İçeriğe Yönlendir

Far Arıza Sensörü Nerede Bulunuyor / Nereden Algılıyor?

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan

Merhaba,

Geçtiğimiz ay aracımın ön-arka tamponlarını boyatmıştım. Usta ön tamponun biraz da boşta olduğunu ve sabitleyeceğini de söylemişti. Yani ufak bi işlem de gördü ön tampon.

Bugün fark ettim ki farlardan birisi yanmıyor. Fakat sürekli arıza ekranında gösterirdi, bu sefer göstermiyor.

Bu ön tampon boyanırken/sabitlenirken, sensörlere bir zarar verilmiş olabilir mi? Bir alakası var mı?

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Yanmayan far ampulü mü? Park değil di mi? Yanlış hatırlamıyorsam far ampulü arızası ekranda uyarmıyordu. Park, fren, plaka aydınlatma, sinyal arızsaında uyarıyordu. Denemek için en basit sökülen hangisiyse, bir ampul söküp dener misin Ahmet. Ön park veya sinyal kolay sökülür genelde.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Önder Özcan yazdı:

Yanmayan far ampulü mü? Park değil di mi? Yanlış hatırlamıyorsam far ampulü arızası ekranda uyarmıyordu. Park, fren, plaka aydınlatma, sinyal arızsaında uyarıyordu. Denemek için en basit sökülen hangisiyse, bir ampul söküp dener misin Ahmet. Ön park veya sinyal kolay sökülür genelde.

Abi uzunların bi düşüğü, sanırım kısalar dediğimiz işte o yanmıyor. O yanmıyorken uyarı veriyordu bende. Abi sökmeyi beceremem de benim araç ayda bir ampul patlatır, biraz daha bekleyeyim mutlaka patlayacaktır bi tanesi, öyle denemiş olurum :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Ahmet Caliskan yazdı:

Abi uzunların bi düşüğü, sanırım kısalar dediğimiz işte o yanmıyor. O yanmıyorken uyarı veriyordu bende. Abi sökmeyi beceremem de benim araç ayda bir ampul patlatır, biraz daha bekleyeyim mutlaka patlayacaktır bi tanesi, öyle denemiş olurum :D 

Linea di mi araç.

Far düğmesini birinci kademe çevirdiğinde yanan ve sadece kendini aydınlatan nohut büyüklüğündeki ampul= park lambası (muım kadar ışık verir)

İkinci kademede yanan ve önümüzü aydınlatan= Far (kısa far) normal sürüş şartlarında kullandığımız.

Üçüncü kademe yanan= Uzun far= Uzunlar = Selektör yaptığımızda yanan

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Önder Özcan yazdı:

İkinci kademede yanan ve önümüzü aydınlatan= Far (kısa far) normal sürüş şartlarında kullandığımız.

Cevap veriyorum, B şıkkı :) evet abi araç Linea, yanmayan da bu.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Ahmet Caliskan yazdı:

Cevap veriyorum, B şıkkı :) evet abi araç Linea, yanmayan da bu.

Çook araba değiştirdim, aklımda linea diye kalmış, far ampulü arızasını göstermeyen. Ama emin olamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Far enerji çekemeyince arıza lambası yakar, linea’da bu arıza lambası var mı bilemedim.. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Cem Işık yazdı:

Far enerji çekemeyince arıza lambası yakar, linea’da bu arıza lambası var mı bilemedim.. 

Her ay o arıza uyarısı sebebiyle ampul değiştiren birisi olarak iddia ediyorum ki var :D bi de yokmuş ne rezil olurum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ahmet Caliskan yazdı:

Her ay o arıza uyarısı sebebiyle ampul değiştiren birisi olarak iddia ediyorum ki var :D bi de yokmuş ne rezil olurum.

Vardır muhakkak, ama far yanmayınca neden yanmaz aklım ermedi:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Cem Işık yazdı:

Lineam vardı, kesik ampul olduğunda ekranda sarı ışık yanar(ampul şeklinde). Ben farda yakıp yakmadığına emin olamadım. Bir arabamda yakmıyordu ama hankısı hatırlayamadım. Fokuz da olabilir.

Linea gösterge resmi buldum :) Ampul ışığı yanan.

Otomobil & Arazi Aracı / Elektrik / FİAT LİNEA KİLOMETRE SAATİ EKRAN TAMİRİ  sahibinden.comda - 785375358

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Cem Işık yazdı:

Var üstat. Başa bela hatta. Hep sık ampul patlatan bir araç hemde patlak ampul uyarısı. ?

Ahmet dostum konuya dair bir sensör yok araçta. Body computer var ve far akım çekmeyince arıza olarak bildiriyor. Hiç ön farım patlamadı, arıza ışığı yakar mı bilmiyorum. Denemek kolay. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Önder Özcan yazdı:

Lineam vardı, kesik ampul olduğunda ekranda sarı ışık yanar(ampul şeklinde). Ben farda yakıp yakmadığına emin olamadım. Bir arabamda yakmıyordu ama hankısı hatırlayamadım. Fokuz da olabilir.

Linea gösterge resmi buldum :) Ampul ışığı yanan.

Otomobil & Arazi Aracı / Elektrik / FİAT LİNEA KİLOMETRE SAATİ EKRAN TAMİRİ  sahibinden.comda - 785375358

Aynen resimdeki lamba yanıyor ve ekranda da "plaka lambasını kontrol edin, sağ stop kontrol edin vs" diye bilgi geçiyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...