İçeriğe Yönlendir

OBD Cihazı Hangi Arızaları Görür?

Doğukan Özdemir

Recommended Posts

Doğukan Özdemir

Arkadaşlar bu cihazlar araçlarda hangi arızaları görebilir ,veya neleri göremez?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Benim arabamda termostat arızasını görmedi orijinal servis cihazına bağlandı o şekilde gördü. ABS sensöru hatasını gördü gibi gibi değişiyor.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Doğukan Özdemir yazdı:

Arkadaşlar bu cihazlar araçlarda hangi arızaları görebilir ,veya neleri göremez?

Sensörlerden gelen Global arızaların tamamını görür. Ancak metin hocamın dediği gibi ince dikkat isteyen termostat açık gibi arızaları görmez. Öncelikle arızanın araç beynine düşebileceği cinsten olması gerek. Bu durum elbette obd cihazlarını aptal yapmaz. Örneğin silindir 3 ateşleme arızası gibi kodlar sayesinde kritik ve dinleyerek anlaşılamayan arızaları kolayca tespit edebilirsiniz.

Buradan tüm arıza listesine ulaşabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Obd cihazından obd cihazına değişir. elm327 airbag ve abs sensör ve arızalarını okumuyor motor arızalarını okuyor

Yorum bağlantısı
Doğukan Özdemir

Yetkili servistemi taktiralim yoksa özel ford servisindeki cihazlar iş görür mü?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Doğukan Özdemir yazdı:

Yetkili servistemi taktiralim yoksa özel ford servisindeki cihazlar iş görür mü?

Yetkili serviste ama cihazı iyi bilen bir usta bakmalı ve değerlendirmeli. 

Yorum bağlantısı
Doğukan Özdemir

Sadece cihaza takip ariza tespit yapiyorlardir herhalde ve bunun ücreti nedir yetkili servislerde tahmini olarak

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Doğukan Özdemir yazdı:

Sadece cihaza takip ariza tespit yapiyorlardir herhalde ve bunun ücreti nedir yetkili servislerde tahmini olarak

200 tl gibidir tahminen serviste arıza tespiti. 

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
İbrahim Aslıoğlu

Konunun üzerinden yaklaşık beş sene geçmiş ama ben de buradan devam edeyim. Telefonumdaki programın bir yıllık süresi dolmuş. Sonra tekrar yükleyip aboneliğimi yeniledim fakat; önceden 128 tane sensörü okurken şimdi 48 tane sensörü okuyor. Carscanner adminine mail gönderdim ama dönmedi. Bu konuda bilgi alabilir miyim.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Konunun üzerinden yaklaşık beş sene geçmiş ama ben de buradan devam edeyim. Telefonumdaki programın bir yıllık süresi dolmuş. Sonra tekrar yükleyip aboneliğimi yeniledim fakat; önceden 128 tane sensörü okurken şimdi 48 tane sensörü okuyor. Carscanner adminine mail gönderdim ama dönmedi. Bu konuda bilgi alabilir miyim.

Ayarlarda arabanın denk olan modeli sectinmi. Mesela 1.6 zetech olabilir mi. 

Screenshot_2025-10-05-23-57-05-158_com.ovz.carscanner.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...