İçeriğe Yönlendir

Trafik Kazaları

Hamit inan

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Araç kullanma işini çok hafife alıyoruz. 

Ehliyet öncesi stajyer sürücülük gelmeli. Akabinde refleks testleri yapılmalı. Sonra trafik kuralları uygulamalı olarak sınav yapılmalı. En son sürücü olarak trafiğe hazırsa ehliyet verilmeli. Trafik kural testi istisnasız yanlışsız cevaplanmalı. 1 tane kuralı bilmemek bir cana mal olabilir. 

üstte yazdıklarım reklam yerleştirmedir. Ciddiye almayın

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş

Yüksek sürat, suda kızaklama ve sanırım kemer de yok. 

Gencecik bir insan hayattan koptu. Üzüldüm baya. Keşke kemerini taksaymış. Kemer olsa belki burnu kanamadan çıkardı o araçtan. Kabin sapasağlam, direkler sapasağlam. Cam tavan yok olmuş sadece, ön cam kırılmış. Önü fena durumda ama kabin sağlam. Nişanlısına gidiyormuş, gidememiş. Yağmurlu yolda gerçekten çok dikkat etmek lazım. O birikintiler yüksek hızda buna sebep oluyor işte. Mercedes de olsa sonuç bu…
Araç kullanma işini çok hafife alıyoruz. 

Yok canım, hepimiz ralli pilotuyuz abi. Ondandır o [emoji28]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O otoyolda su birikeceğini sanmıyorum.  
Dünyanın en iyi yollarından birisi.  

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

255 taban lastik var bazı araçlarda suda kızaklamaya davetiye. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mehmet Ozyurek yazdı:

O otoyolda su birikeceğini sanmıyorum.  
Dünyanın en iyi yollarından birisi.  

Ben de bu kadar yağmur yağacağını sanmıyordum ama yağdı işte.

C46955CA-CF75-465D-AC1E-4886CB748B95.jpeg

D6543E0C-C30F-4F68-ABD8-2CDDBB4ECEF1.jpeg

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sürücünün acemliği

Çok benzeyen bir durum başıma geldi. Ana yola çıkacağım. Yaya falanda yok sola baktım gaza asildim. O ara nasıl geldi nerden çıktı bilmiyorum sağdan bir yaya gelmiş aracın önüne. Üç beş saniye önce yoktu. Bazen gerçekten görülmeyebiliyor.

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Çağlar Bayur yazdı:

yolda fark edince basıyorum kornaya çakıyorum selektörü, böyle böyle herkes yapsa kedi gibi sağdan sağdan gider sığırlar.

Her türlüsünü canı ile dahil sinadigim oldu. Nafile... Anaları habire doğuruyor hangi birini opeceksin :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Dün biga’da 5 genç öldü. Tırın altına girmişler. Kadran 230’da takılı kalmış. Üniversite öğrencileri

bir de bugün şu kazada 5 yaşındaki çocuk can verdi. Sürücünün acemliği, sanırım da kadın sürücü. Çok üzüldüm

offf offfff vallahi içim çekildi,  adam gibi kullanamıyorsan binmeyeceksin şu alete, yazık yavruya, evlat acısını düşünüyorumda ölümden beter, Allah sabır versin :(

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bir de bugün şu kazada 5 yaşındaki çocuk can verdi. Sürücünün acemliği, sanırım da kadın sürücü. Çok üzüldüm

direksiyondaki kitlenmiş..... veletlere ilk olarak debriyajı öğretiyorum debriyaj debriyaj debriyaj..... herhangi anda ilk debriyaja basma alıştırması, 1.5 sene falan yapılacak.  çok üzücü

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Keşke izlemeseydim ?

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

veletlere ilk olarak debriyajı öğretiyorum debriyaj debriyaj debriyaj..... herhangi anda ilk debriyaja basma alıştırması, 1.5 sene falan yapılacak.  çok üzücü

Bu hafta aynı noktayı çalıştırdım. önüne biri çıktığında arabayı stop ettirmeden anında durdurmak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Birde şoför kapısını açarken sağ el ile açmak çok ama çok önemli.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
direksiyondaki kitlenmiş..... veletlere ilk olarak debriyajı öğretiyorum debriyaj debriyaj debriyaj..... herhangi anda ilk debriyaja basma alıştırması, 1.5 sene falan yapılacak.  çok üzücü
Oto Vitesse durum vahim o zaman...
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Abi basmasın debriyaja falan. Araba stop etsin nolur. Önüne beklenmeyen anda bir şey çıkınca frene basmanın çalışması yaptırılması lazım. Ya da direksiyon hareketlerinin. Acemi sürücü bakmakla yetiniyor. Bazısı gaza bile basıyor

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Direksiyon sınavı trafiğe kapalı alanda da yapılmalı. Kenardan köşeden habersiz aracın önüne birşeyler yollayıp tepki süresi ölçülmeli. Yine eğitim araçlarıyla önce ani fren vb yapılmalı. Bu engelleri ezen vuran ehliyeti alamamalı

Bu arada ben geçen yıl direksiyon eğitmenliği belgesi aldım halk eğitimden. 2 buçuk ay kurs gördük. 1 haftası araç sürdük. İnanmayacaksınız yüzde 25 i araba kullanamıyor. Yokuşta kaldıramıyor. Ayvalık ara sokaklarda arabayı çeviremiyor. Şok olmuştum.hepimiz aldık belgeleri. Ben benim çalıştığım iş ağır 17 sene daha yapamam bu işi günüm dolunca eğitim veririm belki kurslarda diye aldım geleceğe yatırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

basmasın debriyaja falan. Araba stop etsin nolur.

direksiyon başında kitlenen sürücünü sağ ayağı gazda kalır... virajda dağılan şaseyi gazdaki ayak toplamaz vs. ataleti sıfırlansın da o saniyede sonrasına bakılır, bacak kası hafızası olayı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...