Yücel Gezgin 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 Arkadaşlar merhaba, aracım kullanmadığım için yatıyor kapalı garajda,ara sıra çalıştırıyoruz.Yaklaşık 5 aydır yatıyor dün bakmaya gittim 2 lastikte inmiş.İnmemeleri için bunları bir tahtanın üzerine alsam yine inermi?Bir sorum daha olacak aracın aküsünü sökün diyorlar,sıkıntı olurmu?Şimdiden Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 Yücel Gezgin yazdı: Arkadaşlar merhaba, aracım kullanmadığım için yatıyor kapalı garajda,ara sıra çalıştırıyoruz.Yaklaşık 5 aydır yatıyor dün bakmaya gittim 2 lastikte inmiş.İnmemeleri için bunları bir tahtanın üzerine alsam yine inermi?Bir sorum daha olacak aracın aküsünü sökün diyorlar,sıkıntı olurmu?Şimdiden Teşekkürler. Niye yatıyor? ne marka? 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 Yatan arabayı takoza alın ki lastikler iz yapmasın, yoksa çöpe atarsınız. Siz şimdi çıkıp bir tur atın, sonra aküyü söküp takoza alırsınız aracı. Aküyü de her ay şarj edin ki ölmesin. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 (düzenlendi) arkadaşlar haklı, akü kesin şarjda olsun, destek şarj cihazları yada düzgün bir şarj cihazı iş görür, kondisyonu korusun... lastikler denildiği gibi.... yakıta gelince, benzinli araçsa mesela benim aracın kitabında en fazla 3 ay bekeleyebilir diyor benzin için, 3 ay sonra en az 5 lt benzin koyup devirdaim yaptırmak yada aracı sürmek lazımmış, depo doluysa aracı kullanıp yer açıp yeni benzin koymalısınız ve en az 5 lt. olacak diyor, sebeb olarak benzin deposu ve aksam zarar görür demiş, sebebini tam bilmiyorum ama,oktanı düşer bu tamada esas sebebi araştıracağım, sanırım benzinin içinde katkılar olması ve bunların zamanla dibe çökme ayrışam yada bozulma durumları var, buda motora zarar verir bu durumda... yatış anında aracı kontrol edin, üstüne kuş pisliği gelmesin uzun yatışta haşarat ve hayvanlar yuva bulduk yaşasın derler, ona göre aracın duduğu yerde önemli tabii, aklınızda bulunsun... 3 Aralık 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin 3 Aralık 2021 Yazar Paylaş 3 Aralık 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Niye yatıyor? ne marka? Vw jetta iş yoğunluğundan kullanamadım,sıfır almıştım 20 bin km de,kapalı garajda yatıyor.Lastikleri inmiş acaba pompa ile şişermi? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: arkadaşlar haklı, akü kesin şarjda olsun, destek şarj cihazları yada düzgün bir şarj cihazı iş görür, kondisyonu korusun... lastikler denildiği gibi.... yakıta gelince, benzinli araçsa mesela benim aracın kitabında en fazla 3 ay bekeleyebilir diyor benzin için, 3 ay sonra en az 5 lt benzin koyup devirdaim yaptırmak yada aracı sürmek lazımmış, depo doluysa aracı kullanıp yer açıp yeni benzin koymalısınız ve en az 5 lt. olacak diyor, sebeb olarak benzin deposu ve aksam zarar görür demiş, sebebini tam bilmiyorum ama,oktanı düşer bu tamada esas sebebi araştıracağım, sanırım benzinin içinde katkılar olması ve bunların zamanla dibe çökme ayrışam yada bozulma durumları var, buda motora zarar verir bu durumda... yatış anında aracı kontrol edin, üstüne kuş pisliği gelmesin uzun yatışta haşarat ve hayvanlar yuva bulduk yaşasın derler, ona göre aracın duduğu yerde önemli tabii, aklınızda bulunsun... Beklemiş benzin bally gibi oluyordu galiba Yücel Gezgin yazdı: Vw jetta iş yoğunluğundan kullanamadım,sıfır almıştım 20 bin km de,kapalı garajda yatıyor.Lastikleri inmiş acaba pompa ile şişermi? Şişer. İyi pompa alın 2 Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin 3 Aralık 2021 Yazar Paylaş 3 Aralık 2021 Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: ama,oktanı düşer bu tamada esas sebebi araştıracağım, oktan artıyor Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 https://www.hyperlube.com/blog/blog/does-gasoline-go-bad/ 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: oktan artıyor taze olacak benim arabanın yakıt, tabii alabilirsek Mehmet Göktürk yazdı: https://www.hyperlube.com/blog/blog/does-gasoline-go-bad/ doğruymuş demekki, hatta fazla yatarsa katkı koyup dengelemekte gerekirmiş,jelleşmede oluyormuş, neyseki 3 ay olmadı, gidince hemen benzin alıp gezeyim bari... 3 Aralık 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 3 ayda ne olacak benzine. 6 ay yatırıyoruz tekneyi dolu depo ile. Suya indiriyoruz devam. Enjeksiyonluda da karbüratörlüde de. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: 3 ayda ne olacak benzine. 6 ay yatırıyoruz tekneyi dolu depo ile. Suya indiriyoruz devam. Enjeksiyonluda da karbüratörlüde de. yanıcılık düşüyor ilk etapta, yazmış adam ben anlamam neyseki 3 ay hayatta yatmaz, uyandırıcam az kaldı, kapatsalar şurayıda eve gitsek, işkenceye döndü yağmur çamur dolanıp duruyoruz, yetti gari... 3 Aralık 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 İlkay Başaran yazdı: 3 ayda ne olacak benzine. 6 ay yatırıyoruz tekneyi dolu depo ile. Suya indiriyoruz devam. Enjeksiyonluda da karbüratörlüde de. 7 sene dayanacağına 3 sene dayanır motor siz de vadesi geldi sanırsınız. Ortadan ikiye ayrılacak hali yok tabi. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 Mehmet Göktürk yazdı: 7 sene dayanacağına 3 sene dayanır motor siz de vadesi geldi sanırsınız. Ortadan ikiye ayrılacak hali yok tabi. yok korktum ben, zaten araba artık hayal oldu, acaip iyi bakmam lazım eldekine 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: yok korktum ben, zaten araba artık hayal oldu, acaip iyi bakmam lazım eldekine Yenge kullanmıyor mu hiç aracı? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 yok korktum ben, zaten araba artık hayal oldu, acaip iyi bakmam lazım eldekine [emoji4]Sen bana ver abi benzini boşalt depoyu riske girme. 600 bin tl olmuş senin araba [emoji14]Bu arada man çekicinin motoru yemişsiniz 1 km mesafede paletli makinayı yürütmeyeceğiz derken. Geliyor haberleriniz. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 yanıcılık düşüyor ilk etapta, yazmış adam ben anlamam [emoji4] neyseki 3 ay hayatta yatmaz, uyandırıcam az kaldı, kapatsalar şurayıda eve gitsek, işkenceye döndü yağmur çamur dolanıp duruyoruz, yetti gari...Ali abi yurtdışı kullanım klavuzu varda baksana bi orada da 3 ay mı yazıyor. Yoksa tr deki bakım olayı gibi bize mi özel. Avrupadaki 30 luk yağ bizde 10 k da 15 k da değiştirtiyorlar ya. Ya da orada 30 k da bir olan bakım bizde 15. Motosiklet yatacaksa depoyu doldurup bırakın 1 seneyi geçirmeyin diyor servisler. Sendeki gibi aşırıbesleme yok tabi. Yorum bağlantısı
Koray Demir 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 Yücel Gezgin yazdı: Vw jetta iş yoğunluğundan kullanamadım,sıfır almıştım 20 bin km de, Satılık mı acaba 😇 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 İlkay Başaran yazdı: Ali abi yurtdışı kullanım klavuzu varda baksana bi orada da 3 ay mı yazıyor. Yoksa tr deki bakım olayı gibi bize mi özel. Olay benzin pompasını korumak amaçlı. Alıntı Special case When the vehicle has been stopped for around three months, you must add fuel to prevent damage to the fuel pump. To do this, with the ignition off, top-up at least 1.10 gallons (5 litres) then start the engine to operate the pump and renew the fuel in the circuit. If it is not possible to add at least 1.10 gallons (5 litres) of fuel due to the fuel level in the tank, drive the vehicle until the tank has capacity. 2 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Sadece o değil Yakıtın özelliğinin bozulması da var tabi ve motor bileşenlerine zarar verme ihtimali. Şimdi depoda 35 litre yakıt var ve araç 3 ay yattı diyelim. Çalıştırmadan önce neden 5 litre yakıt koymamız gerekiyor ben onu anlamadım.. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Aralık 2021 Paylaş 3 Aralık 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Sadece o değil Oktanı mı değişiyor hocam? Yanma ısısı mı değişiyor ürettiği enerji mi ya da? Bol sensörlü aşırı beslemeli motora o sebeple mi zararı var? Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 4 Aralık 2021 Paylaş 4 Aralık 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: yok korktum ben Korkmana gerek yok Ali abi. Liquimolly benzin stabilizötörü var. Uzun yatışlarda ondan koy depoya. Bir sene bekler. Ben motor varken kullanıyordum. Motora verdiğim kıymetide arabaya hiç vermemişim İlkay Başaran yazdı: Oktanı mı değişiyor hocam? Yanma ısısı mı değişiyor ürettiği enerji mi ya da? Bol sensörlü aşırı beslemeli motora o sebeple mi zararı var? Benim bildiğim beklemiş benzin kokuyor İlkay. Buda bozuluyor gibi birşey demek heralde. Yalnız araç yakıyor onu ama içeride neler oluyor tabi onu bilemiyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 4 Aralık 2021 Paylaş 4 Aralık 2021 (düzenlendi) Yurdaer Elay yazdı: Yakıtın özelliğinin bozulması da var tabi ve motor bileşenlerine zarar verme ihtimali. Şimdi depoda 35 litre yakıt var ve araç 3 ay yattı diyelim. Çalıştırmadan önce neden 5 litre yakıt koymamız gerekiyor ben onu anlamadım.. Bahçede çapa makinası var. Sezon sonu içinde benzin kaldıysa baharda içindeki benzinle çok zor çalışıyor. Üzerine biraz taze benzin koyunca kolayca çalışıyor. Ayrıca benzin bekledikçe de rengi değişiyor. Benzin çok uçucu olduğundan muhtemelen parlayıcılık-yanıcılık özelliği azalıyor olabilir. 4 Aralık 2021 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 4 Aralık 2021 Paylaş 4 Aralık 2021 Lastikler set yapar hiç olmassa 15 günde bir dolaştırın arabayı Yorum bağlantısı
Recommended Posts