İçeriğe Yönlendir

'09 Ford Focus 1.6 Tdci̇ 109hp 80kw - Map Sensör (P0069) Arıza Kodu ile Motor Arıza Işığı

Erdem Isler

Recommended Posts

Erdem Isler

Merhaba Arkadaşlar,

Takribi 3 aydır, P0069 Map sensörü hatası almaktayım.

Arıza için yapılan işmler ve kısa hikayesi

1. Map sensörü FACET marka ile değiştim. MAP sensör hatası silindi. Ve Rölenti değeri 99Kpa'idi.
  2. Ancak, 1000 km yol yaptım varış noktasından ertesi gün yeniden hata verdi. Map Sensör verisi 65kpa idi.
  3. Aracı kontrol ettirdim, Turbo'da yağ basma sorunu olduğu söylenerek "turbo reziyonu" yaptırdım. Ancak Map Sensör hatası gitmedi.
  4. Hava filtresi ve yağ bakımı yapıldı.
  5. Map sensörü bu sefer delphi marka ile değiştim. Ancak sensör verisi 84-85'i geçmiyor. (Rölentide, gaz basımında vs. değer yükseliyor)
  6. Ve hata kodu ve motor arıza ikaz ışığı hala aktifdir.

Aracın Motor Durumu:

• Araçta yağ eksiltme yok, Antifirizinde yağ yok.
  • Ecu'ya gelen BARO 99 kpa
  • Maf Sensör verileri (Rölentide) 10,77 g/sec - Maf Power 12,92 hp
  • Dpf iptal, EGR (İptal bile edilmiş olabilir) 1-2 yıl önce temizletildi.

Yardımcı olabilecek anlayacak arkadaşlara ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şu soru gelir akla acaba vakum da sorun veya emme manifoldunda dışardan hava alma olabilir mi

Yorum bağlantısı
Erdem Isler
Çağlar Bayur yazdı:

şu soru gelir akla acaba vakum da sorun veya emme manifoldunda dışardan hava alma olabilir mi

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Vakum'dan kastınız turbo'nun vakumu ve  turbo valfi ise turbo revizyonunda gözden geçirildiler. Ama bunun haricinde başka bir yerde vakum varsa, yerini tarif edebilir misiniz? Ayrıca Emme Manifoldu dışardan nereden hava alabilir orayıda tarif ederseniz sevinirim.

Ustalarımız bir garip olmuşlar bak diyoruz, hortumlarda delik vs kontrol et diyoruz. Olsa duyarsın diyip sallıyorlar. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Isler yazdı:

hortumlarda delik vs kontrol et diyoruz. Olsa duyarsın diyip sallıyorlar. 

aynen bu , vakum hortumunda bir delik, emme manifolduna bir çatlak vb. arıza kodları çıkınca illa ilgili parçada arıza aranmaz, mekanik parça kaynaklı arıza olbilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...