İçeriğe Yönlendir

Silecek Suyu Fiskiyesi

Furkan Kökoğlu

Recommended Posts

Furkan Kökoğlu
(düzenlendi)

Merhaba dün Shell'den kendi ürünü olan antifrizli silecek suyu aldım. Bugün arabama koydum üzerine su ekledim. Ancak kolu indirdiğimde silecek suyu gelmiyor. En son ne zaman kontrol ettim hatırlamıyorum ama çalışıyordu. 5-6 kere denedim çalışmayınca çok zorlamadım. Açıkçası silecek motorunun sesini ve su motorunun sesini ayırt edemedim. Donmuş olma ihtimalide var. Nasıl kontrol etmem gerekiyor ? Su motorunun değişimi masraflı mıdır acaba ?

Edit: Biraz önce silecek su deposuna ağzımla hava verdim kanallardan su verdi biraz.

tarihinde Furkan Kökoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Aynı sorunu zamanında ben de yaşadım, çözüm şu kaputu açın, kkaput altından fıskiye ana hortumunu bulun, lastik şişirdiğiniz kompresör varsa onunla hava basın ya da her fıskıyenin kendi hortumundan da basabilirsiniz, kompresör yoksa su da gönderebilirsiniz fıskiye hortumundan, soonra silecek su deposunu açın hortumu dibine kadar sokup musluğu sonuna kadar açın, içerde ne varsa dışarı aksın 5 dakika falan, sorun koyu kıvamlı yıkama sularının karıştırılmadan konmasından ve kireçten kaynaklanıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

3 olasılık var.

1. Soğuktan donma

2. Boruların veya motorun kireçle tıkanması

3. Motorun bozulması

Araç motoru çalışmazken fıskiye motorunu yarım kontakta çalıştırın. Ses geliyorsa motorda sorun yok borularda vardır.  Ses gelmiyorsa motor kireçten tıkanmış olabilir veya bozulmuş olabilir. 

Üfleyince su geldi dediğinize göre borularda problem yok.

Fıskiye motoru, silecek suyu deposunun altında. Tamponu sökmeden, çamurluğu hafif açarak ulaşabilirsiniz ben öyle yaptım. Motoru sökmesi çok kolay elektrik klipsini söktükten sonra çekince geliyor, vidasız. Sonrasında  motorun su giriş çıkışına az miktar kireç sökücü sıkın. biraz bekletin. 12 volt elektrik bağlayıp deneyin. Baktınız olmuyor, kırmayacak şekilde vurun bir yere. Ben bu şekilde çözdüm.  Motor öldüyse yapacak bir şey yok. 

İnternetten alırsanız çift çıkış olmasına dikkat edin. Bazı satıcılar iki çıkışı da olmasına rağmen tek  yöne su veren motor satabiliyor(geri veya öne cama basılsa da sadece öne su verilmesi gibi). 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Motor donmuştur, ön ve arka için tek motor var. Üstüne eklediğiniz antifirizli su çözer ama uzun zaman alır. Kapalı bir yere çekme şansınız varsa öyle deneyin. Tampona yakın olduğundan motor ısısı da etki etmez. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Kışın silecek suyu gelmiyorsa önce arabayı güneşe koyar beklerim. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Son çare iğne ile arabamın yanına gittim kanallar tıkalıdır diye kontrol ettiğimde çalışıyordu. İşleme gerek kalmadı. Bundan sonra her ihtimale karşı antifrizli suyu farklı bir kapta su ile karıştırıp öyle ekleyeceğim arabama.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Camda yağ tabakası oluşur, antifrizli cam suyu harici ekleme yapmak doğru olmaz.

Süleyman Can yazdı:

Silecek suyuna antifriz eklemek motora yada fişkiyelere zarar verir mi acaba?

Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu
Süleyman Can yazdı:

3-4 gündür silecek suyuyla problem yaşadığım için forumu gezdim. Antifriz oranı yoğun olan sıvılar kaputun ve tavanın boyasına zarar vereceğini yazmıştı birisi. Camsularının içinde de antifriz var ancak oranı düşük ya da bizim su ekleyerek yoğunluğunu düşürmemiz gerekiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Furkan Kökoğlu yazdı:

3-4 gündür silecek suyuyla problem yaşadığım için forumu gezdim. Antifriz oranı yoğun olan sıvılar kaputun ve tavanın boyasına zarar vereceğini yazmıştı birisi. Camsularının içinde de antifriz var ancak oranı düşük ya da bizim su ekleyerek yoğunluğunu düşürmemiz gerekiyor. 

Shell in silecek suyu çok iyi ondan alabilirsiniz.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Süleyman Can yazdı:

Normal antifiriz camı ve silecek lastiklerini berbat eder. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Ben 5 litrelik bidona yarım çay bardağından biraz az fairy karıştırıp öyle ekliyorum arabaya. Yapışmış kirleri daha güzel temizliyor. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Oğuzkan Erışık yazdı:

Ben 5 litrelik bidona yarım çay bardağından biraz az fairy karıştırıp öyle ekliyorum arabaya. Yapışmış kirleri daha güzel temizliyor. 

Tuz ruhu olmamı :fiuw:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Antifrizli cam suyu dediğim şey aslında alkol ve su karışımı. 

Yazın koyulmasına gerek yok. 

Ama kışın mutlaka konmalı. motor donarsa ve zorlarsanız yanar. 

Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Gecen hafta Balıkesir donusu Eskisehird'de yattım. O gece -6,5 derece idi. Benim -30 derece yazan market urunu cam suyum -6,5 derecede donmustu.

Mert bey, shell in cam suları iyi deyince bugün yol üstü uğradım, 3 lt shell cam suyu 72 tl.

Dedim bahar geldi...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...