İçeriğe Yönlendir

Yakıt Farkları..


Murat Kırçal

Recommended Posts

Murat Kırçal

Arkadaşlar 1.6 95 hp courier bilindiği gibi psa grubunun motoru var. Bu motor shell , total bp gibi yakıtlarda  otomatik pilot oluyor.  Diğer firmaların yakıtlarında normal bir gidişi var. Ama shellinde hakkını yiyemem güzel firma. 90 ps common rail yakıt sistemli connectim var öyle bir sıkıntısı yok ne olursa  yerim hesabı. 350.000 km de tık yok. Yeni dizeller euro motorlara sahip. Neden diğer yakıtlarda o gücü vermiyor. Çözemedim.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Evet buna bende şahidim bizzat kullanıyorum shell sonra olmaz ise total diğer yakıtlar da araç hantallaşıyor özellikle po ve opetten yakıt aldığımda aracın sesi de yükseliyor.

Normalde tüm firmalar rafineriden aynı yakıtı alıyorlar yani aldıkları yer hepsinin aynı  ama ; sonradan kendileri katkı ilave ediyorlar bu tamamen firmaların katkıları ile alakalı

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Bu yakıt konusunda alengilli işler var. Motorcu arkadaşlar oktanlarda hile hurda var diyorlardı. Bunu yotubda bir abimizin kanalında canlı izlemiştim. Rafinelide çalışan bir arkadaş bağlandı. Biz herkese aynı oktan yakıt veriyoruz, sonra firmalar buna kendi katkılarını ilave ediyor demişti. Bu tüm firmalar aynı yakıtı alıyor ne oluyorsa sonradan oluyor demek. Benzinde shelli tercih ederin. Motorcu yıllarımdan kalma alışkanlık. Varsa vpower yoksa normali.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Geçenlerde kadoil diye bir istasyondan yakıt doldurdum arabanın sesi değişti. Hatta bir ara  sabah ilk çalıştırmada ekzoz kokusu çok keskin, boğazı tahriş eden bir kokuydu, beyaz duman atıyordu. Depo yarıya inince Shell den fulleyip önceki yakıtın oranını değiştirdim koku biraz hafifledi. Bir daha Shell den ful edersem sanırım normale dönecektir. Merak ediyorum, acaba o istasyonda depoma gazyağı falan mı doldurdular,  nerdeyse arabamdan şüpheye düşüyordum. (Not: Diğer Kadoillerde sorun yoktu ama bu istasyondan alınca bu durumu yaşadım)

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
İmla
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...