İçeriğe Yönlendir

Gerçekten Avrupa Çok mu Güzel?

Muhammed Orak

Recommended Posts

Çiğdem Bilen
Yurdaer Elay yazdı:

Benim çocukluğum Hamburg'da geçti.. Başka şehirlerde oturan eş, dost, akraba ziyareti hariç öyle pek gezme olmazdı. İnsanların genel amacı para biriktirip memlekette yatırım yapmak, mülk almak, vakti gelince dönüp bir iş kurmak vs idi. Elbette her giden bu şekilde değildir. Biz ailecek ortalama 10 yıl kaldık sadece 1 defa Hamburg'tan Danimarka'ya küçük bir gemi ile seyahat ettiğimizi hatırlıyorum. Tabi seyahatin amacının gemide gümrüksüz alışveriş olduğunu sonradan öğrendim :D  Onun haricinde gördüğümüz ülkeler malum.. İzin zamanı arabayla geçtiğimiz memleket yolu güzergahındaki ülkeler.

Yıllar sonra Hamburg'a tekrar gittiğimde orada hala ikamet eden tanıdıkları ziyaret ettim. Küçükken nasıl hatırlıyorsam hala aynı şeyler yine vardı. Üstelik bu ailelerin çocukları artık ikinci üçüncü kuşak oldular ve pek değişime açık değiller. Bırakın başka ülkeleri gezmeyi, bulunduğu şehirden ya da eyaletten dışarı çıkmayan insanlar var hala.. Bir tanesi sen tek başına buraya kadar nasıl geldin diye sormuştu hatta :D 

Şimdi yeni nesile bakıyorum eğitime bile gitse süreli olarak ne yapıp edip Avrupa'yı ya da gittiği yeri dibine kadar gezip görmeden gelmiyor. Çünkü hedefe koymuş ben nerede yaşarım diye çoğunda bir çekip giyme isteği var memleketim gençlerinde

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Ne güzel onlar da kendi mutlu oldukları şeyi yapıyorlarsa zenginler demek ki 👍

Yok yahu ne zengini. Paraları yokki. :D

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Ali Darbaz yazdı:

Onlar fasfakir o zaman Türkiye'ye hiç gelmesinler her yıl Sivas'a da gidemezler 😄

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Öner Kurukuz yazdı:

Almanyada yolda giderken yola çöp atmayan bir Türk buraya gelince su şişesini camdan atıyorsa sorunu yoneticide aramak ne kadar doğru?

Tamamen yönetim ile ilgili bir durum. Zira Ayımız aynı ayı. Fırsatını bulsa Alamanyada da camdan çöpünü atar. Yaptırmayan yönetim ve buna bağlı iradedir.

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

dede/teyze/amca/hala vb. torunlara herşeyi anlatmazlar

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Hüseyin Sönmez yazdı:

Tamamen yönetim ile ilgili bir durum. Zira Ayımız aynı ayı. Fırsatını bulsa Alamanyada da camdan çöpünü atar. Yaptırmayan yönetim ve buna bağlı iradedir.

Plakasını verip polise şikayet ettim "ne yapayım" dedi. Ceza kes dedim, buna ceza mi olur dedi.

Daha ne diyeyim ki 😡

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Öner Kurukuz yazdı:

Plakasını verip polise şikayet ettim "ne yapayım" dedi. Ceza kes dedim, buna ceza mi olur dedi.

Daha ne diyeyim ki 😡

çok geçmiş zaman, isviçre... kaza yapan bir araç tampon döküntülerini toplamadığı için ardından evine ceza geliyor. işbu yüzden sonraki seferde döküntülerini kimse yerde bırakmaz, keyiften değil cezadan

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Medeni ülke değil çoğu. Bana göre medeniyet kapı komşuna çay içmeye gitmek yolda kalana yardım etmek. Orada yolda öl bakan olmuyor. Kurallar katı diye medeni sanılıuor. Oysaki bizim parmak ile gösterilen ülke olmamız lazımdı ama bezirgan başları nedeniyle iki yakamız bir araya gelmiyor

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Bazı arkadaşlar maalesef bizde yer alan milletimizi kötüleme hastalığını göstermiş. Birçoğumuzun geçmiş atası dedesi namlarıyla dostluklarıyla yolda kalan misafire hürmetleriyle bilinir. Anadolu diye boşuna denmez git bir kapıya aç kalmazsın her ne kadar belki eskisi gibi bu kültür çok olmasa da hala var. Dikkat edin forumumuzda bile birbirini tanımamasına rağmen insanlar yardımcı olup bir yerden sonra hatta işi mangala bağlamaya başlıyor. Yabancı ülke toplumlarında bu kadar kültür gelişmiş olduğunu düşünmüyorum elbette oralarda da insani vasıfları erdemleri olan kişiler vardır. Bizde bir kişi yolda biriyle karşılaşsa yardım istese yol gösterilir yurtdışında buna benzer bir durumda bir arkadaşım tarif istemiş vatandaş beni meşgul etme tarzında bir kemal etmiş belki bu ferdi kalır herkesi aynı kefeye koymamak lazım. Ama son yıllarda ahlaki dejenere maalesef ülkemizde çoğalmaya başladı.

Peki neden yurtdışında yaşam isteği oluyor neredeyse %100e yakın daha iyi maddi imkanlar olduğu için. Birçok kişi bazen öyle bıkmış ki gavurun ağız kokusu çekilmez diyor. Avrupada maddi imkan ve birikim yapabilmek olayı elbette ülkemize göre daha fazla. Ve bir dönem orta direk tabir edilen sınıf adeta son yıllarda kalktı ve makas açılması iyice belirginleşiyor. Çok zenginde var ve ayın sonunu getirmekte zorlananda var.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Ali Darbaz yazdı:

Almanyada yaşyan akrabalarım bile İtalya, Paris, Petersbug görmedi... :D

Siz yene iyi gezmişsiniz. 

Görmek istememiştir. Frankfurt - Barcelona Rynair 25 euro idi pandemi öncesi. Uçağa binene kadar inanmamıştım.

Hüseyin Sönmez yazdı:

Sonradan gelenler yönetimden, burada yetişenler iradesi ile ayılık yapmıyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

gerçekten güzel tabi bütün dünyanın kaymağını yiyorlar kötümü olacaktı bide :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Çağlar Bayur yazdı:

Sosyal medyada bir takım Gakkoşlar ve bir takım insansılar bu olayla dalga geçiyorlar bir de.

Orası Elazığ imiş, başka bir şey yapmadıklarına dua etsinmiş.. Geldiğimiz durum maalesef içler acısı 😕 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

İfadesi yok mu.. Derdi neymiş elin japonuyla. 

capon dişini fırçalıyormuş kahvehanenin orada lavaboda.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Sefa Çelik yazdı:

Sosyal medyaya inanmıyorum.

Eşimin eczanesi çankaya'da olduğu için çok farklı hastalarımız var, italyadan edoardo, californiyadan kara çarşaflı bir abla vs. Ortak yönleri manyak güzel türkçe konuşuyorlar. 

Hatta bir çinli geldi, çocuğu türk okullarında okumuş. Konuşurken arkanı dönüp dinlesen kesin türk dersin. Mahreçler falan dile tam oturtulmuş. Hanıma dedim ki,bu çocuk kesin çinin türkiye ateşesi falan olur.

Edoarda zaten direk türk. Adım Hasan Ali dese inanırsın. 

Şuraya geliyorum, sosyal medyanın böyle güzel türkçe konuşan yabancılarla bilinçli doldurulduğunu, bilinçli bozulmaya çalışıldığımızı düşünüyorum. Karşındakini türk sanıyorsun, bizden sanıyorsun, bilinçaltına öyle işliyor ki demek biz türkler böyleyiz deyip kendi düşüncelerini sorguluyorsun. Fakat öyle değil işte. 

Valla hocam ben bu haberi facebookta gördüm ilk. Yani sizin söylediğiniz de doğruluk payı vardır illa ki ama 200 küsür yorum yapan yaratıkların en az yarısı turisti suçlu bulmuşlar, dalga geçmişler, tiye almışlar. Akla hayale gelmeyen fanteziler kurmuşlar. Yani olabilir tabi ama bu insanların alayı mı güzel Türkçe konuşup nifak sokmak isteyen yabancılar? Buz gibi bizden birileri ve medeni görünümlü yozlaşmış insan tipleri :) 

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Ali Darbaz yazdı:

Bizimkiler şehir gezmekten pek haz almıyor.  Dedem almanyaya dönmek bile istemiyor. 4 dayım 2 teyzem almanyada. Hiç birinin avrupa şehirlerini gezdiği bir eurotrip yaptığını duymadım. Her sene sivasa yada antalya bölgesine giderler. 

Bu şey değil mi 5-10 euro ile birçok şey yapabilen ama bilmediği için yapmayan yapmak da istemeyen öğrenmeyen uyum sağlamayan tek hedefi Türkiye’ye gelince rahat yaşamak olan buradaki insanların yaşam standartlarına anlayamayan zira onun 1 lirası bizim 10 liramıza denk sonra da avrupa kötü siz çok şanslısınız diyen bizi kıskanan avrupalı

Sanırlar ki biz de euro ile maaş alıyoruz. Sonra da bilmedikleri bir ülke için bizim yaşam standartlarını oluşturduğumuz bir ülke için memnun kalır bir de bizi yönetenler için oy kullanırlar

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yurdaer Elay yazdı:

Akla hayale gelmeyen fanteziler kurmuşlar.

diş fırçası ve macunu ile ilgili mi nasıl şeyler?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...