İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta - Kontak Esnası ve Rölantide Titreme

ibrahim turhal

Recommended Posts

ibrahim turhal

Merhaba. Ford fiesta aracım var. Çalıştırırken ve kontağı kapatırken araç biraz sallanıyor. Bunu hissediyorsunuz. Ayrıca araç rölentideyken de titriyor. Mide bulandırmaya başladı arttık. Bugün aracı bakıma götürdüm. Motor alt takozu kırılmış. Onu değiştirdi. Araç vites geçişleri ve kalkış çok daha iyi oldu fakat titremede en ufak bir değişme olmadı. Bu sorunun kesin çözümü yok mudur? Canımı sıkıyor artık açıkçası. 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Alt takoz vites geçişleri sarsıntısını ortadan kaldırır. Motorun üst takozuna da baktırın o bozuksa titreşim gürültü çok olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ibrahim turhal
Çağlar Bayur yazdı:

1.5 tdci euro5 motor ise iyi bir enjektörcüye görünün

Ömer Sarıgül yazdı:

Alt takoz vites geçişleri sarsıntısını ortadan kaldırır. Motorun üst takozuna da baktırın o bozuksa titreşim gürültü çok olur. 

1,5 DCI motor. Enjektorde mi problem var?

Alt takoz söylediğiniz gibi daha çok viteste düzelme sağladı belirgin şekilde. Motorun üst takozuna bakıldı herhangi bir kırılma veya sorun görülmedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Soner Başöz

Merhaba yakın zamanda triger değişimi yaptırdınız mı?

Yorum bağlantısı
Behlül Baş

Takozlardır yüksek ihtimal. Eskimiştir marş sırasında iyice belli olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ibrahim turhal
(düzenlendi)
Soner Başöz yazdı:

Merhaba yakın zamanda triger değişimi yaptırdınız mı?

Süleyman Can yazdı:

Sadece bakarak veya el ile eskiyip eskimedigi anlaşılmaz. Ustalar demir levye ile gerdirerek esneme miktarına göre değiştirir. Siz bence sorunu başka yerde aramaya başlamadan önce bütün takozlari iyice bir kontrol ettirin. Hala çözülmez ise diğer ihtimalleri araştırın.

Behlül Baş yazdı:

Takozlardır yüksek ihtimal. Eskimiştir marş sırasında iyice belli olur.

Soner Başöz; yakın zamanda triger değiştirmedim. Araç 79 bin km'de ve hiç değişmedi.

Serviste araca ilk bakan 50 yaşlarındaki usta titreme üst takozdandır dedi ama bakımı genç 23 yaşındaki bir çocuk yaptı. Çocuk alt takoz kırılmış dedi değiştirdi. Alt takozun değişmesiyle birlikte vites değişimlerindeki sarsıntı azaldı ama rolantide ve aracı çalıştırırkenki tireme devam ediyor. Aracı çalıştırırken ciddi bir sarsıntı oluyor. Servisteki çocuk üst takoza baktığında kırılmamış sorun yok dedi ve ellemedi. Ama sizlerin söylediğine bakılırsa ozaman üst takozdan kaynaklı bir problem söz konusu. Üst takoz da sanıyorum pahalıymış. 

tarihinde ibrahim turhal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
(düzenlendi)

Takozlar, bu kilometrede nasıl bozulmuş.

Acaba süreden dolayı mı bozuldular. 

Kullanım tarzı, aracın geçmişi de önemli bir etken.

tarihinde Tamer Topaç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
ibrahim turhal yazdı:

Soner Başöz; yakın zamanda triger değiştirmedim. Araç 79 bin km'de ve hiç değişmedi.

Serviste araca ilk bakan 50 yaşlarındaki usta titreme üst takozdandır dedi ama bakımı genç 23 yaşındaki bir çocuk yaptı. Çocuk alt takoz kırılmış dedi değiştirdi. Alt takozun değişmesiyle birlikte vites değişimlerindeki sarsıntı azaldı ama rolantide ve aracı çalıştırırkenki tireme devam ediyor. Aracı çalıştırırken ciddi bir sarsıntı oluyor. Servisteki çocuk üst takoza baktığında kırılmamış sorun yok dedi ve ellemedi. Ama sizlerin söylediğine bakılırsa ozaman üst takozdan kaynaklı bir problem söz konusu. Üst takoz da sanıyorum pahalıymış. 

79000 bin km deki araç da takoz bozulmaması lazım bizim fiesta 2013 1,5 160 binde motor takozları saglam sadece şanzıman takozu degişdi eger araç  sıfırdan beri sizde degilse beyinden km kontrolü yapın , 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Erkan Işık yazdı:

79000 bin km deki araç da takoz bozulmaması lazım bizim fiesta 2013 1,5 160 binde motor takozları saglam sadece şanzıman takozu degişdi eger araç  sıfırdan beri sizde degilse beyinden km kontrolü yapın , 

Takozlar görüntü olarak sağlam oluyor fakat özellikle motor takozu özelliğini kaybediyor. 

Benim fiestanın takozlarını da ben değiştirdim (motor takozu orjinal bulamadım, acil lazımdı yansanayi aldım. Yine uygun zamanda orjinalle değişecek)

Şanzıman alt takozunu da değiştirdim. Yırtılmıştı kısmen, iyice kopmadan değiştim. Şanzıman üst takozuna bakılmadı hiç ama motor takozu ile onuda değişmeyi düşünüyorum. 

Km den ziyade aracın kaldığı koşullar önemli. Yazın güneşte misal benim araç. Sıcaklıkta yüksek olunca kauçuk esniyor ve zamanla kopuyor. 

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
(düzenlendi)
Ü.Emre Kartal yazdı:

Takozlar görüntü olarak sağlam oluyor fakat özellikle motor takozu özelliğini kaybediyor. 

Benim fiestanın takozlarını da ben değiştirdim (motor takozu orjinal bulamadım, acil lazımdı yansanayi aldım. Yine uygun zamanda orjinalle değişecek)

Şanzıman alt takozunu da değiştirdim. Yırtılmıştı kısmen, iyice kopmadan değiştim. Şanzıman üst takozuna bakılmadı hiç ama motor takozu ile onuda değişmeyi düşünüyorum. 

Km den ziyade aracın kaldığı koşullar önemli. Yazın güneşte misal benim araç. Sıcaklıkta yüksek olunca kauçuk esniyor ve zamanla kopuyor. 

orjinallar yaglı takoz olablir bazı araçlarda öyle oluyor  yag bakımı yakınsa mazot filtresini degişip sehelden mazot alıp euro biraz gazlasan enjektör vs kurum kaplamıs olabilirmi acaba , opet mazotu alıyorsan o sanki biraz daha kalın gibi bilmiyorum ama kızımın söyledigi opetden alırsa depo daha çok gidiyormus ama ben tekrar özellikle sehelden aldırıyorum diyorum 2 lt fazla yaksın :)) 

tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Erkan Işık yazdı:

orjinallar yaglı takoz olablir bazı araçlarda öyle oluyor  yag bakımı yakınsa mazot filtresini degişip sehelden mazot alıp euro biraz gazlasan enjektör vs kurum kaplamıs olabilirmi acaba , opet mazotu alıyorsan o sanki biraz daha kalın gibi bilmiyorum ama kızımın söyledigi opetden alırsa depo daha çok gidiyormus ama ben tekrar özellikle sehelden aldırıyorum diyorum 2 lt fazla yaksın :))

Yok hayır sorun takozlarla ilgili ? Çabuk yıpranmasının sebebide dizel motor fiestanın kasa tasarımına çok uygun değil. 3 noktadan taşıyor, takozlar küçük ve dar alanda çalışıyor. 4 takoz olsa belki böyle olmayacak. 

Yorum bağlantısı
ibrahim turhal
Tamer Topaç yazdı:

Takozlar, bu kilometrede nasıl bozulmuş.

Acaba süreden dolayı mı bozuldular. 

Kullanım tarzı, aracın geçmişi de önemli bir etken.

Erkan Işık yazdı:

Araç 2014 trafiğe çıkışlı ben 2015 yılında yanlış hatırlamıyorsam 13 bin km de aldım. Aracı benim dışımda kimse kullanmadı. Çok temiz kullanırım aracı aslında. Fakat farkında olmadan yanlış mı kullanıyorum acaba diye düşünmedim değil. Özellikle kavrama noktasında mı hata yapıyorum diyeceğim ama arabayı daima sarsıntısız şekilde kaldırıp durdururum. İlerde kırmızı ışık gördümmü durmak için direkt boşa alırım kuru frenle aracı durdururum yavaş yavaş. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...