düzelmiyorsa sökülüp temizlenmeli. 

Sıvısı 1 2 sene önce bitmişti 4 5 tüp doldurduk içine 2 3 senede bitermi o sıvı abi şuan anlamadımki

Abdullah Aladı yazdı:

Aracınız sivili tıp dpf olan model olması lazım. Sıvı kontrolü de yapılmalı. Tamamen tıkandı ise rejenerasyon da kurtarmaya bilir sökülüp temizlenmesi ve arıza kodunun silinmesi gerekir

Evet sıvılı 2 sene önce doldurdum 4 5 tüp ama bitmez galiba 2 senede öyle düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı
Evet sıvılı 2 sene önce doldurdum 4 5 tüp ama bitmez galiba 2 senede öyle düşünüyorum
2 litreye yakın alıyor. Yıldan ziyade km ile alakalı ve şık rejenerasyon yaptıysa bitebilir. Dışarıda temizletip sıvı durumu kontrol ettirdikten sonra sıkıntı olmaz sanırım.
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Abi fiestalar kuru tip manuel oluyor. Ancak çok ciddi tıkanma varsa 2 kereden sonra hemen yapamıyorsun. Bir süre aracı kullanmak, soğumasını beklemek gerekiyor. 

Bunda da eğer fazla ise rejenerasyon başarısız kurum miktarı hala fazla gibi şeyler çıkıyor. 

Bu problemin sebebine gelirsek, sorunla kombine olarak kızdırma bujisi mutlaka kontrol edilmeli. Buji sağlam değilse 3000 i geçmiyor, arıza kodu da çıkmıyor her zaman. 

Dpf sıvısı dolacak (orjinal olması şart) sıvı dolumu tanıtılacak. Kızdırma bujileri bakılıp gerekirse değişecek. Sonra manuel yapılacak 2 kere. Tekrar tamamlanacak. Daha sonra motul katkı koyulup depo doldurulup bitene kadar kullanıldıktan sonra yağ ve filtre değişecek. 

Düzelmezse sökülme dışında şansı yok ☹️

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Barutçu
Abdullah Aladı yazdı:

Aracınız sivili tıp dpf olan model olması lazım. Sıvı kon

Ü.Emre Kartal yazdı:

Abi fiestalar kuru tip manuel oluyor. Ancak çok ciddi tıkanma varsa 2 kereden sonra hemen yapamıyorsun. Bir süre aracı kullanmak, soğumasını beklemek gerekiyor. 

Bunda da eğer fazla ise rejenerasyon başarısız kurum miktarı hala fazla gibi şeyler çıkıyor. 

Bu problemin sebebine gelirsek, sorunla kombine olarak kızdırma bujisi mutlaka kontrol edilmeli. Buji sağlam değilse 3000 i geçmiyor, arıza kodu da çıkmıyor her zaman. 

Dpf sıvısı dolacak (orjinal olması şart) sıvı dolumu tanıtılacak. Kızdırma bujileri bakılıp gerekirse değişecek. Sonra manuel yapılacak 2 kere. Tekrar tamamlanacak. Daha sonra motul katkı koyulup depo doldurulup bitene kadar kullanıldıktan sonra yağ ve filtre değişecek. 

Düzelmezse sökülme dışında şansı yok ☹️

Tamda söylediğin gibi mehmet kardeşim akü tarafındaki iki kızdırma bujisi patlamış hata vermedi elektirikçi bi fişleri çıkardı motor arıza yazısı gitti bu gün sökmeyi denedi sökülmedi zorlarsam kırılır dedi bıraktım aracı yarın gidip alıcam aracı inşallah kırmadan çıkarırlar valla buji son anda aklımıza geldi kardeşim sağolasın

Abiler sorun kızıdırma bujisi ve anlaşılmaması hata vermemesi kızdırma bujilerinin 2 tanesi patlamış sökmeyi denedi sökülmedi yarın tekrar deneyecek zorlarsam kırılır dedi o zamanda 1500 tl masraf çıkar dedi şimdi dilimi ısırdım bekliyorum kızıdırma bujisi sizce hangi marka orjinali 200 tl tanesi alssammı almasammı karar veremedim pojonun kızdırma bujisi 80 90 tl dedi farklı modellerde var ama bilemiyorum

Yorum bağlantısı
Fırat Önal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Emmi benim focusta yapamıyorum rejenerasyon. %15 civarına geliyor ve hata veriyor. 2011 model sıvı yok. Bir arkadaş akün zayıfsa yapmayabilir dedi. Sıvı tip olmadığı için mi tamamlanmıyor?

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Fırat Önal yazdı:

Emmi benim focusta yapamıyorum rejenerasyon. %15 civarına geliyor ve hata veriyor. 2011 model sıvı yok. Bir arkadaş akün zayıfsa yapmayabilir dedi. Sıvı tip olmadığı için mi tamamlanmıyor?

ilgisi yok, ya aşırı dolu ya sensör sorunu var. 

Kesilirken hata yazar ne diyor?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Oluyormuş. Emre düzeltti.
Belki de temizleyemiyor.
Ben gıcık aldım bu dpf işinden.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal
Ü.Emre Kartal yazdı:

ilgisi yok, ya aşırı dolu ya sensör sorunu var. 

Kesilirken hata yazar ne diyor?

Yarıda kesilirken bir sürü hata yazıyor. Mesela gaz pedalı basılı olabilir gibi. 3 sene önce bosch serviste yaptırmaya çalıştım yine yarıda kesildi. Bir daha ki denememde ekran görüntüsü alırım

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Fırat Önal yazdı:

Yarıda kesilirken bir sürü hata yazıyor. Mesela gaz pedalı basılı olabilir gibi. 3 sene önce bosch serviste yaptırmaya çalıştım yine yarıda kesildi. Bir daha ki denememde ekran görüntüsü alırım

Görüntüye göre yönlendirebilirim, belki birkaç sensörün adaptasyonunu sıfırlamak gerekebilir

Yorum bağlantısı
Fırat Önal
Ü.Emre Kartal yazdı:

Görüntüye göre yönlendirebilirim, belki birkaç sensörün adaptasyonunu sıfırlamak gerekebilir

Tamam teşekkürler. Bir daha ki denememde ekran görüntüsü alayım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dpf Türkiye de yokken anlatımını yapmıştık, sonrasında 888 kişiye kesin çözümü anlattım hiçbiri yapmadı :rofl:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...