İçeriğe Yönlendir

LPG Sadece Tank Sökme

Ramazan Alptekin

Recommended Posts

Ramazan Alptekin

Simit tank var ustalarım konu açmıştım ama bulamadım. Stepne yerine koymuşlardı nasıl sökebilirim ?

Yorum bağlantısı
Ramazan Alptekin
Çağlar Bayur yazdı:

nasıl derken? ruhsattan sildirmek mi

Yok abi sadece tankı sökecem

Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz
Ramazan Alptekin yazdı:

Yok abi sadece tankı sökecem

Ankara'da iskitlerde Murat Plaza LPG var. 50-60 tl bir bedel karşılığı sökerler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gaz boşaltılır, vanası kapanır sonra tank sökülür nerelrrinde civata somun var ise

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Herhangi bir lpg montaj istasyonu söker.

Kendim yapmak istiyorum diyorsan, gazı bosaltacaksın. Sonra tankın ordaki vanayı kapat. Simit tankların cıvatalar tankın ortasında yer alıyor. Onları sökünce tankı sadece borular tutar. Uygun anahtar ile borular da sökülür, kablolar zaten soketli. Onları da sökünce işlem tamam. Ancak o hortum aracın altında taaa motora kadar gidiyor (hortum dediğime bakma, metal boru aslında) onu bir yere sabitle bagajın içinde ki altta sallanıp durmasın. 

Ön taraftan da LPG nin sigortası var, onu sök. Artık araç benzinli. Ama doğrusunu yapmak istersen, regülatöre giden su hortumlari için aracın su tesisatında müdahale edilen yeri bile iptal etmeni öneririm. Boşa ağırlık ve boşa ısı kaybı. Yine LPG beynini ve enjektörlerini de sökersen elektrik tesisatını da orijinale çevir. Çıkan malzemeleri de koy letgo ya sat.

Bu arada amaç araca benzinli binmek ve ağırlık azaltmak mı?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Etrafımdaki LPG kullananların çoğu benzine dönüş yaptı. Kimse LPG kullanmıyor. Amaç ekonomi ise yılbaşına kadar beklemek gerekebilir. ÖTV matrahları yılbaşıdan sonra tekrar akaryakıta yüklenebilir. Benzin LPG farkı mevcut duruma göre 1.5 tl daha açılabilir.  O zaman yine LPG aranabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Etrafımdaki LPG kullananların çoğu benzine dönüş yaptı. Kimse LPG kullanmıyor. Amaç ekonomi ise yılbaşına kadar beklemek gerekebilir. ÖTV matrahları yılbaşıdan sonra tekrar akaryakıta yüklenebilir. Benzin LPG farkı mevcut duruma göre 1.5 tl daha açılabilir.  O zaman yine LPG aranabilir. 

O sebepten dolayı acele etmiyorum söktürmek için.
Şu an kafa kafaya yakıyor, ben yine de alıyorum menzili uzatmak için.
Son 1 ayda sadece Benzin kullandım, 3-4 güne bir petrol istasyonuna girmekten sıkıldım.
Hiç olmazsa süreyi uzatıyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...