Çağlar Bayur 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 (düzenlendi) Baha Kanberoğlu yazdı: çöp işinin bile düzeni var bunu unutamam, ilk kalışım, ahbapların evi. yardımcı olayım diye çöpleri attım çöp kutusuna, sonra gece gece tüm çöpü geri boşaltıp cam kağıt taş makas ayırdık yahu çöp işte, Feriköy de kaldırıma poşetleri atıyorsun belediye gelip topluyor halbuki bizim usül daha rahat 10 Eylül 2021 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Erhan Odabaşı 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Muhammed Orak yazdı: Sanirim kaçırdım konuyu, varsa bi link 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Bazı özellikleri iyi, bazıları değil.. ben ağız tadıma göre su bulamadım misal avrupda. Burdaki musluk suyu daha lezzetlidir. Parisin lüks bir otelinde yönetici olmuş biriyle ahbap olduk, burda 2-3 kişi kazanıp türkiyede yiyoruz güzel oluyor, burda kazanıp burda yersek evin yolunu zor buluruz demişti. 2 1 Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: bunu unutamam, ilk kalışım, ahbapların evi. yardımcı olayım diye çöpleri attım çöp kutusuna, sonra gece gece tüm çöpü geri boşaltıp cam kağıt taş makas ayırdık yahu çöp işte, Feriköy de kaldırıma poşetleri atıyorsun belediye gelip topluyor halbuki bizim usül daha rahat O çöpleri karıştırıp atana dair birşey bulurlarsa ewe ceza yolluyorlar. İlk gittiğimde çöpü rastgele marketten para ile aldığım bir poşetle bırakmıştım. Çöp 1 hafta orada kaldı. Bir de semtin özel poşeti varmış. Normal poşetin 5 katıydı fiyatı. Onunla atmak gerekiyordu. 1 Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Ailemin yarısı Avrupa'da yaşıyor. Babam ve abim dahil. Ben istemedim. En belirleyici sebep "mülteci" gözüyle bakılmak. Yani bir işletmede ya da sokakta bir Avrupalı gözüyle "uyumsuz" "potansiyel suçlu" ya da "ucuz işçi" olarak bakılması gerçekten guruma yediremediğim bir durum. Çoğu yerde "oo siz Türk müsünüz?" şaşırması ile de karşılaşsam da netice değişmiyor. İngilizce ve Almancam iyidir. Türkiye'de büyüdüm ve okudum. (devlet okullarında) İyi bir mühendis ve iyi bir ticaret insanıyım. Almanya'da Alman mühendisin aylık 9 bin€ maaş aldığı işe ben başvurursam bana 4bin€ maaş veriyor. Bu tam anlamıyla Türkiye'de kalifiye bir elemana yaptırılacak yüksek maaşlı bir işe, asgari ücret ile Suriyeli birini almak ile aynı mantık. Tutunacak hiç bir dalı olmayan biri için yurt dışında çalışma ve para biriktirmek mantıklı olabilir ama Türki'ye deki "kurulu düzenini" bırakarak giden biri çok zorlanır. Neden? Orada kaytarmak yok. Orada mazeret yok. Orada çalıştığın eforu burada çalışsan, oradan çok daha fazla refaha ulaşabilirsin. Ayrıca o ülkelerin o refaha ulaşırken kimleri nasıl sömürdüğünü de tarih okuyanlar iyi bilir. Benim görüşüm; ülkeme kazandırmaktan yanadır. Yöneticiler gelip geçicidir. Ekonomiler çökebilir, zirveye de çıkabilir. Türkiye'nin ekonomide yakın zamanda bir atağa kalkacağını sanmıyorum. Gelelim "Avrupa kime güzel" sorusuna. Cebinde parası olana güzel. Dil-Kültür bilene güzel. Hayattan zevk almayı bilene güzel. Günde 8 saat çalışıp hafta sonunu evde uyuyarak geçiren birine; 11 ay çalış 1 ay paşasın, ağasın diyerek yapılan emek hırsızlığına çok karşıyım. 9 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: bunu unutamam, ilk kalışım, ahbapların evi. yardımcı olayım diye çöpleri attım çöp kutusuna, sonra gece gece tüm çöpü geri boşaltıp cam kağıt taş makas ayırdık yahu çöp işte, Feriköy de kaldırıma poşetleri atıyorsun belediye gelip topluyor halbuki bizim usül daha rahat Bizde sobanın kovasını bir döküyor adam konteynere mis. Akkor oluyor. Hayvanlar falan ısınıyor yanında. Avrupada kedi olmak bile zor 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Cem Işık yazdı: ben ağız tadıma göre su bulamadım misal avrupda. heineken e gitsem son içeceğim şey su olurdu 1 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Romanya, Finlandiya, İsveç, Norveç, Danimarka, Ukrayna, Yunanistan, Portekiz'i görme fırsatım oldu kısmen. En beğendiklerim Stockholm ve Berlin idi düzen olarak. Tabi her bir ülkenin kendi güzellikleri var. Ama Kuzey ülkelerinin (İsveç, Norveç, Danimarka...) yaşam standardı çok farklı. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 (düzenlendi) H.Cenk Bayrakçı yazdı: Norveç norveç.... yeter yahu amma da çok para kazandık, gelecek nesil daha rahat etsin diyerek varlık fonu kurdular, her yıl yatırım/kar/zarar(yok tabii) bilanço yayınlıyorlar halka açık. norveç ve açık demişken resmi medya/haber sitesinde (bizdeki gov.tr) bir haber vardı linkini buraya koyamam, direkt clubtan atılma sebebi olur. fark burada sanırım..... 10 Eylül 2021 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Muhammed Orak 10 Eylül 2021 Yazar Paylaş 10 Eylül 2021 Tum yorumları okudum teşekkür ederim ayri ayri hepinize, aklimda birseyler oluştu. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: norveç.... yeter yahu amma da çok para kazandık, gelecek nesil daha rahat etsin diyerek varlık fonu kurdular, her yıl yatırım/kar/zarar(yok tabii) bilanço yayınlıyorlar halka açık. norveç ve açık demişken resmi medya/haber sitesinde (bizdeki gov.tr) bir haber vardı linkini buraya koyamam, direkt clubtan atılma sebebi olur. fark burada sanırım..... Özelden bana göndersene 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: norveç.. Adamların yolları da çok güzel.. ETS2'de en çok Norveç fiyordlarında tır sürmeyi seviyorum 2 Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 annemin bi kuzeni norveç'te, diğeri fransa'da yerleşik, kanada'da, abd'de arkadaşlarım, gürcistan'da kumarbazım var burada da biraz böyle gibi, konu ülkesi olunca insan konduramıyor ama bizim insanımız, hayatta kalmayı yaşamak sanıyor. 3 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Aramızda yabancı yok gerçekleri konuşalım. Kurallar net ve bağlayıcı. Uygulama çok iyi yapılıyor. Çünkü adamlar dürüst en azından birbirlerine karşı. Biz üç kağıtçıyız maalesef. Toplumda da kabul görüyor. Bir akrabam vardı adam ABD'de 100 bin dolarlık çeki postaya veriyor gönderiyor. Hiç de endişe etmiyor. Bizde mektup yazıp gönderebilen yok. Dürüstçe iş ypan yok her şey pazarlık usulü. Elkemizin her yeri noter. Sizce neden bu kadar noter var? Araba satıyorsunuz devletin belirlediği bir adam şahitlik ve hakemlik yapıyor. Parasını verip alamıyorsunuz. Bir çok firma ile çalışıyorum bir bölümü Alman avrupa firması. Alman zamanı tarih neyse tam o güne işi bitiriyor. Bitiremeyecek olursa olmaz diyor. Bizde ise zamanında iş yapan firmaya rastlamadım bile. Bu durum bizi konforumuzdan çıkarıyor sıkıntı yüklüyor. SEbeplerin başında bu geliyor. Ülkeyi yönetenden pazarcısına kadar en büyük problem bu. Farkında mısını artık hiç bir şeye şaşırmıyoruz. 10 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Maaşlı çalışanın Dan Bilzarian stayla yaşaması tabi mümkün değil 😊 Bizim milletimiz abartmayı sever. Zenginlikten kasıt sonsuz bir tüketim lüksü değil, zira Avrupalılar paraları olsa da lüks tüketime pek düşkün değiller. Ancak asgari ücretle dahi buralarda gayet kaliteli bir hayat yaşayabilirsiniz. Gurbetçilere inanmayınız efendim, söylenecek çok şey var ama bazen susmak daha iyidir. Şunu unutmayınız, bir şehir, ülke, ortam ne kadar mükemmel olursa olsun alabileceğiniz haz sahip olduğunuz kültür kadardır. Avrupa'da hayatın çok da iyi olmadığını savunmak güneşi balçıkla sıvamaya çalışmaktır. Bügün tercih hakkı verilse çoğu insan zengin Birleşik Arap Emirliklerine gitmez. Burdan şu kanıya varabiliriz ki her şey para değildir. Huzur, hiç bir paranın alamadığı en güzel nimettir. Geçenlerde Alman'ın biriyle yol kavgası ettim. Kavga derken centilmenlikten 😄 Ben diyorum ısrarla sen geç, o diyor ısrarla sen geç. Türkiye'de şu sahneyi hayal edebilecek biri varsa ben onun alnından öperim. Şimdi soruyorum size bu huzur kaç para? Türkiye'de bu huzuru bulduğum gün maaşımdan kesinti yapılmasını kabul ederdim. 4 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Sani Gerşon yazdı: @Erdem Doğan yeni Almanya'ya taşındı. Anlatacaktır. Konu başlığına cevap olarak, yurtdışında yaşamak sandığınız kadar güzel değil, daha güzel https://www.youtube.com/watch?v=N9fd5M4bc5o Şaka bir yana.. Her ülkenin + sı ve - si vardır.. Bir ülkeye güzel veya kötü demek, sizin ne beklediğinize, ne istediğinize ve ne iş yapacağınıza göre değişir.. Bana göre + ları söylemem gerekirse, (İstanbul'da 30 yıl yaşadıktan sonra) - Trafik yok. Olan da katlanılacak seviyede.. - İnsanlar genel olarak stresli değil, herkes birbirine selam verip gülümsüyor.. - Trafikte veya yollarda ordan oraya koşturan, acele eden yok. Herkesin programı var, kimse kolay kolay geç kalmıyor ve verdiği sözü tutuyor.. - Herşey düzenli ve kuralları var. Kurallar laf olsun diye değil ve uygulanıyor. Dün belki 50 arabanın olduğu bir otoparkta, park çizgisini maks. 20 cm kadar geçtiğim için ceza yedim.. 10-15 euro ceza gelecek.. Bu rakam Türkiye'deki cezalara göre az gibi duruyor ama bu para burada değerli.. Ayrıca ben artık nasıl park edilir öğrenmiş oldum Çöpü bile yanlış atarsanız, ceza yerseniz.. - Temel ihtiyaçlar herkesin ulaşabileceği seviyede, market fiyatlarını yazmama gerek yok, bol bol video var youtubeda.. Hepsi hemen hemen doğru.. - Ev / araba herkes için hemen hemen araç, amaç değil.. Bu sebeple ucuz ve ulaşılabilir.. - İnsanlarda ego pek yok, herkes (bayanlar dahil) akaryakıt istasyonunda arabasını kendi yıkıyor.. (bu yüzden araçlarda fırça çiziği yok, basınçlı tabancadan direkt köpük geliyor, zaten temiz olan araç pırıl pırıl oluyor) - lere gelirsek, - Kuralların bazıları abartılmış Çöp.. Kağıt, Plastik, Yemek (içinde plastik olmayacak) ve Banyo (ve diğer kategoride olmayan ancak sınırı olan) ayrı olarak atılıyor.. Yemek ve Banyo çöpü için vergi veriyorsunuz.. Vergi, çöp miktarına göre değişiyor.. - Evdeki musluk suyuna aynı zamanda atık su parası ödüyorsunuz.. Evin önünde-bahçesinde beton alan varsa, bu su kanalizasyona gittiği için ona göre ev vergisi ödüyorsunuz.. - Nem fazla ve sularda kireç var.. Marketten su taşımak ve boş şişeleri geri götürmek yoruyor artık.. Arıtıcı şart.. - Pratik zeka yok, herşey yavaş işliyor.. - Dijitalleşme çok yavaş, hala mektup atıp cevap bekliyorsun.. Özet olarak, ne iş olsa yaparım diyerek avrupaya gelip, 2000 euro kazanarak ve 1200 euro kira ödeyerek mutlu olamazsın ve burada yaşam güzel diyemezsin.. (kalan 800 euro temel ihtiyaçlar için yeter bu arada) Ancak elinde iyi bir meslek ile gelip güzel bir kazancın olursa, çok rahat evini/arabanı alır, düzenli bir yaşam sürerek çocuklarını büyütebilirsin.. Evet burada ev/araba Türkiye'ye göre ucuz ve ulaşılabilir. Ancak kazancın yeterli değil ise, belki Türkiye'den daha zor burada ev/araba almak.. Soru, siz ne istiyorsunuz? 8 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Hüseyin Sönmez yazdı: Farkında mısını artık hiç bir şeye şaşırmıyoruz. buna da şaşırmadım bak 1 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Avrupa koca bir orta sınıf kıtası dolayısı ile bütün hayat buna göre şekillenmiş durumda. Her yer yaşam alanları, harcama alanları orta sınıfa göre dizayn edilmiş. Gelir gayet adaletli bir şekilde dağılıyor. Örneğin 5 tane adam çalıştırıp aylık 100 bin geliri olan bir adam bizde çalışanlara asgari ücret verir orada bu fark çok daha az. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Hüseyin Sönmez yazdı: Avrupa koca bir orta sınıf kıtası dolayısı ile bütün hayat buna göre şekillenmiş durumda. Her yer yaşam alanları, harcama alanları orta sınıfa göre dizayn edilmiş. Gelir gayet adaletli bir şekilde dağılıyor. Örneğin 5 tane adam çalıştırıp aylık 100 bin geliri olan bir adam bizde çalışanlara asgari ücret verir orada bu fark çok daha az. çatar patara gerçekleri fazla yazıon ama başımız döndü yahu. hamburg asfaltları yamalı yamalı mesela onu da yazsana bize balık tutmayı öğretme, kebap ısmarla 3 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Hüseyin Sönmez yazdı: Aramızda yabancı yok gerçekleri konuşalım. Kurallar net ve bağlayıcı. Uygulama çok iyi yapılıyor. Çünkü adamlar dürüst en azından birbirlerine karşı. Biz üç kağıtçıyız maalesef. Toplumda da kabul görüyor. Bir akrabam vardı adam ABD'de 100 bin dolarlık çeki postaya veriyor gönderiyor. Hiç de endişe etmiyor. Bizde mektup yazıp gönderebilen yok. Dürüstçe iş ypan yok her şey pazarlık usulü. Elkemizin her yeri noter. Sizce neden bu kadar noter var? Araba satıyorsunuz devletin belirlediği bir adam şahitlik ve hakemlik yapıyor. Parasını verip alamıyorsunuz. Bir çok firma ile çalışıyorum bir bölümü Alman avrupa firması. Alman zamanı tarih neyse tam o güne işi bitiriyor. Bitiremeyecek olursa olmaz diyor. Bizde ise zamanında iş yapan firmaya rastlamadım bile. Bu durum bizi konforumuzdan çıkarıyor sıkıntı yüklüyor. SEbeplerin başında bu geliyor. Ülkeyi yönetenden pazarcısına kadar en büyük problem bu. Farkında mısını artık hiç bir şeye şaşırmıyoruz. Bu kadar detaya girmek istemedim ama aynı fikirdeyim.. Katakulle yok, prosedür herkes için.. Güven var, söz senet.. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: çatar patara gerçekleri fazla yazıon ama başımız döndü yahu. hamburg asfaltları yamalı yamalı mesela onu da yazsana bize balık tutmayı öğretme, kebap ısmarla Almanlara yama yapmayı biz öğrettik. Bayrakları asabilirsiniz. Kölsch ısmarlayayım. Erdem Doğan yazdı: Bu kadar detaya girmek istemedim ama aynı fikirdeyim.. Katakulle yok, prosedür herkes için.. Güven var, söz senet.. Maalesef memleketin yarısı şey. Çık trafiğe gör... Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Peki bu konuda şunu da sorayım başka bir ülkenin vatandaşı nasıl olunur? Örnek babamın dedesi Romanya'da doğmuş. E-devlet kütük kayıtlarında görünüyor. Biz Romanya vatandaşı olabilir miyiz? Bu konuda bilgisi olanlar? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Hüseyin Sönmez yazdı: Kölsch ısmarlayayım. Lager den iyi mi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: Lager den iyi mi Lager susuzluk gidermek için Kölsch zevk için... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Eylül 2021 Paylaş 10 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: norveç.... yeter yahu amma da çok para kazandık, gelecek nesil daha rahat etsin diyerek varlık fonu kurdular, Varlık fonunun amacı bu muydu ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts