İçeriğe Yönlendir

Maaşınıza Ne Kadar Oranda Zam Bekliyorsunuz?

Sani Gerşon

Yüzde Kaç Zam Bekliyorsunuz?  

136 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

image.png.19cb46965829569e9ab3373dc419db31.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Furkan Avcı yazdı:

Beklenti %50 iken dedim ya, yine de soruna cevaben düzeltmede var, elden geleni sonuna kadar yapmakta var. 

Beklentinin ne olduğunun önemi yok. Düzeltme ile zam arasında dağlar kadar fark var. Düzeltme, maaşı hakkettiği rakama getirmektir. Zam olarak değerlendirilmez. Zam ise, hakkettiğinin üstünde vermektir. Aslında her yıl maaşlarımıza yapılan zam, enflasyon karşısında erimemesi içindir.

İnsaflı bir çalışan, enflasyon oranında veya maksimum %10 oranında ek zamla bir oran beklemelidir.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Oğuzkan Işık yazdı:

Bizlerin finansal durumu geçim sıkıntısı yöneticileri pek bağlamaz. Yaptığımız iş bağlar bence. Bu yüzden bu tür dertlerin maaşa etki etmesini ben hiç beklemem

Bende daha önce bu şekilde bir talep bulunmadım. Hem eşim hemde kendim bu şekilde zam talebinden bulunduk. Eşim bu şekilde hatırı sayılır tek seferlik bir refah desteği aldı. Maaşı ise benimle aynı seviyeye yükseldi. 2026 da bakalım bizim durum ne olacak. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Sani Gerşon yazdı:

Beklentinin ne olduğunun önemi yok. Düzeltme ile zam arasında dağlar kadar fark var. Düzeltme, maaşı hakkettiği rakama getirmektir. Zam olarak değerlendirilmez. Zam ise, hakkettiğinin üstünde vermektir. Aslında her yıl maaşlarımıza yapılan zam, enflasyon karşısında erimemesi içindir.

İnsaflı bir çalışan, enflasyon oranında veya maksimum %10 oranında ek zamla bir oran beklemelidir.

Ona insaflı demeyelim de gerçekçi diyelim. Çünkü insaflı bir ekonomimiz yok, insaflı bir işverenimiz yok, dolayısıyla bizde insaflı olamıyoruz. Ama gerçekçi olalım, beklentileri düşük tutalım. Bütün bir yıla ve ekonomiye bakıldığı zaman maaşlardaki erimenin asgari ücrete yapılan zam oranının çooooooooooooook üstünde olduğu zaten görülüyor..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Benim maaş ülke enflasyonu oranında %34 erimiş. Bende okadar zam istedim. Zam isterken tüm risk raporlarımı ve mevcut finansal durumumu gösteren raporlarıda yönetime sundum. Kızımın Eğitim içinde fazladan iyileştirme talep ettim. Ben baya donanımlı katıldım. Umarım hayel kırıklığı yaşamam. 

İşverenin işine koyduğunuz katma değer çarpanı önemli. Çarpan yüksek ise niye olmasın? Ama normalde bakılmaması lazım çünkü söyleyemeyip utananın hakkı yenmiş olur.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Patron ne verirse karşılığında onu alır sonradan bızıktamasın.

Ota sınıfı yok ekemek üzerine uğraşıyorlar ve oldu da.

Çok zengin elit bir küçük kesim geri kalanı alt sınıf aralarda küçük farklar var sadece.

Her yerde övüen kallabi şirketler 80 bin liraya İTÜ mezunu uzman Mühendis çalıştırıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çalışmak izafidir, yılda 1 gün 1 saat çalışıp 1.5 milyar dolarlık yeri bedavaya alabilen de var dünyada. çalışma mekanı da izfirid kimi evden kimi berber dükkanından çalışır.

• Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mehmet Göktürk yazdı:

Kasımda bile 1000 TL üzerindeydi etin kilosu.

Maaş zammını beklemediler bile

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Mehmet Göktürk yazdı:

zam değildir o zam gelse duramazdık

negatif yönde büyümüştür dana eti fiyatı

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Sani Gerşon yazdı:

Neyse bakalım hayırlısı, hiçbir zaman çok kar elde edelim maaştan keselim modunda olmadık ama girdileri aynı oranda arttıramayınca (100 kişilik şirket değil, küçük bir şirketiz) bazen tıkanıyorsunuz.
Neyse konuyu bölmeyeyim diğer taraftan olarak :)

Koray Demir yazdı:

Durum böyleyse %100

yarın gel başla hocam :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Poşete yapılan kadar yapsınlar yeter 🤫

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Bu sene herhalde genel artis oraninda yapabileceğiz. Bütün sene oturduk. Gecen seneki yuksek zamma ragmen gidenler oldu. 

Çağlar Bayur yazdı:

çalışmak izafidir, yılda 1 gün 1 saat çalışıp 1.5 milyar dolarlık yeri bedavaya alabilen de var dünyada. çalışma mekanı da izfirid kimi evden kimi berber dükkanından çalışır.

Ben de oyle bir is istiyorum. Mesela evden sadece 1 gun berber olarak calisip bir berber dukkani sahibi olsam... 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

. Mesela evden sadece 1 gun berber olarak calisip bir berber dukkani sahibi olsam... 

toplantı mekanı berber tükkanı dedik, berber ol demedik. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

çalışmak izafidir, yılda 1 gün 1 saat çalışıp 1.5 milyar dolarlık yeri bedavaya alabilen de var dünyada.

Oldu paşam! Bari ne renk don giyiyom onunda söyle öğrendiğin vakit

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Servet Aydın yazdı:

Oldu paşam! Bari ne renk don giyiyom onunda söyle öğrendiğin vakit

Başka konuda turuncu olduğu yönünde görüşler sunulmuş olabilir belki abi 😂

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

ne renk

ışıkta mı gece görüşte gözğken mi?bakış açısına bağlı

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

3d gözlükle dene

Ü.Emre Kartal yazdı:

Hangi konu la

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ü.Emre Kartal yazdı:

KTM turuncusu mu? 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

çalışmak izafidir, yılda 1 gün 1 saat çalışıp 1.5 milyar dolarlık yeri bedavaya alabilen de var dünyada. 

10 milyon liralık tarlayı teminat verip, 800 milyon DOLAR kredi alıp, personeline limitsiz kredi kartı verenler de var.. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Doğan Arşiray yazdı:

KTM turuncusu mu? 

Kaşınma

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Ozyurek yazdı:

10 milyon liralık tarlayı teminat verip, 800 milyon DOLAR kredi alıp, personeline limitsiz kredi kartı verenler de var.. 

Ya o kadar rica ettim... Olmadi böyle... Ben maaşıma kasko oraninda artis bekliyorum. (:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Doğan Arşiray yazdı:

Ya o kadar rica ettim... Olmadi böyle... Ben maaşıma kasko oraninda artis bekliyorum. (:

Bekleme

Bugünkü 18800 e yaptığımı geçen yıl 18860 a yapmıştım. 

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bekleme

Bugünkü 18800 e yaptığımı geçen yıl 18860 a yapmıştım. 

Geçen yıl 9 bine yaptığını bu sene 20 bine nasıl yaptın emmi :crazy: ben bekleyim mi o kadar zam :biggrin:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

kredi alıp,

ödemeyeceğimi bilsem ben daha fazla alırdım

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Oğuzkan Işık yazdı:

Geçen yıl 9 bine yaptığını bu sene 20 bine nasıl yaptın emmi :crazy: ben bekleyim mi o kadar zam :biggrin:

Sen o kadar zam almışsındır zaten 

Sonuçta senden kaç tane var 🧿

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Yeni Oluştur...