Özgür YILMAZ 10 Şubat 2022 Paylaş 10 Şubat 2022 Merhaba sevgili dostlar, Yeni aldığım 2005 model Fiesta Van aracımda bugün yolda ilerlerken mazot kokusu aldım. Sabah hava -2 dereceydi ve aracı 2 saat kullanıp park ettiğim sırada motordan hafıf duman çıktıgını gördüm. Altına egilip baktıgımda fazlasıyla birşeyler damlatıyordu. Devamında hava filtresini söktüm ve enjektörlere ulaştım. Baktıgımda enjektörlerin olduğu alan yani çevresi tamamen yakıt olmuştu. Videoda da detaylı çekim yaptım. Sizce sorunum enjektör oringi mi yoksa enjektöre giren ince hortumlardamı sıkıntı vardır. Veya başka bir sıkıntı olurmu ? Bu araçtan pek anlamıyorum Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 10 Şubat 2022 Paylaş 10 Şubat 2022 Enjektörler sökülmeden anlaşılmaz. Baktırmanız lazım. Yorum bağlantısı
Özgür YILMAZ 10 Şubat 2022 Yazar Paylaş 10 Şubat 2022 Cihat Küçükay yazdı: Enjektörler sökülmeden anlaşılmaz. Baktırmanız lazım. Bu araçlarda oring adlı keçeler kronik olarak aşınma yaptıgı için direk ona yönelmiştim ben Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Şubat 2022 Paylaş 10 Şubat 2022 Motor çalışırken bakın. Kaçağı büyük ihtimal görürsünüz.. Benim Qashqainin enjektör borusu delinmişti. Duman seyir halinde bile görünüyordu. Yorum bağlantısı
Özgür YILMAZ 10 Şubat 2022 Yazar Paylaş 10 Şubat 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Motor çalışırken bakın. Kaçağı büyük ihtimal görürsünüz.. Benim Qashqainin enjektör borusu delinmişti. Duman seyir halinde bile görünüyordu. Hocam o zaman mantiken orayı balata spreyi ile tamamen temizleyip motoru çalıştırıp bakmak gerek dediginize göre Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Şubat 2022 Paylaş 10 Şubat 2022 Özgür YILMAZ yazdı: Hocam o zaman mantiken orayı balata spreyi ile tamamen temizleyip motoru çalıştırıp bakmak gerek dediginize göre Temizlemeden de görebilirsiniz muhemelen hava tutabilseniz yeter.. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 10 Şubat 2022 Paylaş 10 Şubat 2022 Enjektör oringlerinden muhtemelen. 5 lira olmuş tanesi bu arada... 50 kuruştu 2 sene önce. Yorum bağlantısı
Özgür YILMAZ 10 Şubat 2022 Yazar Paylaş 10 Şubat 2022 (düzenlendi) Abiler ben o kısmı balata spreyi ile temizledim hava tuttum. Tertemiz olduktan sonra dikkatlice incelememde 4 adet enjektörlere giren ince hortumları kontrol ettikten sonra bir tanesinin yerinden çıkmaz üzere gevşek olduğunu farkettim. Klipi gevşetip yerine oturttum sonra aracı 15 dk çalıştırdım bi kaçırma yok şuan. Ama arıza kalmbası yakmaya başladı bu seferde. Söküp taktıgım söketlerden Olabilir mi ? 🤦🥶🤦 10 Şubat 2022 tarihinde Özgür YILMAZ tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Şubat 2022 Paylaş 10 Şubat 2022 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Motor çalışırken bakın. Kaçağı büyük ihtimal görürsünüz.. Benim Qashqainin enjektör borusu delinmişti. Duman seyir halinde bile görünüyordu. jeep in yağ soğutucusunu yaptırmak için V motorun heryerini sökmüşlerdi. tamirden sonra resmen yere mazot akıyordu. enjektöre yakıt taşıyan yakıt rayının oringleri yırtılmıştı söküp takarken. 6 da 4 ü bozuktu. 10 Şubat 2022 tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Şubat 2022 Paylaş 10 Şubat 2022 Özgür YILMAZ yazdı: Ama arıza kalmbası yakmaya başladı bu seferde. Söküp taktıgım söketlerden Olabilir mi olabilir dtc kodu okunmalı, zaten olmuş belli o andan sonra yaktığına göre Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Şubat 2022 Paylaş 10 Şubat 2022 Kontak açıkken söktüyseniz ondan da olur. Yorum bağlantısı
Onur Bulut 10 Şubat 2022 Paylaş 10 Şubat 2022 Enjektör geri dönüş hortumları orijinal değil.Tekrarlarsa geri dönüş hortumlarını orijinali ile degişin sorun düzelecektir. Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 10 Şubat 2022 Paylaş 10 Şubat 2022 Özgür YILMAZ yazdı: Abiler ben o kısmı balata spreyi ile temizledim hava tuttum. Tertemiz olduktan sonra dikkatlice incelememde 4 adet enjektörlere giren ince hortumları kontrol ettikten sonra bir tanesinin yerinden çıkmaz üzere gevşek olduğunu farkettim. Klipi gevşetip yerine oturttum sonra aracı 15 dk çalıştırdım bi kaçırma yok şuan. Ama arıza kalmbası yakmaya başladı bu seferde. Söküp taktıgım söketlerden Olabilir mi ? 🤦🥶🤦 Benzer aynı sorunu bende yaşadım . Ustalar kronik dedi. O hortumların klipsleri atıyor. Her enjektöre klipsleri sabitleyin. Araç 2.2 TDCİ transit. Yorum bağlantısı
Çözüm Özgür YILMAZ 13 Şubat 2022 Yazar Çözüm Paylaş 13 Şubat 2022 Enjektör geri dönüş hortumlar ve oringler yeni değişti bir tanesi yerinden çıkmış düzelttim sonra aracın parçalarını toparladım ama yinede 10 km falan sonra kaçırmaya devam etti. Ford servisine gittim hava filtresi söküldü ve enjektör geri dönüş hortumunun birinin yerinden çıktıgını gördüler o çıkan hortumda daha önce yerinden çıkan ve yerine taktıgım hortum. Durumu ustalara anlattım clips diye tabir edilen sıkıştırma kelepçesinin gevşek olduğunu farkettiler biraz pense yardımı ile sıkıştırıp taktılar ve sorunum düzeldi. İlginiz için herkese ayrı ayrı Teşekkürler... 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts