Sühan Bozdağ 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Herkese iyi hafta sonları. Uzun yola çıkma hazırlığındayım ama kafamı kurcalayan bir mesele var. Bir hafta önce arabayı yetkili servisinde bakıma sokup eksiğini gediğini giderdim. Özellikle arazide ara sıra yarım debriyaj yaptığım için baskı balatayı da kontrol etmelerini istedim. Sağlam olduğu sonucuna varıldı ama bir kaç gün önce sıkışık trafikte oldukça dik bir yokuşu dura kalka tırmanırken öyle böyle olmayan bir yanık kokusu geldi. Ana artere çıktığımda da hafif rampalarda 1. viteste motorun tekerlere ilettiği güç oldukça azaldı, zorlanarak ilerledim. Durumu internetten araştırıp ertesi gün önerilen testleri uyguladım. 3. ve 4. viteste kaldırmayı denedim, araba kalkmayı denedi ama stop etti. 4. viteste 60-70 km hızla giderken dip gaz yaptım, devir saati ani yükselme yapmadı ve araba normal hızlandı. Çekişte de bir düşüş yoktu. Bahsettiğim koku, bir kaç ay önce arazide zorladığımda da duyulmuştu. Vites geçişleri arada zorlanıyor ve takılma yapıyor gibi. Geri vitese çoğunlukla ilk seferde geçmiyor ve gacırtı oluyor. Baskı balata değişeli bir yıl kadar oldu ve 5000 km yol yaptım. Böyle bir kaç zorlamayla baskı balata biter mi? bitmeye yakınsa ne gibi belirtiler olur? Rampada balatalardan gelen yanık kokusu vahim bir duruma mı işaret eder yoksa kısmi bir hasarla atlatılacak bir durum mudur? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 koku başka balata sağlığı başka, mutmelen baskı ayakları tam güç ile itemiyordur, zaman içinde normal bir durum, balata bitene kadar devam anlatılanlara göre şu an değişim gerekmez 2 Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 19 Eylül 2021 Paylaş 19 Eylül 2021 Tofaşlarda biraz zorlayınca içerde mangal yapıyor sanıyorlardı abi ama çok yarım debriyaj kullanma, özellikle debriyaj bilyasına çok yük biner. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 21 Eylül 2021 Paylaş 21 Eylül 2021 Osman Ünal2 yazdı: Tofaşlarda biraz zorlayınca içerde mangal yapıyor sanıyorlardı abi ama çok yarım debriyaj kullanma, özellikle debriyaj bilyasına çok yük biner. hava deliklerinden giriyrodur içeri 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Eylül 2021 Paylaş 21 Eylül 2021 Koku normal.. Zorlayınca debriyaj da kokabilir, fren de kokabilir.. Bilinmesi gereken şudur.. Her kokmasında ömründen ömür gidiyor ve koktuysa ısınmış demektir, işini tam yapamaz. Yapılması gereken.. dik bir yerden kalkman gerekiyorsa klimayı kapat, yolcu varsa indir, öyle kalk.. imkan varsa geri in, düzlük varsa düzlükten kalk. Fren sağlığı için yapılması gereken, standart araçlarımız performanslı kullanıma uygun değil, peş peşe sürekli ani hızlan ani yavaşla yaparsak frenler ısınır ve tutmaz olur. Bunu yapmamak gerekir. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts