Çağlar Bayur 14 Şubat 2022 Paylaş 14 Şubat 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 1.5 motor hem atkinson hem otto çevrimiyle çalışabiliyor. onu nasıl yapıyor? piston kolu değişken mi? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Şubat 2022 Paylaş 14 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: onu nasıl yapıyor? piston kolu değişken mi? Yoo, kam mili teknolojisi. 100 km sabit hızla 4 litre yakan atmosferik motor yapmışlar işte. İsteyince de güç artıyor. Aslında toyota bu motordan daha fazla güç de alırdı ama sabırım emisyon, fazla zorlamamak adına yapmıyor bunu. 122 beygir ile satıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Şubat 2022 Paylaş 14 Şubat 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yoo, kam mili teknolojisi. 100 km sabit hızla 4 litre yakan atmosferik motor yapmışlar işte. İsteyince de güç artıyor. Aslında toyota bu motordan daha fazla güç de alırdı ama sabırım emisyon, fazla zorlamamak adına yapmıyor bunu. 122 beygir ile satıyor vvti denir ona? neresi oynak bunun? alttan mı üstten mi? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Şubat 2022 Paylaş 14 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: vvti denir ona? neresi oynak bunun? alttan mı üstten mi? O eskidi yav. 20 senelik teknoloji. Şimdi vvt-ie var. Otto’dan atkinson’a 1 saniyeden daha kısa geçebiliyor. hem kam mili yapısı, hem valvematik hem de silindir değişti. Silindirler daralıp uzadı ki atkinson’a geçince verim artsın https://newsroom.toyota.eu/new-15-l-petrol-engine-for-the-yaris/ Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Şubat 2022 Paylaş 14 Şubat 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: O eskidi yav. 20 senelik teknoloji. Şimdi vvt-ie var. Otto’dan atkinson’a 1 saniyeden daha kısa geçebiliyor. hem kam mili yapısı, hem valvematik hem de silindir değişti. Silindirler daralıp uzadı ki atkinson’a geçince verim artsın https://newsroom.toyota.eu/new-15-l-petrol-engine-for-the-yaris/ piston kolunu görelim Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Şubat 2022 Paylaş 14 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: piston kolunu görelim kol başlıkları das auto kısmında 1 Yorum bağlantısı
Ali Memisoglu Cumartesi 19:48 Paylaş Cumartesi 19:48 (düzenlendi) Az önce 75 km'lik yoldan geldik, stop ettiğimizde yakıt tüketim bilgisi ekranda 5 litre yazdı (eve dönüşte); gündüz aynı yolu gittiğimizde ise 4.7 idi Araç: 1.5 corolla otomatik Cumartesi 19:50 tarihinde Ali Memisoglu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora Dün saat 11:08 Paylaş Dün saat 11:08 Ali Memisoglu yazdı: Az önce 75 km'lik yoldan geldik, stop ettiğimizde yakıt tüketim bilgisi ekranda 5 litre yazdı (eve dönüşte); gündüz aynı yolu gittiğimizde ise 4.7 idi Araç: 1.5 corolla otomatik Tahmin ediyorum 90 km hız ile. 2 Yorum bağlantısı
Ali Memisoglu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) Evren Erakçora yazdı: Tahmin ediyorum 90 km hız ile. 105 ila 110 km hız ortalaması ile Evren hocam, hafif eğimli yokuş aşağı kısımlarda aynı yakıt tüketimiyle 130 km hızla gidilen yerler de oldu (CVT bilenler bilir ne demek istediğimi) 3 saat önce tarihinde Ali Memisoglu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 saat önce Paylaş 2 saat önce @Tansu Kalafatoğlu çokça bilgi var 1.5'ler motor yiyor diye. Ne diyosun bu konuda? Şehir efsanesi mi? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce motoru gören yok daha derler nasıl yemiş? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Darbazın konusunda yapay zeka en uzun ömürlü motor diye yazmıştı kafam karıştı şimdi. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Murat Sahın yazdı: @Tansu Kalafatoğlu çokça bilgi var 1.5'ler motor yiyor diye. Ne diyosun bu konuda? Şehir efsanesi mi? motorun tadı lezzetli olunca tabi Motor titreşimli çalışıyor diye yatak sarmış diyenler var. Motoru açtıran var. Onun haricinde sıkıntılı bir durum yok. Senede 50 bin satsa, şu an yollarda 250 bin civarı 1.5 corolla olması lazım. Yatak sarsa epey bi kıyamet kopardı. Taksi olarak da kullanan var. Lpg taktıran da var. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 57 dakika önce Paylaş 57 dakika önce Emre Şimşek yazdı: Darbazın konusunda yapay zeka en uzun ömürlü motor diye yazmıştı kafam karıştı şimdi. Ordaki motor daha eski toyota yaris 1.5 motor. Yeni nesili kastetmiyor. Benim c3 ile aynı dönemde üretilen rakip motorları değerlendir demiştm. Bu konuda bahsi geçen motor ise atkinson 1.5 litre dynamic force motor. Benim konum dynamic force motorları kapsamıyor. Tasnif dışı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts