Ü.Emre Kartal 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Merhaba herkese iyi akşamlar öncelikle. 2015 model 1.5 dizel euro5 motorlu aracım için fordun sitesinden şasi no girerek kitapçık indirdiğimde 0w30 yağ görüyorum. Fakat bugüne kadar hep 5w30 kullanıldı(117000 km) Kitapçığa göre yanlışın neresinden dönsem iyidir diyorum fakat bazıları euro6 için 0w30 diyor. Emin olamıyorum haliyle. Fiyat olarak ciddi bir fark yok, erişilebilir durumda. Sadece uygun mu ve sonrasında eksiltme vs olur mu ondan çekiniyorum. Bu konuda net bir bilgi edinen var mı? Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Benim 1.5 Fiesta varken ben de çok tereddütle kaldım lakin euro5 motor için 5w30 olarak gördüm hep. Bendeki 2013 modeldi ama motor aynı bildiğim kadarıyla. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 11 Aralık 2021 Yazar Paylaş 11 Aralık 2021 Çağatay Kılınç yazdı: Benim 1.5 Fiesta varken ben de çok tereddütle kaldım lakin euro5 motor için 5w30 olarak gördüm hep. Bendeki 2013 modeldi ama motor aynı bildiğim kadarıyla. şasiden çıkan kitapçık 0w30 diyor, en büyük problem bu Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 11 Aralık 2021 Paylaş 11 Aralık 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: şasiden çıkan kitapçık 0w30 diyor, en büyük problem bu Vala haklı olarak sorguluyorsunuz emre bey. Yetkili serviste 5w30 koymuşlardı bakımda. 5w30 ile 0w30 arasında fark ne derece var bilemiyorum. Belki çok soğuk memleketlerde fark edebilir ilk marşta. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 11 Aralık 2021 Yazar Paylaş 11 Aralık 2021 Çağatay Kılınç yazdı: Vala haklı olarak sorguluyorsunuz emre bey. Yetkili serviste 5w30 koymuşlardı bakımda. 5w30 ile 0w30 arasında fark ne derece var bilemiyorum. Belki çok soğuk memleketlerde fark edebilir ilk marşta. Aradaki fark şu aslında 0w30 içerik olarak daha az sülfat içeriyor yani daha temiz. Bu dpf için olumlu olabilir. Birde özellikle ilk çalışma süresinde ve normal ısıya gelene kadar daha avantaj sağlayabilir. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 12 Aralık 2021 Paylaş 12 Aralık 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Aradaki fark şu aslında 0w30 içerik olarak daha az sülfat içeriyor yani daha temiz. Bu dpf için olumlu olabilir. Birde özellikle ilk çalışma süresinde ve normal ısıya gelene kadar daha avantaj sağlayabilir. Agrıda ,erzurumda olsanız kışın koyulabilir diyebiliriz ama aydında bence gereksiz sıfır derece altını zaten görmüyorsunuz dpf uyumlu 5-30 devam edim çok kurcalamayın 15 bin km yerine 10 binde degişin temizlik olsun derseniz veya 5000 km de Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 12 Aralık 2021 Yazar Paylaş 12 Aralık 2021 Erkan Işık yazdı: Agrıda ,erzurumda olsanız kışın koyulabilir diyebiliriz ama aydında bence gereksiz sıfır derece altını zaten görmüyorsunuz dpf uyumlu 5-30 devam edim çok kurcalamayın 15 bin km yerine 10 binde degişin temizlik olsun derseniz veya 5000 km de Ben yağın ince veya kalın olmasının sadece iklimle ilgili olduğunu düşünmüyorum. 0w30 yağın içeriği farklı, kitapçıkta bu yağ yazıyor. Belkide yaşanan birçok şeyin sebebi yanlış yağ kullanılması. Km olarak ben zaten 10000 bile ancak yapıyorum yılda, o sebeple benim derdim dpf ve diğer aksamların ömrünün uzun olması. Yağın uygun olması başka, içeriğinin daha temiz daha külsüz olması başka. 5000 km gibi değerler israftan başka bir şey getirmez, yeterki kullanılan malzemeler kaliteli ve uygun olsun. Fiyat farkı da 4 litrelik şişede maksimum 50 lira O sebeple doğru yağı neden kullanmayayım düşüncesindeyim. Motor iç temizleyici ile beraber yağ değişimi yapıp 0w30 denemeyi düşünüyorum. Tek çekincem bu km sonrası eksiltme olur mu Yorum bağlantısı
Celal Aydın 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Yanlış hatırlamıyorsam Ford’un DPF’sinin çalışma şekli PSA’dan farklı olduğundan dolayı 0W30 yağın elzem olmadığı. Yetkili servisler alayına 5W30 koyuyor euro4-5-6 farketmeksizin. 5W30 yağ yanlış bir yağ değil, kitapçıkta önerilen 0W30 ile birkaç farkı var, düşük Saps değeri ve (W)inter değeri en göze çarpanı. Kışın ilk çalıştırmada daha akışkan, daha düşük emisyon değeri. Benim nezdimde tek esprisi bu. Skalası geniş bir yağ olduğundan, sahil kesiminde yaşayan araçlar için gereksiz, soğuk iklimdekiler için çok fazla elzem olmasa da, aşınmalara faydası olacağı küçük de olsa aşikar. Geçiş yaptığınızda eksiltme olacağını sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Emre Usta 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Mobil full economy 0w30 kullaniyorum euro4 aracimda soguk yer olmasindan öte arac daha sessiz ve yakit tasarrufu sagliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts